Ekstraklasa 2019/2020

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2012, 09:43

Szaq pisze:
Pan Mietek pisze: A wczoraj wywaliło prąd na blaszaku na Konwiktorskiej i mecz zaczął się półtorej godziny później niż planowano :smile:
Prąd wywaliło gdzieś na osiedlu pod stadionem. Stadion ma awaryjne zasilanie i wszystko normalnie działało. Problem w tym, że wozy telewizji nie miały awaryjnego zabezpieczenia, dlatego mecz się opóźnił.
A to przepraszam, nie wiedziałem.

Wczoraj raczej nudy ale bramka Kosy niesamowita :bravo:

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 00:28

Poznańska Amica przegrała dziś 3 mecz z rzędu u siebie,mając bilans bramkowy w tych meczach 1-8 :lol: Wydymała ich Jaga,Legia zatańczyła jak chciała a dziś 0-3 zmiażdżył ich...wrocławski śląsk.

Poza żenującą "grą" ze strony gospodarzy również i kibice dorównali swym poziomem. Coś koło 80 minuty zaczęło się naprawdę dymić na stadionie,petardy,race,smażone kartofle i te sprawy... :prochno: Sędzia przerwał mecz na jakieś 8 minut,ogólnie spotkania nie patrzyłem a tylko co jakiś czas zerkałem na onetową,literkową relację live,ale jak przeczytałem,że jest dym to aż włączyłem.Kara finansowa będzie pewnie nie mała,nie ma to jak fani-frustraci "wspierający" swoją drużynę.

Zapewne próbowali jedynie dorównać głupotą szefostwu swojego klubu który to ostatnio popisywał się durnymi transferami,mam na myśli choćby nie zarobienie ani grosza na odejściu Wojtkowiaka czy Stilicia i powrót niegdyś wywalonego z hukiem kryminalisty Piotra R. O zatrudnianiu do roli trenera jakichś jednorożców,kuców czy tam rumaków nie wspominając :wink:

biorąc te kwestie pod uwagę należałoby chyba rozpocząć badania nad wpływem nadmiaru "pyr" na zanik rozumu :prochno:

PS. coby nie było,że ktoś poczuje się wielce urażony którymś fragmentem albo i ogółem....wszystko pisane jest for fun a ja sam lubię ziemniaki jak i Poznań.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 01:11

Cuda w tej kolejce, cuda. Zablokowany, 38-letni Franek strzela i asystuje, strzela zawieszony niedawno napastnik (!) Śląska z nadwagą większą od Andrzeja a sympatyczny skądinąd trener Levy mdleje... z odwodnienia :D

Kochana ta nasza liga :wink:

Urocza kompilacja o polskiej Ekstraklasie.

Janek Urban i "samuraj" wygrywają :D

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 11:03

Już postanowione, że od następnego sezonu ekstraklasa po rozegraniu 30 kolejek podzieli się na dwie grupy po osiem klubów - mistrzowską i spadkową, których drużyny rozegrają między sobą 7 kolejek decydujących ostatecznie o klasyfikacji końcowej.
A i na wypadek gdyby ktoś wyrobił sobie zbyt wielką przewagę nad resztą to po tych 30 kolejkach liczba zdobytych punktów każdej drużyny zostanie podzielona przez dwa.

Co o tym myślicie?
Dla mnie kompletny idiotyzm, zresztą mieliśmy to już kilka lat temu i po jednym bardzo kiepskim sezonie natychmiast wszystko odkręcono.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 12:23

Pierwsze wrażenie? :shock:
Drugie? :rotfl:

Ja rozumiem że zmiana jest potrzebna i w ogóle ale ten pomysł z dzieleniem punktów przez 2 jest kompletnie poroniony. Ktoś cały sezon gra równo i wypracowuje przewagę 12 punktów by potem dwa razy potknąć się pod koniec sezonu i stracić tą zaliczkę... :naughty:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 13:48

Słabe. To już lepiej by było wprowadzić, jak pisał ktoś na weszło, system play - off 1-8, do dwóch wygranych, gdzie wyżej rozstawieni otrzymywaliby atut własnego boiska. no i bez remisów. Sądzę, że taka Legia dotarłaby jakoś do finału. Legia z tej rundy. Chyba, że Śląsk byłby czwarty.
inna rzecz, że w polskiej lidze nawet 6 czy inna ekipa po sezonie zasadniczym mogłaby wygrać ligę np w zeszłym roku. :prochno:

Wątpię, żeby te zmiany przynisły coś dobrego, przeciez w podświadomości będzie tkwić, że połowa z tych trzech punktów pójdzie się paść. A już kompletnie nie rozumiem zaokrąglania do dołu w przypadku nieparzystych ilości punktów. A czy będzie dużo więcej kasy, to się okażę, czy na jesieni nie pojawi się przesyt tej naszej ligi. Bo ma być 21 kolejek...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2012, 14:22

Kompletnie nie podoba mi się taka reforma. Wolałbym już zmniejszyć ligę do 10 zespołów i grać cztery rundy.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 15:36

Interesująca wiadomość: Edgar Cani trafił do Catanii.

Odpływają ci wartościowi piłkarze z ligi. Traore, Cani, tylko patrzeć, jak Dwiaszwili gdzieś wyfrunie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 15:39

Cani? Wartosciowy?

Obrazek
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 19:46

Cani wartościowy był przez chwilę. Ale dziwi mnie, że Catania sięga po odrzutka z polskiej ligi.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 19:49

Za pół roku sprzedadzą jego połówkę albo wymienią z jakimś zespołem z Serie b

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 20:36

Cani był za darmo to go wzięli, dużo nie ryzykują. W ogóle ten nowy właściciel Polonii jest jakiś niewydarzony. Z Teodorczykiem zapomniał przedłużyć kontrakt na czas, więc w lecie piłkarz będzie mógł odejść za darmo. Dwaliszwiliemu nie płacono przez odpowiednio długi czas uprawniający go do rozwiązania umowy z klubem. W efekcie Polonia nie dostanie ani grosza z transferów.

Obrazek
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 20:45

Vimes pisze:Z Teodorczykiem zapomniał przedłużyć kontrakt na czas, więc w lecie piłkarz będzie mógł odejść za darmo.
Już podpisał kontrakt z Lechem Poznań. pyk

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 21:18

Właśnie takie niedopatrzenia jak z Teodorczykiem bardzo mnie dziwią. Ireneusz Król to człowiek związny z giełdą. Postanowił kupić sobie klub sportowy i nie przeprowadził due diligence? Nie wiedział, że nie będzie w stanie płacić zawodnikom tyle ile wynika z umów, nie wiedział kiedy wygasają kontrakty i kiedy trzeba je przedłużyć? W przypadku takiego człowieka to naprawdę dziwi.

Obrazek
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 21:41

Vimes pisze:Właśnie takie niedopatrzenia jak z Teodorczykiem bardzo mnie dziwią. Ireneusz Król to człowiek związny z giełdą. Postanowił kupić sobie klub sportowy i nie przeprowadził due diligence? Nie wiedział, że nie będzie w stanie płacić zawodnikom tyle ile wynika z umów, nie wiedział kiedy wygasają kontrakty i kiedy trzeba je przedłużyć? W przypadku takiego człowieka to naprawdę dziwi.
Na pewno wiedział, że go nie stać, bo nie dawał rady już w GKS-ie Katowice. Pytanie, po co w takim razie inwestował. Może chciał, żeby zrobiło się wokół niego trochę szumu. Tyle, że ten szum też jest negatywny.

ODPOWIEDZ