Mercato (ZIMA 2021) DYSKUSJA
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dokladnie. Dodam jeszcze, ze do tej pory praktycznie zawsze wypozyczalismy zdolniejszych łebków i co mamy z tego? Ano gowno... Nawet PSG potrafilo sobie wprowadzic swoich mlodych do pierwszej druzyny. Idźmy tą drogą. Czasy mamy, jakie mamy, kasy brakuje, wielkich transferow raczej nie bedzie, wiec co stoi na przeszkodzie dawac szanse tym kilku wyrozniajacym sie w Primaverze chlopakom?Poprostu pisze: ↑28 stycznia 2021, 10:09A może po prostu dajmy mu szansę a nie ganiajmy po wypożyczeniach? I tak mamy problemy w pomocy więc minut dla niego nie zabraknie.mns pisze: ↑28 stycznia 2021, 09:45 Młody gral ok ale zanotował dwie straty które z lepszym przeciwnikiem mógłby się zakończyć bramką. Druga sprawa to właśnie przeciwnik.
Warto dodać że jego nazwisko było również wymieniane w kontekście włączenia w deal z Scamacca. Osobiście wypożyczyłbym go gdzies gdzie dostałby minuty i wtedy otrzymalibyśmy jakiś szerszy obraz jego umiejętności i ew. przydatności. Na ten moment pompowanie balonika i przywoływanie caseu Pogby jest przynajmniej na wyrost
Przeciwko benevento, Crotone czy innej Spezi powinien grać bez żadnej stracy jakości.
Jak mamy przyciągać młode talenty jak naszym jedynym rozwiązaniem dla nich to gnicie po wypożyczeniach.
Co do samego Fagioli'ego i wczorajszego meczu, to musze powiedziec ze jestem jego zwolennikiem, ale chlopak jednak zrobil te dwa wielbłądy

ED.
Nie wiem, jakim cudem wyniosles z mojego posta, ze jestem anty-Fagioli... Bylem pro-Keanowy, jestem pro-Nicolowy.vitoo pisze: ↑28 stycznia 2021, 20:59Pierwszy mecz w seniorskiej piłce. Już na starcie wiaodmo, że taki chłopak idealnego meczu nie zagra, więc wyjścia ma dwa: albo zagra zachowawczo jak wszyscy poza Keanem, którzy w ostatnich latach mieli jakąkolwiek okazję się pokazać w Juve, albo sobie pozwoli na nieco odważniejsze zagrania i będzie ryzykował. Wolę gościa, który w pierwszym meczu pokazał chociaż jakąś namiastkę wizji, finezji i chęci wzięcia gry na siebie niż kogoś, kto tylko piłkę przyjmuje, oddaje, asystuje tym samym z boku seniorom i na starcie wygląda jak kolejny kapeć.Jacky pisze: ↑28 stycznia 2021, 18:32Co do samego Fagioli'ego i wczorajszego meczu, to musze powiedziec ze jestem jego zwolennikiem, ale chlopak jednak zrobil te dwa wielbłądyNa jego usprawiedliwienie mam tylko to, ze byl to jego pierwszy mecz w seniorach Juve. A jak czytam, ze sa plany o wlaczeniu go w deal za Scamacce, to mam ochote wypieprzyc monitor przez zamkniete okno.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2021, 18:08 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Pierwszy mecz w seniorskiej piłce. Już na starcie wiaodmo, że taki chłopak idealnego meczu nie zagra, więc wyjścia ma dwa: albo zagra zachowawczo jak wszyscy poza Keanem, którzy w ostatnich latach mieli jakąkolwiek okazję się pokazać w Juve, albo sobie pozwoli na nieco odważniejsze zagrania i będzie ryzykował. Wolę gościa, który w pierwszym meczu pokazał chociaż jakąś namiastkę wizji, finezji i chęci wzięcia gry na siebie niż kogoś, kto tylko piłkę przyjmuje, oddaje, asystuje tym samym z boku seniorom i na starcie wygląda jak kolejny kapeć.Jacky pisze: ↑28 stycznia 2021, 18:32Co do samego Fagioli'ego i wczorajszego meczu, to musze powiedziec ze jestem jego zwolennikiem, ale chlopak jednak zrobil te dwa wielbłądyNa jego usprawiedliwienie mam tylko to, ze byl to jego pierwszy mecz w seniorach Juve. A jak czytam, ze sa plany o wlaczeniu go w deal za Scamacce, to mam ochote wypieprzyc monitor przez zamkniete okno.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Dlatego ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem ściągania takich graczy jak Scamacca i ogólnie dużych zakupów na kredyt. Swego czasu żeby robić plusvalenza trzeba było pozbyć się Spinazzoli (brakuje na teraz kogoś dobrego na lewą stronę) a także Keana (brakuje nam zmiennika na "9"). Za kasę jaką Paratici zebrał z tej dwójki mamy Pellegrieniego i być może Scammace i została na pensje dla Ramseya a może i nie. Oczywiście nie można tutaj postawić "=" gdyż plusvalenze wykazuje się w okienku sprzedaży a karty zawodnicze amortyzuje się wg długości kontraktu, to jednak przepływy gotówki są w miarę podobne.
Paratici czasem zachowuje się jakby wpadł w jakiś nałóg, ze musi kogoś kupić i koniec. Bezsensu w mojej ocenie jest w ogóle branie kolejnego napastnika. Tu już nie chodzi czy chłopak da radę ale czy w ogóle będzie dla niego w miarę rozsądna liczba minut. Gramy 2 z przodu, zakładając, ze Ronaldo ma zarezerwowane tego 50% czasu gry dla jednego napastnika, zostaje do podziału 10% + 100 % drugiego. Mamy do wyboru Moratę, Dybale, Kulusevskiego, które lepiej wygląda w duecie niż na wahadle, wahadło to zupełnie nie jest pozycja dla niego. Owszem mogą być kontuzję, ale w takim wieku chłopak musi grać a nie liczyć tylko, że wejdzie w razie jakiegoś urazu, na PW czy raz na 3/4 spotkania na ostatnie 10/20 minut.
Od dawna jestem za tym, żebyśmy na ławce mieli przede wszystkim doświadczonych ligowców gwarantujących jakość na ligę, którzy może nigdy wybitni nie byli jak chociażby Padoi, Gaicherrini, Pepe czy Quagliarella a także młodych zdolnych graczy typu Kulusevski. Ławka Juve jest cholernie droga, a nie sądzę by kogokolwiek z wypożyczonych poza Perinem udało się sprzedać. A Ci wypożyczeni biorą połowę kasy Ronaldo a więcej niż Dybala z Chiesą razem wzięci. Czasem warto nawet postać w miejscu by móc potem iść łatwiejsza drogą dalej niż ciągle pchać się do przodu.
Paratici czasem zachowuje się jakby wpadł w jakiś nałóg, ze musi kogoś kupić i koniec. Bezsensu w mojej ocenie jest w ogóle branie kolejnego napastnika. Tu już nie chodzi czy chłopak da radę ale czy w ogóle będzie dla niego w miarę rozsądna liczba minut. Gramy 2 z przodu, zakładając, ze Ronaldo ma zarezerwowane tego 50% czasu gry dla jednego napastnika, zostaje do podziału 10% + 100 % drugiego. Mamy do wyboru Moratę, Dybale, Kulusevskiego, które lepiej wygląda w duecie niż na wahadle, wahadło to zupełnie nie jest pozycja dla niego. Owszem mogą być kontuzję, ale w takim wieku chłopak musi grać a nie liczyć tylko, że wejdzie w razie jakiegoś urazu, na PW czy raz na 3/4 spotkania na ostatnie 10/20 minut.
Od dawna jestem za tym, żebyśmy na ławce mieli przede wszystkim doświadczonych ligowców gwarantujących jakość na ligę, którzy może nigdy wybitni nie byli jak chociażby Padoi, Gaicherrini, Pepe czy Quagliarella a także młodych zdolnych graczy typu Kulusevski. Ławka Juve jest cholernie droga, a nie sądzę by kogokolwiek z wypożyczonych poza Perinem udało się sprzedać. A Ci wypożyczeni biorą połowę kasy Ronaldo a więcej niż Dybala z Chiesą razem wzięci. Czasem warto nawet postać w miejscu by móc potem iść łatwiejsza drogą dalej niż ciągle pchać się do przodu.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Oczywiście w pełni się zgadzam, że mamy pilne potrzeby gdzie indziej, ale prawda jest taka, że nie wiemy czy i przede wszystkim na jakich warunkach miałby przyjść Scamacca, mówi się o dużej kwocie, ale po pierwsze nawet patrząc na tą wartość można być pewnym, że część będzie w bonusach (w tym przypadku może nie być ich tak łatwo spełnić) + kreatywna księgowość o której wielu tutaj pisało. Piszcie, że mamy tyle opcji w ataku, ale prawda jest taka, że tylko Morata potrafi grać na typowej 9-tce, reszta to napastnicy wspierający, a nie zapominajmy, że Juventus gra w powolnej i ślamazarnej Serie A, a my jesteśmy symbolem grania wolno i pozycyjnie. Moim zdaniem przydałby nam się ktoś silny i waleczny do gry z Cagliari czy Spezią, aby w takich meczach nie być zmuszonym do zmiany koncepcji gdy trzeba będzie dać odpocząć Moracie, a wręcz typowo zagrać na kogoś silnego w ataku, bo Hiszpan to też nie jest jakiś tam bulterier. Zakładając, że warunki finansowe będą ok to wcale bym tak nie psioczył na ten transfer.
Dodam jeszcze dwa zdania na temat Fagioli'ego. Super pomysł, że gość dostał szanse gry, ale zachwyt nad jego umiejętnościami jest wręcz niezwykły. Coś co już wczoraj rzucało mi się w oczy, a na kompilacji towalskiego jest wręcz namacalnie widoczne to olbrzymie ilości miejsca i czasu na decyzję, które gracze Spal dawali naszemu młodemu chłopakowi, większość dobrych zagrać to granie bez rywala w promieniu kilku metrów. Nie ujmuje talentu, ale w standardowym meczu Serie A jest to raczej niespotykane, więc mocno tonowałbym zachwyty. Aczkolwiek trzeba oddać, że wypadł o niebo lepiej niż Ramsey, ale to tez nie jest wzór do naśladowania, wiec marny to wyznacznik
Dodam jeszcze dwa zdania na temat Fagioli'ego. Super pomysł, że gość dostał szanse gry, ale zachwyt nad jego umiejętnościami jest wręcz niezwykły. Coś co już wczoraj rzucało mi się w oczy, a na kompilacji towalskiego jest wręcz namacalnie widoczne to olbrzymie ilości miejsca i czasu na decyzję, które gracze Spal dawali naszemu młodemu chłopakowi, większość dobrych zagrać to granie bez rywala w promieniu kilku metrów. Nie ujmuje talentu, ale w standardowym meczu Serie A jest to raczej niespotykane, więc mocno tonowałbym zachwyty. Aczkolwiek trzeba oddać, że wypadł o niebo lepiej niż Ramsey, ale to tez nie jest wzór do naśladowania, wiec marny to wyznacznik

I mimo tego z 70 czy 80% podań to podania do boku bądź do najbliższegoUrbi27 pisze:
Dodam jeszcze dwa zdania na temat Fagioli'ego. Super pomysł, że gość dostał szanse gry, ale zachwyt nad jego umiejętnościami jest wręcz niezwykły. Coś co już wczoraj rzucało mi się w oczy, a na kompilacji towalskiego jest wręcz namacalnie widoczne to olbrzymie ilości miejsca i czasu na decyzję, które gracze Spal dawali naszemu młodemu chłopakowi, większość dobrych zagrać to granie bez rywala w promieniu kilku metrów.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- mns
- Juventino
Klasyczna machloja dzięki której mamy zysk ekonomiczny 17,2 mln. Ogromna kwota za chłopaka któremu z końcem czerwca kończył się kontrakt. Dodatkowo ten bonus ?! Chyba za zdobycie złotej pilki

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Szkoda tylko, że młody do nas przyjdzie za 2 lata jak mógłby nam pomóc już teraz.
@19
W oficjalnym komunikacie jest, że dopiero 2022.
@19
W oficjalnym komunikacie jest, że dopiero 2022.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2021, 10:19 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Tak właśnie widziałem i usunąłem post, by nie śmiecić. Kontrakt do 2024 a chłopak do 2022 na wypożyczeniu w Genoi, długo. Druga sprawa, że Ballardini podobno nie jest dużym entuzjastom Rovelli.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Sorry, że dopiero po dwóch dniach, nie zauważyłem odpowiedzi...Jacky pisze: ↑28 stycznia 2021, 18:32ED.Nie wiem, jakim cudem wyniosles z mojego posta, ze jestem anty-Fagioli... Bylem pro-Keanowy, jestem pro-Nicolowy.vitoo pisze: ↑28 stycznia 2021, 20:59Pierwszy mecz w seniorskiej piłce. Już na starcie wiaodmo, że taki chłopak idealnego meczu nie zagra, więc wyjścia ma dwa: albo zagra zachowawczo jak wszyscy poza Keanem, którzy w ostatnich latach mieli jakąkolwiek okazję się pokazać w Juve, albo sobie pozwoli na nieco odważniejsze zagrania i będzie ryzykował. Wolę gościa, który w pierwszym meczu pokazał chociaż jakąś namiastkę wizji, finezji i chęci wzięcia gry na siebie niż kogoś, kto tylko piłkę przyjmuje, oddaje, asystuje tym samym z boku seniorom i na starcie wygląda jak kolejny kapeć.Jacky pisze: ↑28 stycznia 2021, 18:32Co do samego Fagioli'ego i wczorajszego meczu, to musze powiedziec ze jestem jego zwolennikiem, ale chlopak jednak zrobil te dwa wielbłądyNa jego usprawiedliwienie mam tylko to, ze byl to jego pierwszy mecz w seniorach Juve. A jak czytam, ze sa plany o wlaczeniu go w deal za Scamacce, to mam ochote wypieprzyc monitor przez zamkniete okno.
Źle mnie zrozumiałeś.

Nie mam nic ciekawego do napisania na temat mercato poza tym, że chciałbym w lato Locatellego i Aouara, więc sorry za offtop. :scarf:
- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
To był jego pierwszy mecz w I drużynie, a już wyglądał lepiej niż większość naszych czereśniakow z pomocy. Jestem daleki od tego, żeby nazywać go nowym Pirlo, ale zdecydowanie mogły się podobać te jego kreatywne podania oraz zapał do gry. Takie przeciwieństwo bezpłciowego Rabiota, który zawsze podaje obok, a zgarnia 7 mln.fazzi pisze: ↑28 stycznia 2021, 23:04I mimo tego z 70 czy 80% podań to podania do boku bądź do najbliższegoUrbi27 pisze:
Dodam jeszcze dwa zdania na temat Fagioli'ego. Super pomysł, że gość dostał szanse gry, ale zachwyt nad jego umiejętnościami jest wręcz niezwykły. Coś co już wczoraj rzucało mi się w oczy, a na kompilacji towalskiego jest wręcz namacalnie widoczne to olbrzymie ilości miejsca i czasu na decyzję, które gracze Spal dawali naszemu młodemu chłopakowi, większość dobrych zagrać to granie bez rywala w promieniu kilku metrów.No, ale pierwsze koty za płoty. Kto jak nie Pirlo może ułożyć tego chłopaka w dorosłej piłce i w srodku pola?
Ach tak, pewnie dlatego, ze 2 lat temu miał pół roku przerwy w grze
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Jeśli info o odejściu Khediry do Herthy się potwierdzi, otwieram szampana. 

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 74 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Tylko prawdziwego, a nie jakąś ruską podróbkęRozgrzany Sturaro pisze: ↑31 stycznia 2021, 11:10 Jeśli info o odejściu Khediry do Herthy się potwierdzi, otwieram szampana.![]()

Jeśli Khedira już przed sezonem wiedział, że nie będzie nawet uwzględniany w szerokiej kadrze, to trochę mu się dziwię, iż został u nas przez pół roku na trybunach zamiast dogadać się co do jakiejś rekompensaty i wrócić do któregoś z klubów Bundesligi. Takim działaniem zyskałby tylko w oczach naszych kibiców, a hajs i tak by mu się zgadzał.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli