Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 14:59

'DUSAN, DUSAN, CALMA, CALMA'

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 15:02

Nasi nie wydawaliby fortuny na 9-tkę, gdyby nie widzieli szansy na darmowego Pogbę, Kessiego lub chociaż tego Zakarię, którego jednak osobiście nie do końca kupuję.

Teraz + w lato spodziewam się odejścia 2-3 obecnych środkowych pomocników, a w ich miejsce sprowadzenie co najmniej 1 młodego (Rovella/Fagioli) + co najmniej 1 za free (Pogba/Kessi/Zakaria).

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 15:27

Michael_M pisze: 25 stycznia 2022, 14:57 ...coś wyjątkowo ciekawego żeby się pośmiać?
O tak, miód na moje serce tak ich to boli. Oni na temat naszych finansów wiedzą wszystko, znają każdy szczegół z ksiąg i powiem tylko jedno - jestem załamany bo ten transfer nas zrujnuje, już po nas...koledzy interiści i milaniści rozłożyli wszystko na czynniki pierwsze....skąd te <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> judy wytrzasnęły taki hajs na Vlahovicia, który jest dobry ale tutaj okaże się niewypałem :ahsisi:

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 15:39

MRN pisze: 25 stycznia 2022, 15:27
Michael_M pisze: 25 stycznia 2022, 14:57 ...coś wyjątkowo ciekawego żeby się pośmiać?
O tak, miód na moje serce tak ich to boli. Oni na temat naszych finansów wiedzą wszystko, znają każdy szczegół z ksiąg i powiem tylko jedno - jestem załamany bo ten transfer nas zrujnuje, już po nas...koledzy interiści i milaniści rozłożyli wszystko na czynniki pierwsze....skąd te <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> judy wytrzasnęły taki hajs na Vlahovicia, który jest dobry ale tutaj okaże się niewypałem :ahsisi:
To jest najlepsze. Przepłacamy za Vlaho i w ogóle świetnie że go kupujemy, bo oni zgarną Scamacce. W ogóle to w kierunku Vlaho by nie spojrzeli, bo to przeciętniak.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 15:42

Mehehehe pisze: 25 stycznia 2022, 14:59 'DUSAN, DUSAN, CALMA, CALMA'
Haha. "Nie zapędzaj się Dusan z tymi bramkami, wracaj do obrony" :prochno:

Strasznie szkoda mi tego Chiesy. Wiadomo, że u Maksa liczb by nie zrobił, ale może wreszcie ustawiłby go na którymś ze skrzydeł i robiłby wiatr. Atak wyglądałby dzisiaj mega i indywidualnie, może by coś trójka Chiesa, Dybala, Vlahovic potrafiła zdziałać.

Kurczę fajne można zrobić transfery za free w tym roku, które by wyleczyły troszkę nasze bolączki. Romagnoli, Felipe, Sule, Christensen, Zakaria, Kamara, Pogba, Kessie, Mazraoui.

Jak sobie radzi Kamara z Olimpique ?

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 15:50

MRN pisze: 25 stycznia 2022, 15:39Agresti : duet Vlahović - Dybala ma stanowić nasz atak nie tylko w tym sezonie
Trzymam kciuki. Uważam, że duet Dybala-Vlahovic, wspierany dodatkowo Chiesą, dawałby jeszcze większe możliwości niż para Higuain-Dybala, którą uważam za najlepsze, co spotkało naszą ofensywę w erze po-tevezowej. Cieszyłbym się jeszcze bardziej, gdybyśmy mieli trenera lubiącego ofensywną piłkę i strzelanie goli.

woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 15:50

Już niedługo w Juventusie… (właściwie to za niemal rok, bo Chiesa kuśtyka, ale wiecie o co mi chodzi :D)

Obrazek

Obrazek
fivapoPL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 15:54

A wiadomo już jaki to będzie rodzaj transferu , na jakich warunkach przejdzie do Juve?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 15:55

Chiesa polajkował tę fotkę na instagramie.

A od milanistów dowiedziałem się, że Piątek kiedy go kupowali robił lepsze wrażenie...rowy parują ostro :prochno:
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2022, 15:55 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
borciugner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Adrian27th pisze: 25 stycznia 2022, 15:39 [To jest najlepsze. Przepłacamy za Vlaho i w ogóle świetnie że go kupujemy, bo oni zgarną Scamacce. W ogóle to w kierunku Vlaho by nie spojrzeli, bo to przeciętniak.
Z całym szacunkiem dla młodego Włocha, ale na razie to jednak przynajmniej półka niżej od Serba. Ja rozumiem rozczarowanie, że nielubiony rywal się wzmacnia, ale są jakieś granice zawiści :devil:

Z ciekawości zajrzałem na ACM.pl i tam głosy są różne - mniej i bardziej rzeczowe, ale raczej pozytywnie oceniana jest ta transakcja. Dla przykładu:

"Jeśli do tego dojdzie to...... dramat. Vlahovic w Juve? To byłby absolutny majstersztyk. Skąd kasa? Ciule wie ale boli mnie, że nie zbieramy z rynku takich kąsków"

"Doskonały ruch Juventusu i jeśli dopną transfer w zimie to czapki z głów. Spodziewałem się że Dusan do nich trafi, ale w lecie po promocyjnej cenie."

"Co do samego transferu jest to świetna wiadomość dla Serie A, że taki napadzior w niej zostaje i bardzo, bardzo zła dla nas i wszystkich innych zespołów, że poszedł do Juventusu i to jeszcze zimą."

Sporo jest oczywiście osób, które starają się dezawuować jakość Serba, ale chyba najbardziej wszyscy się skupiają na tym (zapewne słusznie), skąd w Juve dutki na ten transfer. Oczywiście nierzadko idzie to w parzę z prognozą, że to może być ostateczny kamyk do trumny Starej Damy, jeśli Serb nie dojedzie z odpowiednią liczbą goli. Ale przynajmniej na wspomnianej stronie milanistów raczej przyzwoity w tym zakresie trzymają poziom (poza drobnymi wyjątkami).

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Alexinhio-10 pisze: 25 stycznia 2022, 15:42Jak sobie radzi Kamara z Olimpique ?
Dobrze. Nawet bardzo dobrze. To przede wszystkim facet od destrukcji. Zadaniowiec i niczego bym więcej od niego nie oczekiwał.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 16:00

Crunny pisze: 25 stycznia 2022, 15:02 Nasi nie wydawaliby fortuny na 9-tkę, gdyby nie widzieli szansy na darmowego Pogbę, Kessiego lub chociaż tego Zakarię, którego jednak osobiście nie do końca kupuję.

Teraz + w lato spodziewam się odejścia 2-3 obecnych środkowych pomocników, a w ich miejsce sprowadzenie co najmniej 1 młodego (Rovella/Fagioli) + co najmniej 1 za free (Pogba/Kessi/Zakaria).
Nie po to czyścimy budżet płacowy i staramy się o obniżenie kontraktów niektórym zawodnikom (m.in. dotyczy to Bernardeschiego) żeby teraz tworzyć kominy płacowe np. z udziałem Pogby (aczkolwiek Kessiego też by to chyba dotyczyło, bo ponoć PSG jest nim poważnie zainteresowane, a przebić ich ofertę dla samego zawodnika byłoby ciężko). Już pomijam fakt, że ten Pogba to więcej czasu spędza na leczeniu niż na grze, więc strach pomyśleć co by się z nim działo przy naszym sztabie od przygotowania fizycznego. Wątpliwe by jakikolwiek piłkarza zarabiał u nas ponad 10 mln € na rękę w najbliższej przyszłości, więc przewiduję także rychłe pożegnanie z de Ligtem, bo raczej podczas negocjowania nowej umowy nie ma co u nas liczyć na jakąś podwyżkę. Póki co Rabiot i Ramsey wciąż są na naszej liście płac i nic nie wskazuje, by do końca ich kontraktów miałoby się to zmienić, więc nie ma co marzyć, że ich natychmiastowe odejścia zwolnią środki na opłacenie topowego pomocnika.
Alexinhio-10 pisze: 25 stycznia 2022, 10:31 P.S Danilo u Pirlo prawie cały sezon bez kontuzji, u Maksia go nie ma w ogóle...
Jaki jest związek Allegriego z kontuzją Danilo? Brazylijczyk doznał urazu po ostrym wejściu przeciwnika w meczu z Lazio. Max mógł go jedynie uratować tym, że nie wystawiłby go w wyjściowym składzie. Obwinianie betona to taki sam poziom jakby mówienie, że jest winny zerwaniu więzadeł przez Chiesę.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 16:01

Michael_M pisze: 25 stycznia 2022, 15:55
Alexinhio-10 pisze: 25 stycznia 2022, 15:42Jak sobie radzi Kamara z Olimpique ?
Dobrze. Nawet bardzo dobrze. To przede wszystkim facet od destrukcji. Zadaniowiec i niczego bym więcej od niego nie oczekiwał.
Wiem. Dzięki. Może wreszcie Kamara, czy Zakaria pozwoliliby grać jak każdy normalny topowy zespół, przecinakiem w środku. Chociaż ciekawe, czy Maksiu by z nich nie chciał drugiego Matuidiego zrobić.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 16:20

Alexinhio-10 pisze: 25 stycznia 2022, 15:42 Kurczę fajne można zrobić transfery za free w tym roku, które by wyleczyły troszkę nasze bolączki. Romagnoli, Felipe, Sule, Christensen, Zakaria, Kamara, Pogba, Kessie, Mazraoui.
Myślę podobnie. Vlahović + 2 dobre darmowe transfer (Pogba/Kessie + Mazraoui) + powrót młodych (Rovella i Fagioli) i powinno wystarczyć do lata 2023. Jeśli odejdą de Ligt czy Dybala to oczywiście będą wymagane dalsze ruchy, ale póki co są u nas.

Patrząc na listę najwięcej wartych piłkarzy we Włoszech: https://www.transfermarkt.com/serie-a/m ... bewerb/IT1 nie ma na niej zbyt wielu graczy graczy, którzy:
a) nie graliby w Interze, Milanie, Napoli
b) byliby dla nas faktycznie wzmocnieniami
c) mają mniej niż te 28-30 lat
b) mogliby być zainteresowani przejściem do nas (np. Pellegrini z Romy czy Berardi z Sassuolo odpadają)

Spośród tych wartych +30 mln:
1. Vlahović
2. Milinković-Savić (Lotito to chyba gorszy typ niż Commisso)
3. Gosens (idzie do Interu)
4. Zaniolo (dopiero wraca do siebie po zerwaniu więzadeł i czuję, że jeszcze po niego wrócimy)

Zatem jeśli mieliśmy hajs i szukaliśmy we Włoszech wzmocnienia na już, to nie za bardzo było go wydać na kogoś innego niż Vlahović.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2022, 16:39

Crunny,
trochę przesadzasz w samym Sassuolo jest 3-4 b. fajnych zawodników
Berardi, Scamacca, Raspadori, Frattesi - wszyscy kiedyś obecnie w orbicie zaintersowania.
Torino - Bremer,
Zaccagni, SMS - Lazio
Fiorka - Castrovili
Bergamo - Pessina, Gosens

A to tylko na szybko napisane nazwiska, które trzeba obserwować,a nie ma watpliwości ze co chwioe pojawiaja się nazwiska warte uwagi.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Zablokowany