Serie A 12/13 (28): JUVENTUS 1-0 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:45

Pogba bohaterem meczu, zdecydowanie. Obrona też w porządku, ale Pirlo i Asamoah... Koszmar, tragedia. O napastnikach nie wspominam, bo już mi się nie chce. Giaccherini doprowadził mnie do furii tą zepsutą kontrą, ale za moment odkupił winy. Dobrze, że jest zwycięstwo i uciekamy śmieciarzom na bezpieczne 9pkt. Zresztą, Napoli to zaraz Milan dojedzie, więc jeśli już na kogoś mielibyśmy się oglądać, to ewentualnie na klub z Mediolanu, ale mam nadzieję, że pykniemy ich na Juventus Stadium i skończy się gadka-szmatka.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:57

Do końca sezonu mamy mecze z m.in. z Bologną, Pescarą, Torino, Palermo, Atalantą, Cagliari i Sampdorią. Jeśli wygramy wszystkie te spotkania, to nawet możemy dostać lanie z mediolańczykami, a ich tak obronimy mistrzostwo. Jednak znając życie co najmniej jedna z tych drużyn urwie nam punkty.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:58

Wiadomo, że wyglądało to mocno statycznie, a Pogba kocur niesamowity. Bardzo dobrze, ze gra. Jestem pewien, że jego cel - 25 spotkań w sezonie zrealizuje w taki sposób, że 25 spotkań wyjdzie w podstawowej jedenastce.
Patrze w statsy i Pogba zagrał juz w sumie 26 spotkań.
Ale mnie najbardziej martwił dzisiaj Asa, kurcze słabiutko, w ogóle po powrocie z PNA szalu nie robi i mam nadzieję, że Conte da mu trochę odpocząć, może jest jakoś przetrenowany czy co.
Jest Peluso i jest Giac i można spokojnie z nich korzystac w zależności od przeciwnika. Jesli przeciwnik będzie mocniejszy można dawać Peluso, który jest nastawiony bardziej defensywnie, a jeśli gramy z druzynami pokroju Bologny, Genui, Palermo to trzeba dawać Gacka, który mimo wszystko robi dużo zamieszania i zawsze coś tam jego gra może pozytywnego w ataku wnieść.
Poza tym fajnie jak Gacek po bramce się ogarnął, że nie może ściągnać koszulki bo dostanie drugie zółtko!

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:58

Strasznie mnie ten mecz skatował. Festiwal nieporadności, po Pirlo widać, że jest chyba podmęczony, to co dziś wyprawiał to kabaret. Asamoah utwierdza mnie w przekonaniu, że nie jest wingbackiem. Jedynie Pogba dziś potwierdził, że ma mega talent i do tego jest niesamowicie silny fizycznie. Całe szczęście, że Napoli dało ciała, a my ostatecznie zdobyliśmy te 3 pkt.

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:59

Oto zagadka dnia:
Gdzie jest Giaccherini? :prochno:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 17:59

deszczowy pisze:Trzy punkty wymęczone, wydarte. Mecz podobny do pierwszego spotkania z Celtikiem. Autobus w bramce, liczenie na kontry i... cyniczny, Juventus, który wykorzystał jedną, najważniejszą okazję w meczu.

Kto jeszcze twierdzi, że "Giovinco powinien grać w pierwszym składzie"? Razem z Mirasem ława i nie wstawać z niej.
Ja dziś będę bronił Gio, miał kilka fajnych zagrań. Vucinić za to w kolejnym meczu nie pokazuje NIC. Ale też jeśli Seba padnie ofiarą letniej rewolucji w ataku to nic wielkiego się nie stanie.
Nie ma u nas tego ciągu na bramkę i nad tym właśnie trzeba pracować.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 18:03

Patrząc na grę Pogby i patrząc na grę Asamoaha nasuwa się jedna możliwość. Grać Pogbą na pozycji Asamoaha, bo to jest niesamowite marnotrastwo, żeby Francuza trzymać na ławce, przy tak fatalnej dyspozycji
Ghanijczyka i tak fantastycznej postawie Pogby. Gość jest niesamowity, szczerze mówiąc to dla mnie powinien wychodzić w pierwszym składzie od dzisiaj - obojętnie - środek czy pozycja Asy

Zresztą ktoś już kiedyś wspominał o tym, że w reprezentacji Vidal gra na lewym skrzydle - może to jest myśl? Pogba w środku, a el Guerrero na skrzydle?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 18:03

ewerthon pisze:Do końca sezonu mamy mecze z m.in. z Bologną, Pescarą, Torino, Palermo, Atalantą, Cagliari i Sampdorią.
Na pierwszy rzut oka to w miarę łatwe spotkania, ale... no właśnie. Wyjazd na mecz z Bologną, do Genui, czy spotkania na Renzo Barbera lub Stadio Olimpico di Torino mogą nie być łatwe, a teoretycznie będą trudniejsze niż dzisiejsza, domowa potyczka z Catanią

Obrazek
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 18:08

pumex pisze: 2) Dziś mimo kiepskiej gry zdołałem nieźle się uśmiać, a to dzięki komentatorom na nSport. Cały mecz powtarzali, jaki to Juventus ma genialny atak, jak to duet Vucinic-Giovinco (naprawdę już rzygam pod dużym ciśnieniem ich grą!) jest w stanie rozmontować każdą defensywę. Apogeum mojego śmiechu było w ostatniej akcji meczu, gdy Quag przestrzelił 900% patelnię a komentatorzy na to: "ależ w Starej Damie jest rywalizacja wśród napastników, każdy stara się, jak tylko może, genialnie" :lol: :lol: :lol:
Pozałem pierwszego kibica, który nie lubi słuchać pozytywnych opinii o swoim zespole. Czy to sen? Jak można pisać takie bzdury.

Catania postawiła autobus, a my wygraliśmy i zmierzamy po mistrzostwo. Conte realizuje plan. Liczą się zwycięstwa a nie styl w jakim je odnosimy. Duża część osób psioczy na Szwagra i Gio, ale nie znajdują się w składzie przez przypadek, czy dlatego, że trener ich lubi. Mają swoje role do spełnienia i nie koniecznie musi być to strzelanie bramek. Mecz wygraliśmy, 3 punkty są - cel osiągnięty.

Co do zdania "ależ w Starej Damie jest rywalizacja wśród napastników, każdy stara się, jak tylko może, genialnie" odnosiło się do łakomstwa. Po tej setce Quag jeszcze uderzał na bramke i nie podał do partnera. Chodziło o to, że każdy napastnik chce się strzelić bramke i pokazać się trenerowi - wskoczyć do składu.

Co do meczu to oczwyście, że był nudny i prowadzony w beznadziejnie niskim tempie. Pogba - Powtórze to co wielu przede mną - Gracz meczu. Reszta jest nieważna - chodzi o 3 punkty.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 18:10

Ja naprawdę szanuje Gio za to, ze jest naszym wychowankiem, nosi biało-czarną koszulkęm ale nadal upieram się, że ten człowiek jest na Juventus po prostu za słaby. Ma przebłyski, ale ABSOLUTNIE nic z tego nie wynika, często podejmuje złe decyzje i to mnie najbardziej denerwuje.
Razem z Vuviniciem nie powinni podnosić się z ławki, a już na pewno nie dostawać szans od pierwszych minut.

Szkoda, że cały mecz nie wyglądał tak jak ostatnie 10 minut (85-94 minuty)
Dopiero po zmianach zaczęliśmy stwarzać "groźniejsze" sytuacje, aż w koncu musiał paść gol. Szkoda zmarnowanej sytuacji Quaga, bo miał dwusetkę...

Ogólnie mecz nudny, bez większego pomysłu, jak rozbroić autobus przyjezdnych. Dużo nieprzemyslanych akcji, dużo zamieszania i chaosu w środkowej strefie boiska. Ale co najważniejsze kolejny fantastyczny mecz w wykonaniu naszej linii defensywy. Może nam się nie układać, ale obrona zawsze gra swoje i to mnie najbardziej z tego wszystkiego cieszy. Dobrze, że chociaż w końcówce się przełamaliśmy i udało się trafić, bo to zwycięstwo, zwłaszcza, że Napoli przegrało, daje wiele radości i znacznie przybliża nas do obrony tytułu.
Kolejny fantastyczny mecz Pogby. Powtórze się po raz kolejny: będą z niego ludzie. :bravo:

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 18:12

grande amore pisze:Oto zagadka dnia:
Giac po strzelonej bramce już szykował się do zdjęcia koszulki, ale w porę się opamiętał, bo zdał sobie chyba sprawę, że za drugą żółtą kartkę Conte powiesiłby go za jaja :lol:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 18:15

blackadder pisze: Ja dziś będę bronił Gio, miał kilka fajnych zagrań. Vucinić za to w kolejnym meczu nie pokazuje NIC.
Nie no trochę obiektywizmu... Co jak co, ale Vucinić zagrał dzisiaj lepiej od Seby. Wypracował sobie ze dwa strzały, wywalczył wolny przed samym polem karnym i zagrał dwie fajne piłki do Giovinco. Seba natomiast miał tylko jedną dobrą kiwkę... Oczywiście wymieniałem tylko pozytywy, bo wiadomo jak było...

Dzisiaj Qualia postanowił, że dołączy do wesołej dwójki i zrypał idealne zagranie Matriego. Z Bologną modlę się o 3-6-1 z Matrim na szpicy (ew. 3-5-2 z Matri-Anelka)

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 18:17

mateo369 pisze:
grande amore pisze:Oto zagadka dnia:
Giac po strzelonej bramce już szykował się do zdjęcia koszulki, ale w porę się opamiętał, bo zdał sobie chyba sprawę, że za drugą żółtą kartkę Conte powiesiłby go za jaja :lol:
Aaa, to dlatego taka kanape koledzy mu zrobili :smile: Myslalam, ze to z radosci.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 18:17

Wicior pisze:
pumex pisze:2) Dziś mimo kiepskiej gry zdołałem nieźle się uśmiać, a to dzięki komentatorom na nSport. Cały mecz powtarzali, jaki to Juventus ma genialny atak, jak to duet Vucinic-Giovinco (naprawdę już rzygam pod dużym ciśnieniem ich grą!) jest w stanie rozmontować każdą defensywę. Apogeum mojego śmiechu było w ostatniej akcji meczu, gdy Quag przestrzelił 900% patelnię a komentatorzy na to: "ależ w Starej Damie jest rywalizacja wśród napastników, każdy stara się, jak tylko może, genialnie" :lol: :lol: :lol:
Pozałem pierwszego kibica, który nie lubi słuchać pozytywnych opinii o swoim zespole. Czy to sen? Jak można pisać takie bzdury.
Że co, proszę? Bzdury? Jeśli lubisz, jak ktoś wciska Ci do głowy dyrydmały ze swojego, wyimaginowanego świata, w którym atak Juve jest kosmiczny, to Twoja sprawa. Natomiast ja wolę słuchać komentarza zgodnego z prawdą.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2013, 18:21

yanquez pisze:Z Bologną modlę się o 3-6-1 z Matrim na szpicy (ew. 3-5-2 z Matri-Anelka)
O to to!

Jednak szanse na taka zmiane ustawienia sa minimalne ; / Poza tym Conte musialby to jakos odpowiednio ogarnac taktycznie, zebysmy nie stracili jesli chodzi o atak pozycyjny, przy takim ustawieniu. Co jak co, ale to jeden napastnik naciskajacy na obronce, mniej. Wydaje mi sie jednak, ze ta propozycja pasuje najbardziej do naszych obecnych zasobow kadrowych. Moze poza atakiem, bo Vucinic czy Matri srednio beda wygladac osamotnieni w ataku. Tutaj przydalby sie ktos pokroju Cavaniego, Falcao, Ibrahimovicia, etc.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany