Serie A - Sezon 2020/21

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 00:13

Przecież to podklub więc może wygrywać po karnych, my powinniśmy pokazywać wyższość nie licząc na karne czy czerwone kartki rywali, prawda jackop?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 01:14

A bo ja wiem... jak kibicom Milanu odpowiada grany przez nich futbol i wyniki to nie moja sprawa :dontknow: Musiałbyś ich zapytać co o tym sądzą.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 02:00

Nie wiem, czy tam finalnie był spalony, czy nie przy drugiej bramce, ale ta stopklatka z VARu wygląda, jakby piłka była już w ruchu po kopnięciu. Także ten... rację miał Mały - wszystko zależy od tego, jak sędzia varowy zrobi pauzę.

Niemniej Ibra nadal imponuje formą.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 06:54

Ale jak rozumiem, przeanalizowales te 12 karnych i uwazasz, ze wiekszosc zostala nieprawidlowo podyktowana?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 08:28

To nie o to chodzi a o to ile nam nie podyktowali też prawidłowych, 90% karnych to jest widzimisie sędziego, na które VAR nie może interweniować bo to niby nie oczywisty błąd bo zawsze znajdzie się jeden sędzia na 50, który powie, że on by to puścił. Nam takich karnych nie podyktowali przykładowo dwóch z Fiorentiną (każdy mówił, że karne ale VAR miał związane ręce) i kilku w innych meczach a dla Milanu jak widać nie boją się dyktować jedenastek... to samo było rok temu z Lazio, też karnymi ciągnęli ich za uszy aż do lockdownu.

Wszystko jest ok jeśli każdy zespól sędziowie traktują równo ale widać w tym sezonie, że kompletnie tak nie jest. Pomyli się ktoś na niekorzyść Milanu i dostaje zawieszkę a nas można kręcić jak się chce.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2021, 08:44 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 08:36

Marat87 pisze: 19 stycznia 2021, 06:54 Ale jak rozumiem, przeanalizowales te 12 karnych i uwazasz, ze wiekszosc zostala nieprawidlowo podyktowana?
Jak dla mnie, obojętnie jaka drużyna może miec i 50 karnych, jeżeli tylko wszystkie są słuszne.
Z tego co widzę z powtórki to obrońca wparował Ibrze w plecy. Tym bardziej dziwne jest podnoszenie tematu karnych właśnie teraz.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 16:28

Alex96 pisze: 19 stycznia 2021, 08:36Z tego co widzę z powtórki to obrońca wparował Ibrze w plecy.
to chyba źle widzisz bo to Ibra wparował łokciem w szyje obrońcy

to jest właśnie karny o jakim pisałem wyżej - zagwizdało by to pewnie 3 na 10 sędziów ale VAR ma związane ręce, nam nie gwizdali takich gdzie było 7/10 czy więcej

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 17:27

Dziś się mówi w prasie, że Cagliari należał się ewidentny karny....

Panowie i panie. Żeby nie było wątpliwość. Jesteśmy dziadami i nie umiemy grać w piłkę, doprowadzić skład do takiej sytuacji to naprawdę wyczyn.
Niemniej jednak powiedzmy na głos coś, co jest oczywiste, bo jest jakiś pieprzony, tajny pakt,, anty 10 scudetto Juve".

1. Zamieszanie z walkowerem, gdzie do dziś nie wiadomo kiedy zagramy. Ponadto Rabiot pauzował mecz zapobiegawczo. Pomijam fakt, że pilkarsko jest pieczonym kasztanem na grillu w Parczewie.
2. Jesteśmy tak kreceni przez sędziów jak nigdy. Ich motywację potęguje nasze milczenie. Wiadomo, nie wypada narzekać w prasie salonowym garniturowcom. Przy czym inni robią to przy każdej okazji.
3. Jesteśmy dymani z terminarzem jak tylko się da. Kto czyta forum ten widział jak już o tym pisałem, zresztą nie tylko ja. Kontynuacja? Już w niedzielę. Gramy o 12.30. Po co o 15? Po co o 18? Być może jak skończymy mecz w SPW to będzie już czwartek. Przypomnę tylko, że Bologna grała w sobotę. Oni 8 dni odpoczynku. My? Policzcie sami.
4. Covid nas przeorał jak mało kogo. Chyba tylko Genoa miała więcej przypadków. Milan chyba na równi. Po kolei: Rugani, Dybala, Ronaldo, McKennie, Alex Sandro, Cuadrado i de Light. Wszystkich trzyma jak w termosie prócz amerykańca. Przecież nie zarazi się Pinsoglio czy Dragusin, tylko sama elita. Tego nie da sie załatać.

Boli mnie tylko, że oddajemy to scudetto bez walki, tak nie wypada... 10 pkt do Milanu, 7 do Interu. 5 miejsce na półmetku, uważam za skandal i ktoś powinien odpowiedzieć za taki stan sytuacji. Biedny Milan kontraktuje zawodników a my czekamy na gówno wie co. Konkurencyjny skład i brakuje nam koncentracji. To 2 mityczne zdania tego sezonu. Zapamiętam je na zawsze. Kiedyś pisaliśmy: psy szczekają a... "

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 19:53

Dodaj do Covidu, że Lazio oszukiwało na testach i nie ponieśli żadnych konsekwencji ;)

Co do oddania sezonu to zrobiliśmy to zatrudniając Pirlo, pisałem to już po jego nominacji, że AA oddał ten sezon bez walki takim ruchem. Dlaczego? Ciężko powiedzieć. Nie wiem czy zarząd sam wie co robi i w jakim celu...

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 22:23

to chyba źle widzisz bo to Ibra wparował łokciem w szyje obrońcy
Zobacz sobie akcje bez stop klatki i kto jest pierwszy przy piłce a kto wchodzi w plecy.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2021, 22:49

daj spokój ;) Ibra wpada w niego i się przewraca, jakby nam takie coś podyktowali to byłoby gadania do końca sezonu, przypomnij sobie co było po karnym z Atalantą, jestem przekonany, że nam takiego by nie podyktowali i o tym jest mowa w ostatnich kilku postach

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2021, 07:56

Przede wszystkim Ibra wygrywa pozycje i jest bliżej do piłki a to jest kluczowe w tej sytuacji.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2021, 12:49

nieźle wyszło, dziś zaległy mecz Udinese - Atalanta i akurat w sobotę Udinese gra z Interem, a Atalanta z Milanem. Oby te ekipy nie czuły zmęczenia 90 min w środku tygodnia.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2021, 12:55

Maly pisze: 19 stycznia 2021, 19:53 Dodaj do Covidu, że Lazio oszukiwało na testach i nie ponieśli żadnych konsekwencji ;)

Co do oddania sezonu to zrobiliśmy to zatrudniając Pirlo, pisałem to już po jego nominacji, że AA oddał ten sezon bez walki takim ruchem. Dlaczego? Ciężko powiedzieć. Nie wiem czy zarząd sam wie co robi i w jakim celu...
Nie czepiam się nikogo osobiście. Akurat Twój ostatni post widzę na tej stronie jeśli chodzi o narzekanie na wybór Pirlo jako trenera. Czy mógłbyś Ty lub ktokolwiek inny powiedzieć jaki trener byłby w stanie poprowadzić Juventus zamiast niego?
Rozumiem, że trener musi być z TOPu by był godny takiego klubu jak Juventus bo rozumiem, że Gaspa każdy chce dopóki jest trenerem Atalanty, a Inzaghi w każdym sezonie łapie zadyszkę z Lazio...więc kto?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2021, 13:20

Powiem przewrotnie - Sarri ;)
W tym co napisałem chodziło o to, że wzięliśmy kompletnego żółtodzioba a jeszcze się taki nie urodził co by od razu stał i chodził. Każdy zaczyna od przekręcania się na bok, następnie jakieś czołganie się, raczkowanie, wstawanie przy meblach i chodzenie przy nich - to właśnie teraz robi Pirlo, uczy się bycia trenerem. Nasz wynik punktowy i tak jest duży ale wynika z jakości zespołu bo przypomnę ta drużyna wygrała Scudetto z trenerem, którego mieli w poważaniu, nie wypełniając jego zaleceń tylko grając swoje w wielu meczach. I teraz też najczęściej grają swoje. Ręki Pirlo raczej nie widać tak jak i nie było widać Sarrismo. W kryzysowych sytuacjach widać jednak brak trenera, a raczej jego doświadczenia (pomijając oczywiście to jak grają zawodnicy). Biorąc żółtodzioba nie można było oczekiwać, że przegoni się maszynę Conte, tzn może i można ale to byłoby bardzo naiwne a przy okazji okazało się, że Milan nieprzypadkowo od stycznia był najlepiej punktującym zespołem z Włoch i dalej kontunuuje swoją serię.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ