Trofeo TIM (29.07) JUVENTUS - Milan - Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2008, 23:47

Bobek1991 pisze:Nie, widocznie nie doceniasz tego co Treze dla nas zrobił w tym sezonie, także w drugiej rundzie, może powiedz jeszcze, że cały sezon miał słaby i powinniśmy go sprzedać
widzę różnicę między starym dobrym Treze (za Lippiego czy Capello) a tym dzisiejszym, ty pewnie nie możesz tego porównać.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Sossar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 00:00

mnóstwo komentarzy, że wygrał Milan i trochę, że Juventus.
jak to jest w koncu ?

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 00:00

Mogę, i nie widzę ogromnej różnicy. Czyli Treze strzelił 20 bramek i jest już słabym zawodnikiem. Spojrzałeś na statystyki i zobaczyłeś że jak powiedziałeś za Lippiego czy Capello strzelił kilka więcej to już nie jest tym samym zawodnikiem? Jest gorszym? Jeżeli już o tym mowa to o ile pamiętam były też sezony za czasów wspomnianych menedżerów gdzie jego zdobycz bramkowa nie przekroczyła 10. Czyli teraz mogę w ten sam sposób i tak samo argumentując powiedzieć, że jest teraz lepszy niż wtedy. 20 bramek nie zdobywa sie przypadkowo, a fani Trezegola i Juve powinni wiedzieć o tym bardzo dobrze
Sossar pisze:mnóstwo komentarzy, że wygrał Milan i trochę, że Juventus.
jak to jest w koncu ?
Pewnie jednak Milan, bezpośredni pojedynek :(
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2008, 00:01 przez Bobeknaklo, łącznie zmieniany 1 raz.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 00:01

juve najlpiej z calej trojki sie zaprezentowalo. co do milanu to zawsze lubialem i szanowalem ten zespol. to co zawsze powtarzam kaka jest wielki ;) brawo juve brawo milanu
a inter ze swoim wielkim trenerem moze zaczac myslec nad soba ;)

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 00:03

Niestety wygrał Milan.... :( Zadecydował o tym fakt,że zwyciężył z Juve w spotkaniu bezpośrednim,choć moim zdaniem to zabawne,bo to my mieliśmy lepszy bilans bramek (3-2).....No cóż....Teraz czas na Emirates Cup,gdzie spotkania będą już na szczęście rozgrywane po 90 minut......

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 00:07

Brawo dla naszych :bravo: .Oba mecze w wykonaniu Juve były naprawdę dobre.Bardzo podobal mi sie Rossi,który pokazał że nie ma kompleksów.Również Poulsen mnie nie zawiódł a powiem że nawet zaskoczył swoją dobrą postawą :prochno: .
Ten turniej pokazał ze walka o miejsce w ataku będzie bardzo zacięta,tylko szkoda że Amauri musiał tak szybko zejść.
Ale ogólnie uważam że to my graliśmy najlepiej na tym turnieju.

Obrazek
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 00:10

Jak widziałem jak Inter wykonywał karne to myślałem , że padnę żenada. Przy trzech dobrze , że piłka doleciała do bramki hehe. No cóż piłkarze mediolańscy się ustawili.
Rozegraliśmy dobry turniej warto pochwalić nie których piłkarzy. Co już postawiliśmy krzyżyk na nich. Molinaro i Tiago (widać , że wakacji nie przebalowali do końca). Młodzież pokazała się z dobrej strony, a nie ma z nich najlepszych.
Też jestem ciekaw co się stało , że Dejan wszedł i zszedł heh.
DJ Juve nie wiem co ty chcesz od Treze w tamtym roku w sumie wice król strzelców. Dziś w sparingu z lepszą drużyną strzelił gola. Zawsze pokazywał klasę wtedy kiedy trzeba. Ciekawe czy byłeś taki chętny ,żeby nas opóśicł dwa lata temu. Został pomógł nam. Chyba jakiś kredyt zaufania ma. I przydał by się odwdzięczyć.
Szkoda dwóch słupków Alexa.

EDTI: Co do Treze i karne w meczach normalnych gdy jest karny i nie ema Alexa podchodzi David i strzela. A meczu jak dochodzi do karnych po remisowym meczu nie pierwszy raz zawiódł dwa finały:
Włochy - Francja MŚ Juve - Milan PE
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2008, 00:40 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 00:13

No i nie wiem czy byśmy grali w eliminacjach do LM gdyby nie nasz Treze :)
On dokłada nogę, głowę wie jak to robić i robi to perfekcyjnie, tego sie nie zapomina

Meghani

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 00:14

Kuzwa z tym interem.... i jak tu go nie nienawidzieć jak nawet nie potrafi wygrac wtedy kiedy powinien wygrac...

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 00:14

Ja sie krotko wypowiem bo nie chce mi sie rozpisywac, a napewno koledzy juz wszystko wyjasnili :D Bardzo podobala mi sie nasza gra, szczegolnie mlodzikow (Ekdal, Rossi!), oprocz tego Molinaro! Tiago! ajtam... wszyscy grali bardzo dobrze, szkoda tych karnych z milanem (juz wiemy zeby Treze nie posylac do karnych :P ), wygralismy z interem i to najwazniejsze :twisted: mourinho wogole sie nie usmiechal :D pewnie jutro pewnie biadolil, ze Juve sie dluzej przygotowuje itd. bezczelny trener, bezczelny klub, bezczelni kibice ;)

Forza Juve :prochno:

Aaaah come gioca Del Piero :shock: :smile:

QRI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 08:03

I znów się nie udało. Możemy jednak doszukać się plusów - inter NA KOLANACH!

19 CKS CZELADź 24
STRAżNICY ZAGłęBIOWSKIEJ GRANICY
JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 08:10

Obydwa mecze Juve oceniam bardzo pozytywnie :) Dużo ciekawszy jednak pojedynek z Milanem... W meczu z Interem naprawdę bałem się o naszych zawodników. Zauważyliście pewną złośliwość w ich grze? U Amauriego widać było zdenerwowanie gdy schodził do szatni...
Fajnie zagrał Rossi, Ekdal i dobrze gdyby zostali z nami na sezon 2008/09. Reszta zawodników również pozytywnie, ba w końcu to Juve grało najlepiej w tym turnieju :P
Kuzwa z tym interem.... i jak tu go nie nienawidzieć jak nawet nie potrafi wygrac wtedy kiedy powinien wygrac...
hehe... dobre :smile:
PS. Widzieliście zagranie Ranieriego? :smile: To mi się najbardziej podobało w meczu z Interem :prochno:

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 09:37

DjJuve pisze:
Bobek1991 pisze:Nie, widocznie nie doceniasz tego co Treze dla nas zrobił w tym sezonie, także w drugiej rundzie, może powiedz jeszcze, że cały sezon miał słaby i powinniśmy go sprzedać
widzę różnicę między starym dobrym Treze (za Lippiego czy Capello) a tym dzisiejszym, ty pewnie nie możesz tego porównać.
no i co na tej podstawie twierdzisz ?

czekaj, czekaj..czy to nie Ty przypadkiem odsylales Alexa gdy mielismy Ibre w skladzie ? Ahaaa...to ja juz wiem czemu teraz tu tak rzadko pisujesz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 10:16

No więc tak: Żal, że po raz enty się nie udało, a było bardzo blisko... bardzo ale niejaki Seedorf do końca swojej kariery będzie nas karcił, jak niegdyś Fiore z Lazio, co mecz to gole, tylko on potrafi pokonać Buffona z takiej odleglości. Niestety karne w naszym wykonaniu tragiczne. Buffon nic nie wyjął, Treze ma zadużo siły, już z chińczykami strzelił nastyk :lol: a Tiago?? A Tiago się u nie całkowicie przekreślił, to jak podszedł do tej 11stki było niepoważne :evil: W meczu tragedia, oddaje piłkę do najbliższego, nie podaje do przodu, boi się wziąść odpowiedzialnośc na siebie. Ja na dzień dzisiejszy mówię mu ciao! Mamy Marchisio, który jest młodszy i na pewno lepszy.
Z interem dobry meczyk, cieszy zwycięstwo. Pochwały dla Molinaro, Buffona, Rossiego! 3 mecz kiedy go oglądam i cały czas mi imponuje, talent. Ekdal dobrze, Sissoko na poziomie. Camor z Alexem to jeszcze nieto. Chociaż cudowny strzał Del Piero, chciałbym zobaczyć lepsze powtórki, nie wiem czy piłka czasem nie wpadła za linię. Szkoda, że nie pograł Amauri. Iaquinta ekstra!

Bylismy najlepsi, niewygraliśmy, taka piłka. Ale milanistów na trybunach oglądało z 20 kibiców :lol:

Obrazek
bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2008, 10:20

Oglądałem trofeo na Canale 5 i musze powiedzieć że mimo rezultatu jestem zadowolony bo pokazaliśm dobrą gre i naprawde w poruwnaniu z nami Milan i Inter wypadli słabo.W pierwszym meczu życiówke chyba grał Marchioni :) I ogólnie gra się dobrze układała, Seedorf zaskoczył 2 razy też takie gole z przypadku troche, troche szczęściem, ale Milan nie potrafił wygrać meczu i to mnie cieszy bo to znaczy że nie są znowu tacy dobrzy jak wsyzscy mówią (wiem że nie było kilku zawodników ale to w każdym zespole) Co do Karnych to gdy tylko Treze podszedł to poprostu wiedziałem że nie bedzie gola przykro mi ale wiedziałem bo Treze nigdy nie umiał strzelać karnych, co do Tiago to zbyt nonszalancko.W drugim meczu zagraliśmy słąbszym składem i nawet też nieźle wychodziło bardzo dobre znowu podanie do Iaquinty a ten bardzo pewnie widze że sie czuje w takich sytuacjach,Amauri miał pecha drugi łyk rozwalony. No i Poulsen który nie miałstrat i dobrze rozgrywał piłke oraz co chyba brakuje u nas częsciej próbował oddać strzał (chyba 2 razy ale z pozycji gdzie reszta by grała jescze piłką).Szkoda Del PIero choć by to nic nie zmieniło ten Wolny był by przypieczentowaniem naszej wyższości nad Interem.Ogólnie Milan fartem dużym to wygrał (bo w karncyh przedeszystkim to sie liczy) Inter bardzo słabo, Juve mistrz i tyle.

Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
Zablokowany