Liga Mistrzów i Liga Europy 2020/21

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 00:15

Maly pisze: 01 grudnia 2020, 23:06
jackop pisze: 01 grudnia 2020, 20:55Miszczowie za półtorej godziny żegnają się z LM - będzie remis.
Inter pożegnał się z LM zaraz po zwycięstwie Ukraińców nad Realem bo ci w ostatniej kolejce dogadają się z Niemcami na remis i wysiudają Włochów, nikt tam nie będzie ryzykował braku awansu jak na ME 2004, za duże pieniądze w grze... może i zaczną mecz grając na poważnie ale jak tylko Inter będzie prowadził czuję w kościach, że sytuacja się zmieni
Jak niby miałoby to wyglądać? Przecież jeśli Real dogada się z BM na remis to wystarczy, że Szachtar zdobędzie 3 punkty z Interem i klub z Madrytu wylatuje z LM. Myślę, że nikt tutaj nie będzie kalkulował i wszyscy zagrają o 3 punkty ;)

Chyba, że rozważasz ten scenariusz - Inter prowadzi i zawodnicy dostają o tym info w trakcie meczu. Ciągle jednak uważam, że Real nie będzie ryzykował i bez względu na wszystko zagra po prostu o 3 punkty.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 08:36

mi się wydaje, że mecz po przerwie i przed przerwą może wyglądać inaczej ale zobaczymy, oby wygrał sport a nie jak w 2004
a co do remisu to widzę dziś, że Real odpada nie tylko gdy Szachtar wygra ale także zremisuje i tu może być klucz do sportowej rywalizacji

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 09:59

Okazuje się, że na kalkulację nie ma miejsca. Inter wyjdzie z grupy. Borussia się przysłowiowo - zesrała.
Wygrali na loterii z tym Lukaku. Złoty strzał, serio. Absolutny top, biję się w pierś, że go tak nisko oceniałem gdy pojawiły się plotki łączące go z nami.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 10:13

nie no już nie przesadzajmy, Lukaku to nie była loteria ;) przykładowy MDL był dużo większą niewiadomą
ale to prawda, nie powinniśmy pozwolić by on do nich trafił tylko zdaje się sam Belg preferował ekipę Conte a my dodatkowo byliśmy uzależnieni od Dybali

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 13:16

Inter zagrał dobrą drugą połowę.
Oglądałem ten mecz i było to fajne widowisko, ale bez podniety nad Interem, bo równie dobrze mógł być remis.
Właściwie to Gladbach strzeliło na 3-3, ale po VARze ostatecznie przyznano spalonego. Jednak sytuacja była mega trudna do oceny. Jeśli istnieje jakiekolwiek 'promowanie drużyny atakującej', to raczej przyznałbym bramkę... Trener Rose miał sporo do powiedzenia sędziemu po końcowym gwizdku.
Conte z kolei pełen podziw jak to ograli lidera, wielkie Gladbach na kolanach :prochno: .
Dobrze aby Inter mimo wszystko wyszedł z grupy, jest szansa na komplet włoskich drużyn w 1/8.
Zgodnie z prawami Murphyego wygrają z Szachtarem a Real zremisuje i tyle z tego będzie.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 14:40

dla mnie spalony ewidentny i nie wiedziałem po co sędzia pochodził do monitora - zawodnik na pozycji spalonej uchyla się od piłki czy też przeskakuje nad nią = wpływa na grę

a co do gry Interu to w 1 połowie też nie grali źle, trochę przesadzasz wydaje mi się, 1-0 po 45 minutach byłoby jak najbardziej sprawiedliwym wynikiem i żadną niespodzianką po jej przebiegu (chociażby pierwszy strzał oddali dopiero pod koniec połowy), nie wiem czy tak jak to określił Dragon BM się zesrało czy też kolejny raz Inter daje się stłamsić i oddaje prowadzenie jak rok temu z BVB czy też może pół na pół ale BM zagrało tak na prawdę zrywami - mieli dobre łącznie może z 10-15 minut

ps. jakby to co Lukaku na spalonym zabrał chyba Bastoniemu Gagliardiniemu na 5 metrze pod koniec meczu się zemściło to byłoby z bohatera do zera

EDIT:
@down: za to po goli na 1-0 zbijał piątkę z Lukaku który biegł aż z pola karnego ;)

Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2020, 15:39 przez Maly, łącznie zmieniany 4 razy.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Lambi120

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 15:01

@Maly - Gagliardiniemu.
Co prawda mecz odpaliłem dopiero przy końcu, ale uderzyła mnie sytuacja po gwizdku. Pierwsze zwycięstwo Interu od niepamiętnych czasów w CL, przedłużające ich szansę na awans, a Conte chodzi dobrą minutę po murawie i żaden zawodnik nie ma zamiaru zbić z nim piątki, klepnąć w plecy czy cokolwiek. Wiadomo, że będąc wciąż na 4. miejscu w grupie nie ma co szampanów otwierać, ale jednak o czymś to świadczy.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 75 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 16:26

W LM nie ma miejsca na kalkulacje, a wczoraj ewidentnie Borussia M. myślała tylko o remisie (który dawał im awans) i niczym więcej i dlatego została skarcona przez Inter, dla którego był to mecz o wszystko. Trzeba przyznać, iż ostatnia kolejka fazy grupowej obecnej edycji LM będzie chyba jedną z najciekawszych od lat, gdyż:
- w grupie A Atletico, które zremisowało z rezerwami Bayernu będzie się bić o awans w bezpośrednim pojedynku z Salzburgiem,
- w grupie B wszystkie drużyny mają jeszcze szanse na wyjście z grupy,
- w grupie D Ajax będzie walczył z Atalantą o awans,
- w grupie F jeśli Lazio dziś nie wygra z BVB, a Club Brugge pokona Zenit, to Włosi zmierzą się z Belgami o drugie miejsce,
- w grupie H też może dojść do walki o awans między United a RB Lipsk jeśli Anglicy dziś nie wygrają, a Niemcy pokonają Turków.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 31 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 18:56

Maly pisze: 02 grudnia 2020, 14:40dla mnie spalony ewidentny i nie wiedziałem po co sędzia pochodził do monitora - zawodnik na pozycji spalonej uchyla się od piłki czy też przeskakuje nad nią = wpływa na grę
Być może o ten podskok się rozbija... niepotrzebnie to robił, raczej odruchowo. Może gdyby stał jak słup.
A sam spalony taki se, typowy AlVARo: https://pbs.twimg.com/media/EoLtRuCXEAA ... ame=medium
Dwie klatki w jedną bądź drugą, minimalnie 'szersza linia' (pozdro Lega Serie A)... :cooler:
Niefajne zadanie dla sędziego i co by nie gwizdnął, to ktoś będzie bóldupił.
BM zagrało tak na prawdę zrywami - mieli dobre łącznie może z 10-15 minut
W pierwszej połowie Inter zdobył dość szczęśliwą bramkę + sytuacja Lautaro. Od 35 minuty stali w swoim polu karnym i czekali aż dostaną, co oczywiście nastąpiło.
Po przerwie ruszyli odważniej, 3-1 i rozprężenie, szybki gong + nerwówka okraszona VARem.
Mecz z delikatnym wskazaniem na Inter, ale remis by tu nikogo nie krzywdził: https://www.uefa.com/uefachampionsleagu ... s/?iv=true

Nasz dobry znajomy Daniele R. chyba nie przekonał we Francji, początek grudnia i uwaga... 107 minut minut na liczniku.
Pewnie to pokłosie kontuzji z 29 października, lecz to tylko dopełnia obrazu nędzy i rozpaczy.
Zaraz ktoś stwierdzi że to Juventus go zniszczył, że Allegri i Sarri...
To tak na marginesie jakby ktoś czytając temat myślał o letnim mercato :prochno: .

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2020, 21:57

Jeśli ManU dzisiaj wygra, to możliwe, że PSG zostanie powiezione już w grupie, jakie to byłoby piękne :D

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2020, 20:48

Lazio o krok od nagrody frajera sezonu, w drugiej połowie wyglądali jak Juve za najlepszych lat z Maksiem u sterów

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2020, 16:13

Z 1. miejsca:
- Atletico/Salzburg
- Real/Szachtar/Monchengladbach
- Porto
- Ajax?
- Sevilla
- PSG/Lipsk

Z 2. miejsca:
- Bayern
- Real/Szachtar/Monchengladbach
- City
- Liverpool
- Chelsea
- Dortmund
- PSG/Lipsk

To pokazuje, jak ważny był awans z 1. miejsca. Jasne, że Barca może teraz trafić na Dortmund, a my na Atletico, ale priorytetem było uniknięcie Bayernu i Liverpoolu na tak wczesnym etapie rozrywek.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2020, 17:45

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2020, 21:51

Wynik meczu Realu z Borussią układa się pod Inter, ciekawe czy placki wykorzystają tę sytuację czy dadzą ciała jak to mają w zwyczaju :D

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2020, 21:59

Jak Szachtar ich pyknie to awansuje z ujemnym bilansem bramkowym :prochno: Przy 1:0 Ukraińcy będą mieli - 6.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ODPOWIEDZ