Dymisja Deschampsa!!!!???
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Żal do DD? ale o co? Póki nie wiemy co było przyczyną rezygnacji trenera nie ma sensu pisać takich rzeczy. Może rzeczywiście Secco ma całkowicie inną wizję prowadzenia zespołu, która nie pasowała Deschampsowi i najnormalniej w świecie się z nią nie zgadzał, więc musiał odejść.stara_dama pisze:Sytacja zrobiła się ciekawa. Na chwile obecną nie mamy trenera bo i mam o to wielki żal do DD. Co on zrobił? Co on sobie w ogóle myśli? Człowiek na takim stanowisku w Takim klubie zachowuje się jak dziecko. Pozornie pełen profesjonalizmu trener odchodzi, tak nagle...na dwie kolejki przed końcem sezonu, fakt awans nam zapewnił, wczoraj zapewnił nam mistrza Serie B, sam bardzo sie cieszył kiedy Bianconeri strzelali bramki aż tu nagle odchodzi. Tak się nie robi... Teraz tylko czekam na wielki powrót Lippiego.
- Buczus_JuveFan
- Juventino
Czyli jedno z moich przypuszczeń się dokonało, DD zrezygnował już po meczu z Mantovą. Teraz tylko patrzeć jak przechodzi do Lyon'u zdobywa Mistrzostwo Francji i wogóle...
szkoda mi go, no ale zarząd ma inne plany.
Mam nadzieje, że w tych planach jest rzeczywiście bardzo szybki powrót na szczyt i to może się udać tylko z jednym trenerem. Zdecydowanie Marcelo Lippi musi wrócić, nie widze na tym stanowisku innego trenera. Grande Marcelo WRÓC do swojej ukochanej drużyny, czekamy na ciebie !
Teraz nasuwa się także pytanie kto będzie prowadził Juve do końca sezonu ? Czy odrazu podpiszą kontrakt z Lippim ? Bardzo prawdopodobne jest to, iż na ławce trenereskiej tymczasowo może wylądować Chiarenza (z Primavery) albo nasz Ciro
. Głeboko wieże, w to, że nie będzie to Capello, Blanc już dał jasno do zrozumienia, że jego powrót jak i dawnych piłkarzy nie ma sensu. Tu trochę jestem spokojny, jedyne wyjście to Lippi.
GRAZIE DIDIER !!! FORZA LIPPI !

Mam nadzieje, że w tych planach jest rzeczywiście bardzo szybki powrót na szczyt i to może się udać tylko z jednym trenerem. Zdecydowanie Marcelo Lippi musi wrócić, nie widze na tym stanowisku innego trenera. Grande Marcelo WRÓC do swojej ukochanej drużyny, czekamy na ciebie !
Teraz nasuwa się także pytanie kto będzie prowadził Juve do końca sezonu ? Czy odrazu podpiszą kontrakt z Lippim ? Bardzo prawdopodobne jest to, iż na ławce trenereskiej tymczasowo może wylądować Chiarenza (z Primavery) albo nasz Ciro

GRAZIE DIDIER !!! FORZA LIPPI !
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
No cóż... decyzja bardzo zaskakująca. Szkoda mi DD, jednak skoro sam tak zdecydował, to niech tak będzie... nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Odnośnie przyszłości: Capello? Szykujmy żyletki... Novellino? Nie, dzięki... Prandelli? Może, może, ale nic nie słychać - tak samo Spaletti.
LIPPI WRÓĆ!
Odnośnie przyszłości: Capello? Szykujmy żyletki... Novellino? Nie, dzięki... Prandelli? Może, może, ale nic nie słychać - tak samo Spaletti.
LIPPI WRÓĆ!
- Mati
- Juventino
A więc to nie była plotka ...
Szczerze mówiąc nic nie zapowiadało tego że nasz trener zrezygnuje.Stało się to tak nagle że wciąż wręcz nie mogę w to uwierzyć.
Jestem badrzo wdzięczny Deshampsowi że wyprowadził nas do pierwszej ligi, szkoda że po takim dokonaniu odchodzi.Życzę mu jeszcze wielu sukcesów...
Bardzo chciałbym aby do Starej Damy powrócił Marcello Lippi.Myślę że wtedy Del Piero, Buffon, Trezeguet i Camoranesi zostaliby w klubie, no i pewnie mogli byśmy liczyć na jakieś dobre transfery (i to zapewne Włochów, hmm, może Barzagli który pod selekcją Lippiego wystąpił na MŚ ?)
Mam tylko nadzieję że następcą Didiera będzie jakiś klasowy trener.I przywróci Juventusowi jego miejsce w futbolu.
Szczerze mówiąc nic nie zapowiadało tego że nasz trener zrezygnuje.Stało się to tak nagle że wciąż wręcz nie mogę w to uwierzyć.
Jestem badrzo wdzięczny Deshampsowi że wyprowadził nas do pierwszej ligi, szkoda że po takim dokonaniu odchodzi.Życzę mu jeszcze wielu sukcesów...
Bardzo chciałbym aby do Starej Damy powrócił Marcello Lippi.Myślę że wtedy Del Piero, Buffon, Trezeguet i Camoranesi zostaliby w klubie, no i pewnie mogli byśmy liczyć na jakieś dobre transfery (i to zapewne Włochów, hmm, może Barzagli który pod selekcją Lippiego wystąpił na MŚ ?)
Mam tylko nadzieję że następcą Didiera będzie jakiś klasowy trener.I przywróci Juventusowi jego miejsce w futbolu.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
@mati________
Jest tylko jedno, drobne "ale"... Podczas Mundialu LIPPI raczej nie sprawiał wrażenia osoby zbytnio zainteresowanej talentem Barzagliego, przecież chłopak wszedł do gry dopiero wtedy, gdy wszyscy pozostali środkowi byli wykartkowani albo kontuzjowani. Ale co do reszty się zgadzam. Mimo że nie jestem zwolennikiem Deschampsa, wdzięczny mu jestem za wprowadzenie JUVE do Serie A i życzę mu sukcesów w Lyonie, bo tam go widzę w przyszłym sezonie:) A do JUVE zapraszamy z powrotem LIPPIEGO:)
Skoro zarząd wcale nie chciał zwolnienia DD, to może on sam dał się skusić Lyonowi?
Jest tylko jedno, drobne "ale"... Podczas Mundialu LIPPI raczej nie sprawiał wrażenia osoby zbytnio zainteresowanej talentem Barzagliego, przecież chłopak wszedł do gry dopiero wtedy, gdy wszyscy pozostali środkowi byli wykartkowani albo kontuzjowani. Ale co do reszty się zgadzam. Mimo że nie jestem zwolennikiem Deschampsa, wdzięczny mu jestem za wprowadzenie JUVE do Serie A i życzę mu sukcesów w Lyonie, bo tam go widzę w przyszłym sezonie:) A do JUVE zapraszamy z powrotem LIPPIEGO:)
Skoro zarząd wcale nie chciał zwolnienia DD, to może on sam dał się skusić Lyonowi?
- Łukasz
- Juventino
No tak, ale w ogóle go na te mistrzostwa zabrał. Mógł przecież wziąć kogoś innego. A że wyżej w jego hierarchii stał Materac... Tu chyba najistotniejsze był jednak jego doświadczenie.B@rt pisze: Jest tylko jedno, drobne "ale"... Podczas Mundialu LIPPI raczej nie sprawiał wrażenia osoby zbytnio zainteresowanej talentem Barzagliego, przecież chłopak wszedł do gry dopiero wtedy, gdy wszyscy pozostali środkowi byli wykartkowani albo kontuzjowani.
- Mati
- Juventino
Masz rację ale z drugiej strony Cannavaro na mistrzostwach był w życiowej formie, Nesta grał jak zawsze bardzo dobrze.Trudno się dziwić że Lippi nie wystawiał od razu mało doświadczonego Barzagliego, ale zawsze prędzej on sprowadzi tego piłkarza, którego już zna, niż na przykład miałby to zrobić Deshamps, który go nie zna.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Z tym, że na MŚ drużyna ma do rozegrania maksymalnie 7 spotkań, przy czym nie ma spotkań mniej lub bardziej ważnych (pomijając ostatnie spotkanie grupowe, które w razie pewnego awansu można odpuścić) i do każdego spotkania trzeba podchodzić jak do finału. Na MŚ nie ma takiego pola do ryzyka jakie jest w klubowej trenerce, gdzie w sezonie rozgrywa się kilkadziesiąt spotkań.B@rt pisze:@mati________
Jest tylko jedno, drobne "ale"... Podczas Mundialu LIPPI raczej nie sprawiał wrażenia osoby zbytnio zainteresowanej talentem Barzagliego, przecież chłopak wszedł do gry dopiero wtedy, gdy wszyscy pozostali środkowi byli wykartkowani albo kontuzjowani.
- KINIEK
- Juventino
No to teraz ludzie robiący interesy z Juve na pewno będą poważnie traktować nasz zarząd
, ciekawe co zrobią jak nie da im się ściągnąć Lippiego, większość kibiców nawet nie bierze pod uwagę innej możliwości jak Marcelo, słusznie zresztą, bo inaczej decyzja o zwolnieniu Francuza mijałaby się chyba z celem. Didiera zawsze szanowałem i przykro mi że go tak potraktowano bo to ‘obustronne porozumienie’ jest dla mnie tyle samo warte co demagogia naszych polityków. Zapowiada się kolejny ciężki sezon.

- MrWlodek
- Juventino
Szkoda Didiera. Zrobił w tym sezonie bardzo wiele dobrego i nie powinien kończyć tego sezonu w taki sposób. Nie wiem jak wy, ale ja tego Secco to mam już dość...
Ale będą jaja jeśli (odpukać) nie uda im się ściągnąć Marcelo... Nawet nie chce o tym myśleć
Ale będą jaja jeśli (odpukać) nie uda im się ściągnąć Marcelo... Nawet nie chce o tym myśleć

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Twoja wizja czy gdzieś podali?MaxiLopez pisze:Kandydaci na miejsce Deschampa:
-Marcello Lippi
-Fabio Capello (Real Madryt)
-Antonio Conte (Arezzo)
-Walter Novellino (Sampdoria)
-Gianluca Vialli
-Francesco Guidolin (Palermo)
-Delio Rossi (Lazio)

- MrWlodek
- Juventino
Na pilka.pl byla mowa o np. Conte (mateelv pisze:Twoja wizja czy gdzieś podali?MaxiLopez pisze:Kandydaci na miejsce Deschampa:
-Marcello Lippi
-Fabio Capello (Real Madryt)
-Antonio Conte (Arezzo)
-Walter Novellino (Sampdoria)
-Gianluca Vialli
-Francesco Guidolin (Palermo)
-Delio Rossi (Lazio)

- JuventinoPS
- Juventino