Juventini na wypożyczeniach...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 23:05

wagner pisze:Serio uważasz, że to tylko przez warunki Sebastian nie sprawdził się w Juventusie ? :shock:
Jasne, że tak. Można do tego dodać jeszcze nieumiejętność zachowania zimnej głowy, ale w naszej taktyce, gdzie większość czasu napastnicy spędzają tyłem do bramki, to warunki fizyczne i umiejętność utrzymania się przy piłce odgrywają bardzo ważną rolę. Giovinco odbija się od obrońców, jak od ściany. Jego gra wygląda znacznie lepiej, jak schodzi do środka i jest ustawiony przodem do bramki. Nie powiesz mi chyba, że jego 1,60m i 50KG nie mają tu nic wspólnego ze słabymi występami.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 23:17

pablo1503 pisze:Nie powiesz mi chyba, że jego 1,60m i 50KG nie mają tu nic wspólnego ze słabymi występami.
Oczywiście, że mają. No, ale to za wielkie uproszczenie by było mówiąc że Giovinco nie zrobił kariery bo był niski.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 23:27

wagner pisze:
pablo1503 pisze:Nie powiesz mi chyba, że jego 1,60m i 50KG nie mają tu nic wspólnego ze słabymi występami.
Oczywiście, że mają. No, ale to za wielkie uproszczenie by było mówiąc że Giovinco nie zrobił kariery bo był niski.
U nas niestety odgrywa to wielką rolę. Jasne, że jego wzrost nie jest jedynym argumentem przeciwko niemu. Insigne, Mata, Silva czy wielu innych piłkarz mają podobne warunki i sobie radzą, ale żaden z nich nie ma takiej, za przeproszeniem, przesranie ułożonej taktyki. Tamci nie muszą być ścianą do odgrywania piłki do czego niejednokrotnie zmuszany jest Giovinco.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 00:37

wagner pisze:Napastnik numer 3,4,5 dużo nie pogra
W sześciu ostatnich spotkaniach w pierwszym składzie miało okazje grać czterech z naszych napastników, a Quag wszedł z ławki. W obronie - rotacja, w pomocy - rotacja, na wahadłach - rotacja. Rozumiem, że Conte przyzwyczaił wszystkich do trzymania się żelaznej 11, ale odkąd nasi zmienili podejście do Ligi Europejskiej to trener ustala skład na innych zasadach. Póki co widać, że traktujemy ten puchar jako przetarcie przed Ligą Mistrzów i uczymy się wyczerpującej gry na kilku frontach. Tevez i Llorente to zdecydowanie za mało. Podobnie jak Lichtsteiner i Asamoah. Itede itepe.

Co Was wszystkich wzięło na ten argument z kontrą? Dzisiejszy gol Immobile równie dobrze mógł paść w barwach Juventusu. Nie oglądamy takich bramek, bo żaden z naszych napastników nie ma takiego wyjścia do piłki jak Ciro. Tevezowi bym nie umniejszał, ale on gra głęboko. Ostatnio takie bramy w naszych barwach sadził Trezeguet. Przyjrzałem się golom Immobile i naprawdę nie widzę samych trafień niemożliwych do powtórzenia w Juventusie...

Ciro Immobile to napastnik zupełnie niepodobnych do tych, których mamy obecnie, ale moim zdaniem uosabia cechy, których brakuje w naszej drużynie. Nie potrafimy grać z kontry, bo mamy wolnych napastników. Nie czarujmy się, Tevez do sprinterów również nie należy. Jakoś nie widzę na horyzoncie tanich klonów Suareza do kupienia od ręki więc nie grymasiłbym specjalnie. Naprawdę jest bardzo niewielu napastników, którzy idealnie pasowaliby do naszego 352. Silny, dobrze zbudowany i potrafiący grać głową oraz tyłem do bramki. Szybki, z dobrą techniką pozwalającą skutecznie grać 1 na 1, dysponujący nienagannym uderzeniem (najlepiej z obu nóg). Przy tym wszystkim powinien być jeszcze kreatywny i mieć "to coś". Bez 50 mln E ciężko będzie o takiego zawodnika, oj ciężko...

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 01:07

SKAr7 pisze:
WojtinhoFCJ pisze: Jeśli dobije do 30 bramek i sceptycyzm pozostanie to będzie to tylko świadczyć o tych sceptykach. Posłuchaj sobie jak brzmi zdanie że jego osiągi mają niewielkie znaczenie :shock:
Rozumiem, że w lato 2004 chętnie przywitałbyś za godne pieniądze Cristiana Lucarellego, urzędującego Capocannionere? To powiedz mi w miejsce kogo - Mutu, Ibrahimovicia, Trezegueta czy Del Piero?

Znowu dałeś zły przykład, po Matrim czy Borriello. Lucarelli miał wtedy 29 lat i grał w słabym Livorno, Immobile ma 24 i gra w Torino które jest o poziom wyżej. W dodatku przed okresem w Livorno, Lucarelli nie przekroczył 20 bramek nigdy wcześniej. A Immobile ma szansę zrobić to drugi raz, po tym jak był już królem strzelców w Serie B.

Co do reszty Twojej odpowiedzi to już powiem ogólnie, po prostu Ty uważasz że jakieś drobne niuanse taktyczne zadecydują o tym że Immobile się prawdopodobnie nie sprawdzi. Ja uważam że może być równorzędnym rywalem dla Llorente i partnerem dla Teveza. Powtarzam że są do tego podstawy, co widać po samych statystykach. Do tego te bramki nie są dostawieniem nogi. Dziś kolejna bramka, która jest po prostu ŚWIETNA. Lewą nogą z powietrza, bramkarz sie nawet nie ruszył z miejsca. Ale to pewnie przez taktykę Torino, u nas się nie uda. Borussia pewnie też jest zainteresowana przez przypadek. Ale widzę że Ciebie nic nie przekona by dać mu szansę bo MOŻE się nie sprawdzić. Suarez, Cavani czy Mandzukić przecież sprawdziliby się na 100%.
Masz swoje zdanie i ok, ale to negatywne nastawienie jest nie na miejscu. Dawno nie mieliśmy w miarę młodego napastnika z takimi wynikami na wypożyczeniu/współwłasności; Immobile jest tym momencie naszym najlepszym napastnikiem w tej grupie i powinien się znaleźć w naszej kadrze na przyszły sezon. Zasługuje na to. Jak ktoś uważa że nie zasługuje po tym co pokazuje to nie mamy o czym dyskutować.

Z Juve na dobre i złe!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 09:16

jakby ktoś szukał różnicy między Ciro a Gio to wskazuję: Ciro 17 goli z akcji, Gio 9

Gio nigdy nie powinien grać jako napastnik przy takim ustawieniu i wie to chyba każdy poza Conte, tzn przy takim jak nasze nigdy w ogóle nie powinien grać... nam przydaje się jedynie do wykartkowania obrońców niestety...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 09:41

pablo1503 pisze:
wagner pisze:Serio uważasz, że to tylko przez warunki Sebastian nie sprawdził się w Juventusie ? :shock:
Jasne, że tak. Można do tego dodać jeszcze nieumiejętność zachowania zimnej głowy, ale w naszej taktyce, gdzie większość czasu napastnicy spędzają tyłem do bramki, to warunki fizyczne i umiejętność utrzymania się przy piłce odgrywają bardzo ważną rolę. Giovinco odbija się od obrońców, jak od ściany. Jego gra wygląda znacznie lepiej, jak schodzi do środka i jest ustawiony przodem do bramki. Nie powiesz mi chyba, że jego 1,60m i 50KG nie mają tu nic wspólnego ze słabymi występami.
Ja chciałbym zobaczyć Giovinco gdzieś w Hiszpanii :)
Ogólnie to lubię atomową mrówę ale na ligę włoską to On się niestety nie nadaję

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 09:58

Mate.G pisze: Ja chciałbym zobaczyć Giovinco gdzieś w Hiszpanii :)
Ogólnie to lubię atomową mrówę ale na ligę włoską to On się niestety nie nadaję
Na jakiegoś średniaka pokroju Malagi może... Myślisz, że Gio ma wystarczające umiejętności techniczne, by odnaleźć się w PD?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 10:56

deszczowy pisze:A nie obawiacie się trochę powtórki historii z Gio?
Obawy zawsze będą. Pytanie, co teoretycznie byłoby większym ryzykiem - wykupienie całości praw do Immobile powiedzmy za te 10 baniaczy czy wpakowanie w Mandzukicia sumy ponad dwukrotnie wyższej? Wiadomo, że Chorwat jest obecnie sporo lepszym snajperem, ale nawet mnie - wielkiego sceptyka w sprawie talentów naszych grajków tułających się po innych klubach - zaczyna zastanawiać przyszłość Ciro w kontekście współpracy z Conte :think:

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 11:22

pumex pisze:
deszczowy pisze:A nie obawiacie się trochę powtórki historii z Gio?
Obawy zawsze będą. Pytanie, co teoretycznie byłoby większym ryzykiem - wykupienie całości praw do Immobile powiedzmy za te 10 baniaczy czy wpakowanie w Mandzukicia sumy ponad dwukrotnie wyższej? Wiadomo, że Chorwat jest obecnie sporo lepszym snajperem, ale nawet mnie - wielkiego sceptyka w sprawie talentów naszych grajków tułających się po innych klubach - zaczyna zastanawiać przyszłość Ciro w kontekście współpracy z Conte :think:
Fajnie, mnie też. Ale wybór między MM a CI jest miedzy Bawarką serii 5 a nową Syreną Sport. Niby jedno i drugie fajne, niby Syrena nasza, nowoczesna i budząca zainteresowanie, ale jednak wolałbym sprawdzoną Bawarkę.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 15:24

WojtinhoFCJ pisze: Znowu dałeś zły przykład, po Matrim czy Borriello.
Dawałem Ci przykład na to, że sposób w jaki strzela się bramki ma znaczenie, a nie przyrównywałem Ciro do Mitry/Marco/Cristiana. Ogarniaj poślady. Poza tym- Toni też był już "staruszkiem", który nie grzeszył bramkostrzelną młodością, kiedy zdobywał Capo, a o niego jakoś biły się najlepsze kluby Europy, w przeciwieństwie do Lucarellego.
WojtinhoFCJ pisze: Lewą nogą z powietrza, bramkarz sie nawet nie ruszył z miejsca. Ale to pewnie przez taktykę Torino, u nas się nie uda.
Zgadza się, z prostego powodu- nasi napastnicy nieporównywalnie rzadziej wychodzą do prostopadłych piłek, więc nieporównywalnie rzadziej mają szansę na takie bramki. To nie jest tak, że u nas się nie uda. Uda, tylko rzadziej.
Nie mówiąc o tym, że akcja była wciąż w fazie transmisji. Podobnie jak 70% bramek we wklejonym filmiku przez Arbuza. My takie strzelaliśmy z Realem i z Galatą, i to chyba tyle. :think: Bo cała reszta nie chce z nami tak grać, wolą się cofnąć za podwójną gardę niż dać rozstrzelać. Dziwisz im się?
WojtinhoFCJ pisze: Borussia pewnie też jest zainteresowana przez przypadek.
A nie pomyślałeś o tym, że może Ciro do nich pasuje? Bo pasuje i to bardzo. Co pisałem już wcześniej.
WojtinhoFCJ pisze: Ale widzę że Ciebie nic nie przekona by dać mu szansę bo MOŻE się nie sprawdzić.
Gdyby to ode mnie zależało, Ciro byłby w składzie kosztem Giovinco po tym jak strzelił 28 w Serie B. Ale ja mam świadomość tego, że w porównaniu do trenera polskiej drugiej ligi na piłce nie znam się wcale a wcale, więc gdzie mi tam do Conte? Więc jak miałbym wychwytywać jakiekolwiek niuanse? Ja nie wypisuję niuansów, ja wypisuję podstawy podstaw. Rzeczy które przeczytasz w co drugiej analizie taktycznej.
WojtinhoFCJ pisze: Masz swoje zdanie i ok
WojtinhoFCJ pisze:Jak ktoś uważa że nie zasługuje po tym co pokazuje to nie mamy o czym dyskutować.
Ustal zeznania. Albo albo zdania nie szanujesz, albo szanujesz.

Zwróć też uwagę, że nawet nie podjąłeś polemiki z argumentami przeze mnie przytoczonymi. Tylko dalej powtarzasz, ile to bramek strzelił i jak to Wróżbita Maciej jeden wie co się stanie z zawodnikiem w nowym klubie. No nie, bo z jakichś powodów Marotta i Moggi mieli znacznie więcej wypałów, niż niewypałów, a Secco i Branca na odwrót.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 17:11

Nawet jeśli dałeś tych napastników po to by pokazać w jaki sposób strzelają bramki to akurat każdy z nich strzelił mniej lub znacznie mniej od Ciro będąc w podobnym wieku. A pozycje mają praktycznie tą samą. Teksty o ogarnianiu pośladów sobie daruj.

Napisałem wyraźnie, że poza jednym cytatem resztę piszę ogólnie, bo Ty ciągle gadasz o dyscyplinie taktycznej czy taktyce w ogóle. Nie przemawia to do mnie, więc raczej się nie przekonamy. Twoje zdanie to jedna sprawa, a mój tekst o daniu szansy Immobile to druga. Może mogłem to bardziej zaakcentować bo nie było to tylko do Ciebie, tylko do każdego kto jest przeciwko sprawdzeniu Immobile w Juve.
Można akceptować że ktoś ma swoje zdanie, ale się z nim nie zgadzać. Ty z kolei mówisz że gdyby to od Ciebie zależało to wziąłbyś Ciro zamiast Giovinco, a jednocześnie z twoich wypowiedzi wynika że się nie nada. Dlatego twierdzę że nie ma sensu dalej dyskutować na ten temat bo obaj nie zmienimy zdania, a przynajmniej do czasu aż Immobile pojawi się w Juve i pogra jakiś czas. O ile do tego dojdzie.

Z Juve na dobre i złe!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 17:49

@SKAr7: ujmę to tak: nie masz racji ;) skoro Matri strzelał (lub marnował = miał sytuacje) to strzelałby i Immobile, powinno być to jasne jak słońce

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 18:53

Zaskakujące jak wiele można napisać, mając jakieś pół argumentu. Mówię oczywiście o 2 panach z postów powyżej. Podziwiam cierpliwość SKAra.

Napastnik to napastnik, nie ma co się wikłać w szczegóły. Ustawmy sobie Bonucciego na boku obrony, a Zieglera z De Ceglie ustawi się jako parę stoperów. Do tego Pirlo na skrzydło i Krasić na registę. Musi działać, bo obrońca to obrońca, a pomocnik to pomocnik, nie ma co się wikłać w szczegóły.

WojtinhoFCJ pisze:piszę ogólnie
Właśnie o to chodzi, że jak przyjrzy się sprawie tylko odrobinę dokładniej, to automatycznie nabiera się wątpliwości. Ogólnik "Immobile strzela bramki, więc musi wypalić" to trochę mało.
WojtinhoFCJ pisze:nie ma sensu dalej dyskutować na ten temat bo obaj nie zmienimy zdania, a przynajmniej do czasu aż Immobile pojawi się w Juve i pogra jakiś czas. O ile do tego dojdzie.
No a dlaczego najprawdopodobniej nie dojdzie? No właśnie dlatego, że Immobile średnio do Juve pasuje :)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2014, 19:32

no ale pasuje na co? na 1 skład? czy na 4-5 napastnika? bo to jakby różnica ;]

ps. w czym jest Immobile gorszy od Matriego?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Zablokowany