Juventini na wypożyczeniach...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 13:12

Już nie kombinujcie. Najpierw gadka, że nie ma jakiegoś talentu który w jakiś sposób by się wyróżnił czy tam przebił, a gdy już taki jest to trzeba mu dać czas. Kto nie idzie do przodu ten stoi w miejscu. Słuszne są jednak obawy - ławka w Juve. Jeśli ma do nas przejść to Conte no musi mu zagwarantować jakąś tam ilość występów. Quagliarella/Giovinco/Vucinic są na wylocie i na boisku nie robią wiele pożytecznego, a taki Berardi może faktycznie zrobić coś z niczego i taki chłopak mógłby się nam przydać. Conte powinien go wziąć od razu i wprowadzać tak jak Pogbe.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 14:45

Chłop niecałe 5 lat temu zaczął zawodowo grać w piłkę, wczoraj załadował Milanowi 4 bramki nie mając nawet 20 lat na karku, a tu się wszyscy nad nim trzęsą jakby to jakiś borok był. Potrzebujemy odmłodzenia kadry. Zrozumiałbym takie obawy, jakby konkurencja w ataku była jakaś zacięta. Tak nie jest, a w dodatku potrzebujemy zawodnika, który potrafi grać na prawym skrzydle. Berardi od przyszłego sezonu powinien dołączyć do Juventusu. Jak fachowcy uznają, że jednak powinien mieć większą regularność w grze to go się znowu odeśle na wypożyczenie. Chętnych na pewno nie będzie brakowało.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 20:53

Dwie asysty Gabbiadiniego w dzisiejszym meczu Sampy z Udinese (3:0).

Facet zdecydowanie odzyl po zmianie taktyki na 4231 i przejsciu na prawe skrzydlo.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 20:56

Manolo podobno dziś dwie asysty zaliczył. Ktoś to widział ?

Kto przed sezonem zakładał że z Berardiego zrobią środkowego napastnika, a z Manolo skrzydłowego ? Do tego niezłą grę ponoć mega drętwego Zazy, i świetne staty skreślonego Ciro ?

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 21:51

Kucharius1 pisze: Kto przed sezonem zakładał że z Berardiego zrobią środkowego napastnika, a z Manolo skrzydłowego ? Do tego niezłą grę ponoć mega drętwego Zazy, i świetne staty skreślonego Ciro ?
Domenico akurat częściej grywa na prawym skrzydle ;) Wczoraj strzelił te cztery bramki występując właśnie tam. Podobnie z hat-trickiem.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 22:00

Kucharius1 pisze:Manolo podobno dziś dwie asysty zaliczył. Ktoś to widział ?

Kto przed sezonem zakładał że z Berardiego zrobią środkowego napastnika, a z Manolo skrzydłowego ? Do tego niezłą grę ponoć mega drętwego Zazy, i świetne staty skreślonego Ciro ?
Gabbialdini już w Bologni miał podobną rolę.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 22:48

Mnie w sumie najbardziej zaskoczyło odrodzenie Immobile i jego regularność w zdobywaniu goli. Najbardziej rozczarowany jestem Boakye, bo zaraz po Berardim, to na niego najbardziej liczyłem.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 23:05

Właśnie wydaje mi się że docelowo Berardi wyląduje na pozycji środkowego napastnika. Według mnie ma większe predyspozycje do gry na tej pozycji niż na skrzydle.

Boakye ma dopiero 20 lat a trafi do drużyny gdzie ma pół sytuacji na mecz, a trener strasznie rotuje napastnikami. Zbiera dobre recenzje w Hiszpanii, gdzie wcale nie jest tak łatwo młodym napastnikom. Rok temu cały półwysep podniecał się Baptistao, choć jego staty nie były imponujące. Mówi się wręcz że oba kluby z Madrytu sondują możliwość pozyskania naszego napastnika.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2014, 23:35

Kucharius1 pisze:Właśnie wydaje mi się że docelowo Berardi wyląduje na pozycji środkowego napastnika. Według mnie ma większe predyspozycje do gry na tej pozycji niż na skrzydle.

.
Nie wiem nic o jego predyspozycjach gry na skrzydle, ale na szpicy na pewno ma jeden wielki atut - nos napastnika. Zgadzam sie rowniez z twierdzeniem, ze raczej u nas gralby na szpicy, z prostej przyczyny - w 3-5-2 zawodnik na boku pomocy to raczej ofensywny obronca, albo cofniety pomocnik, a Berardi to ewidentnie skrzydlowy/napastnik. Co prawda czasem/czesto przekwalifikowywano tak zawodnikow zarowno z obronow na napastnikow, jak i na odwrot (Coentrao, Marcelo, Bale, Pepe) ale to nie jest znowu az tak czesta praktyka.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 00:37

Kucharius1 pisze:Boakye ma dopiero 20 lat a trafi do drużyny gdzie ma pół sytuacji na mecz, a trener strasznie rotuje napastnikami.
Dlatego go nie skreślam, ale myślałem, że jego dorobek będzie bardziej spektakularny. Pożyjemy, zobaczymy.

W 352 naturalną pozycją dla Berardiego oczywiście jest atak, a o skrzydle wspomina się w kontekście 433, do którego brakuje nam dobrych zawodników. Domenico najlepiej czuje się właśnie na tej pozycji, gdzie może ścinać akcje do środka i oddawać strzał. Praktycznie od samego przyjścia Conte do Juventusu mówiło się, że naszemu trenerowi podobają się tacy właśnie zawodnicy i dlatego tyle było już plotek o Cercim, czy Robbenie.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2014, 17:57

Za chwilę Nicola Leali stanie na przeciwko, tym panom:

Abbiati; Zaccardo, Mexes, Rami, De Sciglio; Poli, Montolivo, Cristante; Honda, Robinho; Pazzini

Mecz na Polsacie Sport Extra i tutaj: http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?mat ... art=sports

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2014, 18:35

Il Fenomeno pisze:Za chwilę Nicola Leali stanie na przeciwko, tym panom:

Abbiati; Zaccardo, Mexes, Rami, De Sciglio; Poli, Montolivo, Cristante; Honda, Robinho; Pazzini

Mecz na Polsacie Sport Extra i tutaj: http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?mat ... art=sports
Mógłby ktoś opisać jak grał? Niestety nie będę mógł obejrzeć :(

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2014, 18:51

Kamex22 pisze:

Możliwe, że coś przeoczyłem, ale kompletnie nic nie pokazał. Dwa strzały w światło bramki i dwa gole. Kilka źle, a nawet bardzo źle wyprowadzonych piłek.
Ogólnie to się zawiodłem.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2014, 19:51

pablo1503 pisze:
Kamex22 pisze:

Możliwe, że coś przeoczyłem, ale kompletnie nic nie pokazał. Dwa strzały w światło bramki i dwa gole. Kilka źle, a nawet bardzo źle wyprowadzonych piłek.
Pisałeś na podstawie 1 połowy, jak widzę po czasie dodaniu posta. Przegapiłeś jedną dobrą obronę, poza tym przy tych 2 strzałach nie miał nic do powiedzenia. Kilka razy źle wyprowadzał piłkę? Raz faktycznie faktycznie fatalnie nogami podał prosto do rywala, ale reszta bardzo złych wyprowadzonych piłek ? :think:

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2014, 20:02

Il Fenomeno pisze:
pablo1503 pisze:
Kamex22 pisze:
Pisałeś na podstawie 1 połowy, jak widzę po czasie dodaniu posta. Przegapiłeś jedną dobrą obronę, poza tym przy tych 2 strzałach nie miał nic do powiedzenia. Kilka razy źle wyprowadzał piłkę? Raz faktycznie faktycznie fatalnie nogami podał prosto do rywala, ale reszta bardzo złych wyprowadzonych piłek ? :think:
Były przynajmniej dwie źle wyprowadzone piłki między 15 a 25 minutą. Ok przy golach w I połowie może nie miał nic do powiedznia, ale akurat 3 gol to już jego bład po mocnym strzale Monto zamiast parowac pilke w bok, oczywiscie odbił przed siebie no i podał Honda i bramka. Ja nie byłem jakoś jego grą ukontentowany. Wiadomo jest Młody, a bramkarze dojrzewają dłużej, wiec może coś z niego będzie, może zżarło do SanSIro, ale dzisiaj be rewelacji.

Zablokowany