Jak radzą sobie byli Juventini
- Don Paolo
- Juventino
Statystyki Giovinco w MLS:
19 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej
17 meczów
11 goli
8 asyst
2 miejsce w klasyfikacji najlepszych strzelców MLS
1 miejsce w klasyfikacji najlepszych asystentów MLS
1 miejsce w klasyfikacji kanadyjskiej MLS
Dumni z wychowanka?
Tak sobie myślę... skoro kurdupel robi tam taką rozpierduchę to brodaty z NY wysadzi Amerykę w powietrze
17 meczów
11 goli
8 asyst
Dumni z wychowanka?
Tak sobie myślę... skoro kurdupel robi tam taką rozpierduchę to brodaty z NY wysadzi Amerykę w powietrze
Ja nie wiem, w ostatnich latach czytalem/slyszalem sporo opinii, ze w usa soccer idzie do przodu, ze MLS sie dynamicznie rozwija itp., a potem widze ze taki Gio wyglada tam jak Messi na tle reszty kopaczy mls-owych.Don Paolo pisze:Statystyki Giovinco w MLS:
17 meczów
11 goli
8 asyst
Dumni z wychowanka?![]()
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Bo się rozwija, ale to nie oznacza, że poziom będzie sięgał chociaż Top 5 lig Europy.fazzi pisze: Ja nie wiem, w ostatnich latach czytalem/slyszalem sporo opinii, ze w usa soccer idzie do przodu, ze MLS sie dynamicznie rozwija itp., a potem widze ze taki Gio wyglada tam jak Messi na tle reszty kopaczy mls-owych.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Don Paolo
- Juventino
Szczerze? Nie wiem jak tam jest z poziomem, ale jak na moje oko to w lidze australijskiej w której grał Del Piero tempo było znacznie szybsze. Także rozgrywkami MLS bym się za bardzo nie podniecał...fazzi pisze:Ja nie wiem, w ostatnich latach czytalem/slyszalem sporo opinii, ze w usa soccer idzie do przodu, ze MLS sie dynamicznie rozwija itp., a potem widze ze taki Gio wyglada tam jak Messi na tle reszty kopaczy mls-owych.Don Paolo pisze:Statystyki Giovinco w MLS:
17 meczów
11 goli
8 asyst
Dumni z wychowanka?![]()
- PrzemasJuve
- Juventino
Nie tylko Ranieri poszedł w trenerkę
Reprezentację Nigerii objął Sunday Oliseh
http://www.eurofutbol.pl/news/842021-Ol ... e-Nigerii/

http://www.eurofutbol.pl/news/842021-Ol ... e-Nigerii/
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Robaku
- Juventino
Albin Ekdal za 5 mln euro opuścił sloneczne Cagliari i przeniósł się bliżej swojego heimatu - do Hamburga. No zobaczymy czy sobie poradzi. Ale Jednak Marco nie przewiduje szybkiego powrotu do Serie A, bo tam chyba nie ma za bardzo kto grać.
Immobile oficjalnie w Sevilli, ale nie znam warunków.
Do tego dzisiaj na tvpsport mecz GKS Tychy - 1. FC Koln, nie można wykluczyć, że zobaczymy Sorensena, bo przeciwnik to nie jest aż tak wymagający,zeby Kolonia musiała 1 skład ruszać.
Edit:
tak jak mówiłem Federik w 1.składzie z nr 4. Transmisja tvp sport.
Immobile oficjalnie w Sevilli, ale nie znam warunków.
Do tego dzisiaj na tvpsport mecz GKS Tychy - 1. FC Koln, nie można wykluczyć, że zobaczymy Sorensena, bo przeciwnik to nie jest aż tak wymagający,zeby Kolonia musiała 1 skład ruszać.
Edit:
tak jak mówiłem Federik w 1.składzie z nr 4. Transmisja tvp sport.
- lysy1983
- Juventino
chyba na tle powłóczącego nogami i mulastego Alexa:)Don Paolo pisze:Szczerze? Nie wiem jak tam jest z poziomem, ale jak na moje oko to w lidze australijskiej w której grał Del Piero tempo było znacznie szybsze. Także rozgrywkami MLS bym się za bardzo nie podniecał...fazzi pisze:Ja nie wiem, w ostatnich latach czytalem/slyszalem sporo opinii, ze w usa soccer idzie do przodu, ze MLS sie dynamicznie rozwija itp., a potem widze ze taki Gio wyglada tam jak Messi na tle reszty kopaczy mls-owych.Don Paolo pisze:Statystyki Giovinco w MLS:
17 meczów
11 goli
8 asyst
Dumni z wychowanka?![]()
MLS nie jest mocną ligą, ale porównywać poziom ligi australijskiej do MLS, to tak jak porównywanie MLS do Premier League
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
rok temu w okresie przygotowawczym moją uwagę przykuła gra młodego Josipovica... wiadomo co sie z nim teraz dzieje?
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Don Paolo
- Juventino
Tiaaa... weź mnie nawet nie osłabiaj takimi porównaniami. Tym bardziej daruj sobie teksty obrażające Alexa, który należał do czołowych postaci A-League.lysy1983 pisze:chyba na tle powłóczącego nogami i mulastego Alexa:)
MLS nie jest mocną ligą, ale porównywać poziom ligi australijskiej do MLS, to tak jak porównywanie MLS do Premier League
Dwie bardzo porównywalne ligi. Przy czym w lidze australijskiej jest szybsze tempo.
- Kucharius1
- Juventino
Rok temu nie poradził sobie w Serie B. Obecnie ma 19 lat i zadebiutował w barwach FC Lugano w Szwajcarskiej Super Lidze (zagrał 15 min w pierwszej kolejce, zobaczył dwie żółte kartki.). Jest szansa że sobie tam pogra i się rozwinie, tym bardziej że jego trenerem, jest znany fan wdzięków bardzo młodych zawodników, Zdenek Zemanozi(Forza_Juve) pisze:rok temu w okresie przygotowawczym moją uwagę przykuła gra młodego Josipovica... wiadomo co sie z nim teraz dzieje?

MLS piłkarsko lepsze, ale styl w Australii może się podobać, główne akcenty kładzie się na przygotowanie fizyczne, przez co A-League przypomina takie BPL dla ubogich

- Don Paolo
- Juventino
Aktualnym obrońcą trofeum azjatyckiej Ligi Mistrzów jest... klub z Australii.. Żeby było śmiesznie to Western Sydney Wanderers, bo o tym klubie mowa w tym samym sezonie w którym upokorzył kluby z Japonii, Korei i Chin zajął ostatnie miejsce w lidze australijskiej. Możecie sobie sprawdzić 
A-League to jedna z najszybciej rozwijających się lig piłkarskich na świecie.
Tłumy na trybunach, coraz większe pieniądze, prawa TV sprzedawane zagranicą, imponująca jakość transmisji, a na JuvePoland opinie jakby Del Piero robił za gwiazdę w lidze samoańskiej...
...jeszcze przed transferem Alexa Sydney FC tak potraktowało gwiazdozbiór LA Galaxy:
Piątka w plecy i do domu...

A-League to jedna z najszybciej rozwijających się lig piłkarskich na świecie.
Tłumy na trybunach, coraz większe pieniądze, prawa TV sprzedawane zagranicą, imponująca jakość transmisji, a na JuvePoland opinie jakby Del Piero robił za gwiazdę w lidze samoańskiej...
...jeszcze przed transferem Alexa Sydney FC tak potraktowało gwiazdozbiór LA Galaxy:
Piątka w plecy i do domu...
- Mateuszello
- Juventino
Josipović to już rok temu został wypożyczony do Lugano. Faktycznie rozpoczął tam kolejny sezon. Teraz został wykupiony, czy wypożyczenie zostało przedłużone o kolejny rok? Od początku lipca nie znalazłem żadnej informacji dotyczącej jego transferu, a pamiętam, że rok temu Lugano miało opcję wykupu.Kucharius1 pisze:Rok temu nie poradził sobie w Serie B. Obecnie ma 19 lat i zadebiutował w barwach FC Lugano w Szwajcarskiej Super Lidze (zagrał 15 min w pierwszej kolejce, zobaczył dwie żółte kartki.). Jest szansa że sobie tam pogra i się rozwinie, tym bardziej że jego trenerem, jest znany fan wdzięków bardzo młodych zawodników, Zdenek Zemanozi(Forza_Juve) pisze:rok temu w okresie przygotowawczym moją uwagę przykuła gra młodego Josipovica... wiadomo co sie z nim teraz dzieje?![]()
Z Lugano ostatnio łączony był też nasz 18-letni Grek - Donis.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Don Paolo
- Juventino
Giovinco drugim najlepiej zarabiającym piłkarzem w MLS:
http://transfery.info/78242,zarobki-w-m ... jacy-lider
A co poza tym? Kolejny mecz, kolejny gol i kolejna asysta:
Dorobek naszego wychowanka w MLS to:
20 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej
18 meczów
12 goli
8 asyst
2 miejsce w klasyfikacji najlepszych strzelców
2 miejsce w klasyfikacji najlepszych asystujących
1 miejsce w klasyfikacji kanadyjskiej
Znając tamtejsze realia nie zdziwię się jak w sklepikach klubowych Toronto FC nie pojawiają się za chwilę okolicznościowe koszulki z napisem: G jak Geniusz? No way! G jak Giovinco!
Reasumując: Król życia.
Jak będziemy mieć w zimowym oknie problemy z napastnikami/skrzydłowymi to zawsze można skierować wzrok za Ocean. Powtarzając manewr Milanu, Evertonu czy Bayernu Monachium względem Beckhama i Donovana... iykwIm
http://transfery.info/78242,zarobki-w-m ... jacy-lider
A co poza tym? Kolejny mecz, kolejny gol i kolejna asysta:
Dorobek naszego wychowanka w MLS to:
20 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej
18 meczów
12 goli
8 asyst
2 miejsce w klasyfikacji najlepszych strzelców
2 miejsce w klasyfikacji najlepszych asystujących
1 miejsce w klasyfikacji kanadyjskiej
Znając tamtejsze realia nie zdziwię się jak w sklepikach klubowych Toronto FC nie pojawiają się za chwilę okolicznościowe koszulki z napisem: G jak Geniusz? No way! G jak Giovinco!
Reasumując: Król życia.
Jak będziemy mieć w zimowym oknie problemy z napastnikami/skrzydłowymi to zawsze można skierować wzrok za Ocean. Powtarzając manewr Milanu, Evertonu czy Bayernu Monachium względem Beckhama i Donovana... iykwIm