Juventini na wypożyczeniach...
- Castiel
- Juventino
Już nie kombinujcie. Najpierw gadka, że nie ma jakiegoś talentu który w jakiś sposób by się wyróżnił czy tam przebił, a gdy już taki jest to trzeba mu dać czas. Kto nie idzie do przodu ten stoi w miejscu. Słuszne są jednak obawy - ławka w Juve. Jeśli ma do nas przejść to Conte no musi mu zagwarantować jakąś tam ilość występów. Quagliarella/Giovinco/Vucinic są na wylocie i na boisku nie robią wiele pożytecznego, a taki Berardi może faktycznie zrobić coś z niczego i taki chłopak mógłby się nam przydać. Conte powinien go wziąć od razu i wprowadzać tak jak Pogbe.
- Arbuzini
- Juventino
Chłop niecałe 5 lat temu zaczął zawodowo grać w piłkę, wczoraj załadował Milanowi 4 bramki nie mając nawet 20 lat na karku, a tu się wszyscy nad nim trzęsą jakby to jakiś borok był. Potrzebujemy odmłodzenia kadry. Zrozumiałbym takie obawy, jakby konkurencja w ataku była jakaś zacięta. Tak nie jest, a w dodatku potrzebujemy zawodnika, który potrafi grać na prawym skrzydle. Berardi od przyszłego sezonu powinien dołączyć do Juventusu. Jak fachowcy uznają, że jednak powinien mieć większą regularność w grze to go się znowu odeśle na wypożyczenie. Chętnych na pewno nie będzie brakowało.
- jakku1
- Juventino
Dwie asysty Gabbiadiniego w dzisiejszym meczu Sampy z Udinese (3:0).
Facet zdecydowanie odzyl po zmianie taktyki na 4231 i przejsciu na prawe skrzydlo.
Facet zdecydowanie odzyl po zmianie taktyki na 4231 i przejsciu na prawe skrzydlo.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Kucharius1
- Juventino
Manolo podobno dziś dwie asysty zaliczył. Ktoś to widział ?
Kto przed sezonem zakładał że z Berardiego zrobią środkowego napastnika, a z Manolo skrzydłowego ? Do tego niezłą grę ponoć mega drętwego Zazy, i świetne staty skreślonego Ciro ?
Kto przed sezonem zakładał że z Berardiego zrobią środkowego napastnika, a z Manolo skrzydłowego ? Do tego niezłą grę ponoć mega drętwego Zazy, i świetne staty skreślonego Ciro ?
- Alfa i Omega
- Juventino
Domenico akurat częściej grywa na prawym skrzydleKucharius1 pisze: Kto przed sezonem zakładał że z Berardiego zrobią środkowego napastnika, a z Manolo skrzydłowego ? Do tego niezłą grę ponoć mega drętwego Zazy, i świetne staty skreślonego Ciro ?

- Tacchinardi.
- Juventino
Gabbialdini już w Bologni miał podobną rolę.Kucharius1 pisze:Manolo podobno dziś dwie asysty zaliczył. Ktoś to widział ?

- Kucharius1
- Juventino
Właśnie wydaje mi się że docelowo Berardi wyląduje na pozycji środkowego napastnika. Według mnie ma większe predyspozycje do gry na tej pozycji niż na skrzydle.
Boakye ma dopiero 20 lat a trafi do drużyny gdzie ma pół sytuacji na mecz, a trener strasznie rotuje napastnikami. Zbiera dobre recenzje w Hiszpanii, gdzie wcale nie jest tak łatwo młodym napastnikom. Rok temu cały półwysep podniecał się Baptistao, choć jego staty nie były imponujące. Mówi się wręcz że oba kluby z Madrytu sondują możliwość pozyskania naszego napastnika.
Boakye ma dopiero 20 lat a trafi do drużyny gdzie ma pół sytuacji na mecz, a trener strasznie rotuje napastnikami. Zbiera dobre recenzje w Hiszpanii, gdzie wcale nie jest tak łatwo młodym napastnikom. Rok temu cały półwysep podniecał się Baptistao, choć jego staty nie były imponujące. Mówi się wręcz że oba kluby z Madrytu sondują możliwość pozyskania naszego napastnika.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie wiem nic o jego predyspozycjach gry na skrzydle, ale na szpicy na pewno ma jeden wielki atut - nos napastnika. Zgadzam sie rowniez z twierdzeniem, ze raczej u nas gralby na szpicy, z prostej przyczyny - w 3-5-2 zawodnik na boku pomocy to raczej ofensywny obronca, albo cofniety pomocnik, a Berardi to ewidentnie skrzydlowy/napastnik. Co prawda czasem/czesto przekwalifikowywano tak zawodnikow zarowno z obronow na napastnikow, jak i na odwrot (Coentrao, Marcelo, Bale, Pepe) ale to nie jest znowu az tak czesta praktyka.Kucharius1 pisze:Właśnie wydaje mi się że docelowo Berardi wyląduje na pozycji środkowego napastnika. Według mnie ma większe predyspozycje do gry na tej pozycji niż na skrzydle.
.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Arbuzini
- Juventino
Dlatego go nie skreślam, ale myślałem, że jego dorobek będzie bardziej spektakularny. Pożyjemy, zobaczymy.Kucharius1 pisze:Boakye ma dopiero 20 lat a trafi do drużyny gdzie ma pół sytuacji na mecz, a trener strasznie rotuje napastnikami.
W 352 naturalną pozycją dla Berardiego oczywiście jest atak, a o skrzydle wspomina się w kontekście 433, do którego brakuje nam dobrych zawodników. Domenico najlepiej czuje się właśnie na tej pozycji, gdzie może ścinać akcje do środka i oddawać strzał. Praktycznie od samego przyjścia Conte do Juventusu mówiło się, że naszemu trenerowi podobają się tacy właśnie zawodnicy i dlatego tyle było już plotek o Cercim, czy Robbenie.
- Il Fenomeno
- Juventino
Za chwilę Nicola Leali stanie na przeciwko, tym panom:
Abbiati; Zaccardo, Mexes, Rami, De Sciglio; Poli, Montolivo, Cristante; Honda, Robinho; Pazzini
Mecz na Polsacie Sport Extra i tutaj: http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?mat ... art=sports
Abbiati; Zaccardo, Mexes, Rami, De Sciglio; Poli, Montolivo, Cristante; Honda, Robinho; Pazzini
Mecz na Polsacie Sport Extra i tutaj: http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?mat ... art=sports

- Kamex22
- Juventino
Mógłby ktoś opisać jak grał? Niestety nie będę mógł obejrzećIl Fenomeno pisze:Za chwilę Nicola Leali stanie na przeciwko, tym panom:

- pablo1503
- Juventino
Możliwe, że coś przeoczyłem, ale kompletnie nic nie pokazał. Dwa strzały w światło bramki i dwa gole. Kilka źle, a nawet bardzo źle wyprowadzonych piłek.Kamex22 pisze:Mógłby ktoś opisać jak grał? Niestety nie będę mógł obejrzećIl Fenomeno pisze:Za chwilę Nicola Leali stanie na przeciwko, tym panom:
Ogólnie to się zawiodłem.

- Il Fenomeno
- Juventino
Pisałeś na podstawie 1 połowy, jak widzę po czasie dodaniu posta. Przegapiłeś jedną dobrą obronę, poza tym przy tych 2 strzałach nie miał nic do powiedzenia. Kilka razy źle wyprowadzał piłkę? Raz faktycznie faktycznie fatalnie nogami podał prosto do rywala, ale reszta bardzo złych wyprowadzonych piłek ?pablo1503 pisze:Możliwe, że coś przeoczyłem, ale kompletnie nic nie pokazał. Dwa strzały w światło bramki i dwa gole. Kilka źle, a nawet bardzo źle wyprowadzonych piłek.Kamex22 pisze:Mógłby ktoś opisać jak grał? Niestety nie będę mógł obejrzećIl Fenomeno pisze:Za chwilę Nicola Leali stanie na przeciwko, tym panom:

- Robaku
- Juventino
Były przynajmniej dwie źle wyprowadzone piłki między 15 a 25 minutą. Ok przy golach w I połowie może nie miał nic do powiedznia, ale akurat 3 gol to już jego bład po mocnym strzale Monto zamiast parowac pilke w bok, oczywiscie odbił przed siebie no i podał Honda i bramka. Ja nie byłem jakoś jego grą ukontentowany. Wiadomo jest Młody, a bramkarze dojrzewają dłużej, wiec może coś z niego będzie, może zżarło do SanSIro, ale dzisiaj be rewelacji.Il Fenomeno pisze:Pisałeś na podstawie 1 połowy, jak widzę po czasie dodaniu posta. Przegapiłeś jedną dobrą obronę, poza tym przy tych 2 strzałach nie miał nic do powiedzenia. Kilka razy źle wyprowadzał piłkę? Raz faktycznie faktycznie fatalnie nogami podał prosto do rywala, ale reszta bardzo złych wyprowadzonych piłek ?pablo1503 pisze:Możliwe, że coś przeoczyłem, ale kompletnie nic nie pokazał. Dwa strzały w światło bramki i dwa gole. Kilka źle, a nawet bardzo źle wyprowadzonych piłek.Kamex22 pisze:
Mógłby ktoś opisać jak grał? Niestety nie będę mógł obejrzeć