Mercato (Lato 2015)
- rufi8
- Juventino
Bardzo jestem ciekawy jak Max to wszystko poustawia. Nie wyobrażam sobie żeby Dybala grzał ławę. Chyba nie po to wydaliśmy na niego taką kupę kasy. Jest też Morata, jest Mandżukić, do tego Zaza, za którego na moje oko zapłacimy Berardim. Trochę mało tu kreatywności jak dla mnie. Bo zarówno Dybala jak i Jovetić to jednak napastnicy mimo wszystko, a już na pewno ich ulubioną pozycją na boisku nie jest AMF.
- dp10
- Juventino
Mandzu w Turynie. Powodzenia Mario
https://pbs.twimg.com/media/CIDB0AcWsAAeTPq.jpg
edit: kolega wyżej mnie uprzedził

https://pbs.twimg.com/media/CIDB0AcWsAAeTPq.jpg
edit: kolega wyżej mnie uprzedził

- Wojtek
- Juventino
No i spoko, chociaż nie wyobrażam sobie by ktokolwiek z trójki Morata,Dybala,Mandzukić siedział na ławce, ale wiadomo, sezon długi, każdy pogra odpowiednią ilość, tylko pytanie jaka będzie podstawowa para napadziorów, wg mnie to powinno być Morata-Dybala
ps. Marzy mi się jakiś Polak w Juve, może Lewy za dwa-trzy lata? albo lepiej, Milik! może się do 2020 roku doczekam na jakiegoś Polaka w Juve

ps. Marzy mi się jakiś Polak w Juve, może Lewy za dwa-trzy lata? albo lepiej, Milik! może się do 2020 roku doczekam na jakiegoś Polaka w Juve

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Mario to dla mnie gwarancja goli. To wciąż jedna z 10-15 najlepszych 9-tek na świecie. Ryzykujemy z nim dużo mniej niż z Dybalą, Oscarem czy Joveticem, bo Chorwat od paru sezonów ładuje gole wszędzie, gdzie go tylko rzuci. Co ważne, często strzela w trudnych meczach (w zeszłym sezonie strzelał Barcelonie, Realowi i dał popis z Olympiakosem w grupie). Pogra pewnie 3-4 sezony i zabezpieczy nas na wypadek wykupienia Moraty. Teraz sprzedać Llorente.
W ciągu jednego okna kupujemy 2 napastników za 32 i 18 mln, więc widzę 2 opcje:
- albo zamierzamy grać 3 napastnikami: Morata-Mandżukić-Dybala
- albo Real dał nam już cynk, że za rok będzie chciał sięgnąć po Moratę
W ciągu jednego okna kupujemy 2 napastników za 32 i 18 mln, więc widzę 2 opcje:
- albo zamierzamy grać 3 napastnikami: Morata-Mandżukić-Dybala
- albo Real dał nam już cynk, że za rok będzie chciał sięgnąć po Moratę
- Hypeman
- Juventino
Z tym transferem Mandzukicia to wydaje mi się że zwyczajnie jest elementem wdrażania planu podnoszenia ogólnego poziomu drużyny. Mimo całej sympatii do Llorente to Mario jest graczem znacznie bardziej kompletnym. Haruje jak wół w defensywie, przyzwyczajony do gry piłką w Bayernie i z ogromnym doświadczeniem w najważniejszych rozgrywkach. Nie ma lepszego zawodnika na rynku za porównywalną cenę.
- Arbuzini
- Juventino
Jeśli Chelsea faktycznie chce za Oscara 40 mln E to raczej powinniśmy z niego zrezygnować. Ma doświadczenie i umiejętności, do tego nie gra typowo "po brazylijsku", a pracuje na całej długości boiska. Niestety ma też takie wahania formy, że masakra. Można to zrzucić na jego młody wiek, ale mimo wszystko taka kwota to dla nas bardzo dużo pieniędzy i nie damy tyle za kolejnego zawodnika. Szczególnie za takiego, który nie jest pewniakiem.
Zobaczymy co z tym Joveticiem. Moim zdaniem nie jest to zawodnik, w którego powinniśmy celować. Jest podatny na kontuzje, doświadczenie w LM i LE mocno przeciętne jak na ten wiek, a i sam transfer nie wygląda jakoś rewelacyjnie od strony ekonomicznej. Jednak samych umiejętności odmówić mu nie można. Na dużym ryzyku, panie Marotta. Na dużym.
Jeśli będzie dobra oferta za Ogbonne to go sprzedajmy. Miejsce po nim może wypełnić Caceres, a na prawy bok obrony moglibyśmy wtedy wypożyczyć z prawem (przymusem ;]) wykupu jakiegoś młodego wilka z Serie A typu Zappacosta lub Vrsaljko.
@Crunny
Pełna zgoda co do Mandzukicia. Jeśli chodzi o trzech klasowych napastników w drużynie to dla mnie jest to wymóg na poziomie TOP5 drużyn europejskich. W finale z Barceloną moim zdaniem bardzo brakowało jeszcze jednego ofensywnego zawodnika na poziomie Teveza lub Moraty, który mógłby wejść z ławki i pocisnąć rywala.
Zobaczymy co z tym Joveticiem. Moim zdaniem nie jest to zawodnik, w którego powinniśmy celować. Jest podatny na kontuzje, doświadczenie w LM i LE mocno przeciętne jak na ten wiek, a i sam transfer nie wygląda jakoś rewelacyjnie od strony ekonomicznej. Jednak samych umiejętności odmówić mu nie można. Na dużym ryzyku, panie Marotta. Na dużym.
Jeśli będzie dobra oferta za Ogbonne to go sprzedajmy. Miejsce po nim może wypełnić Caceres, a na prawy bok obrony moglibyśmy wtedy wypożyczyć z prawem (przymusem ;]) wykupu jakiegoś młodego wilka z Serie A typu Zappacosta lub Vrsaljko.
@Crunny
Pełna zgoda co do Mandzukicia. Jeśli chodzi o trzech klasowych napastników w drużynie to dla mnie jest to wymóg na poziomie TOP5 drużyn europejskich. W finale z Barceloną moim zdaniem bardzo brakowało jeszcze jednego ofensywnego zawodnika na poziomie Teveza lub Moraty, który mógłby wejść z ławki i pocisnąć rywala.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Byłbym zadowolony z Jovetica. Zawsze lubiłem gościa i widziałem go w Juve, więc jest to moje subiektywne odczucie.
Gość w formie to jest top napadzior, nie mam co do tego wątpliwości, a myślę, że w Juventusie spokojnie się odbuduje. Problemem są tylko te jego kontuzje. Gdyby tak człowiek był pewny, że będą go omijać, bądź będą niegroźne i krótkie, to taki transfer za niską jak na klasę zawodnika kwotę ( do 20 milionów ) byłby genialny.
Gość w formie to jest top napadzior, nie mam co do tego wątpliwości, a myślę, że w Juventusie spokojnie się odbuduje. Problemem są tylko te jego kontuzje. Gdyby tak człowiek był pewny, że będą go omijać, bądź będą niegroźne i krótkie, to taki transfer za niską jak na klasę zawodnika kwotę ( do 20 milionów ) byłby genialny.
- Vincitore
- Juventino
Znajomy mi podesłał bodaj stąd:Robaku pisze:pozwoliłem sobie wrzucic na TT, skad ty to masz?Vincitore pisze:Ciekawostka - z notesu bodajże Zdzisława Kapki (Wisła K.)
kurde niezle
http://www.forumwisla.pl/news/kulisy-tr ... -i-stilic/#
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jovetic dla mnie to jednak napastnik. Morata, Mandzukic i Dybala Jovetic, super atak i nawet przy podatności na kontuzje tego ostatniego swoje minuty by dołożył. Martwi mnie jednak pozycja ofensywnego pomocnika, oczywiście można przebudować troche taktykę z przodu i grać Joveticem, Dybala i przed nimi Moratą lub Mandzikicem.
Nie rozumiem dlaczego nie ładujemy teraz wszystkich starań w Berardiego, to tańsze i ciekawsze rozwiązanie niż kontuzjogenny Jovetic, a daje podobne możliwości taktyczne.
Nie rozumiem dlaczego nie ładujemy teraz wszystkich starań w Berardiego, to tańsze i ciekawsze rozwiązanie niż kontuzjogenny Jovetic, a daje podobne możliwości taktyczne.