Serie A - Sezon 2020/21
- Mati1990
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Pozytywnie wypadli, było widać chęć gry, a Portanova nawet dwie bramki ukłuł. Podłączał się pod akcje, więc git. Pjaca też zrobił dobre wrażenie, strzelił bramkę i było go dużo, widać, że się stara.
Ogólnie jakbym miał podsumować sparing, to na plus styl gry, obrona gra wysoko pressingiem, po stracie piłki odrazu starają się odzyskać, grali szeroko, z tzw entuzjazmem. Na plus w pierwszej połowie na pewno Rabiot za grę w destrukcji i McKennie też odbiory miał fajne plus kilka długich fajnych podań. W drugiej połowie trzeba pochwalić Coste za bardzo ładną asystę, Pellegrini coś tam na lewym skrzydle starał szarpać i w sumie fajnie wszedł w pole karne przy bramce na 5 do 0, będą z niego ludzie. Arthur dupy nie urywał, ale słabo też nie zagrał, taki solidny występ.
- Garreat
- Juventino

- Podziekował: 59 razy
- Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Oglądałem drugą połowę. Nie ma co się podniecać, Novara to Serie C, jednak 'na oko' wyglądało to co najmniej interesująco.
Po stracie piłki cała drużyna natychmiast przechodzi w tryb agresywnego odbioru, to coś czego nie widziałem w Juventusie od wielu lat. 90% czasu przeciwnik zamknięty na swojej połowie, jak w hokeju.
O organizacji ataku ciężko coś konkretnego powiedzieć. Była to gierka treningowa i mieliśmy wszystkiego po trochu, od gry skrzydłami, przez klepki środkiem, po długie piłki. Piłka chodziła dość szybko, a prawie cała drużyna wychodziła do przodu.
Coś na temat personaliów... Arthur mi się mega podobał, wyglądał na zawodnika jakiego potrzebowaliśmy. Dostaje piłkę w środku i zamiast zbierać się dostojnie pięć sekund do podania w bok, od razu rusza z akcją. Króciutko prowadzi piłkę, zero strachu przed podciągnięciem 10 metrów czy podaniem do przodu. Mega zmiana względem Pjanica... Bentancur klasa, fajne odbiory i długie piłki, ogólnie środek złożony z dwójki Benta-Arthur obiecujący.
Costa się bawił, dużo bezsensownych strat, ale jednak stworzył dwa gole.
Pellegrini na wahadle wychodził bardzo wysoko. Mógł się podobać, ale raz go jakiś typ objechał na skrzydle i ze dwa razy podpalił się jak dziecko, powinien trochę hamować emocje.
Ramsey jako tako... Bądźmy realistami, wszystkich sprzedać się nie uda, a z dwójki Khedira-Ramsey to ten drugi jest bardziej uniwersalny. Brak Khediry choćby na widowni to wyraźny znak jak to widzi Pirlo.
Obrońcy dużo nie pograli, Demiral i Rugani wyglądali ok.
Pjaca na ataku to niegłupi pomysł... 186cm wzrostu, młody silny z zupełnie poprawnym strzałem. Jak Everton i Raiola mają stawiać żądania to ja już wolę zostać z Marko. Kean w Anglii traci czas i na dzisiaj gwarantuje tyle samo, czyli nic.
Portanova to rocznik 2000, z mordy ciężko uwierzyć
. Wpakował dwie brameczki w doliczonym czasie no i fajno, dla niego fejm a dla kibiców radość. Może coś będzie z niego i tego drugiego (Nicolussi?), specjalnie nie odstawali.
Jakby wziąć to 3-4-3 i postawić z przodu trójkę Ronaldo-Dzeko-Dybala... najlepiej jeszcze z Kulusevskim na prawym skrzydle (lekki odlot)... te 45 minut narobiło mi smaka na sezon.
Po stracie piłki cała drużyna natychmiast przechodzi w tryb agresywnego odbioru, to coś czego nie widziałem w Juventusie od wielu lat. 90% czasu przeciwnik zamknięty na swojej połowie, jak w hokeju.
O organizacji ataku ciężko coś konkretnego powiedzieć. Była to gierka treningowa i mieliśmy wszystkiego po trochu, od gry skrzydłami, przez klepki środkiem, po długie piłki. Piłka chodziła dość szybko, a prawie cała drużyna wychodziła do przodu.
Coś na temat personaliów... Arthur mi się mega podobał, wyglądał na zawodnika jakiego potrzebowaliśmy. Dostaje piłkę w środku i zamiast zbierać się dostojnie pięć sekund do podania w bok, od razu rusza z akcją. Króciutko prowadzi piłkę, zero strachu przed podciągnięciem 10 metrów czy podaniem do przodu. Mega zmiana względem Pjanica... Bentancur klasa, fajne odbiory i długie piłki, ogólnie środek złożony z dwójki Benta-Arthur obiecujący.
Costa się bawił, dużo bezsensownych strat, ale jednak stworzył dwa gole.
Pellegrini na wahadle wychodził bardzo wysoko. Mógł się podobać, ale raz go jakiś typ objechał na skrzydle i ze dwa razy podpalił się jak dziecko, powinien trochę hamować emocje.
Ramsey jako tako... Bądźmy realistami, wszystkich sprzedać się nie uda, a z dwójki Khedira-Ramsey to ten drugi jest bardziej uniwersalny. Brak Khediry choćby na widowni to wyraźny znak jak to widzi Pirlo.
Obrońcy dużo nie pograli, Demiral i Rugani wyglądali ok.
Pjaca na ataku to niegłupi pomysł... 186cm wzrostu, młody silny z zupełnie poprawnym strzałem. Jak Everton i Raiola mają stawiać żądania to ja już wolę zostać z Marko. Kean w Anglii traci czas i na dzisiaj gwarantuje tyle samo, czyli nic.
Portanova to rocznik 2000, z mordy ciężko uwierzyć
Jakby wziąć to 3-4-3 i postawić z przodu trójkę Ronaldo-Dzeko-Dybala... najlepiej jeszcze z Kulusevskim na prawym skrzydle (lekki odlot)... te 45 minut narobiło mi smaka na sezon.
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Od lat nie mogłem się tak doczekać na mecze ligowe, bo w tym sezonie na starcie są 2 bardzo silne drużyny, które jako cel nr stawiają sobie Scudetto (oczywiście my i Inter). Dużo krwi napsują też Atalanta i Milan.
C.Ronaldo - Morata
Dybala/Ramsey
A.Sandro - Arthur/Raiot - McKennie/Bentancur - Kulusevski/Cuadrado
Chiellini - Bonucci - de Ligt/Demiral
Szczęsny
Martinez/A.Sanchez - Lukaku
Eriksen
Kolarov - Barella/Sensi - Vidal/Brozovic - Hakimi
Bastoni - de Vrij - Skriniar
Handanovic
Kiedy ostatni raz Serie A miała 2 drużyny o tak silnych pierwszych 11-tkach? Cieszę się z tego powodu, bo w tym sezonie walka może potrwać do samego końca, dzięki czemu 10. Scudetto z rzędu może smakować wyjątkowo (i łączyć się ze zwolnieniem Conte)
C.Ronaldo - Morata
Dybala/Ramsey
A.Sandro - Arthur/Raiot - McKennie/Bentancur - Kulusevski/Cuadrado
Chiellini - Bonucci - de Ligt/Demiral
Szczęsny
Martinez/A.Sanchez - Lukaku
Eriksen
Kolarov - Barella/Sensi - Vidal/Brozovic - Hakimi
Bastoni - de Vrij - Skriniar
Handanovic
Kiedy ostatni raz Serie A miała 2 drużyny o tak silnych pierwszych 11-tkach? Cieszę się z tego powodu, bo w tym sezonie walka może potrwać do samego końca, dzięki czemu 10. Scudetto z rzędu może smakować wyjątkowo (i łączyć się ze zwolnieniem Conte)
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 53 razy
- Otrzymał podziękowanie: 63 razy
Dodaj do tego, że koleś odpowiedzialny za tą sytuację podał się do dymisji i czeka na niego stanowisko w Hellasie
Ostatnio zmieniony 24 września 2020, 07:13 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartosz Karawańczyk
- Juventino

Jeśli serio skończy w Hellasie, to dla mnie ten patafian jest zerem. Jawny sabotaż. Ale spokojnie, karma wróci z nawiązką w najmniej spodziewanym momencie.
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 86 razy
To może poszukaj... w dziale Drużyna piłkarze. Komentujesz mecz Serie A, więc proszę <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bardzo, specjalnie dla ciebie przeniosłem, do tematu o Serie A.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 89 razy
Oglądam sobie 2 mecz Benevento w tym sezonie i powiem wam, że jak na beniaminka to grają naprawdę nieźle. Na pewno odbiorą w tym sezonie punkty czołówce i raczej bezproblemowo się utrzymają.
Inter dzisiaj szybko strzelił bramkę (w 30 sekundzie) i jest 0:1, ale Benevento wcale nie wygląda gorzej.
EDIT:
I Benevento się posypało. Już 3:0
Inter dzisiaj szybko strzelił bramkę (w 30 sekundzie) i jest 0:1, ale Benevento wcale nie wygląda gorzej.
EDIT:
I Benevento się posypało. Już 3:0
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Crunny
- Juventino

Druga kolejka i drugi mecz, w którym drużyna grająca w osłabieniu strzela bramki i urywa punkty przeciwnikowi.
Ciekawe, czy w przekroju całego sezonu potwierdzi się hipoteza, że przy 5 zmianach czerwone kartki będą miały mniejsze znaczenie niż do tej pory. Trener Spezii po czerwonej kartce od razu wprowadził 3 świeżych graczy, kiedy normalnie wprowadziłby pewnie tylko jednego.
Ciekawe, czy w przekroju całego sezonu potwierdzi się hipoteza, że przy 5 zmianach czerwone kartki będą miały mniejsze znaczenie niż do tej pory. Trener Spezii po czerwonej kartce od razu wprowadził 3 świeżych graczy, kiedy normalnie wprowadziłby pewnie tylko jednego.
polub na Facebooku
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 120 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Atalanta leje Lazio jak amatorów, a ich wahadła Gosens - Hateboar, to poezja. Nie wiem czy nie powinniśmy starć się właśnie za wszelką cenę o ściągnięcie Robina do Juve, bo jak przechwyci go Inter i będą mieć w składzie zarówno Hakimiego jak i Gosensa, to o obronie Scudetto możemy sobie pomarzyć.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Crunny
- Juventino

Od samego początku mega silny Inter i Atalanta, a do tego mocny Milan i Napoli - oj, będzie ciekawie! 
polub na Facebooku
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 89 razy
Atalanta w tym sezonie bez falstartu, więc jest duże prawdopodobieństwo, że będą bili się o scudetto.
Przyjemnie się ogląda tę drużynę. Naprawdę można się zakochać.
Przyjemnie się ogląda tę drużynę. Naprawdę można się zakochać.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Szwamb
- Juventino

- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Uwielbiam oglądać Atalantę, marzę o takiej organizacji gry w Juventusie. Tam wszystko chodzi jak po sznurku, piłkarze są bez kompleksów, a lokalne gwiazdy (Gómez, Zapata) na pierwszym planie mają dobro ekipy, a na drugim dopiero własne staty etc.
Juventus w ciągu ostatnich kilku sezonów wygrywał pewną "stabilnością" i przebłyskami gwiazd, które nam robiły z zero-zero wynik typu jeden-zero i trzy punkty, ale nie miewaliśmy tyle funu w ciągu nastu meczów Juve co kibice Atalanty w ciągu ich przeciętnych 90 minut (!),
Mam nadzieję, że Pirlo będzie dążyć do podobnego wykorzystywania schematów i oddania piłkarzy dla klubu i dla wyniku. Chciałbym zobaczyć taki pomysł w ofensywie wśród naszych piłkarzy... zachodzę w głowę jak takie "nołnejmy" potrafią rozgrywać kontrataki, czy ataki pozycyjne, wiedzieć zawsze CO GDZIE I JAK a jak patrzymy na naszych (niewątpliwie lepszych piłkarzy pod względem umiejetnośc) w ofensywie to zazwyczaj mamy dojście do 30 metra "panikę w oczach" i oddanie piłki do obrony (XD), albo podanie do CR i niech "robi wynik". CR w Atalancie zrobiłby 40 bram na luzie w sezonie, bo ten zespół stworzyłby mu sytuacji na 70 XD
Juventus w ciągu ostatnich kilku sezonów wygrywał pewną "stabilnością" i przebłyskami gwiazd, które nam robiły z zero-zero wynik typu jeden-zero i trzy punkty, ale nie miewaliśmy tyle funu w ciągu nastu meczów Juve co kibice Atalanty w ciągu ich przeciętnych 90 minut (!),
Mam nadzieję, że Pirlo będzie dążyć do podobnego wykorzystywania schematów i oddania piłkarzy dla klubu i dla wyniku. Chciałbym zobaczyć taki pomysł w ofensywie wśród naszych piłkarzy... zachodzę w głowę jak takie "nołnejmy" potrafią rozgrywać kontrataki, czy ataki pozycyjne, wiedzieć zawsze CO GDZIE I JAK a jak patrzymy na naszych (niewątpliwie lepszych piłkarzy pod względem umiejetnośc) w ofensywie to zazwyczaj mamy dojście do 30 metra "panikę w oczach" i oddanie piłki do obrony (XD), albo podanie do CR i niech "robi wynik". CR w Atalancie zrobiłby 40 bram na luzie w sezonie, bo ten zespół stworzyłby mu sytuacji na 70 XD
polecam www.sokker.org

menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów
menadżer piłkarski online z możliwością tworzenia własnych taktyk i oglądania meczów