Zmarł młody piłkarz Benfiki Lizbona Bruno Baiao
- RuTeK
- Juventino

Kapitan młodzieżowej drużyny Benfiki Lizbona, 19-letni Bruno Baiao zmarł w sobotę w szpitalu nie odzyskawszy przytomności po ataku serca, którego doznał we wtorek - poinformował media rzecznik prasowy klubu.
Szpital Curry Cabral w Lizbonie ostatni komunikat o stanie zdrowia młodego piłkarza wydał w piątek informując, że jest nadal w stanie krytycznym.
Bruno Baiao trafił do szpitala nieprzytomny we wtorek wieczorem w wyniku ataku serca i zatoru płucnego. Doznał go pół godziny po treningu, kiedy wraz z kolegami z drużyny przebywał w klubowej kawiarni.
Jak poinformował w komunikacie lizboński klub - Baiao, który już w przeszłości miał problemy z sercem, przeszedł szereg badań lekarskich i został uznany za zdolnego do uprawiania sportu.
Benfica Lizbona przeżyła 25 stycznia br podobną tragedię. Podczas meczu doznał ataku serca i zmarł 24-letni węgierski piłkarz portugalskiego klubu Miklos Feher. Sekcja zwłok wykazała, że zgon nastąpił z przyczyn naturalnych, na skutek arytmii serca.
www.wp.pl
Az mi sie nie chce wierzyc ze 19 letni chlopak umiera na atak serca
[*]
Szpital Curry Cabral w Lizbonie ostatni komunikat o stanie zdrowia młodego piłkarza wydał w piątek informując, że jest nadal w stanie krytycznym.
Bruno Baiao trafił do szpitala nieprzytomny we wtorek wieczorem w wyniku ataku serca i zatoru płucnego. Doznał go pół godziny po treningu, kiedy wraz z kolegami z drużyny przebywał w klubowej kawiarni.
Jak poinformował w komunikacie lizboński klub - Baiao, który już w przeszłości miał problemy z sercem, przeszedł szereg badań lekarskich i został uznany za zdolnego do uprawiania sportu.
Benfica Lizbona przeżyła 25 stycznia br podobną tragedię. Podczas meczu doznał ataku serca i zmarł 24-letni węgierski piłkarz portugalskiego klubu Miklos Feher. Sekcja zwłok wykazała, że zgon nastąpił z przyczyn naturalnych, na skutek arytmii serca.
www.wp.pl
Az mi sie nie chce wierzyc ze 19 letni chlopak umiera na atak serca
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- YoUri`
- Qualità Juventino

Dzisiejszy sport wymaga takiego nakladu sil, ze nieraz, mlode przeciez, organizmy nie wytrzymuja. Mysle jednak, ze powinno sie zaostrzyc badania sportowo-lekarskie. Lekarz sportowy nie moze wyrazac zgody na to, zeby zawodnik trenowal tylko dlatego ze jest dobry. Jesli ma problemy z sercem, to natychmiast powinien odrzucic tak wielki wysilek fizyczny. Ale watpie zeby to sie szybko zmienilo, o ile wogole sie zmieni.
A dla Bruno Baiao [`][`][`][`][`][`][`][`][`][`][`]
A dla Bruno Baiao [`][`][`][`][`][`][`][`][`][`][`]
- nookie
- Juventino

Ja nie rozumiem...skoro przeszedl te badanie to jakim cudem zostal dopuszczony do gry?? :? jak dla mnie te badania powinny byc ostrzejsze albo cos innego...nie wiem...w kazdym razie FIFA powinna sie zainteresowac takimi przypadkami bo to nie pierwszy raz kiedy mlody czlowiek umiera z powodu gry w noge...trzeba jak najszybciej rozwiazac ten problem :evil:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.