Mercato (ZIMA 2021) DYSKUSJA
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Widzę, że ludzie wreszcie zaczynają dostrzegać, że Dybala to piłkarz z poprzedniej epoki który gra tylko wtedy jak cała drużyna jest nastawiona na niego, a i to nie zawsze wychodzi. Jakby Dybala trafił do nas jako nastoletni piłkarz i teraz miał 23-24 lata to jeszcze mógłby zostać, ale na litość boską ten chłop ma 27 lat i następny jego kontrakt będzie jego ostatnim wielkim kontraktem. 5 lat w Turynie i tylko jeden porządny sezon to za mało by oczekiwać takich zarobków.
De Ligt to co innego bo on był kapitanem - uwaga - 19 letni kapitan drużyny...kto widział ostatnio coś takiego? Był kapitanem drużyny która wykopała nas z LM, a sam Mathijs to wciąż największy prospekt na środku obrony w Europie a co za tym idzie na świecie. Ktoś taki może otrzymać mega ofertę. Dybala oczekuje zarobków na poziomie Mbappe, a prawda taka że nigdy takich liczb nie osiągnie.
De Ligt to co innego bo on był kapitanem - uwaga - 19 letni kapitan drużyny...kto widział ostatnio coś takiego? Był kapitanem drużyny która wykopała nas z LM, a sam Mathijs to wciąż największy prospekt na środku obrony w Europie a co za tym idzie na świecie. Ktoś taki może otrzymać mega ofertę. Dybala oczekuje zarobków na poziomie Mbappe, a prawda taka że nigdy takich liczb nie osiągnie.
- MRN
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Przesadzasz bo większość z nas już od dawna to widzi, od bardzo długiego czasu ale są jeszcze jednostki, które przytaczają momenty kiedy to nasza królewna nas uratowała z takimi tuzami jak Chievo czy Lokomotiv...
On i Berna do wywalenia w pierwszej kolejności, jeżeli pojawi się jakaś oferta za Pawełka, która przynajmniej spowoduje, że nie będzie niższa to nie ma nad czym się zastanawiać...

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dokładnie. Niektorzy juz pod koniec sezonu 18/19 pisali, ze za konkretne pieniadze Dybala moze odejsc. Teraz Argentynczyk po prostu powinien odejsc, bo oczekuje nieadekwatnej wyplaty w stosunku do tego, co daje druzynie. A jesli Agnelli da mu 10mln.+2 bonusow, to... powinien przestac byc prezesem Juventusu.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Dla mnie to Agnelli może mu dać te 10 mln € na rękę, ale Dybala musi być kluczowy chociaż w meczach z dolną połówką Serie A i słabszymi ekipami w LM, bo tacy gracze są także niezwykle przydatni. Natomiast Pawełek co sezon ma wahania formy gorsze niż u 18-letniego Brazylijczyka, który po jednej dobrej rundzie w ich lidze został wytransferowany do Europy i oprócz problemów z aklimatyzacją nie zna żadnego obcego języka. Uczciwie mówiąc, to ofertą w okolicy 10 baniek w sytuacji, gdy klub nie ma żadnych praw do wizerunku jest w moim mniemaniu bardzo dobra z naszej strony i jeśli Dybala nie będzie przechodził gdzieś na zasadzie wolnego transferu, to poza jakimiś Chinami może sobie pomarzyć o wynegocjowaniu wyższej pensji.Jacky pisze: ↑03 stycznia 2021, 17:50 Dokładnie. Niektorzy juz pod koniec sezonu 18/19 pisali, ze za konkretne pieniadze Dybala moze odejsc. Teraz Argentynczyk po prostu powinien odejsc, bo oczekuje nieadekwatnej wyplaty w stosunku do tego, co daje druzynie. A jesli Agnelli da mu 10mln.+2 bonusow, to... powinien przestac byc prezesem Juventusu.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Michael_M
- Juventino
Masakra. Jak Turek rzeczywiście chce odejść to robi nam się nagle kompletna dziura na środku. Niech w końcu ktoś w tej drużynie pokaże jaja i posadzi Bonuca na ławce przez kilka meczy z rzędu.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Dl- Demiral- Kielon to powinien być nasz podstawowy zestaw obrońców. Jednak Pirlo sobie ubzdurał, że trzecim w środku musi być ktoś kto nie ma pojęcia o bronieniu czyli Cuadrado bądź Danilo. Do tego trenera sam powiedział, że parch to nasz kapitan i musimy go wspierać, także nie ma szans, że go posadzi.
- Osgiliath
- Juventino
W sumie to ja nie wiem jakim systemem nasz Andrzej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> gra, bo na wszystkich grafikach przedmeczowych to to wygląda na 4-4-2 a wychodzi jakieś koślawe guano.Poprostu pisze: ↑04 stycznia 2021, 13:22Dl- Demiral- Kielon to powinien być nasz podstawowy zestaw obrońców. Jednak Pirlo sobie ubzdurał, że trzecim w środku musi być ktoś kto nie ma pojęcia o bronieniu czyli Cuadrado bądź Danilo. Do tego trenera sam powiedział, że parch to nasz kapitan i musimy go wspierać, także nie ma szans, że go posadzi.
Pomijam Kielona, który może cudem zagra mecz bez kontuzji to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Demiral z MDL powinni być podstawowymi obrońcami w dwójce a w trójce może im ewentualnie towarzyszyć Danilo, bo ten zdrajca judasz bonuc to zasługuje tylko na krzesełko jak w meczu z Porto.
Poza tym nie po to go sprowadzaliśmy, żeby go opchnąć, bo ze środkiem obrony to wesoło też nie będzie. Za rok zostanie Turek, Holender i kiep bonuc, bo nawet nie wyobrażam sobie powrotu miękkiego Ruganiego, więc zamiast o odejściu Turka powinniśmy myśleć o dokoptowaniu tam jeszcze jednego gracza do rotacji, bo takie wynalazki jak Danilo w trójce czy Sandro to Pirlo może sobie robić w pre-season a nie w trakcie i to jeszcze mając w cholerę punktów straty do lidera.
Ale żeby być też do końca obiektywnym to niech Demiral się przymknie, bo poprzedni sezon stracił na kontuzji a w tym też już pokazał, że takim okazem zdrowia to nie jest a jak ma się skończyć drugim Andrade to ja podziękuję.
- MRN
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
To już nie chodzi o to, że to kapitan, Pirlo zalatuje kolesiostwem i to było do przewidzenia w chwili kiedy został trenerem ale liczyłem, że pokaże jajca. Niestety okazało się, że nie ma jaj w ogóle - ani podczas ustalania składu, ani taktyki ani przy linii kiedy trzeba <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jakiegoś wafla.

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ale Danilo to jakiś problem? Różne dziwadełka Pirlo potrafi wymyślać, to prawda, ale Danilo w trójce to mu akurat całkiem ładnie wyszedł.
Oczywiście różni ludzie się trafiają, ale wydaje mi się, że to jakiś fake. Demiral tak naprawdę wcale nie ma powodów do narzekań na częstotliwość występów, jeśli wziąć pod uwagę, że jest po ciężkiej kontuzji i przytrafiają mu się co jakiś czas również drobniejsze urazy. Większym problemem jest tutaj jego zdrowie, a nie personalne decyzje Pirlo. Także jeśli Turek ma cokolwiek oleju w głowie, nigdy by czegoś takiego nie pomyślał, zresztą zdaje się, że żadnej jego wypowiedzi nie przytoczono.
Inna sprawa, że Bonucci faktycznie zdaje się być nietykalny, mimo że ostatnio jest wyraźnie pod formą. Też chętnie zobaczyłbym go na ławce, a obawiam się, że Andrzejowi nawet przez myśl to nie przejdzie.
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2021, 14:00 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michael_M
- Juventino
Najlepsze rozwiązanie dla klubu jakie moim zdaniem dałoby się zrobić to spełnić mokry sen Guardioli i opchnąć mu tego Bonucciego, a do klubu sprowadzić jednego z dwóch największych prospektów na obronie w lidze - Tomiyasu z Bolonii albo Walukiewicza z Cagliari. Japończyk w tamtym sezonie grał na prawej obronie, a w tym trener Mihajlovic przesunął go na środek co okazało się strzałem w dziesiątkę i chłopak raz na jakiś czas łata dziury grając na bokach. Gra wszystko od deski do deski. 22 lata na karku i transfer wewnątrz ligi.
Walukiewicz ma już prawie tyle samo minut rozegranych w tym sezonie ile w całym poprzednim. Tam pół sezonu przesiedział na ławce żeby się ogarnąć w lidze, drużynie itp...wiadomo. W drugiej części sezonu grał bardzo dużo okazjonalnie siedząc na ławce. W tym sezonie to podstawowy zawodnik który tylko raz został zmieniony.
Walukiewicz ma już prawie tyle samo minut rozegranych w tym sezonie ile w całym poprzednim. Tam pół sezonu przesiedział na ławce żeby się ogarnąć w lidze, drużynie itp...wiadomo. W drugiej części sezonu grał bardzo dużo okazjonalnie siedząc na ławce. W tym sezonie to podstawowy zawodnik który tylko raz został zmieniony.
- Kamciu
- Interista
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ostatnio sporo pisze sie o ewentualnym odejsciu lub podwyzce dla Dybali. Moim zdaniem Paulo ma zbyt wygorowane oczekiwania, szczegolnie biorac pod uwage obecny sezon. Ja rozumiem, ze mozna doceniac tego chlopaka za mecz z Barcelona, za wieksza czesc poprzedniej kampanii, czy jeszcze kilka innych waznych bramek, ale bez przesady. Argentynczyk w Turynie jest juz troche czasu z czego jego dobra gra (ktora zaslugiwalaby na oczekiwana pensje) to moze 1/3 tego pobytu - to troche malo. Poza tym gosc ma juz 27 lat i najprawdopodobniej jakichs znacznych postepow juz nie zrobi. Nalezaloby rowniez zwrocic uwage na to, ze wachania formy tego zawodnika sa bardzo duze. Przyznaje, w poprzednim sezonie Dybala zrobil na mnie wrazenie, ale biorac pod uwage powyzsze argumenty oraz jego aktualna forme to uwazam oczekiwania gracza za malo powazne. Aby zgarniac taki hajs nalezaloby ciagnac druzyne, byc jedna z kluczowych postaci - nie tylko momentami, tym bardziej krotkimi biorac pod uwage staz tego gracza w Starej Damie. Paulo na dodatek ma tez swoje humorki, co czasem wydaje sie byc dosc irytujace. Wedlug mnie, przy konkretnej ofercie (60-70mln) Mistrz Wloch powinien go sprzedac bez zalu, szczegolnie, ze taka kasa w obecnych czasach troche "wazy". To nie jest pilkarz niezbedny, chyba, ze postrzega sie go pod katem obserwujacych na Instagramie. Za taka kwote Juve moze mogloby postarac sie o np. Gosensa i Aouara, ktorzy w mojej opinii byliby zbawienni (w przeciwienstwie do La Joyi), a i na pensji (w sumie) bylby zysk - oczywiscie to tylko gdybanie.
Pazza Inter
- Halupa
- Juventino
Zarząd już teraz powinien odtrąbić sukces w związku z formą Dybały. Ogłosić wszem i wobec że Dybała odzyskał formę i można go kupić za jedyne 80 mln €. Ten zawodnik pomimo tego że, strzelił wczoraj bramkę, jest daremny. I to co wczesniej pisałem o braku dryblingu oraz szybkości wczoraj miało potwierdzenie w trakcie meczu. Zwykły hamulcowy jakim był Pjanic z jednym istotnym szczegółem, chęci zarabiania pieniędzy, których absolutnie nie jest wart. Jedyne słuszne rozwiązanie to sprzedać bez mrugnięcia okiem.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No wlasnie - rowniez nie wiem o co Turasowi chodzi, skoro wiecznie jest kontuzjowany, to kiedy ma grac?

To, ze Brazol zagral trzy razy fajne spotkanie nie czyni z niego dobrego pilkarza. Gosc jest do odpału.
ED.
Pewnie masz racje, ze to jakies wymysly prasy. Bo gdyby tak powiedzial, no to... slabo. Niemniej obstaje za tym, ze jesli jego kontuzyjnosc nadal bedzie utrzymywala sie na takim poziomie, to dla mnie jest do sprzedania. Aj, fakt Rugani kosi 16mln. PLN za rok siedzenia na lawie. To jednak wymienic na darmowego Maksimovicia.
Czyli Rovella do nas jednak za 10.
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2021, 22:01 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 2 razy.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Jacky
Demiralowi pewnie o nic nie chodzi, a te plotki, to jakieś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wymysły pismaków. Jeśli rzeczywiście Turek chciałby się dobrze przygotować do Euro i odczuwa, że u nas będzie to ciężkie do wykonania, to raczej poprosiłby o wypożyczenie na pół roku do jakiejś ekipy z Serie A (typu jego poprzednia drużyna, czyli Sassuolo), gdzie z w miejsca wskoczyłby do pierwszego składu. Natomiast w kontekście jego odejścia wymienia się topowe europejskie drużyny typu Real, Liverpool czy Tottenham, co się zupełnie nie trzyma kupy. Z drugiej strony, to jestem ciekaw jakby wyglądał jego bilans spotkań, gdyby De Ligt nie przechodził rehabilitacji i był dostępny od początku sezonu, bo przecież taki Bonucci gra praktycznie wszystko bez względu na to w jakiej jest formie. Romagnoli jest prawdopodobnie poza naszym zasięgiem (zwłaszcza jeśli Milan w końcu załapie się do LM), bo Alessio ewidentnie ma poczucie silnej więzi z obecnym klubem, którego przecież jest kapitanem. W przeciwnym wypadku "odfrunąłby" z Mediolanu z dwa sezony temu. Z kolei Rugani z pensją na poziomie 3,5 mln € (czyli porównywalną do tego co otrzymują Skriniar czy rzeczony wcześniej Romagnoli), to zbyt wiele jak na gościa do łatania dziur i będącego trzecim czy nawet czwartym w kolejce do wejścia. Ponadto jak widać po obecnym sezonie, to ze zdrowiem Daniele nie jest wcale lepiej niż z Demiralem. Ja to bym z chęcią pożegnał Włocha nawet za jakieś 10 mln €, ale obawiam się, że przez obecną kontuzję nie znajdzie się żaden chętny (miałem wielkie nadzieje, iż w tym Rennes chociaż sobie regularnie pogra, a tu taki pech).
Demiralowi pewnie o nic nie chodzi, a te plotki, to jakieś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wymysły pismaków. Jeśli rzeczywiście Turek chciałby się dobrze przygotować do Euro i odczuwa, że u nas będzie to ciężkie do wykonania, to raczej poprosiłby o wypożyczenie na pół roku do jakiejś ekipy z Serie A (typu jego poprzednia drużyna, czyli Sassuolo), gdzie z w miejsca wskoczyłby do pierwszego składu. Natomiast w kontekście jego odejścia wymienia się topowe europejskie drużyny typu Real, Liverpool czy Tottenham, co się zupełnie nie trzyma kupy. Z drugiej strony, to jestem ciekaw jakby wyglądał jego bilans spotkań, gdyby De Ligt nie przechodził rehabilitacji i był dostępny od początku sezonu, bo przecież taki Bonucci gra praktycznie wszystko bez względu na to w jakiej jest formie. Romagnoli jest prawdopodobnie poza naszym zasięgiem (zwłaszcza jeśli Milan w końcu załapie się do LM), bo Alessio ewidentnie ma poczucie silnej więzi z obecnym klubem, którego przecież jest kapitanem. W przeciwnym wypadku "odfrunąłby" z Mediolanu z dwa sezony temu. Z kolei Rugani z pensją na poziomie 3,5 mln € (czyli porównywalną do tego co otrzymują Skriniar czy rzeczony wcześniej Romagnoli), to zbyt wiele jak na gościa do łatania dziur i będącego trzecim czy nawet czwartym w kolejce do wejścia. Ponadto jak widać po obecnym sezonie, to ze zdrowiem Daniele nie jest wcale lepiej niż z Demiralem. Ja to bym z chęcią pożegnał Włocha nawet za jakieś 10 mln €, ale obawiam się, że przez obecną kontuzję nie znajdzie się żaden chętny (miałem wielkie nadzieje, iż w tym Rennes chociaż sobie regularnie pogra, a tu taki pech).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli