Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:06

Ależ mi ciśnienie skoczyło. Ciągle do głowy przychodzi mi jedna myśl. Mogliśmy mieć w garści Immobile, wydaliśmy ponad 10mln na połowy kart Gabbiadiniego i Boakye, po czy odsyłamy ich na ogranie a sami sprowadzamy... Bendtnera, który ma przylepioną etykietę drewna, nie chce go nawet Wenger i w ostatnich sezonach strzelał kolejno: 8,2,6,9,5 goli.

Dlaczego? :cry:

Obrazek
rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:06

Ten koleś to typowa gwiazdorzyna, szlaja się po pijaku, nie płaci za rachunki bo jest znany, już ja widze jak ten tytan pracy spodoba się Conte :doh:

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:08

Bartek88 pisze: za ~20mln mozna by go wyciągnąć :(
Lepszy od Matriego, Llorente. Napiszmy wspolnie podanie do Marotty zeby sie nim zainteresowal a nie jakimis ochłapami z Arsenalu :-D
On nie ma jakiejś kontuzji?

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:10

Virgil pisze:Przperaszam, szanuję Cię jako usera, ale to co piszesz jest trochę śmieszne, właśnie Marotta podcina nam skrzydła, jak mamy walczyć w LM bez napastnika ? Możemy mieć średnią mocno grupę, albo bardzo mocną jest kilka kombinacji - i bez napastnika możemy bez problemu wtopić jakiś remis czy remisy z ogórkami.
Dla mnie fakt nie sprowadzenia napastnika oznacza wywieszenie przez Marottę białej flagi w LM i utrudnienie obronienia Scudetto - szczególnie, że jesteśmy bez Conte.
Pokuszę się o trochę głębszą analizę :)

1. Nie ma top strikera. Ok ale realnie już wiemy, że na Joveticia i Cavaniego nie ma szans, van Persie był zdecydowanie za drogi (i ten kontrakt!), Llorente za 36 mln to jakiś żart. Kto nam pozostaje? Dzeko o którym generalnie nie wiemy na ile jest do wyciągnięcia. I to chyba tyle.

2. Mówisz "jak mamy walczyć bez napastnika"? Więc tutaj należy się zastanowić, czy nie za szybko przekreśliliśmy duet Mirko - Seba. Może to po prostu słabsza dyspozycja dnia a nie błąd taktyczny? Bo jeśli tak ma to być to się nie dziwię, że Marotta nie ma ciśnienia na wydawanie hajsu.

3. Wywieszenie białej flagi na LM - to niestety na pewno. Ale przecież szanse i tak mamy marne. Ile moglibyśmy zyskać dzięki temu zawodnikowi? Piłkarsko może i nawet sporo ale stadion mamy pełny, ligę raczej wygramy (jedynie Inter z Romą chyba poszli do przodu a reszta się cofa) a z grupy raczej wyjdziemy czyli straty wielkiej nie będzie. A kosztowałby fortunę.....

4. Nie było okazji więc może Marotta sobie pomyślał tak: zgramy obecną kadrę, poczekamy rok na okazje i wtedy przejdziemy do ataku na topa? :D Tak, wiem, że to wieczne "może za rok?" jest wyjątkowo frustrujące ale jakoś mam powody by w to wierzyć. Obecnie działania Marotty są jakoś legitymizowane bo zrobił kilka bardzo dobrych transferów, 2 fenomenalne, zatrudnił Conte i wyprowadził ten klub z marazmu. Ja tam wierzę, że będzie dobrze :)

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:10

Przychodzi zawodnik słabszy od każdego z naszych asów. Super wzmocnienie ataku, naprawdę.

To już wolę Boriello. Przynajmniej ograny w lidze i u nas.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:11

rekrut86 pisze:Ten koleś to typowa gwiazdorzyna, szlaja się po pijaku, nie płaci za rachunki bo jest znany, już ja widze jak ten tytan pracy spodoba się Conte :doh:
No właśnie coś tak czuję, że będzie powtórka historii z Elią. Sprowadzony na chybił - trafił w ostatnim dniu okienka, tylko się okaże, że nie wiadomo po co. Chciałbym móc po sezonie posypać głowę popiołem, ale zwyczajnie w tego chłopaka nie wierzę, bo dla mnie nie ma nic poza wzrostem.

el Pirlo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:11

squinter pisze:
Lepszy od Matriego, Llorente. Napiszmy wspolnie podanie do Marotty zeby sie nim zainteresowal a nie jakimis ochłapami z Arsenalu :-D
Ma.

http://www.eurofutbol.pl/news/569438-Ko ... osyjskiej/

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/in ... omosc.html

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:12

squinter pisze:
do grudnia nie zagra :| ehh :(

W sumie popatrzecie, wygralismy ligę Vidalem i Marchisio z pomocą Vucinicia, teraz jeszcze doszedl Asamoah i Giovinco, moze na lige mistrzów tez wystarczy :-D :płaczę:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 14:14 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.

KLIK ==>www
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:12

Nóż się otwiera w kieszeni.... To już lepiej zaoszczędzić to siano i w ziemie czy za rok wydać konkretną sumę na konkretnego napastnika, niż wydawać pieniądze na siłę, na gościa który przecież i tak nie podniesie jakości naszego ataku. Masakra. Dla mnie Matri jest lepszy od duńczyka.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:15

Można się uspokoić z tymi 18mln za Bendtnera. Sky podaje teraz, że przyjdzie za 5mln.

Forza Juve!
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:16

Czyli co? Jednak bedzie top z Arsenalu? :happy:

Obrazek
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:18

HAHa podobno Jovetic moze przejsc do City.
Te dwa dni teraz beda niesamowite, jezeli skonczymy z jednym napastnikiem kupionym czyli dunczykiem a City kupi Joveticia do tego Dzeko odejdzie do Arsenalu to bedziemy poprostu frajerami.
Tak poprostu to widze, czekajmy, moze City sie pospiesza z zakupem strikera i mimo wszystko uda nam sie kupic jednak kogos dobrego.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:19

:bravo: :bravo: :bravo:
Jeśli ściągniemy to drewno to wielki minus dla pana Marotty...

Na prawdę wolałbym Immobile który strzeli więcej bramek w SerieA niż Matri,Fabio.Q,Bentner razem wzięci.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:19

Pan Mietek pisze: 3. Wywieszenie białej flagi na LM - to niestety na pewno. Ale przecież szanse i tak mamy marne. Ile moglibyśmy zyskać dzięki temu zawodnikowi? Piłkarsko może i nawet sporo ale stadion mamy pełny, ligę raczej wygramy (jedynie Inter z Romą chyba poszli do przodu a reszta się cofa) a z grupy raczej wyjdziemy czyli straty wielkiej nie będzie. A kosztowałby fortunę.....
To nie grajmy w ogóle w Lidze Mistrzów...tak będzie lepiej. Tak, będzie taniej. I tak będzie prościej, nikt nie będzie niczego wymagał. Z klasowym napastnikiem można było próbować walczyć, ale po co... Marotta nie wyciągnął napastnika teraz, to kiedy to zrobi?
Wyjście z grupy LM bez napastnika(chyba, że Matri ), nie jest wcale czymś pewnym.
Napoli się nie cofa zbytnio. Roma eksperymentuje i tyle, tak btw.
Zostawiając tych samych nieskutecznych zawodników, ryzykujemy wieloma niepotrzebnymi remisami, grając systemem co trzy dni.
Ten transfer to potwarz i tyle.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 14:24 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Damiankarol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2012, 14:20

Przez ostatnie 24h zdecydowanie za dużo nerwów straciłem..
Według Sky Sports, Juventus zapłaci pięć milionów euro dla Arsenalu za Nicklasa Bendtnera.

Jak dla mnie wielkie nieporozumienie. Ani on perspektywiczny, ani z nadzwyczajnym talentem.

Jeśli nie można wyciągnąć żadnego top napastnika za normalne pieniądze, to nie ma co szastać forsą na lewo i prawo i szukać " ćwierć-śródków".
Powinniśmy skupić się na LO i prawym napastniku/pomocniku do ustawienia 4:3:3 i wtedy nawet Matri czy Q nogę by dostawili..
ktoś może zapytać dlaczego mówię o 4:3:3 jak przez cały okres przygotowawczy graliśmy 3:5:2, robię to, gdyż mniemam, że Isla czy Pepe nie są w drużynie na wakacjach. :whistle:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 14:28 przez Damiankarol, łącznie zmieniany 2 razy.

Forza Juve !! Forza Alex !!
Zablokowany