Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Ależ mi ciśnienie skoczyło. Ciągle do głowy przychodzi mi jedna myśl. Mogliśmy mieć w garści Immobile, wydaliśmy ponad 10mln na połowy kart Gabbiadiniego i Boakye, po czy odsyłamy ich na ogranie a sami sprowadzamy... Bendtnera, który ma przylepioną etykietę drewna, nie chce go nawet Wenger i w ostatnich sezonach strzelał kolejno: 8,2,6,9,5 goli.
Dlaczego?
Dlaczego?

- squinter
- Juventino
On nie ma jakiejś kontuzji?Bartek88 pisze: za ~20mln mozna by go wyciągnąć
Lepszy od Matriego, Llorente. Napiszmy wspolnie podanie do Marotty zeby sie nim zainteresowal a nie jakimis ochłapami z Arsenalu :-D
- Pan Mietek
- Juventino
Pokuszę się o trochę głębszą analizęVirgil pisze:Przperaszam, szanuję Cię jako usera, ale to co piszesz jest trochę śmieszne, właśnie Marotta podcina nam skrzydła, jak mamy walczyć w LM bez napastnika ? Możemy mieć średnią mocno grupę, albo bardzo mocną jest kilka kombinacji - i bez napastnika możemy bez problemu wtopić jakiś remis czy remisy z ogórkami.
Dla mnie fakt nie sprowadzenia napastnika oznacza wywieszenie przez Marottę białej flagi w LM i utrudnienie obronienia Scudetto - szczególnie, że jesteśmy bez Conte.

1. Nie ma top strikera. Ok ale realnie już wiemy, że na Joveticia i Cavaniego nie ma szans, van Persie był zdecydowanie za drogi (i ten kontrakt!), Llorente za 36 mln to jakiś żart. Kto nam pozostaje? Dzeko o którym generalnie nie wiemy na ile jest do wyciągnięcia. I to chyba tyle.
2. Mówisz "jak mamy walczyć bez napastnika"? Więc tutaj należy się zastanowić, czy nie za szybko przekreśliliśmy duet Mirko - Seba. Może to po prostu słabsza dyspozycja dnia a nie błąd taktyczny? Bo jeśli tak ma to być to się nie dziwię, że Marotta nie ma ciśnienia na wydawanie hajsu.
3. Wywieszenie białej flagi na LM - to niestety na pewno. Ale przecież szanse i tak mamy marne. Ile moglibyśmy zyskać dzięki temu zawodnikowi? Piłkarsko może i nawet sporo ale stadion mamy pełny, ligę raczej wygramy (jedynie Inter z Romą chyba poszli do przodu a reszta się cofa) a z grupy raczej wyjdziemy czyli straty wielkiej nie będzie. A kosztowałby fortunę.....
4. Nie było okazji więc może Marotta sobie pomyślał tak: zgramy obecną kadrę, poczekamy rok na okazje i wtedy przejdziemy do ataku na topa?

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
No właśnie coś tak czuję, że będzie powtórka historii z Elią. Sprowadzony na chybił - trafił w ostatnim dniu okienka, tylko się okaże, że nie wiadomo po co. Chciałbym móc po sezonie posypać głowę popiołem, ale zwyczajnie w tego chłopaka nie wierzę, bo dla mnie nie ma nic poza wzrostem.rekrut86 pisze:Ten koleś to typowa gwiazdorzyna, szlaja się po pijaku, nie płaci za rachunki bo jest znany, już ja widze jak ten tytan pracy spodoba się Conte :doh:
- el Pirlo
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ma.squinter pisze:On nie ma jakiejś kontuzji?Bartek88 pisze: za ~20mln mozna by go wyciągnąć
Lepszy od Matriego, Llorente. Napiszmy wspolnie podanie do Marotty zeby sie nim zainteresowal a nie jakimis ochłapami z Arsenalu :-D
http://www.eurofutbol.pl/news/569438-Ko ... osyjskiej/
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/in ... omosc.html
- Bartek88
- Juventino
do grudnia nie zagrasquinter pisze:On nie ma jakiejś kontuzji?Bartek88 pisze: za ~20mln mozna by go wyciągnąć

W sumie popatrzecie, wygralismy ligę Vidalem i Marchisio z pomocą Vucinicia, teraz jeszcze doszedl Asamoah i Giovinco, moze na lige mistrzów tez wystarczy :-D :płaczę:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 14:14 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.
Nóż się otwiera w kieszeni.... To już lepiej zaoszczędzić to siano i w ziemie czy za rok wydać konkretną sumę na konkretnego napastnika, niż wydawać pieniądze na siłę, na gościa który przecież i tak nie podniesie jakości naszego ataku. Masakra. Dla mnie Matri jest lepszy od duńczyka.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- rosomak
- Juventino
HAHa podobno Jovetic moze przejsc do City.
Te dwa dni teraz beda niesamowite, jezeli skonczymy z jednym napastnikiem kupionym czyli dunczykiem a City kupi Joveticia do tego Dzeko odejdzie do Arsenalu to bedziemy poprostu frajerami.
Tak poprostu to widze, czekajmy, moze City sie pospiesza z zakupem strikera i mimo wszystko uda nam sie kupic jednak kogos dobrego.
Te dwa dni teraz beda niesamowite, jezeli skonczymy z jednym napastnikiem kupionym czyli dunczykiem a City kupi Joveticia do tego Dzeko odejdzie do Arsenalu to bedziemy poprostu frajerami.
Tak poprostu to widze, czekajmy, moze City sie pospiesza z zakupem strikera i mimo wszystko uda nam sie kupic jednak kogos dobrego.
- Mate.G
- Juventino

Jeśli ściągniemy to drewno to wielki minus dla pana Marotty...
Na prawdę wolałbym Immobile który strzeli więcej bramek w SerieA niż Matri,Fabio.Q,Bentner razem wzięci.
- strong return
- Juventino
To nie grajmy w ogóle w Lidze Mistrzów...tak będzie lepiej. Tak, będzie taniej. I tak będzie prościej, nikt nie będzie niczego wymagał. Z klasowym napastnikiem można było próbować walczyć, ale po co... Marotta nie wyciągnął napastnika teraz, to kiedy to zrobi?Pan Mietek pisze: 3. Wywieszenie białej flagi na LM - to niestety na pewno. Ale przecież szanse i tak mamy marne. Ile moglibyśmy zyskać dzięki temu zawodnikowi? Piłkarsko może i nawet sporo ale stadion mamy pełny, ligę raczej wygramy (jedynie Inter z Romą chyba poszli do przodu a reszta się cofa) a z grupy raczej wyjdziemy czyli straty wielkiej nie będzie. A kosztowałby fortunę.....
Wyjście z grupy LM bez napastnika(chyba, że Matri ), nie jest wcale czymś pewnym.
Napoli się nie cofa zbytnio. Roma eksperymentuje i tyle, tak btw.
Zostawiając tych samych nieskutecznych zawodników, ryzykujemy wieloma niepotrzebnymi remisami, grając systemem co trzy dni.
Ten transfer to potwarz i tyle.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 14:24 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Damiankarol
- Juventino
Przez ostatnie 24h zdecydowanie za dużo nerwów straciłem..
Według Sky Sports, Juventus zapłaci pięć milionów euro dla Arsenalu za Nicklasa Bendtnera.
Jak dla mnie wielkie nieporozumienie. Ani on perspektywiczny, ani z nadzwyczajnym talentem.
Jeśli nie można wyciągnąć żadnego top napastnika za normalne pieniądze, to nie ma co szastać forsą na lewo i prawo i szukać " ćwierć-śródków".
Powinniśmy skupić się na LO i prawym napastniku/pomocniku do ustawienia 4:3:3 i wtedy nawet Matri czy Q nogę by dostawili..
ktoś może zapytać dlaczego mówię o 4:3:3 jak przez cały okres przygotowawczy graliśmy 3:5:2, robię to, gdyż mniemam, że Isla czy Pepe nie są w drużynie na wakacjach.
Według Sky Sports, Juventus zapłaci pięć milionów euro dla Arsenalu za Nicklasa Bendtnera.
Jak dla mnie wielkie nieporozumienie. Ani on perspektywiczny, ani z nadzwyczajnym talentem.
Jeśli nie można wyciągnąć żadnego top napastnika za normalne pieniądze, to nie ma co szastać forsą na lewo i prawo i szukać " ćwierć-śródków".
Powinniśmy skupić się na LO i prawym napastniku/pomocniku do ustawienia 4:3:3 i wtedy nawet Matri czy Q nogę by dostawili..
ktoś może zapytać dlaczego mówię o 4:3:3 jak przez cały okres przygotowawczy graliśmy 3:5:2, robię to, gdyż mniemam, że Isla czy Pepe nie są w drużynie na wakacjach.

Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2012, 14:28 przez Damiankarol, łącznie zmieniany 2 razy.
Forza Juve !! Forza Alex !!