Jak radzą sobie byli Juventini

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2015, 23:16

Statystyki Giovinco w MLS:

19 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej
17 meczów
11 goli
8 asyst
2 miejsce w klasyfikacji najlepszych strzelców MLS
1 miejsce w klasyfikacji najlepszych asystentów MLS
1 miejsce w klasyfikacji kanadyjskiej MLS

Dumni z wychowanka? :wink:

Tak sobie myślę... skoro kurdupel robi tam taką rozpierduchę to brodaty z NY wysadzi Amerykę w powietrze :smile:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2015, 23:19

A wiadomo już kiedy Andrea zadebiutuje w NYC?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2015, 20:55

Claudio Ranieri w Leicester City. Powodzenia :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lipca 2015, 19:41

Don Paolo pisze:Statystyki Giovinco w MLS:

17 meczów
11 goli
8 asyst

Tak sobie myślę... skoro kurdupel robi tam taką rozpierduchę to brodaty z NY wysadzi Amerykę w powietrze :smile:
Ja nie wiem, w ostatnich latach czytalem/slyszalem sporo opinii, ze w usa soccer idzie do przodu, ze MLS sie dynamicznie rozwija itp., a potem widze ze taki Gio wyglada tam jak Messi na tle reszty kopaczy mls-owych.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2015, 20:33

fazzi pisze: Ja nie wiem, w ostatnich latach czytalem/slyszalem sporo opinii, ze w usa soccer idzie do przodu, ze MLS sie dynamicznie rozwija itp., a potem widze ze taki Gio wyglada tam jak Messi na tle reszty kopaczy mls-owych.
Bo się rozwija, ale to nie oznacza, że poziom będzie sięgał chociaż Top 5 lig Europy.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2015, 21:01

fazzi pisze:

17 meczów
11 goli
8 asyst

Ja nie wiem, w ostatnich latach czytalem/slyszalem sporo opinii, ze w usa soccer idzie do przodu, ze MLS sie dynamicznie rozwija itp., a potem widze ze taki Gio wyglada tam jak Messi na tle reszty kopaczy mls-owych.
Szczerze? Nie wiem jak tam jest z poziomem, ale jak na moje oko to w lidze australijskiej w której grał Del Piero tempo było znacznie szybsze. Także rozgrywkami MLS bym się za bardzo nie podniecał...

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2015, 15:09

Nie tylko Ranieri poszedł w trenerkę ;) Reprezentację Nigerii objął Sunday Oliseh

http://www.eurofutbol.pl/news/842021-Ol ... e-Nigerii/

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2015, 12:37

Albin Ekdal za 5 mln euro opuścił sloneczne Cagliari i przeniósł się bliżej swojego heimatu - do Hamburga. No zobaczymy czy sobie poradzi. Ale Jednak Marco nie przewiduje szybkiego powrotu do Serie A, bo tam chyba nie ma za bardzo kto grać.

Immobile oficjalnie w Sevilli, ale nie znam warunków.

Do tego dzisiaj na tvpsport mecz GKS Tychy - 1. FC Koln, nie można wykluczyć, że zobaczymy Sorensena, bo przeciwnik to nie jest aż tak wymagający,zeby Kolonia musiała 1 skład ruszać.

Edit:
tak jak mówiłem Federik w 1.składzie z nr 4. Transmisja tvp sport.

lysy1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 11:05

Don Paolo pisze:
fazzi pisze:

17 meczów
11 goli
8 asyst

Szczerze? Nie wiem jak tam jest z poziomem, ale jak na moje oko to w lidze australijskiej w której grał Del Piero tempo było znacznie szybsze. Także rozgrywkami MLS bym się za bardzo nie podniecał...
chyba na tle powłóczącego nogami i mulastego Alexa:)
MLS nie jest mocną ligą, ale porównywać poziom ligi australijskiej do MLS, to tak jak porównywanie MLS do Premier League

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 17:48

rok temu w okresie przygotowawczym moją uwagę przykuła gra młodego Josipovica... wiadomo co sie z nim teraz dzieje?

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 03:20

lysy1983 pisze:chyba na tle powłóczącego nogami i mulastego Alexa:)
MLS nie jest mocną ligą, ale porównywać poziom ligi australijskiej do MLS, to tak jak porównywanie MLS do Premier League
Tiaaa... weź mnie nawet nie osłabiaj takimi porównaniami. Tym bardziej daruj sobie teksty obrażające Alexa, który należał do czołowych postaci A-League.

Dwie bardzo porównywalne ligi. Przy czym w lidze australijskiej jest szybsze tempo.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 08:57

ozi(Forza_Juve) pisze:rok temu w okresie przygotowawczym moją uwagę przykuła gra młodego Josipovica... wiadomo co sie z nim teraz dzieje?
Rok temu nie poradził sobie w Serie B. Obecnie ma 19 lat i zadebiutował w barwach FC Lugano w Szwajcarskiej Super Lidze (zagrał 15 min w pierwszej kolejce, zobaczył dwie żółte kartki.). Jest szansa że sobie tam pogra i się rozwinie, tym bardziej że jego trenerem, jest znany fan wdzięków bardzo młodych zawodników, Zdenek Zeman :D

MLS piłkarsko lepsze, ale styl w Australii może się podobać, główne akcenty kładzie się na przygotowanie fizyczne, przez co A-League przypomina takie BPL dla ubogich :)

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:05

Aktualnym obrońcą trofeum azjatyckiej Ligi Mistrzów jest... klub z Australii.. Żeby było śmiesznie to Western Sydney Wanderers, bo o tym klubie mowa w tym samym sezonie w którym upokorzył kluby z Japonii, Korei i Chin zajął ostatnie miejsce w lidze australijskiej. Możecie sobie sprawdzić ;)

A-League to jedna z najszybciej rozwijających się lig piłkarskich na świecie.

Tłumy na trybunach, coraz większe pieniądze, prawa TV sprzedawane zagranicą, imponująca jakość transmisji, a na JuvePoland opinie jakby Del Piero robił za gwiazdę w lidze samoańskiej...

...jeszcze przed transferem Alexa Sydney FC tak potraktowało gwiazdozbiór LA Galaxy:

Piątka w plecy i do domu...

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:09

Kucharius1 pisze:
ozi(Forza_Juve) pisze:rok temu w okresie przygotowawczym moją uwagę przykuła gra młodego Josipovica... wiadomo co sie z nim teraz dzieje?
Rok temu nie poradził sobie w Serie B. Obecnie ma 19 lat i zadebiutował w barwach FC Lugano w Szwajcarskiej Super Lidze (zagrał 15 min w pierwszej kolejce, zobaczył dwie żółte kartki.). Jest szansa że sobie tam pogra i się rozwinie, tym bardziej że jego trenerem, jest znany fan wdzięków bardzo młodych zawodników, Zdenek Zeman :D
Josipović to już rok temu został wypożyczony do Lugano. Faktycznie rozpoczął tam kolejny sezon. Teraz został wykupiony, czy wypożyczenie zostało przedłużone o kolejny rok? Od początku lipca nie znalazłem żadnej informacji dotyczącej jego transferu, a pamiętam, że rok temu Lugano miało opcję wykupu.

Z Lugano ostatnio łączony był też nasz 18-letni Grek - Donis.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 20:56

Giovinco drugim najlepiej zarabiającym piłkarzem w MLS:
http://transfery.info/78242,zarobki-w-m ... jacy-lider

A co poza tym? Kolejny mecz, kolejny gol i kolejna asysta:

Dorobek naszego wychowanka w MLS to:
20 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej
18 meczów
12 goli
8 asyst
2 miejsce w klasyfikacji najlepszych strzelców
2 miejsce w klasyfikacji najlepszych asystujących
1 miejsce w klasyfikacji kanadyjskiej

Znając tamtejsze realia nie zdziwię się jak w sklepikach klubowych Toronto FC nie pojawiają się za chwilę okolicznościowe koszulki z napisem: G jak Geniusz? No way! G jak Giovinco! :smile:

Reasumując: Król życia.

Jak będziemy mieć w zimowym oknie problemy z napastnikami/skrzydłowymi to zawsze można skierować wzrok za Ocean. Powtarzając manewr Milanu, Evertonu czy Bayernu Monachium względem Beckhama i Donovana... iykwIm :wink:

ODPOWIEDZ