Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:06

:D

Obrazek

Zero szacunku dla Pogby
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:06

Robaku pisze:i jakiegoś super gracza ManU ( nie wiem jestem ingorantem piłki, a kazdy piłkarz ManU jest taki znany i super)
Ja tam twarzy nie znam, ale w komentarzach szybko znalazłem, że to jest Blind.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:07

Olek1987 pisze::D

Obrazek
Świetne :D

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
lukaszeq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:07

Obrazek

JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:10

Robaku pisze:
JBł pisze:
Robaku pisze:
przxeciez ManU pokazalo iunnego zawodnika.
To jest screen z instagrama adidasa. https://www.instagram.com/adidasfootball/
no i co w związku z tym? Co chcesz udowodnić?
Adidas pokazał - Alabe, hernanesa, pjanicia, Coste, Marcelo, Karima i jakiegoś super gracza ManU ( nie wiem jestem ingorantem piłki, a kazdy piłkarz ManU jest taki znany i super) no i Pogbe.
Co chcesz udowodnić?
Spokojnie, nic nie chce udowadniać. Dyskutujemy w tym temacie o transferach, wymieniamy się informacjami. Zauważyłem, że po każdym spocie adidasa jest zawodnik z danego klubu. Po klipie z Pogbą jest zdjęcie Blinda. Później jest Real - Marcelo; Chelsea - Costa; Juve - Hernanes. Wychodziłoby po prostu, że filmik z Pogbą ma być reklamą ManU. Tyle. Co miałem tym udowadniać?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:11

Robaku pisze:
pumex pisze:
alessandro1977 pisze:Jestem przekonany, że jak Pogba odejdzie to Marotta sprowadzi na jego miejsce kocura
Szczerze wątpię.
niewierny tomasz z ciebie pumex.
Nie chodzi o to czy wierny czy niewierny. Ciągle odbieracie moje podejście jako policzek w stronę Marotty, a to błąd. Jakimkolwiek dobrym dyrektorem Beppe by nie był, są kwestie, których po prostu nie przeskoczy. Transfer Higuaina wyglądał inaczej - od dawna było jasne, że piłkarz ma wolę zmiany środowiska. Tak naprawdę zasadniczym pytaniem było: czy zdecydujemy się na wpłacenie klauzuli czy nie. W przypadku wymienionych wyżej klasowych pomocników zdolnych na szybko zastąpić Pogbę bez dużego ubytku na jakości jest inaczej. Większość, jeśli nie wszyscy z nich, prawdopodobnie nie mają powodu by nagle, ni stąd ni zowąd, zdecydować się na zmianę barw klubowych. Wielu z nich już teraz realizuje ambitny projekt swojego klubu, pełni w nim kluczową rolę za co jest wynagradzana tłustym kontraktem. W jaki sposób Marotta miałby to przeskoczyć? Moment na sprzedaż Pogby nie jest szczególnie udany właśnie z powodu niedostępnych innych klasowych zawodników tego rodzaju.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:13

JBł pisze:
Robaku pisze:
JBł pisze: To jest screen z instagrama adidasa. https://www.instagram.com/adidasfootball/
Adidas pokazał - Alabe, hernanesa, pjanicia, Coste, Marcelo, Karima i jakiegoś super gracza ManU ( nie wiem jestem ingorantem piłki, a kazdy piłkarz ManU jest taki znany i super) no i Pogbe.
Co chcesz udowodnić?
Spokojnie, nic nie chce udowadniać. Dyskutujemy w tym temacie o transferach, wymieniamy się informacjami. Zauważyłem, że po każdym spocie adidasa jest zawodnik z danego klubu. Po klipie z Pogbą jest zdjęcie Blinda. Później jest Real - Marcelo; Chelsea - Costa; Juve - Hernanes. Wychodziłoby po prostu, że filmik z Pogbą ma być reklamą ManU. Tyle. Co miałem tym udowadniać?
No właśnie skąd ci się wzięło taki ustalenie? Sam podałeś, że kazdy klub jest reprezentowany przez danego zawodnika : Juve - Hernanes, Real - Marcelo, Bayern - Alaba, wiec skad nagle wniosek, ze Pogba reklamuje ManU?
pumex pisze:
Robaku pisze:
pumex pisze:Szczerze wątpię.
niewierny tomasz z ciebie pumex.
Nie chodzi o to czy wierny czy niewierny. Ciągle odbieracie moje podejście jako policzek w stronę Marotty, a to błąd. Jakimkolwiek dobrym dyrektorem Beppe by nie był, są kwestie, których po prostu nie przeskoczy. Transfer Higuaina wyglądał inaczej - od dawna było jasne, że piłkarz ma wolę zmiany środowiska. Tak naprawdę zasadniczym pytaniem było: czy zdecydujemy się na wpłacenie klauzuli czy nie. W przypadku wymienionych wyżej klasowych pomocników zdolnych na szybko zastąpić Pogbę bez dużego ubytku na jakości jest inaczej. Większość, jeśli nie wszyscy z nich, prawdopodobnie nie mają powodu by nagle, ni stąd ni zowąd, zdecydować się na zmianę barw klubowych. Wielu z nich już teraz realizuje ambitny projekt swojego klubu, pełni w nim kluczową rolę za co jest wynagradzana tłustym kontraktem. W jaki sposób Marotta miałby to przeskoczyć? Moment na sprzedaż Pogby nie jest szczególnie udany właśnie z powodu niedostępnych innych klasowych zawodników tego rodzaju.

Nie wydaje mi się, żeby tacy zawodnicy jak:
Radja - małe romanse z Chelsea, Pjanic i Benatia w Juve. Wiadomo, wtedy ROma umiera.
Hamsik - były przebłyski, że mógłby odejść. Ostatnio zdanie jest takie, że zostaje i przedłuża. Wiadomo, wtedy Neapol popełnia samobójstwa.
Verrati i Matiudi - obaj dostaja nowego trenera i od razu ulubieńca trenera do środka pomocy, który będzie grał pierwszy skład. Do tego Marco mimo wszystko jakieś uczucia do Juve ma.

Jak pokazało te mercato nie ma zawodnika nie do wyjęcia.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 15:16 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:16

JBł pisze:
Robaku pisze:
JBł pisze: To jest screen z instagrama adidasa. https://www.instagram.com/adidasfootball/
Co chcesz udowodnić?
eh.. jak Manu może reklamować się z Pogbą skoro Juve ma ciągle prawa do wizerunku?? z tego miejsca ta rozmowa już nie ma sensu. To tak jak by Juve reklamowało się z C. Ronaldo wkoncu tez adidas. BZURY!! dopóki nie ma oficjalnego kontraktu Manu nie ma jakikolwiek praw do Pogby. Dlatego zakończmy te rozmowy.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:17

JBł pisze:
Robaku pisze:
Co chcesz udowodnić?
Serio o to Ci chodziło?
A nie zwróciliście uwagi na tło na jakim pojawiają sie zawodnicy? Bayern, Chelsea czy Juve...

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:18

yanquez pisze: Serio o to Ci chodziło?
A nie zwróciliście uwagi na tło na jakim pojawiają sie zawodnicy? Bayern, Chelsea czy Juve...
Jak dla mnie tło jest randomowe.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:19

jestem na to za głupi:
Pogba industrial w tle.
Hernanes i Costa - szare tła.
Pjanić - szatnia.

Jak wniosek wyciągnąłeś ty?

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:23

Szukamy tej symboliki na reklamówkach Abibasa jak niektórzy Illuminatich w teledyskach Rihanny.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 15:24 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:24

Chodzi mi tylko i wyłącznie o tą zależność, która sprawdza się w przypadku Realu, Chelsea i Juve. Reklama klubu -> Prezentacja koszulki. Na obrazku: http://scr.hu/2tdo/ne2f2
Możliwe, że czepiam się szczegółów i daje się wkręcać w te wszystkie social mediowe zagrywki. W każdym razie: zauważyłem, wstawiłem. Koniec historii. :)

kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:24

obawiam się, że raczej przegralismy gabigola.
barca miała kupić Kévin Gameiro lub Luciano Vietto a obaj wylądowali w innych klubach. został im Brazylijczyk lub hiszpańskie noł neimy.. :|

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:25

JBł pisze:Chodzi mi tylko i wyłącznie o tą zależność, która sprawdza się w przypadku Realu, Chelsea i Juve. Reklama klubu -> Prezentacja koszulki. Na obrazku: http://scr.hu/2tdo/ne2f2
Możliwe, że czepiam się szczegółów i daje się wkręcać w te wszystkie social mediowe zagrywki. W każdym razie: zauważyłem, wstawiłem. Koniec historii. :)
o kupa...
Alaba stoi sam? Panowie co to może znaczyć? Odchodzi na emeryturę? Będzie asystentem Ancolettiego?

Zablokowany