Seria A w POLSACIE SPORT??

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Jacol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2005, 22:00

Kosior pisze:A ja chcę zapytac skąd Canal+ bierze relacje piłkarskie? Jeśli z SKY Sport to znalazłem coś ciekawego.... Osobę, która zna język włoski proszę o przetłumaczenie tego tekstu wzietego z oficjalnej strony Sky:

Mi się osobiście wydaje, że w sezonie 2005/2006 telewizja Sky bedzie prowadziła relacje z meczyków wymienionych klubów.
C+ czy też PS bezpośrednio na pewno nie negocjowały o prawa z SKY. Na pewno ktoś wykupił prawa od SKY i teraz jakaś firma, która od nich wykupiła próbuje sprzedać relacje w innych krajach. Na pewno jest jakiś dystrybutor (pośrednik), czy też inaczej można nazwać firma zewnętrzna, która tym się zajmuje.
Co do tych 10 klubów, które wymieniłeś to z tymi SKY ma już podpisane umowy na nowy seozn a z pozostałymi klubami zapewne jeszcze negocjuje, ale na pewno będzie SKY miało prawa do all klubów. Jak wiesz C+ wykupiło do pokazywania 15 zespołów Serie A więc widzisz na pewno bezpośrednio z SKY ITALIA nie negocjowała.

"Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości." - Gianni Agnelli
Andrij

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2005, 22:17

ja też coś tam usłyszałem w TV ale nie wieżyłem i puściłem w nie pamięć ale teraz dopiero przeczytałem ten post i on mnie bardzo ucieszył ale jeżeli okaże się że to prawda to każdemu kolejke postawie...............wody oczywiście

FORZA JUVE!!!!!! FORZA ALEX DEL PIERO!!!!!
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2005, 23:20

Oto post administratora na forum C+ Polska. Juz sie napalilem i doczekac sie nie moge pierwszej kolejki! :P

"Zdecydowaliśmy się na pakiet, który gwarantuje widzom, że obejrzą w CANAL+, tak jak dotychczas, wszystkie ważne mecze ligi włoskiej. Pakiet obejmuje spotkania 15 spośród 20 zespołów Serie A, w tym czołowych drużyn - mówi Jacek Okieńczyc, dyrektor ds. sportu CANAL+. Planujemy dwie transmisje tygodniowo. Już dziś zapraszam na relacje z San Siro w Mediolanie, Stadio Olimpico w Rzymie, Stadio Delle Alpi w Turynie i pozostałych ważnych włoskich boisk". Wszystkie mecze, do których prawa kupił CANAL+, będzie można zobaczyć wyłącznie na antenie tej stacji.
Oprócz Serie A CANAL+ uzyskał też prawo do transmitowania meczów o Superpuchar Włoch. W tym sezonie spotkanie zostanie rozegrane 20 sierpnia, Juventus Turyn zmierzy się z Interem Mediolan.
Większość meczów prezentowanych będzie w CANAL+ SPORT. Bramki z Serie A będzie można zobaczyć również w niedzielnych wydaniach SPORT+. Kontynuowany będzie też magazyn Serie A, w całości poświęcony lidze włoskiej.

...

Przez najbliższe dwa lata polscy kibice będą nadal oglądać ligę włoską w CANAL+. Stacja podpisała nowy kontrakt, dający prawo do pokazywania większości meczów Serie A, w tym wszystkich najważniejszych spotkań w sezonach 2005-2006 i 2006-2007.

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Benjamin007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 00:15

No pięknie, a miałem cichą nadzieję że Serie A będzie jednak w PS, z 2 powodów:
1. Łatwiej jest mi zmienić pakiet w mojej kablówce na wyższy niż rezygnować z kab. i zakładać satelitę.
2.Powód chyba najbardziej przyziemny: Kasa, nie dam rady wykładać 40 zł miesięcznie na abonament. :-(

Ciekawe czy na PS nie zrobili by tylko studia z bramkami z Serie A i innych lig to rozwiązanie też bybyło ciekawe

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 09:57

wErOn: patrz na post filusa na poprzedniej stronie.
BIGGI pisze:Czy tyczy sie to równiez skrótow ?
W poprzednim sezonie C+ również nie posiadało praw do wszystkich meczy, lecz w magazynie Serie A można było obejrzeć gole z każdego spotkania, więc przypuszczam, że tak samo będzie wyglądać sytuacja w tym sezonie.

koziol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 10:21

CANAL+ nabył prawa do pokazywania meczów najlepszych drużyn Serie A, wśród nich: Juventusu Turyn, AC Milan, AS Roma i Interu Mediolan.

Przez najbliższe dwa lata polscy kibice będą nadal oglądać ligę włoską w CANAL+. Stacja podpisała nowy kontrakt, dający prawo do pokazywania większości meczów Serie A, w tym wszystkich najważniejszych spotkań w sezonach 2005-2006 i 2006-2007.

"Zdecydowaliśmy się na pakiet, który gwarantuje widzom, że obejrzą w CANAL+, tak jak dotychczas, wszystkie ważne mecze ligi włoskiej. Pakiet obejmuje spotkania 15 spośród 20 zespołów Serie A, w tym czołowych drużyn – mówi Jacek Okieńczyc, dyrektor ds. sportu CANAL+. Planujemy dwie transmisje tygodniowo. Już dziś zapraszam na relacje z San Siro w Mediolanie, Stadio Olimpico w Rzymie, Stadio Delle Alpi w Turynie i pozostałych ważnych włoskich boisk”. Wszystkie mecze, do których prawa kupił CANAL+, będzie można zobaczyć wyłącznie na antenie tej stacji.”

Oprócz Serie A CANAL+ uzyskał też prawo do transmitowania meczów o Superpuchar Włoch. W tym sezonie spotkanie zostanie rozegrane 20 sierpnia, Juventus Turyn zmierzy się z Interem Mediolan.

Większość meczów prezentowanych będzie w CANAL+ SPORT. Bramki z Serie A będzie można zobaczyć również w niedzielnych wydaniach SPORT+. Kontynuowany będzie też magazyn Serie A, w całości poświęcony lidze włoskiej. Oprócz ligi włoskiej w CANAL+ SPORT można oglądać spotkania innych lig zagranicznych: angielskiej, hiszpańskiej i francuskiej.

Widzowie CANAL+ już ósmy rok śledzą rywalizację o tytuł mistrza Italii. Choć w ostatnim czasie w lidze włoskiej nie ma polskiego reprezentanta, Serie A i tak pozostaje dla kibiców w naszym kraju jedną z najciekawszych lig świata. Mecze komentują Grzegorz Milko z CANAL+ i dziennikarz „Piłki Nożnej” Tomasz Lipiński. Bramki, analizy najważniejszych akcji i ciekawostki z boisk Półwyspu Apenińskiego śledzić można w magazynie Serie A.

Prawa CANAL+ obejmują spotkania rozgrywane na stadionach następujących drużyn: AC Milan (Giuseppe Meazza San Siro), Inter Mediolan (Giuseppe Meazza San Siro), Juventus Turyn (Stadio Delle Alpi), AC Parma (Stadio Tardini), AS Roma (Stadio Olimpico), Udinese Calcio (Stadio Friuli), Reggina Calcio (Stadio Granillo), Sampdoria Genua (Stadio Ferraris), AC Siena (Stadio Franchi), AS Livorno (Stadio Picchi), FC Messina (Stadio San Filippo), AC Fiorentina (Stadio Franchi), AC Palermo (Stadio Barbera) , Chievo Verona (Stadio Bentegodi), FC Empoli (Stadio Castellani)

Nieoficjalnie też wiadomo, iż Polsat Sport wykupił prawa do pokazywania spotkań pieciu zespołów Serie A. Prawa obejmują najprawdopodbniej spotkania rozgrywane na stadionach następujących drużyn : Lazio Rzym (Stadio Olimpico) ,Calgari Calcio (Stadio Sant'Elia), US Lecce (Stadio Via del Mare) oraz Genoa FC (Stadio Luigi Ferraris).

no i po sprawie www.cyfraplus.pl

FORZA JUVE
rocko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 10:27

koziol pisze: Nieoficjalnie też wiadomo, iż Polsat Sport wykupił prawa do pokazywania spotkań pieciu zespołów Serie A. Prawa obejmują najprawdopodbniej spotkania rozgrywane na stadionach następujących drużyn : Lazio Rzym (Stadio Olimpico) ,Calgari Calcio (Stadio Sant'Elia), US Lecce (Stadio Via del Mare) oraz Genoa FC (Stadio Luigi Ferraris).l
hehe jak tak to się Polsat wysilił :smile:

FORZA ITALIA
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 12:06

koziol pisze:Nieoficjalnie też wiadomo, iż Polsat Sport wykupił prawa do pokazywania spotkań pieciu zespołów Serie A. Prawa obejmują najprawdopodbniej spotkania rozgrywane na stadionach następujących drużyn : Lazio Rzym (Stadio Olimpico) ,Calgari Calcio (Stadio Sant'Elia), US Lecce (Stadio Via del Mare) oraz Genoa FC (Stadio Luigi Ferraris).l
No i może być! Obejzymy sobie przynajmniej mecze Juve z tymi druzynami ;)

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Godjens11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 12:17

No szkoda tylko ze te zespoły żałuje. No i według mnie Polsta Sport zrobił głupi interes poniewaz (tak mi sie wydaje) w polsce jest mało kibiców tych o to zespołów i pewnie bedzie mała oglądalnośc no ale nic sie nie da zrobic dobre i to

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 12:30

Godjens11 pisze:No szkoda tylko ze te zespoły żałuje. No i według mnie Polsta Sport zrobił głupi interes poniewaz (tak mi sie wydaje) w polsce jest mało kibiców tych o to zespołów i pewnie bedzie mała oglądalnośc no ale nic sie nie da zrobic dobre i to
Czy ja wiem czy taki zly?? Na pewno w konfrontacji z canalem+ wyszedl jako przegrany, ale moze pokazywac mecze na stadionach tych druzyn, czyli teoretycznie ciekawsze mecze to:

Lazio-Roma Genoa-Roma itd.
Lazio-Juve
Lazio-Inter
Lazio-Milan

To daje laczna ilosc meczow rowna 16(4mecz kazdego zespolu z powyzszymi przeciwnikami), choc moze byc wiecej ciekawych Cagliari-Palermo(pojedynek Sycylijczykow) itp. Wszystko zalezy od checi pokazania i zakwalifikowania poszczegolnych meczow do bardziej ciekawych i mniej. Mam nadzieje, ze zostana ukazane wszystkie mecze naszego ukochanego klubu z tymi przeciwnikami. Nie jest zle, choc dobrze tez na pewno nie.

Godjens11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 12:36

No zgadzam sie ze kilka ciekawych meczy bedzie no ale tez szkoda ze nie bedzie meczy juve czego bym bardzo pragnął ale lepsze to niz nic ;)

POZDRO ALL!!!!!!
spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 12:43

Godjens11 pisze:No zgadzam sie ze kilka ciekawych meczy bedzie no ale tez szkoda ze nie bedzie meczy juve czego bym bardzo pragnął ale lepsze to niz nic ;)
Chyba zle zrozumiales. Mecze Juve beda- max. 4. Z Lazio, Genoa, Lecce i Cagliari. :-D Moze dojsc jeszcze P.Wloch.

Godjens11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 13:06

Dobrze zrozumialem tylko ze to źle ująłem chodzi mi o to ze nie bedzie wszystkich meczy juve w serie A :)

POZDRO ALL!!!!!!
JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 13:08

mnie się wydaje ze w tym sezonie Canal+ będzie puszczał najwięcej meczów z udziałem Juve.tak jak to było w zeszłym roku

JESTEM OSZUSTEM
Benjamin007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2005, 19:09

Mecze z Juve, Milanem, Interem, Romą napewno będą pokazywane tylko teraz trzeba poczekać na terminarz (o ile już nie ma) żeby nie kolidowały między sobą np. Lecce - Juve i Lazio - Milan. Wtedy zapewne będą pokazywać (Niestety) Lazio - Milan.

Jak Canal + miał tylko wyłączność to nikt nic nie mówił a teraz jak na PS będą pokazywane mecze z 4 stadionów to każdy narzeka, jest lepiej niz było w tamtym sezonie.

ODPOWIEDZ