Pożeganie Neville'a: Manchester Utd 1-2 Juventus (24.05.11)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
probeert

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 03:26

Fajnie było oglądać byłych/ obecnych piłkarzy Manchesteru w meczu z Juve. Nie ma co się zachwycać meczem, ładna bramka Giandonato i parada Storariego, dużo efektownych akcji Red Devils, ale to tylko "pokazówka". Juve zagrało chyba trochę za bardzo "na poważnie", no chyba, że mi się tylko wydawało. Moim zdaniem 1:2 dla nas to trochę przegięcie, rzadko spotykany wynik jeśli chodzi o mecze towarzyskie, a w szczególności pożegnalne, ale napewno znajdzie się wiele osób, dla których taki wynik (z finalistą LM) jest mistrzostwo :|

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 03:53

probeert_juve pisze:Fajnie było oglądać byłych/ obecnych piłkarzy Manchesteru w meczu z Juve. Nie ma co się zachwycać meczem, ładna bramka Giandonato i parada Storariego, dużo efektownych akcji Red Devils, ale to tylko "pokazówka". Juve zagrało chyba trochę za bardzo "na poważnie", no chyba, że mi się tylko wydawało. Moim zdaniem 1:2 dla nas to trochę przegięcie, rzadko spotykany wynik jeśli chodzi o mecze towarzyskie, a w szczególności pożegnalne, ale napewno znajdzie się wiele osób, dla których taki wynik (z finalistą LM) jest mistrzostwo :|
A jaki niby wynik byłby dla Ciebie "normalny" ??

ObrazekObrazekObrazek
Puszka

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 04:16

@Maras@ pisze:
probeert_juve pisze:Moim zdaniem 1:2 dla nas to trochę przegięcie, rzadko spotykany wynik jeśli chodzi o mecze towarzyskie, a w szczególności pożegnalne, ale napewno znajdzie się wiele osób, dla których taki wynik (z finalistą LM) jest mistrzostwo :|
A jaki niby wynik byłby dla Ciebie "normalny" ??
Remisowy? I ladniej by wygladalo gdyby jeszce Gary strzelil bramke
Meczyk fajny zwlaszcza pierwsza polowa, w drugiej nasi sie spieli jakby grali zamiast Barcy... takie sa konsekwencje gdy na boisko wbiegaja Martinezy i chca sie pokazac ;x Zabraklo kilku zawodnikow ktorzy toczyli boje z Manchester'em w LM czyli : Nedved, Camoranesi i chociazby Davids. Bylo by to takie nasze trio [no i dodając jeszce Alexa] na 2x Nevillow, Becksa i Butt'a

Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 07:03

Może ktoś wrzucić interwencję Storariego czy coś?
Bramka Giandonato ładna, ale jest to błąd bramkarza, źle ustawiony i dostał " za kołnierz", ale strzał fajny, nawet Edwin VdS miałby problem obronić. Wiem, że to zabawa itp, ale nasz obrona jest robiona jak chce i to bez mydła, nie kryją, źle się ustawiają. Fajnie, że Gary chciał zagrać z nami, fajny meczyk i jednak niestety coraz więcej legend odchodzi z klubów.
Ale chciałbym nów zobaczyć jak z torino) nasze GWIAZDY(prawdziwe) Nedved, Del Piero, Zidane, nawet tylko na 45 minut
PS - Niby sparing, ale taki wynik lepszy niz np Legia Arsenal ... gdzie widac ewidentnie że ustawione.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 08:23

Nicolas pisze:PS - Niby sparing, ale taki wynik lepszy niz np Legia Arsenal ... gdzie widac ewidentnie że ustawione.
Ale takie mecze powinny być ustawione :roll:

Z jednej strony graliśmy momentami na 40% możliwości (nikt oprócz obrońców się nie cofał, co powodowało akcje 4,5,6 vs 4 juventinich), z drugiej strony momentami graliśmy dość ostro wślizgami. Troche to było dziwne :D

BTW. Manchester równiez ewidentnie grał na 20% możliwości, nie stosował pressingu, nie zawsze wszyscy się wracali, a mimo tego wymiana 3-4 szybkich podań na połowie rywala nie miała miejsca - po prostu któreś dogranie było już niedokładne i obrona United bez potrzeby atakowania rywala dostawała piłkę. Żałosne :)

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 08:28

Ahhaha ;D czytał ktoś relacje na onecie na temat tego mecz? ;D
"Manchester mógł nawet w tym starciu prowadzić, ale David Beckham zmarnował w 68. minucie rzut karny podyktowany za faul na Bebe. Anglik strzelił mocno i niecelnie, z pewnością ucieszył jednego z kibiców United, który złapał piłkę na trybunach."

źródło:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 08:44

stahoo pisze:BTW. Manchester równiez ewidentnie grał na 20% możliwości, nie stosował pressingu, nie zawsze wszyscy się wracali, a mimo tego wymiana 3-4 szybkich podań na połowie rywala nie miała miejsca - po prostu któreś dogranie było już niedokładne i obrona United bez potrzeby atakowania rywala dostawała piłkę. Żałosne :)
Takich już mamy piłkarzy, niestety. A grają ze sobą od roku, więc wątpię, że po takim czasie,nie da się wymienić 3-4 szybkich podań.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 09:21

szczypek pisze:
iero10 pisze:Wole by JUVE ogrywało swoich wychowanków w pierwszej drużynie, niż by grali w niej zawodnicy pokroju Martineza czy Motty.
Chcę zawodników gwarantujących jakość, nie eksperymenty. Jeśli wychowankowie zagwarantują lepszą grę niż "zawodnicy pokroju Martineza czy Motty" to oczywiście, jestem na tak. Ale... Napisałeś kiedyś chociaż jednego posta mówiącego o tym, że dałbyś szansę wychowankom Juventusu, czy dzisiejsza bramka jednego z nich uderzyła do głowy?

a to musiałem wcześniej pisać takiego posta, by teraz wypowiedzieć swoje zdanie??
Nic mi nie uderzyło do głowy (w ogóle co to za stwierdzenie i do kogo??).

Skoro dla Ciebie zawodnikami gwarantującymi jakość są Motta i Matrinez to nie mamy o czym rozmawiać.

Większość klubów, które chcą się liczyć na krajowych i europejskich podwórkach inwestuje w wychowanków. My ściągamy za większe,mniejsze pieniądze najemników, którzy zbierają jedynie dane do swojego piłkarskiego CV.

A wychowankowie, nie dość, że od młodego wiedzą co znaczy gra w koszulce JUVE to i poczuli już smak wygranej w Primaverze. No i są również bardziej korzystni pod kątem finansowym dla klubu.
Dlatego zamiast ściągać jakieś wynalazki, to wole ogrywać młodych i mieć pewność że za parę lat będzie miał kto grać w JUVE, jednocześnie wiedząc co to znaczy grać w i dla JUVE.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 09:24

iero10 pisze:
pumex pisze:
iero10 pisze:bramka Giandonato bardzo fajna.
mam nadzieję, że On oraz Boniperti w przyszłym sezonie będą grać regularnie w pierwszej drużynie.
Ej no bez przesady :lol:
nie wiem gdzie Ty widzisz przesade.
Wole by JUVE ogrywało swoich wychowanków w pierwszej drużynie, niż by grali w niej zawodnicy pokroju Martineza czy Motty.
a gra regularna nie oznacza wcale wyjściowej 11 w każdym meczu.
Też bym wolał, żeby dali szansę młodym niż Martinezom i Mottom, szczególnie, że poziom młodzików jest zbliżony do nich, jeśli nie wyższy. Ale regularna gra w pierwszej drużynie to chyba jednak lekka przesada. Wyobrażasz sobie w pierwszym składzie Ginandonato w co drugim meczu? Fajną bramkę wczoraj strzelił, ale bez przesady :wink:

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 09:27

Nicolas pisze:nie kryją, źle się ustawiają
Albo inaczej - nie kryją, że źle się ustawiają :smile:

Storari showman efektownie pofrunął przy tej obronie i jeszcze odbił to jedną ręką.

iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 09:32

pumex pisze:
iero10 pisze:
pumex pisze:
Ej no bez przesady :lol:
nie wiem gdzie Ty widzisz przesade.
Wole by JUVE ogrywało swoich wychowanków w pierwszej drużynie, niż by grali w niej zawodnicy pokroju Martineza czy Motty.
a gra regularna nie oznacza wcale wyjściowej 11 w każdym meczu.
Też bym wolał, żeby dali szansę młodym niż Martinezom i Mottom, szczególnie, że poziom młodzików jest zbliżony do nich, jeśli nie wyższy. Ale regularna gra w pierwszej drużynie to chyba jednak lekka przesada. Wyobrażasz sobie w pierwszym składzie Ginandonato w co drugim meczu? Fajną bramkę wczoraj strzelił, ale bez przesady :wink:
o ile mi wiadomo, pierwsza drużyna to ok 18 zawodników, bo nie pisałem o pierwszym składzie.
poza tym regularna gra, to też np występy w roli zmiennika od 70 minuty.
więc nie wiem czemu piszesz o grze od pierwszych minut.
pod słowem regularna, chciałem ukryć stwierdzenie, by grali część niż w poprzednich sezonach, gdzie zaliczyli 3-4 występy.
to tyle ode mnie....

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 10:14

iero10 pisze:a to musiałem wcześniej pisać takiego posta, by teraz wypowiedzieć swoje zdanie??
Nic mi nie uderzyło do głowy (w ogóle co to za stwierdzenie i do kogo??).
Zamącić w głowie mogłem równie napisać. W tym momencie to wygląda tak, jakbyś podniecił się wczorajszym występem naszych młodych zawodników i z tego powodu widział dla nich miejsce w składzie Juventusu na przyszły i przyszłe sezony. Wygląda to o tyle dziwnie, że tematów od groma, możliwości od groma, a mimo to nigdy nie napisałeś o niczym podobnym. To jak mam nie myśleć, że mówisz tak przez wzgląd na wczorajszy mecz?
iero10 pisze:Skoro dla Ciebie zawodnikami gwarantującymi jakość są Motta i Matrinez to nie mamy o czym rozmawiać.
Jest taki etap w edukacji zwany szkołą podstawową. Tam to powinno się nauczyć czytać. Miło byłoby też rozumieć to, co się czyta. Czy ja napisałem, że jakość gwarantująca przez Martineza i Mottę jest wystarczająca? Napisałem, że jeśli wychowankowie zagwarantują większą, to jestem za tym, aby dostali swoją szansę.
iero10 pisze:Większość klubów, które chcą się liczyć na krajowych i europejskich podwórkach inwestuje w wychowanków. My ściągamy za większe,mniejsze pieniądze najemników, którzy zbierają jedynie dane do swojego piłkarskiego CV.
Trzeba umieć wychować zawodnika. Gdyby któryś z nich nadawał się do pierwszego składu, to miej pewność - grałby w niej już teraz. Skoro się nie nadają to lądują w innych klubach na wypożyczeniach. Taka jest już polityka Juventusu. Pieprzenie o wprowadzaniu młodych jest tutaj tylko pieprzeniem. Nie twierdzę, że ściąganie najemników jest dobre, naprawdę wolałbym mieć całą jedenastkę stworzoną przez wychowanków, ale to muszą być wychowankowie, w których uwierzy i klub i przede wszystkim trener. Dla mnie sprawa jest o tyle prosta, że skoro dla nich miejsca nie ma to widocznie są za słabi.
iero10 pisze:A wychowankowie, nie dość, że od młodego wiedzą co znaczy gra w koszulce JUVE to i poczuli już smak wygranej w Primaverze. No i są również bardziej korzystni pod kątem finansowym dla klubu.
Dlatego zamiast ściągać jakieś wynalazki, to wole ogrywać młodych i mieć pewność że za parę lat będzie miał kto grać w JUVE, jednocześnie wiedząc co to znaczy grać w i dla JUVE.
Wychowankowie wiedzą co znaczy gra w koszulce Juve? Skąd Ty to możesz wiedzieć? Ogrywać? Mieć pewność? Odpowiedz sobie na pytanie, ile nazwisk zawodników z tej Primavery jesteś w stanie sam wymienić.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 10:15 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 10:17

Może ktoś nagrał cały mecz i chce się podzielić ? ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 10:38

iero10 pisze:o ile mi wiadomo, pierwsza drużyna to ok 18 zawodników, bo nie pisałem o pierwszym składzie.
poza tym regularna gra, to też np występy w roli zmiennika od 70 minuty.
więc nie wiem czemu piszesz o grze od pierwszych minut.
pod słowem regularna, chciałem ukryć stwierdzenie, by grali część niż w poprzednich sezonach, gdzie zaliczyli 3-4 występy.
to tyle ode mnie....
Pisałeś o grze, nie o pobycie w kadrze meczowej. Ja na przykład nie nazwałbym regularną grą sytacji, gdzie zawodnik wchodzi na ostatnie 10min. Po prostu się nie zrozumieliśmy :wink:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 10:41 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2011, 10:40

^FAZZI^ pisze:Może ktoś nagrał cały mecz i chce się podzielić ? ;)
Mecz został już wrzucony na forum do odpowiedniego pokoju :

http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... 482#548482

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=21279

Przypominam, że tabo dodaje tam dość regularnie całe mecze Juventusu + skróty itp.

Zablokowany