Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 17:23

Bardzo jestem ciekawy jak Max to wszystko poustawia. Nie wyobrażam sobie żeby Dybala grzał ławę. Chyba nie po to wydaliśmy na niego taką kupę kasy. Jest też Morata, jest Mandżukić, do tego Zaza, za którego na moje oko zapłacimy Berardim. Trochę mało tu kreatywności jak dla mnie. Bo zarówno Dybala jak i Jovetić to jednak napastnicy mimo wszystko, a już na pewno ich ulubioną pozycją na boisku nie jest AMF.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 17:34

Być może Domenico to taka polisa na wypadek niewypalenia któregoś z aż czterech piłkarzy ściąganych w tym oknie, ewentualnie odejście Moraty za rok po aktywowaniu klauzuli przez Real.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 21:18

Prezydent Boca we wtorek w Turynie. Juve ma podobno żądać 6,5mln euro za Carlitosa. via Manu Baio. Pewnie skończy się na 3-4 i jakimś zawodniku - moja inwencja.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 21:38

Zdjęcie sprzed minuty, Mandżukić już w Turynie!

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 21:40

Mandzu w Turynie. Powodzenia Mario :ok:

https://pbs.twimg.com/media/CIDB0AcWsAAeTPq.jpg

edit: kolega wyżej mnie uprzedził :)

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 21:55

No i spoko, chociaż nie wyobrażam sobie by ktokolwiek z trójki Morata,Dybala,Mandzukić siedział na ławce, ale wiadomo, sezon długi, każdy pogra odpowiednią ilość, tylko pytanie jaka będzie podstawowa para napadziorów, wg mnie to powinno być Morata-Dybala ;)

ps. Marzy mi się jakiś Polak w Juve, może Lewy za dwa-trzy lata? albo lepiej, Milik! może się do 2020 roku doczekam na jakiegoś Polaka w Juve :D

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 22:03

Mario to dla mnie gwarancja goli. To wciąż jedna z 10-15 najlepszych 9-tek na świecie. Ryzykujemy z nim dużo mniej niż z Dybalą, Oscarem czy Joveticem, bo Chorwat od paru sezonów ładuje gole wszędzie, gdzie go tylko rzuci. Co ważne, często strzela w trudnych meczach (w zeszłym sezonie strzelał Barcelonie, Realowi i dał popis z Olympiakosem w grupie). Pogra pewnie 3-4 sezony i zabezpieczy nas na wypadek wykupienia Moraty. Teraz sprzedać Llorente.

W ciągu jednego okna kupujemy 2 napastników za 32 i 18 mln, więc widzę 2 opcje:
- albo zamierzamy grać 3 napastnikami: Morata-Mandżukić-Dybala
- albo Real dał nam już cynk, że za rok będzie chciał sięgnąć po Moratę

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 22:08

Ciekawostka - z notesu bodajże Zdzisława Kapki (Wisła K.)

;)

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 22:09

Z tym transferem Mandzukicia to wydaje mi się że zwyczajnie jest elementem wdrażania planu podnoszenia ogólnego poziomu drużyny. Mimo całej sympatii do Llorente to Mario jest graczem znacznie bardziej kompletnym. Haruje jak wół w defensywie, przyzwyczajony do gry piłką w Bayernie i z ogromnym doświadczeniem w najważniejszych rozgrywkach. Nie ma lepszego zawodnika na rynku za porównywalną cenę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 22:10

Jeśli Chelsea faktycznie chce za Oscara 40 mln E to raczej powinniśmy z niego zrezygnować. Ma doświadczenie i umiejętności, do tego nie gra typowo "po brazylijsku", a pracuje na całej długości boiska. Niestety ma też takie wahania formy, że masakra. Można to zrzucić na jego młody wiek, ale mimo wszystko taka kwota to dla nas bardzo dużo pieniędzy i nie damy tyle za kolejnego zawodnika. Szczególnie za takiego, który nie jest pewniakiem.

Zobaczymy co z tym Joveticiem. Moim zdaniem nie jest to zawodnik, w którego powinniśmy celować. Jest podatny na kontuzje, doświadczenie w LM i LE mocno przeciętne jak na ten wiek, a i sam transfer nie wygląda jakoś rewelacyjnie od strony ekonomicznej. Jednak samych umiejętności odmówić mu nie można. Na dużym ryzyku, panie Marotta. Na dużym.

Jeśli będzie dobra oferta za Ogbonne to go sprzedajmy. Miejsce po nim może wypełnić Caceres, a na prawy bok obrony moglibyśmy wtedy wypożyczyć z prawem (przymusem ;]) wykupu jakiegoś młodego wilka z Serie A typu Zappacosta lub Vrsaljko.

@Crunny
Pełna zgoda co do Mandzukicia. Jeśli chodzi o trzech klasowych napastników w drużynie to dla mnie jest to wymóg na poziomie TOP5 drużyn europejskich. W finale z Barceloną moim zdaniem bardzo brakowało jeszcze jednego ofensywnego zawodnika na poziomie Teveza lub Moraty, który mógłby wejść z ławki i pocisnąć rywala.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 22:15

Byłbym zadowolony z Jovetica. Zawsze lubiłem gościa i widziałem go w Juve, więc jest to moje subiektywne odczucie.
Gość w formie to jest top napadzior, nie mam co do tego wątpliwości, a myślę, że w Juventusie spokojnie się odbuduje. Problemem są tylko te jego kontuzje. Gdyby tak człowiek był pewny, że będą go omijać, bądź będą niegroźne i krótkie, to taki transfer za niską jak na klasę zawodnika kwotę ( do 20 milionów ) byłby genialny.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 22:19

Vincitore pisze:Ciekawostka - z notesu bodajże Zdzisława Kapki (Wisła K.)

;)
pozwoliłem sobie wrzucic na TT, skad ty to masz? :) kurde niezle

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 22:24

Robaku pisze:
Vincitore pisze:Ciekawostka - z notesu bodajże Zdzisława Kapki (Wisła K.)

;)
pozwoliłem sobie wrzucic na TT, skad ty to masz? :) kurde niezle
Znajomy mi podesłał bodaj stąd:

http://www.forumwisla.pl/news/kulisy-tr ... -i-stilic/#

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 22:26

spekulacje, spekulacje i jeszcze raz spekulacje jeszcze okienko sie nie zaczelo a juz marudzimy ten nie tamten nie. Dajcie spokoj poczekajcie chciaz do pierwszego oficjalnego meczu

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2015, 22:27

Jovetic dla mnie to jednak napastnik. Morata, Mandzukic i Dybala Jovetic, super atak i nawet przy podatności na kontuzje tego ostatniego swoje minuty by dołożył. Martwi mnie jednak pozycja ofensywnego pomocnika, oczywiście można przebudować troche taktykę z przodu i grać Joveticem, Dybala i przed nimi Moratą lub Mandzikicem.

Nie rozumiem dlaczego nie ładujemy teraz wszystkich starań w Berardiego, to tańsze i ciekawsze rozwiązanie niż kontuzjogenny Jovetic, a daje podobne możliwości taktyczne.

Zablokowany