Dymisja Deschampsa!!!!???
- Adi666666
- Juventino
Decyzja Deschampsa dla większości kibiców wydaje się wielkim szokiem, to wszystko stało się zbyt szybko nagle i nie oczekiwanie
DD miał okazje wykazać się przez ten rok, poznać zawodników otoczenie oraz presje ze strony kibiców, być może uświadomił sobie ,że dał rade w Serie B ale może nie dać w Serie A, chciał dokończyć to co zaczął i po meczu z Mantova gdy sprawa 1 miejsca została definitywnie przesądzona zrezygnował z trenerki Juve.
Media zarówno polskie jak i zagraniczne twierdzą, że stało się tak z powodu różnicy zdać z Alessio Secco przed zbliżającym się dużymi krokami marcato. (Sprawa Iaquinty )
Natomiast klub wydał oficjalne oświadczenie w tej sprawie postanowili wzajemnie rozwiązać umowę, która dała obydwu stronom satysfakcję, entuzjazm oraz sukces. < tak jest najłatwiej dyplomatycznie i nie wiadomo do końca o co chodzi
Zbliżające się nieubłaganie letnie okienko transferowe będzie obfitowało nie tylko w szukanie piłkarzy, ale i trenera, którego przyjście niewątpliwie będzie decydowało o tym czy zostaną z Nami wielcy piłkarze.
Optymistyczny Wariant przychodzi guru Lippi zostaje Buffon , Trezeguet, Camoranesi i Alex
Pesymistyczny wariant przychodzi Capello i sie wszystko sypie :płaczę:
Osobiście myślę że będzie gdzieś po środku czyli przyjdzie Spaletti lub Novellino, natomiast odejdzie Terezeguet przyjdzie Huntelar a Deschamps będzie trenerem Lyonu
pozdro dla optymistów 8)

Media zarówno polskie jak i zagraniczne twierdzą, że stało się tak z powodu różnicy zdać z Alessio Secco przed zbliżającym się dużymi krokami marcato. (Sprawa Iaquinty )
Natomiast klub wydał oficjalne oświadczenie w tej sprawie postanowili wzajemnie rozwiązać umowę, która dała obydwu stronom satysfakcję, entuzjazm oraz sukces. < tak jest najłatwiej dyplomatycznie i nie wiadomo do końca o co chodzi

Zbliżające się nieubłaganie letnie okienko transferowe będzie obfitowało nie tylko w szukanie piłkarzy, ale i trenera, którego przyjście niewątpliwie będzie decydowało o tym czy zostaną z Nami wielcy piłkarze.
Optymistyczny Wariant przychodzi guru Lippi zostaje Buffon , Trezeguet, Camoranesi i Alex

Pesymistyczny wariant przychodzi Capello i sie wszystko sypie :płaczę:
Osobiście myślę że będzie gdzieś po środku czyli przyjdzie Spaletti lub Novellino, natomiast odejdzie Terezeguet przyjdzie Huntelar a Deschamps będzie trenerem Lyonu

pozdro dla optymistów 8)
Ostatnio zmieniony 27 maja 2007, 20:32 przez Adi666666, łącznie zmieniany 3 razy.
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- slqa
- Juventino
moim zdaniem to wszystko przz to że Lyon stracił trenera i dlatego DD odszedł może dostanie większe pieniądze albo skusiła go liga mistrzów
wątpie żeby Lippi się zgodził, a co do Murinho to pewnie by przeszedł do takiego budżetu
Dziękujmy DD za to że przeprowadził Juve przez najgorszy okres jego przebudowy
Wielkie Dzięki
wątpie żeby Lippi się zgodził, a co do Murinho to pewnie by przeszedł do takiego budżetu
Dziękujmy DD za to że przeprowadził Juve przez najgorszy okres jego przebudowy
Wielkie Dzięki
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Naprawdę spore zaskoczenie, ze względu na czas kiedy ta decyzja zostala podjęta. Naprawde nie można było poczekać do zakończenia sezonu... :roll: Jakoś trochę smutno, ale widocznie taka musi być kolej rzeczy. Didier nie jest trenerem z najwyższej półki, ale podjął się czego dla nas bardzo ważnego, należą mu się naprawdę wielkie podziękowania i szacunek. Szczerze mówiąc, mialem przeczucie, że w następnym sezonie, w jego trakcie stracilby posadę. Stalo się to teraz więc chyba dobrze. Zapowiada się ciekawe merccato, w którym musimy się bardzo wzmocnić, szkoda tylko, że starcie jesteśmy bez trenera.
Kto zastępi Didiera? Ja tylko marzę o Lippim, marzę, bo jestem realistą, zapięknie by było, ażeby po raz 3 nas trenował. Dla mnie to geniusz, co udawadnia na każdym kroku. Mam do niego szczególny sentyment, wkońcu na nim się wychowałem jako Juventino. Co bedzie, czas pokaże...jedno jest pewne, podczas tego okienka transferowego nie powinniśmy się nudzić.
GRAZIE E CIAO DESCHAMPS :!:
Kto zastępi Didiera? Ja tylko marzę o Lippim, marzę, bo jestem realistą, zapięknie by było, ażeby po raz 3 nas trenował. Dla mnie to geniusz, co udawadnia na każdym kroku. Mam do niego szczególny sentyment, wkońcu na nim się wychowałem jako Juventino. Co bedzie, czas pokaże...jedno jest pewne, podczas tego okienka transferowego nie powinniśmy się nudzić.
GRAZIE E CIAO DESCHAMPS :!:

- Mr Cezary
- Juventino
I Alessandro Del Piero pewnie powędrowałby na ławkę :?Ibra_fan pisze:Mourinho by byl spoko :>pinturicchia pisze:No prosze od wczoraj nie miałam neta, wreszcie wchodze na JP a tu taki news.... Nie spodziewałam się tego, no ale cóż.... W każdym razie chciałabym z tego miejsca bardzo gorąco podziękować Deschampsowi za podjęcie się trudu wyprowadzenia Juventusu z Serie B.
Nie wiem co o tym do końca mysleć.. Jedno jest pewne musimy znaleźć jego następce. Kogoś kto bedzie na tym stanowisku przez następne kilka lat... I tu nasuwa mi się tylko jedno nazwisko.... Lippi 8) Pytanie czy sie zgodzi.wErOn pisze:Jesli nie on to kto?
Dobre pytanie.
- Max_LP
- Juventino
Jeśli rzeczywiście Iaquinta został sprowadzony tylko po to , żeby zostać "przynętą" , którą ma pochwycić Lippi to ja sie tylko pomodle o to żeby ktoś wkońcu przemówił do rozsądku zarządowi.cezar pisze:
Dla mnie Marcello Lippi to idelny kandydat na stanowisko trenera Juve. :-D
Bardzo możliwe, że sprowadzenie do Juve Vincenzo Iaquinty było "zachętą" dla Lippiego, bo jak ogólnie wiadomo Lippi barzdo lubi napastnika Udinese. :-D

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
biel, która obejmuje czerń..
- Monte Cristo
- Juventino
Z tym zo mamy akurat teraz by powedrowal na lawake? Niby czemu?Mr Cezary pisze:I Alessandro Del Piero pewnie powędrowałby na ławkę :?Ibra_fan pisze:Mourinho by byl spoko :>pinturicchia pisze:No prosze od wczoraj nie miałam neta, wreszcie wchodze na JP a tu taki news.... Nie spodziewałam się tego, no ale cóż.... W każdym razie chciałabym z tego miejsca bardzo gorąco podziękować Deschampsowi za podjęcie się trudu wyprowadzenia Juventusu z Serie B.
Nie wiem co o tym do końca mysleć.. Jedno jest pewne musimy znaleźć jego następce. Kogoś kto bedzie na tym stanowisku przez następne kilka lat... I tu nasuwa mi się tylko jedno nazwisko.... Lippi 8) Pytanie czy sie zgodzi.
Dobre pytanie.
Wiemy ze Moruinho to swietny trener i wystawia najlepszych graczy, a Alex akurat jest jednym z tych a naszym zespole.
Mourinho, w sprzeciwienstwie do DD, ZAWSZE bedzie bronil druzyny, zawsze bede w swoj klub wiezyl. On by nigdy nie walnal takiego tekstu
''Nie mamy szans na Scudetto w nastepnym sezonie''.
Jose by powiedzial ''Jestesmy najlepsi, wygramy'' nawet jesli wie ze szanse sa nikle, to by pokazal druzynie ze im ufa. I tak by byla o wiele lepsza atomsfera.
- Tharp
Znaczy, Lippi to niby nie włoch, co?DeViLl0o pisze:(...)
Lippi
Albo jakiś Włoski szkoleniowiec ;]

Wielu pisze o Mourinho. Ludzie, to jest tak samo możliwe, jak to że sam z siebie przejdzie do Juve Ronaldinho... i zostanie trenerem.
Niestety nie wierzę, żeby przeszedł do nas Lippi... zbyt piękne, żeby było prawdziwe.
- Supersonic
- Juventino
Mi sie marzy szkoleniowiec zagraniczny. Nie jest latwo o motywacje dla takich wyjadaczy, jak nasi mistrzowie, a powiew orientu :twisted: moglby nia byc.
Co do Erikssona, to w wywiadzie dla BBC powiedzial, ze wraca do trenerki i nazwa nowego pracodawcy bedzie znana juz za tydzien. Chociaz mowi sie, ze bedzie trenowal Villans.
Przejdzmy do nazwisk, rzucam liste swietnych trenerow:
1.Juande Ramos, Manuel Pellegrini, Carlos Bianchi, Arsene Wenger,
2.Gerard Houllier, Javier Irureta , Ottmar Hitzfeld, Jose Mourinho,
3. Jose Pekerman, Jacob Kuhn, Morten Olsen, especially 4 P.Nedved --> K. Bruckner
Ja to bym dal i 10mln byle przyszedl J.Ramos. Albo pojechac na dzialke i blagac Trapa, zeby sie skusil
Co do Erikssona, to w wywiadzie dla BBC powiedzial, ze wraca do trenerki i nazwa nowego pracodawcy bedzie znana juz za tydzien. Chociaz mowi sie, ze bedzie trenowal Villans.
1.Juande Ramos, Manuel Pellegrini, Carlos Bianchi, Arsene Wenger,
3. Jose Pekerman, Jacob Kuhn, Morten Olsen, especially 4 P.Nedved --> K. Bruckner

Ja to bym dal i 10mln byle przyszedl J.Ramos. Albo pojechac na dzialke i blagac Trapa, zeby sie skusil

- wojti-s
- Juventino
Ta, jeszcze tylko Janasa tutaj brakujeSupersonic pisze:Mi sie marzy szkoleniowiec zagraniczny. Nie jest latwo o motywacje dla takich wyjadaczy, jak nasi mistrzowie, a powiew orientu :twisted: moglby nia byc.
1.Juande Ramos, Manuel Pellegrini, Carlos Bianchi, Arsene Wenger,![]()
3. Jose Pekerman, Jacob Kuhn, Morten Olsen, especially 4 P.Nedved --> K. Bruckner![]()

Jak dla mnie potrzebujemy włoskiego szkoleniowca, który za ligę, będzie wiedział jak ustawić zespół tak żeby była pierwsza 4. Kto ? Prandelli, Spaletti, Lippi. To chyba 3 najlepszych szkoleniowców w Italii w tej chwili. Pytanie tylko czy któryś z nich przyjąłby naszą ofertę...
- Buczus_JuveFan
- Juventino
Z tym Trapattonim nawet niezły pomysł... Lippi poodobno powiedział, że w te wakacje, chce dalej odpoczywać i nic jego decyzji nie zmieni. Bardziej prawdopodobne wydaje sięjednak przyjście Waltera Novelino.
- DamKam
- Juventino
Marcello Lippi, trener najczęściej wymieniany przez media i kibiców jako następca Deschamps'a w Juventusie, po raz kolejny zaprzeczył informacjom o powrocie do klubu, z którym święcił największe triumfy, tym razem w wypowiedzi dla "La Gazzetta dello Sport". "Biorąc pod uwagę mój wiek, mógłbym być już na emeryturze, jednak zdecydowałem się popracować jeszcze przez kilka lat. Mój odpoczynek się jednak jeszcze nie kończy. Wielokrotnie mówiłem, iż nie będę pracować w następne wakacje - fakt, iż Juventus pozostaje obecnie bez trenera nie zmieni mojej decyzji. Znamy się już od dłuższego czasu - czy kiedzkolwiek zmieniłem raz podjętą decyzję? Nie, tym razem też nie zamierzam tego uczynić. Moja decyzja została podjęta niezależnie od innych spraw. Wiecie ile klubów zabiegało o mnie? Wiele, z kilku krajów. Powtórzę - w te wakacje będę odpoczywał."
źródło
Jeżeli to prawda, to wielka szkoda
Według niektórych źródeł, naszym nowym trenerem ma zostać Conte. Osobiście mam spore wątpliwości czy byłby to dobry pomysł
źródło
Jeżeli to prawda, to wielka szkoda

Według niektórych źródeł, naszym nowym trenerem ma zostać Conte. Osobiście mam spore wątpliwości czy byłby to dobry pomysł

- Buczus_JuveFan
- Juventino
No tak jak już pisałem w poście wyżej, wielka szkoda, że mówi tak sam Lippi. Chyba, że zarząd i Lippi narazie umówili się, by do końca sezonu zaprzeczać doniesieniom o jego pracy w Turynie, tylko czy miałoby to jakiś sens ? Hmmm... Conte mógłby być, nie ma doświadczenia ale to nasz Juventino.
- Tombalu
- Juventino
Sledze ostatnie zamieszanie w JUVE - miało być tak pieknie - powrot do Serie A i na szczyt, ale to zamieszanie z DD i Secco wyglada co najmniej dziwnie.
O wielkim powrocie Lippiego mozemy chyba zapomnieć
to jedyny trener, który bedzie mial pełną akceptacje kibiców i zawodników - zapewne przy jego postaci główny trzon naszej ekipy by został z nami. Teraz moze być roznie - mam na mysli np. Buffona.
Co do DD nikt juz nie bedzie tak prowadził JUVE jak Lippi - jednak DD dobrze sobie radził i zrobił czarną robote. Argumenty powyzej, iż DD jest słabym czy nie na miare JUVE trenerem są smieszne. Kto z w ostatnich latach średni klub wprowadził do finału LM ??
DD za kilka lat bedzie b.dobrym trenerem a my mu dziekujemy nie majac godnego zastepcy - wg. mnie głupota zarzadu i Secco.
O wielkim powrocie Lippiego mozemy chyba zapomnieć

Co do DD nikt juz nie bedzie tak prowadził JUVE jak Lippi - jednak DD dobrze sobie radził i zrobił czarną robote. Argumenty powyzej, iż DD jest słabym czy nie na miare JUVE trenerem są smieszne. Kto z w ostatnich latach średni klub wprowadził do finału LM ??
DD za kilka lat bedzie b.dobrym trenerem a my mu dziekujemy nie majac godnego zastepcy - wg. mnie głupota zarzadu i Secco.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Nie możemy w takiej sytuacji kierować się sentymentami, nam potrzebny jest trener, ktory spełni oczekiwania, a nie, ze to nasz byly gracz. Fakt, fajnie by było, ale to nie jest sprawa priorytetowa. Ponadto Conte ma o wiele mniejsze doświadczenie niż Didier, więc...Buczus_JuveFan pisze:Conte mógłby być, nie ma doświadczenia ale to nasz Juventino.