Dymisja Deschampsa!!!!???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 13:36

Łukasz pisze:
RuTeK pisze:Na miejsce DD przyjdzie były trener Lyonu :> nie wiem jak sie pisze jego nazwisko ale wiem, ze to bedzie oN
Raczej nie - on argumentował swoją rezygnację tym, że chce odpocząć od trenerki.
DD deklarował, że zostanie !
Połowa składu Juve w tamtym sezonie tez tak deklarowała !

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 13:44

RuTeK pisze:
Łukasz pisze:
RuTeK pisze:Na miejsce DD przyjdzie były trener Lyonu :> nie wiem jak sie pisze jego nazwisko ale wiem, ze to bedzie oN
Raczej nie - on argumentował swoją rezygnację tym, że chce odpocząć od trenerki.
DD deklarował, że zostanie !
Połowa składu Juve w tamtym sezonie tez tak deklarowała !
Sorry, ze się włączam do dyskusji, ale Lippi mo MŚ zapowiedział, że odpocznie od trenerki, i co? Faktycznie w tym roku odpoczywał sobie. To pokazuje, że nie wszystkie deklaracje muszą byc kłamliwe. Chociaż co do Houliera... Było by to ciekawe rozwiązanie, lecz wolałbym Lippiego, Spalettiego lub Prandelliego.

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 14:10

Zarząd Juventusu Turyn postanowił rozwiązać umowę po sezonie współpracy z francuskim trenerem Starej Damy, Didierem Deschampsem.

Choć wyniki osiągane w ostatnim czasie przez klub były co najmniej dobre stwierdzono, że brakuje warunków niezbędnych do jej kontynuacji i dlatego zdecydowały się rozstać w przyjaźni. Kandydatemm numer jeden na stanowisko trenera Juve jest Marcelo Lippi, który już dwukrotnie podejmował pracę szkoleniową w tym klubie. Warto pamiętać, że rok temu podczas Weltmeisterschaft 2006 zdobył z Italią złoty medal.

"Juventus oraz Didier Deschamps pragną ogłosić, że kontrakt szkoleniowca został rozwiązany za porozumieniem stron. Współpraca przyniosła wiele satysfakcji, radości oraz sukcesów. trener oraz zarząd uznały, że nadszedł czas na zmiany. Rozstaliśmy się w przyjacielskich stosunkach." - głosi oficjalny komunikat Juventusu.

Decyzja może wydawać się co najmniej dziwna, gdyż Deschamps w 100% wypełnił swoją misję w Turynie. Mogło się wydawać, zę poprowadzi klub taże w Serie A. Kto zostanie jego następcą?! Prawdoipodobnie Lippi. Jednak odpowiedź na to pytanie poznamy dopiero za jakiś czas.

www.transfery.info

Dla mnie Marcello Lippi to idelny kandydat na stanowisko trenera Juve. :-D

Bardzo możliwe, że sprowadzenie do Juve Vincenzo Iaquinty było "zachętą" dla Lippiego, bo jak ogólnie wiadomo Lippi barzdo lubi napastnika Udinese. :-D

Wielkie podziękowania dla Didiera Deschampsa za to, że znowu jesteśmy w Serie a.

Juve na zawsze w moim sercu...
Tharp

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 14:18

Didier Deschamps nie jest może wybitnym trenerem, ale jest niezły.
Pomijając pare wpadek, i tak go szanuje, i nie narzekałbym jakby został na jeden sezon. Ale cóż... No, wypada mu podziękować za to, że odwalił "brudną robotę" i wspomógł nas w Serie B. Szacunek dla niego ;-)

Czekamy na nowego trenera...

Nick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 14:21

Iaquinta nie jest oficjalnie zawodniekiem Juve... chyba, że o czyms nie wiem.
wydaje mi sie, że jesli przyjdzie Lippi to zostanie Gigi i Camor, wątpie, że zarząd zmieni myślenie co do mercato więc Marcello czy ktokolwiek inny będzie miał problem ze stworzeniem tego czego chce! miło byłoby zobaczy Lippiego na naszej ławce!
dzięki DD!

Forza la Juve !
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 14:50

Ja tam się cieszę. Nie uważam Deschampsa za takiego specjalistę, który mógłby poprowadzić Juventus do sukcesów w Serie A i Europie. Choć z drugiej strony martwi mnie przyczyna takiej decyzji - skoro trafił się nam tak beznadziejny zarząd, to nawet najlepszy trener może mieć problemy z prowadzeniem naszej drużyny :roll: . Pożyjemy, zobaczymy.

:roll:
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 15:11

Diego pisze:Ja tam się cieszę. Nie uważam Deschampsa za takiego specjalistę, który mógłby poprowadzić Juventus do sukcesów w Serie A i Europie. Choć z drugiej strony martwi mnie przyczyna takiej decyzji - skoro trafił się nam tak beznadziejny zarząd, to nawet najlepszy trener może mieć problemy z prowadzeniem naszej drużyny :roll: . Pożyjemy, zobaczymy.
Zgadzam się.

Niestety sa i jeszcze gorsze wiesci. Marcello Lippi ponoc odmowil powrotu do trenerki w tym sezonie. Jesli nie on to kto?

http://www.solojuve.com/plotka/lippi_odmawiaz.php

Łukasz pisze:W tym sezonie... Podejrzewam, że na te dwa mecze nie zostanie zatrudnony trener "docelowy".
Matko jedyna... :pray:
Ostatnio zmieniony 27 maja 2007, 15:36 przez wErOn, łącznie zmieniany 2 razy.

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 15:28

Dla mnie ta decyzja jest komletnym rozczarowaniem. Nie mogę jej naprawdę zrozumieć. :(

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 15:28

wErOn pisze:
Diego pisze:Ja tam się cieszę. Nie uważam Deschampsa za takiego specjalistę, który mógłby poprowadzić Juventus do sukcesów w Serie A i Europie. Choć z drugiej strony martwi mnie przyczyna takiej decyzji - skoro trafił się nam tak beznadziejny zarząd, to nawet najlepszy trener może mieć problemy z prowadzeniem naszej drużyny :roll: . Pożyjemy, zobaczymy.
Zgadzam się.

Niestety sa i jeszcze gorsze wiesci. Marcello Lippi ponoc odmowil powrotu do trenerki w tym sezonie. Jesli nie on to kto?

http://www.solojuve.com/plotka/lippi_odmawiaz.php
W tym sezonie... Podejrzewam, że na te dwa mecze nie zostanie zatrudnony trener "docelowy".

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 15:38

Cieszę się. Mam szacunek dla DD za to, że wyprowadził Juventus z Serie B, ale wolę nie myśleć o Juventusie pod jego wodzą w Serie A, z Boumsongiem na środku obrony.
Teraz liczę na zatrudnienie jakiegoś doświadczonego fachowca, oczywiście liczę że będzie to Lippi.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 15:55

Powinno to zostać załatwione inaczej, po ostatnim meczu sezonu. Zarząd,piłkarze i kibice powinni podziękować DD za wprowadzenie Juventusu do Serie A. DD podziękowałby za danie mu szansy i byłaby kultura. A tak jestem bardzo rozczarowany. :? I z coraz większym lękiem czekam na Mercato i poczynania naszego Zarządu.

GRAZIE DIDIER !

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 16:47

cezar pisze:Zarząd Juventusu Turyn postanowił rozwiązać umowę po sezonie współpracy z francuskim trenerem Starej Damy, Didierem Deschampsem.
Mam mieszane uczucia do całego zdarzenia... Warto myślę podziękować teraz DD za pracę i za to, że zgodził się poprowadzić Juve w Serie B, a w rezultacie tego Juve od następnego sezonu grać będzie w Serie A :)

Co do szukania następcy :roll: Lippi byłby idealny, ale póki nie ma nic konkretnego to ciężko cokolwiek powiedzieć...

pinturicchia

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 19:50

No prosze od wczoraj nie miałam neta, wreszcie wchodze na JP a tu taki news.... Nie spodziewałam się tego, no ale cóż.... W każdym razie chciałabym z tego miejsca bardzo gorąco podziękować Deschampsowi za podjęcie się trudu wyprowadzenia Juventusu z Serie B.
Nie wiem co o tym do końca mysleć.. Jedno jest pewne musimy znaleźć jego następce. Kogoś kto bedzie na tym stanowisku przez następne kilka lat... I tu nasuwa mi się tylko jedno nazwisko.... Lippi 8) Pytanie czy sie zgodzi.
wErOn pisze:Jesli nie on to kto?

Dobre pytanie. :wink:

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 19:52

pinturicchia pisze:No prosze od wczoraj nie miałam neta, wreszcie wchodze na JP a tu taki news.... Nie spodziewałam się tego, no ale cóż.... W każdym razie chciałabym z tego miejsca bardzo gorąco podziękować Deschampsowi za podjęcie się trudu wyprowadzenia Juventusu z Serie B.
Nie wiem co o tym do końca mysleć.. Jedno jest pewne musimy znaleźć jego następce. Kogoś kto bedzie na tym stanowisku przez następne kilka lat... I tu nasuwa mi się tylko jedno nazwisko.... Lippi 8) Pytanie czy sie zgodzi.
wErOn pisze:Jesli nie on to kto?

Dobre pytanie. :wink:
Mourinho by byl spoko :>

cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 20:14

Ibra fan napisał:
Mourinho by byl spoko :>

Mourinho??? :angry:

Pewnie zarzyczyłby sobie w składzie chociaż 5 gwiazd typu Lampard. Trzeba dodać, że to najdroższy trener w utrzymaniu na świecie. Mi się wydawało, że wszyscy ludzie(z wyjątkiem kibiców Chelsea) go nienawidzą. :angry: Dajcie spokój z kimś takim. On nawet zbieraniną gwiazd w Chelsea nie potrafił wygrać LM, a Porto to już inna historia.

Juve na zawsze w moim sercu...
ODPOWIEDZ