# 10 Paul Pogba
- Arbuzini
- Juventino
Póki co nic nie sugeruje żeby miało być tak jak piszesz.zahor pisze:Było, ale na takiej zasadzie na jakiej handlują między sobą najmożniejsi, a nie na zasadzie takiej że piłkarz robi się na Juventus za dobry, za drogi w utrzymaniu i domaga się transferu żeby w Turynie nie skisnąć.Arbuzini pisze: Sprzedawanie za grubą pengę także.
- zahor
- Juventino
Można się spierać czy właściwsze byłoby sformułowanie "póki co", czy raczej "już". Rok temu Pogba wybrany najlepszym młodym piłkarzem mundialu (trochę z braku laku, ale mniejsza z tym) mógł się poważnie zastanawiać czy starzejący się Juventus, który z rok wcześniej nie wyszedł nawet z grupy, nie robi się z wolna dla niego za ciasny. Tym bardziej po tym jak odszedł Conte, a w jego miejsce zatrudniono gościa kojarzonego głównie z bredzeniem o nieuznanym golu Muntariego. Teraz role się odwróciły, Juventus jest na szczycie a udział Pogby w sukcesach Starej Damy mniejszy, niż by się można było spodziewać, ale kto wie co przyniesie przyszłość.Arbuzini pisze: Póki co nic nie sugeruje żeby miało być tak jak piszesz.
- Don Paolo
- Juventino
W lidze włoskiej pada w tym sezonie więcej bramek niż w Premier League.jpjp5 pisze: I raczej nię bedziemy nigdy na szczycie popularnosci, bo to jest liga włoska, tu sie gra defensywnie a wszyscy chcą oglądać tylko bramki.
...że co?... że niby kto był lepszy? Może Depay? :lol:zahor pisze: (trochę z braku laku, ale mniejsza z tym)
PS. Atletico i Borussia to efemerydy. Tych dwóch przypadków nie ma co nawet przyrównywać do Juventusu gdyż klub z Turynu jest w o wiele bardziej uprzywilejowanej sytuacji chociażby jeśli chodzi o prawa telewizyjne (z Champions League i Serie A).
- Arbuzini
- Juventino
Zastanawiać może i się zastanawiał, ale jednak ostatecznie został więc najwyraźniej tzw. "projekt" działa. Tak jak pisałem wcześniej szkoda, że ostatecznie nie zrobiliśmy tego finału LE, bo nawet jeśli to tylko puchar pocieszenia, to zdecydowanie lepiej by to wyglądało.zahor pisze:Można się spierać czy właściwsze byłoby sformułowanie "póki co", czy raczej "już". Rok temu Pogba wybrany najlepszym młodym piłkarzem mundialu (trochę z braku laku, ale mniejsza z tym) mógł się poważnie zastanawiać czy starzejący się Juventus, który z rok wcześniej nie wyszedł nawet z grupy, nie robi się z wolna dla niego za ciasny. Tym bardziej po tym jak odszedł Conte, a w jego miejsce zatrudniono gościa kojarzonego głównie z bredzeniem o nieuznanym golu Muntariego. Teraz role się odwróciły, Juventus jest na szczycie a udział Pogby w sukcesach Starej Damy mniejszy, niż by się można było spodziewać, ale kto wie co przyniesie przyszłość.Arbuzini pisze: Póki co nic nie sugeruje żeby miało być tak jak piszesz.
Obecnie jesteśmy klubem gdzieś na poziomie PSG, ale przy tym, ze względu na wieloletnie tradycje i mimo wszystko lepszą ligę, bardziej szanowanym. I to bez pieniędzy szejków, które ich napędzają. W Europie robi się na nas chyba lekka moda (mamy finał LM, Marotta ostro działa z transferami) więc tym bardziej nie ma podstaw żeby sądzić, że zawodnicy będący w naszym zasięgu finansowym będą nam odmawiać tego lata. Kogo będziemy w stanie wyciągnąć, ten raczej przyjdzie.
- Azazel
- Juventino
Przyjdzie, bo o tych największych będą walczyć ci z najgłębszymi kieszeniami. To ten stan pośredni. Juventus jest za duży na buty średniaków, ale nadal śmiesznie się potyka w butach tych największych - przynajmniej w kwestii transferów. Mam wrażenie, że dopiero teraz udało nam się dogonić finansowo średnie zespoły z Anglii, ale za naszym zespołem opowiada się większa marka w Europie.
- wagner
- Juventino
Uhuhu. Się porobiło. Plotek związanych z odejściem Pogby namnożyło się aż tak dużo, że sam Real na oficjalnej stronie dementuje plotki odnośnie Francuza.
http://www.realmadrid.com/noticias/2015 ... -oficial-2
Gramy z Barceloną więc to raczej Katalończykom powinno zależeć żeby wokół naszego gracza zrobić ferment przed finałem Ligi Mistrzów.
http://www.realmadrid.com/noticias/2015 ... -oficial-2
Gramy z Barceloną więc to raczej Katalończykom powinno zależeć żeby wokół naszego gracza zrobić ferment przed finałem Ligi Mistrzów.
- joy
- Katalończyk
Pogba jest obecnie idealnym celem dla mediów w zbliżającej się karuzeli transferowej. Będzie o nim głośno do ostatniego dnia okienka w Hiszpanii bez względu na to czy Barcelona gra z Juventusem czy też nie. To nie jest nic nadzwyczajnego. Jeśli już szukamy spisków to bardziej stawiałbym na zabiegi Raioli, który być może chce podbić ewentualne oferty bądź kontrakt podopiecznego.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Piszesz o TYM? Świetny news
To, jak dobrze Mino trolluje 12letnie "Dzieci Farsy" widać po komentarzach. Jak można mieć takich "kibiców" :doh:

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
A visca el dzieci szaleją i porównują Pogbę do Balottelego mimo, że wiedzą o tym, że Pogba odrzucił 15 milionowy kontrakt PSG !
Chcą mieć Pogbę to niech bulą 100 baniek za które wzmocnimy zespół solidnie i wzniesiemy o półkę wyżej bo Pogba nam tego nie gwarantuje...
Chcą mieć Pogbę to niech bulą 100 baniek za które wzmocnimy zespół solidnie i wzniesiemy o półkę wyżej bo Pogba nam tego nie gwarantuje...

- grande amore
- Juventino
No wlasnie. Dla mediow, dla klubow niekoniecznie. Ale dziw mnie bierze, ze ludzie wierza w rewelacje level Fakt, tudziez Nocoty.pl, ktore maja za zadanie jeden cel - zwrocic na siebie uwage i przez to zarobic na reklamie... :doh:joy pisze:Pogba jest obecnie idealnym celem dla mediów w zbliżającej się karuzeli transferowej. Będzie o nim głośno do ostatniego dnia okienka w Hiszpanii bez względu na to czy Barcelona gra z Juventusem czy też nie. To nie jest nic nadzwyczajnego. Jeśli już szukamy spisków to bardziej stawiałbym na zabiegi Raioli, który być może chce podbić ewentualne oferty bądź kontrakt podopiecznego.
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- jpjp5
- Juventino
zahor czyli podsumowując bo widzę że nikt nikogo nie przekona ty myslisz że Pogba odejdzie, ja myślę że nie. Ty myślisz że Juve jest dużo gorsze od Realu, Barcy czy Realu ja myślę że może z nimi konkurować pod każdym względem( poza marketingiem).
No tak tylko że stereotypy mówią co innego a większość ludzi patrzy na stereotypy.jpjp5 napisał:
I raczej nię bedziemy nigdy na szczycie popularnosci, bo to jest liga włoska, tu sie gra defensywnie a wszyscy chcą oglądać tylko bramki.
W lidze włoskiej pada w tym sezonie więcej bramek niż w Premier League.
- Cabrini_idol
- Juventino
I siłą rzeczy podbić nam cenę Pogby, z którą ewentualny zainteresowany kupnem będzie musiał się liczyć ( nawet jeśli brak na razie konkretnych nabywców, choć nie wierzę w to, że nikt nie jest zainteresowany sprowadzeniem Pogby).grande amore pisze:...ktore maja za zadanie jeden cel - zwrocic na siebie uwage i przez to zarobic na reklamie... :doh:

- grande amore
- Juventino
Z tym, ze mnie osobiscie zaczyna sie to kojarzyc z nadmuchiwaniem balonika, ktory w pewnym momencie - tak czy siak - bedzie musial peknac.Cabrini_idol pisze:I siłą rzeczy podbić nam cenę Pogby, z którą ewentualny zainteresowany kupnem będzie musiał się liczyć ( nawet jeśli brak na razie konkretnych nabywców, choć nie wierzę w to, że nikt nie jest zainteresowany sprowadzeniem Pogby).grande amore pisze:...ktore maja za zadanie jeden cel - zwrocic na siebie uwage i przez to zarobic na reklamie... :doh:
Juve, storia di un grande amore 
------
------
Mowcie mi Magda

------
------
Mowcie mi Magda
- zahor
- Juventino
Gdzie tak napisałem? Stwierdziłem że Pogba ma powody, dla których mógłby chcieć odejść. Oczywiście są również pewne argumenty za tym, żeby został, w związku z tym nie wiem jaka będzie jego przyszłość, zresztą sam zainteresowany też chyba póki co nie ma co do tego stuprocentowej pewności.jpjp5 pisze:zahor czyli podsumowując bo widzę że nikt nikogo nie przekona ty myslisz że Pogba odejdzie, ja myślę że nie.
To co Ty czy ja myślimy nie ma akurat żadnego znaczenia. Nie wiem jak z Tobą, ale ze mną czołowi piłkarze świata nie konsultują się w sprawie tego czy grać w Juventusie, czy też może raczej w Realu. Ja jestem zdania że Stara Dama póki co w powszechnej opinii (słusznej czy nie, to temat na zupełnie inną dyskusję) uchodzi za drużynę będącą półkę niżej niż tamta trójka i pojedynczy udany sezon to za mało żeby ten pogląd zmienić.jpjp5 pisze: Ty myślisz że Juve jest dużo gorsze od Realu, Barcy czy Realu ja myślę że może z nimi konkurować pod każdym względem( poza marketingiem).
- jpjp5
- Juventino
ty jestes jakims politykiem? Nic nie można wywnioskować z tych twoich komentarzy. Jabłko jest czerwone ale nie jest czerwone. Już nie wiem o czym była nasza dyskusja.jpjp5 napisał:
zahor czyli podsumowując bo widzę że nikt nikogo nie przekona ty myslisz że Pogba odejdzie, ja myślę że nie.
Gdzie tak napisałem? Stwierdziłem że Pogba ma powody, dla których mógłby chcieć odejść. Oczywiście są również pewne argumenty za tym, żeby został, w związku z tym nie wiem jaka będzie jego przyszłość, zresztą sam zainteresowany też chyba póki co nie ma co do tego stuprocentowej pewności.
jpjp5 napisał:
Ty myślisz że Juve jest dużo gorsze od Realu, Barcy czy Realu ja myślę że może z nimi konkurować pod każdym względem( poza marketingiem).
To co Ty czy ja myślimy nie ma akurat żadnego znaczenia. Nie wiem jak z Tobą, ale ze mną czołowi piłkarze świata nie konsultują się w sprawie tego czy grać w Juventusie, czy też może raczej w Realu. Ja jestem zdania że Stara Dama póki co w powszechnej opinii (słusznej czy nie, to temat na zupełnie inną dyskusję) uchodzi za drużynę będącą półkę niżej niż tamta trójka i pojedynczy udany sezon to za mało żeby ten pogląd zmienić.