Pożeganie Neville'a: Manchester Utd 1-2 Juventus (24.05.11)
- probeert
- Juventino
Fajnie było oglądać byłych/ obecnych piłkarzy Manchesteru w meczu z Juve. Nie ma co się zachwycać meczem, ładna bramka Giandonato i parada Storariego, dużo efektownych akcji Red Devils, ale to tylko "pokazówka". Juve zagrało chyba trochę za bardzo "na poważnie", no chyba, że mi się tylko wydawało. Moim zdaniem 1:2 dla nas to trochę przegięcie, rzadko spotykany wynik jeśli chodzi o mecze towarzyskie, a w szczególności pożegnalne, ale napewno znajdzie się wiele osób, dla których taki wynik (z finalistą LM) jest mistrzostwo 

- @Maras@
- Juventino
A jaki niby wynik byłby dla Ciebie "normalny" ??probeert_juve pisze:Fajnie było oglądać byłych/ obecnych piłkarzy Manchesteru w meczu z Juve. Nie ma co się zachwycać meczem, ładna bramka Giandonato i parada Storariego, dużo efektownych akcji Red Devils, ale to tylko "pokazówka". Juve zagrało chyba trochę za bardzo "na poważnie", no chyba, że mi się tylko wydawało. Moim zdaniem 1:2 dla nas to trochę przegięcie, rzadko spotykany wynik jeśli chodzi o mecze towarzyskie, a w szczególności pożegnalne, ale napewno znajdzie się wiele osób, dla których taki wynik (z finalistą LM) jest mistrzostwo

- Puszka
- Juventino
Remisowy? I ladniej by wygladalo gdyby jeszce Gary strzelil bramke@Maras@ pisze:A jaki niby wynik byłby dla Ciebie "normalny" ??probeert_juve pisze:Moim zdaniem 1:2 dla nas to trochę przegięcie, rzadko spotykany wynik jeśli chodzi o mecze towarzyskie, a w szczególności pożegnalne, ale napewno znajdzie się wiele osób, dla których taki wynik (z finalistą LM) jest mistrzostwo
Meczyk fajny zwlaszcza pierwsza polowa, w drugiej nasi sie spieli jakby grali zamiast Barcy... takie sa konsekwencje gdy na boisko wbiegaja Martinezy i chca sie pokazac ;x Zabraklo kilku zawodnikow ktorzy toczyli boje z Manchester'em w LM czyli : Nedved, Camoranesi i chociazby Davids. Bylo by to takie nasze trio [no i dodając jeszce Alexa] na 2x Nevillow, Becksa i Butt'a
- Nicolas
- Juventino
Może ktoś wrzucić interwencję Storariego czy coś?
Bramka Giandonato ładna, ale jest to błąd bramkarza, źle ustawiony i dostał " za kołnierz", ale strzał fajny, nawet Edwin VdS miałby problem obronić. Wiem, że to zabawa itp, ale nasz obrona jest robiona jak chce i to bez mydła, nie kryją, źle się ustawiają. Fajnie, że Gary chciał zagrać z nami, fajny meczyk i jednak niestety coraz więcej legend odchodzi z klubów.
Ale chciałbym nów zobaczyć jak z torino) nasze GWIAZDY(prawdziwe) Nedved, Del Piero, Zidane, nawet tylko na 45 minut
PS - Niby sparing, ale taki wynik lepszy niz np Legia Arsenal ... gdzie widac ewidentnie że ustawione.
Bramka Giandonato ładna, ale jest to błąd bramkarza, źle ustawiony i dostał " za kołnierz", ale strzał fajny, nawet Edwin VdS miałby problem obronić. Wiem, że to zabawa itp, ale nasz obrona jest robiona jak chce i to bez mydła, nie kryją, źle się ustawiają. Fajnie, że Gary chciał zagrać z nami, fajny meczyk i jednak niestety coraz więcej legend odchodzi z klubów.
Ale chciałbym nów zobaczyć jak z torino) nasze GWIAZDY(prawdziwe) Nedved, Del Piero, Zidane, nawet tylko na 45 minut
PS - Niby sparing, ale taki wynik lepszy niz np Legia Arsenal ... gdzie widac ewidentnie że ustawione.
- stahoo
- Juventino
Ale takie mecze powinny być ustawione :roll:Nicolas pisze:PS - Niby sparing, ale taki wynik lepszy niz np Legia Arsenal ... gdzie widac ewidentnie że ustawione.
Z jednej strony graliśmy momentami na 40% możliwości (nikt oprócz obrońców się nie cofał, co powodowało akcje 4,5,6 vs 4 juventinich), z drugiej strony momentami graliśmy dość ostro wślizgami. Troche to było dziwne

BTW. Manchester równiez ewidentnie grał na 20% możliwości, nie stosował pressingu, nie zawsze wszyscy się wracali, a mimo tego wymiana 3-4 szybkich podań na połowie rywala nie miała miejsca - po prostu któreś dogranie było już niedokładne i obrona United bez potrzeby atakowania rywala dostawała piłkę. Żałosne

- Molek big fun juve
- Juventino
Ahhaha ;D czytał ktoś relacje na onecie na temat tego mecz? ;D
"Manchester mógł nawet w tym starciu prowadzić, ale David Beckham zmarnował w 68. minucie rzut karny podyktowany za faul na Bebe. Anglik strzelił mocno i niecelnie, z pewnością ucieszył jednego z kibiców United, który złapał piłkę na trybunach."
źródło:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html
"Manchester mógł nawet w tym starciu prowadzić, ale David Beckham zmarnował w 68. minucie rzut karny podyktowany za faul na Bebe. Anglik strzelił mocno i niecelnie, z pewnością ucieszył jednego z kibiców United, który złapał piłkę na trybunach."
źródło:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Takich już mamy piłkarzy, niestety. A grają ze sobą od roku, więc wątpię, że po takim czasie,nie da się wymienić 3-4 szybkich podań.stahoo pisze:BTW. Manchester równiez ewidentnie grał na 20% możliwości, nie stosował pressingu, nie zawsze wszyscy się wracali, a mimo tego wymiana 3-4 szybkich podań na połowie rywala nie miała miejsca - po prostu któreś dogranie było już niedokładne i obrona United bez potrzeby atakowania rywala dostawała piłkę. Żałosne
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- iero10
- Juventino
szczypek pisze:Chcę zawodników gwarantujących jakość, nie eksperymenty. Jeśli wychowankowie zagwarantują lepszą grę niż "zawodnicy pokroju Martineza czy Motty" to oczywiście, jestem na tak. Ale... Napisałeś kiedyś chociaż jednego posta mówiącego o tym, że dałbyś szansę wychowankom Juventusu, czy dzisiejsza bramka jednego z nich uderzyła do głowy?iero10 pisze:Wole by JUVE ogrywało swoich wychowanków w pierwszej drużynie, niż by grali w niej zawodnicy pokroju Martineza czy Motty.
a to musiałem wcześniej pisać takiego posta, by teraz wypowiedzieć swoje zdanie??
Nic mi nie uderzyło do głowy (w ogóle co to za stwierdzenie i do kogo??).
Skoro dla Ciebie zawodnikami gwarantującymi jakość są Motta i Matrinez to nie mamy o czym rozmawiać.
Większość klubów, które chcą się liczyć na krajowych i europejskich podwórkach inwestuje w wychowanków. My ściągamy za większe,mniejsze pieniądze najemników, którzy zbierają jedynie dane do swojego piłkarskiego CV.
A wychowankowie, nie dość, że od młodego wiedzą co znaczy gra w koszulce JUVE to i poczuli już smak wygranej w Primaverze. No i są również bardziej korzystni pod kątem finansowym dla klubu.
Dlatego zamiast ściągać jakieś wynalazki, to wole ogrywać młodych i mieć pewność że za parę lat będzie miał kto grać w JUVE, jednocześnie wiedząc co to znaczy grać w i dla JUVE.
- pumex
- Juventino
Też bym wolał, żeby dali szansę młodym niż Martinezom i Mottom, szczególnie, że poziom młodzików jest zbliżony do nich, jeśli nie wyższy. Ale regularna gra w pierwszej drużynie to chyba jednak lekka przesada. Wyobrażasz sobie w pierwszym składzie Ginandonato w co drugim meczu? Fajną bramkę wczoraj strzelił, ale bez przesadyiero10 pisze:nie wiem gdzie Ty widzisz przesade.pumex pisze:Ej no bez przesady :lol:iero10 pisze:bramka Giandonato bardzo fajna.
mam nadzieję, że On oraz Boniperti w przyszłym sezonie będą grać regularnie w pierwszej drużynie.
Wole by JUVE ogrywało swoich wychowanków w pierwszej drużynie, niż by grali w niej zawodnicy pokroju Martineza czy Motty.
a gra regularna nie oznacza wcale wyjściowej 11 w każdym meczu.

- iero10
- Juventino
o ile mi wiadomo, pierwsza drużyna to ok 18 zawodników, bo nie pisałem o pierwszym składzie.pumex pisze:Też bym wolał, żeby dali szansę młodym niż Martinezom i Mottom, szczególnie, że poziom młodzików jest zbliżony do nich, jeśli nie wyższy. Ale regularna gra w pierwszej drużynie to chyba jednak lekka przesada. Wyobrażasz sobie w pierwszym składzie Ginandonato w co drugim meczu? Fajną bramkę wczoraj strzelił, ale bez przesadyiero10 pisze:nie wiem gdzie Ty widzisz przesade.pumex pisze:
Ej no bez przesady :lol:
Wole by JUVE ogrywało swoich wychowanków w pierwszej drużynie, niż by grali w niej zawodnicy pokroju Martineza czy Motty.
a gra regularna nie oznacza wcale wyjściowej 11 w każdym meczu.
poza tym regularna gra, to też np występy w roli zmiennika od 70 minuty.
więc nie wiem czemu piszesz o grze od pierwszych minut.
pod słowem regularna, chciałem ukryć stwierdzenie, by grali część niż w poprzednich sezonach, gdzie zaliczyli 3-4 występy.
to tyle ode mnie....
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Zamącić w głowie mogłem równie napisać. W tym momencie to wygląda tak, jakbyś podniecił się wczorajszym występem naszych młodych zawodników i z tego powodu widział dla nich miejsce w składzie Juventusu na przyszły i przyszłe sezony. Wygląda to o tyle dziwnie, że tematów od groma, możliwości od groma, a mimo to nigdy nie napisałeś o niczym podobnym. To jak mam nie myśleć, że mówisz tak przez wzgląd na wczorajszy mecz?iero10 pisze:a to musiałem wcześniej pisać takiego posta, by teraz wypowiedzieć swoje zdanie??
Nic mi nie uderzyło do głowy (w ogóle co to za stwierdzenie i do kogo??).
Jest taki etap w edukacji zwany szkołą podstawową. Tam to powinno się nauczyć czytać. Miło byłoby też rozumieć to, co się czyta. Czy ja napisałem, że jakość gwarantująca przez Martineza i Mottę jest wystarczająca? Napisałem, że jeśli wychowankowie zagwarantują większą, to jestem za tym, aby dostali swoją szansę.iero10 pisze:Skoro dla Ciebie zawodnikami gwarantującymi jakość są Motta i Matrinez to nie mamy o czym rozmawiać.
Trzeba umieć wychować zawodnika. Gdyby któryś z nich nadawał się do pierwszego składu, to miej pewność - grałby w niej już teraz. Skoro się nie nadają to lądują w innych klubach na wypożyczeniach. Taka jest już polityka Juventusu. Pieprzenie o wprowadzaniu młodych jest tutaj tylko pieprzeniem. Nie twierdzę, że ściąganie najemników jest dobre, naprawdę wolałbym mieć całą jedenastkę stworzoną przez wychowanków, ale to muszą być wychowankowie, w których uwierzy i klub i przede wszystkim trener. Dla mnie sprawa jest o tyle prosta, że skoro dla nich miejsca nie ma to widocznie są za słabi.iero10 pisze:Większość klubów, które chcą się liczyć na krajowych i europejskich podwórkach inwestuje w wychowanków. My ściągamy za większe,mniejsze pieniądze najemników, którzy zbierają jedynie dane do swojego piłkarskiego CV.
Wychowankowie wiedzą co znaczy gra w koszulce Juve? Skąd Ty to możesz wiedzieć? Ogrywać? Mieć pewność? Odpowiedz sobie na pytanie, ile nazwisk zawodników z tej Primavery jesteś w stanie sam wymienić.iero10 pisze:A wychowankowie, nie dość, że od młodego wiedzą co znaczy gra w koszulce JUVE to i poczuli już smak wygranej w Primaverze. No i są również bardziej korzystni pod kątem finansowym dla klubu.
Dlatego zamiast ściągać jakieś wynalazki, to wole ogrywać młodych i mieć pewność że za parę lat będzie miał kto grać w JUVE, jednocześnie wiedząc co to znaczy grać w i dla JUVE.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 10:15 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Pisałeś o grze, nie o pobycie w kadrze meczowej. Ja na przykład nie nazwałbym regularną grą sytacji, gdzie zawodnik wchodzi na ostatnie 10min. Po prostu się nie zrozumieliśmyiero10 pisze:o ile mi wiadomo, pierwsza drużyna to ok 18 zawodników, bo nie pisałem o pierwszym składzie.
poza tym regularna gra, to też np występy w roli zmiennika od 70 minuty.
więc nie wiem czemu piszesz o grze od pierwszych minut.
pod słowem regularna, chciałem ukryć stwierdzenie, by grali część niż w poprzednich sezonach, gdzie zaliczyli 3-4 występy.
to tyle ode mnie....
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 10:41 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- steru
- Qualità Juventino
Mecz został już wrzucony na forum do odpowiedniego pokoju :^FAZZI^ pisze:Może ktoś nagrał cały mecz i chce się podzielić ?
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... 482#548482
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=21279
Przypominam, że tabo dodaje tam dość regularnie całe mecze Juventusu + skróty itp.