Ekstraklasa 2019/2020
- Pan Mietek
- Juventino
A to przepraszam, nie wiedziałem.Szaq pisze:Prąd wywaliło gdzieś na osiedlu pod stadionem. Stadion ma awaryjne zasilanie i wszystko normalnie działało. Problem w tym, że wozy telewizji nie miały awaryjnego zabezpieczenia, dlatego mecz się opóźnił.Pan Mietek pisze: A wczoraj wywaliło prąd na blaszaku na Konwiktorskiej i mecz zaczął się półtorej godziny później niż planowano
Wczoraj raczej nudy ale bramka Kosy niesamowita

- Antek666
- Juventino
Poznańska Amica przegrała dziś 3 mecz z rzędu u siebie,mając bilans bramkowy w tych meczach 1-8 :lol: Wydymała ich Jaga,Legia zatańczyła jak chciała a dziś 0-3 zmiażdżył ich...wrocławski śląsk.
Poza żenującą "grą" ze strony gospodarzy również i kibice dorównali swym poziomem. Coś koło 80 minuty zaczęło się naprawdę dymić na stadionie,petardy,race,smażone kartofle i te sprawy...
Sędzia przerwał mecz na jakieś 8 minut,ogólnie spotkania nie patrzyłem a tylko co jakiś czas zerkałem na onetową,literkową relację live,ale jak przeczytałem,że jest dym to aż włączyłem.Kara finansowa będzie pewnie nie mała,nie ma to jak fani-frustraci "wspierający" swoją drużynę.
Zapewne próbowali jedynie dorównać głupotą szefostwu swojego klubu który to ostatnio popisywał się durnymi transferami,mam na myśli choćby nie zarobienie ani grosza na odejściu Wojtkowiaka czy Stilicia i powrót niegdyś wywalonego z hukiem kryminalisty Piotra R. O zatrudnianiu do roli trenera jakichś jednorożców,kuców czy tam rumaków nie wspominając
biorąc te kwestie pod uwagę należałoby chyba rozpocząć badania nad wpływem nadmiaru "pyr" na zanik rozumu
PS. coby nie było,że ktoś poczuje się wielce urażony którymś fragmentem albo i ogółem....wszystko pisane jest for fun a ja sam lubię ziemniaki jak i Poznań.
Poza żenującą "grą" ze strony gospodarzy również i kibice dorównali swym poziomem. Coś koło 80 minuty zaczęło się naprawdę dymić na stadionie,petardy,race,smażone kartofle i te sprawy...

Zapewne próbowali jedynie dorównać głupotą szefostwu swojego klubu który to ostatnio popisywał się durnymi transferami,mam na myśli choćby nie zarobienie ani grosza na odejściu Wojtkowiaka czy Stilicia i powrót niegdyś wywalonego z hukiem kryminalisty Piotra R. O zatrudnianiu do roli trenera jakichś jednorożców,kuców czy tam rumaków nie wspominając
biorąc te kwestie pod uwagę należałoby chyba rozpocząć badania nad wpływem nadmiaru "pyr" na zanik rozumu

PS. coby nie było,że ktoś poczuje się wielce urażony którymś fragmentem albo i ogółem....wszystko pisane jest for fun a ja sam lubię ziemniaki jak i Poznań.
- deszczowy
- Juventino
Cuda w tej kolejce, cuda. Zablokowany, 38-letni Franek strzela i asystuje, strzela zawieszony niedawno napastnik (!) Śląska z nadwagą większą od Andrzeja a sympatyczny skądinąd trener Levy mdleje... z odwodnienia
Kochana ta nasza liga
Urocza kompilacja o polskiej Ekstraklasie.
Janek Urban i "samuraj" wygrywają

Kochana ta nasza liga
Urocza kompilacja o polskiej Ekstraklasie.
Janek Urban i "samuraj" wygrywają

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Już postanowione, że od następnego sezonu ekstraklasa po rozegraniu 30 kolejek podzieli się na dwie grupy po osiem klubów - mistrzowską i spadkową, których drużyny rozegrają między sobą 7 kolejek decydujących ostatecznie o klasyfikacji końcowej.
A i na wypadek gdyby ktoś wyrobił sobie zbyt wielką przewagę nad resztą to po tych 30 kolejkach liczba zdobytych punktów każdej drużyny zostanie podzielona przez dwa.
Co o tym myślicie?
Dla mnie kompletny idiotyzm, zresztą mieliśmy to już kilka lat temu i po jednym bardzo kiepskim sezonie natychmiast wszystko odkręcono.
A i na wypadek gdyby ktoś wyrobił sobie zbyt wielką przewagę nad resztą to po tych 30 kolejkach liczba zdobytych punktów każdej drużyny zostanie podzielona przez dwa.
Co o tym myślicie?
Dla mnie kompletny idiotyzm, zresztą mieliśmy to już kilka lat temu i po jednym bardzo kiepskim sezonie natychmiast wszystko odkręcono.
- Myzarel
- Juventino
Pierwsze wrażenie? :shock:
Drugie? :rotfl:
Ja rozumiem że zmiana jest potrzebna i w ogóle ale ten pomysł z dzieleniem punktów przez 2 jest kompletnie poroniony. Ktoś cały sezon gra równo i wypracowuje przewagę 12 punktów by potem dwa razy potknąć się pod koniec sezonu i stracić tą zaliczkę... :naughty:
Drugie? :rotfl:
Ja rozumiem że zmiana jest potrzebna i w ogóle ale ten pomysł z dzieleniem punktów przez 2 jest kompletnie poroniony. Ktoś cały sezon gra równo i wypracowuje przewagę 12 punktów by potem dwa razy potknąć się pod koniec sezonu i stracić tą zaliczkę... :naughty:
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- strong return
- Juventino
Słabe. To już lepiej by było wprowadzić, jak pisał ktoś na weszło, system play - off 1-8, do dwóch wygranych, gdzie wyżej rozstawieni otrzymywaliby atut własnego boiska. no i bez remisów. Sądzę, że taka Legia dotarłaby jakoś do finału. Legia z tej rundy. Chyba, że Śląsk byłby czwarty.
inna rzecz, że w polskiej lidze nawet 6 czy inna ekipa po sezonie zasadniczym mogłaby wygrać ligę np w zeszłym roku.
Wątpię, żeby te zmiany przynisły coś dobrego, przeciez w podświadomości będzie tkwić, że połowa z tych trzech punktów pójdzie się paść. A już kompletnie nie rozumiem zaokrąglania do dołu w przypadku nieparzystych ilości punktów. A czy będzie dużo więcej kasy, to się okażę, czy na jesieni nie pojawi się przesyt tej naszej ligi. Bo ma być 21 kolejek...
inna rzecz, że w polskiej lidze nawet 6 czy inna ekipa po sezonie zasadniczym mogłaby wygrać ligę np w zeszłym roku.

Wątpię, żeby te zmiany przynisły coś dobrego, przeciez w podświadomości będzie tkwić, że połowa z tych trzech punktów pójdzie się paść. A już kompletnie nie rozumiem zaokrąglania do dołu w przypadku nieparzystych ilości punktów. A czy będzie dużo więcej kasy, to się okażę, czy na jesieni nie pojawi się przesyt tej naszej ligi. Bo ma być 21 kolejek...
- deszczowy
- Juventino
Interesująca wiadomość: Edgar Cani trafił do Catanii.
Odpływają ci wartościowi piłkarze z ligi. Traore, Cani, tylko patrzeć, jak Dwiaszwili gdzieś wyfrunie.
Odpływają ci wartościowi piłkarze z ligi. Traore, Cani, tylko patrzeć, jak Dwiaszwili gdzieś wyfrunie.
- Vimes
- Juventino
Cani był za darmo to go wzięli, dużo nie ryzykują. W ogóle ten nowy właściciel Polonii jest jakiś niewydarzony. Z Teodorczykiem zapomniał przedłużyć kontrakt na czas, więc w lecie piłkarz będzie mógł odejść za darmo. Dwaliszwiliemu nie płacono przez odpowiednio długi czas uprawniający go do rozwiązania umowy z klubem. W efekcie Polonia nie dostanie ani grosza z transferów.
- Vimes
- Juventino
Właśnie takie niedopatrzenia jak z Teodorczykiem bardzo mnie dziwią. Ireneusz Król to człowiek związny z giełdą. Postanowił kupić sobie klub sportowy i nie przeprowadził due diligence? Nie wiedział, że nie będzie w stanie płacić zawodnikom tyle ile wynika z umów, nie wiedział kiedy wygasają kontrakty i kiedy trzeba je przedłużyć? W przypadku takiego człowieka to naprawdę dziwi.
- Szaq
- Juventino
Na pewno wiedział, że go nie stać, bo nie dawał rady już w GKS-ie Katowice. Pytanie, po co w takim razie inwestował. Może chciał, żeby zrobiło się wokół niego trochę szumu. Tyle, że ten szum też jest negatywny.Vimes pisze:Właśnie takie niedopatrzenia jak z Teodorczykiem bardzo mnie dziwią. Ireneusz Król to człowiek związny z giełdą. Postanowił kupić sobie klub sportowy i nie przeprowadził due diligence? Nie wiedział, że nie będzie w stanie płacić zawodnikom tyle ile wynika z umów, nie wiedział kiedy wygasają kontrakty i kiedy trzeba je przedłużyć? W przypadku takiego człowieka to naprawdę dziwi.