Włoscy piłkarze chcą trafić do księgi Guinnessa

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 19:42

9000 minut, czyli jeden tydzień, będzie trwał najdłuższy w historii mecz piłki nożnej. Ma zostać rozegrany w czerwcu we włoskiej miejscowości Grinzane Cavour położonej na północ od Mediolanu.

Cel meczu, którego pomysłodawcą jest organizacja charytatywna "Terra Patria", jest podwójny: wpisanie się do księgi rekordów Guinnessa oraz zebranie środków finansowych dla najbiedniejszych mieszkańców państw afrykańskich.

Mecz rozpocznie się 13 czerwca i toczyć się będzie przez sześć dni i siedem nocy. Wystąpi w nim 3300 piłkarzy i 75 sędziów, a czas gry jednej drużyny wyniesie godzinę. W dzień grać będą drużyny młodzieżowe reprezentujące szkółki piłkarskie, a w nocy seniorzy.

źródło: http://www.ligawloska.ys.pl/index.php?s ... rom=&ucat=&

To się nazywa upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, nie dość że pobiją rekord Guiennessa to jeszcze cel jest szczytny. Brawa za pomysł.
Ciekawe na kogo Juve trafi no i oczywiście Primavera.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 19:57

hehhe, niegłupie ;)... Pomysł niezły... Ciekawe czy Juve będzie grało? Mam nadzieje ze tak, oby nie przez cały tydzień :lol:

Obrazek
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 19:59

<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pomysł :!: z wielką chęcią bym to zobaczył, ale nie możliwy jest dla mnie wyjazd do Włoch :cry: ale życzę organizatorom powodzenia, a kibicom niezapomnianych wrażeń :!:

Obrazek
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 19:59

Ja chce zobaczyc ROBERTO i ALEXA w akcji na tym meczu :D Ogolnie to cale Juve :D i Baggio :D

Fajny pomysl jestem ZA :P

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 20:30

Ciekawa inicjatywa, chociaz wydaje mi sie, ze po 4 dniach miejscowym sie znudzi :). Inna sprawa, ze jest 75 sedziow i na kogo tu zwalic wydrukowany mecz ? :shock: ... Nieno tak prawde mowiac to chcialbym cos takiego zobaczyc :)

malutki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 20:52

Można by rozegrać podobny mecz choć nie tak długi :) W kilku miastach Polski (żeby nie było problemów z dojazdami :D ) polscy kibice JUVE ustanowili by rekord a później ci biorący udział zostaliby przez władze JUVE zaproszeni na mecz na Delle Alpi :P

iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 20:55

Pomysł doskonały, ale raczej nie zobaczymy zadnej gwiazdy SERIE A, bo dzien wczesniej tj 12 czerwca rozpoczyna sie EURO 2004, wiec ALEX i reszta beda w Portugalii. Moze Baggio zagra kilka minut w tym GIGA spotkaniu.
pozdrawiam

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 21:06

malutki pisze:Można by rozegrać podobny mecz choć nie tak długi :) W kilku miastach Polski (żeby nie było problemów z dojazdami :D ) polscy kibice JUVE ustanowili by rekord a później ci biorący udział zostaliby przez władze JUVE zaproszeni na mecz na Delle Alpi :P
A to wszystko sponsoruje nam malutki 8) Marzenia... :P

Co do zobaczenia tam piłkarzy z SerieA... Wątpie żeby pojawił się któś naprawde znany tym bardziej że w dzień grają 'młodzi' a gwiazdy dopiero w nocy... Jednak pomysł jest nie najgorszy... No i jak już ktoś wspomniał cel również szczytny :D

★ ★ ★
KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 23:57

YoUri` pisze:Ciekawa inicjatywa, chociaz wydaje mi sie, ze po 4 dniach miejscowym sie znudzi :). Inna sprawa, ze jest 75 sedziow i na kogo tu zwalic wydrukowany mecz ? :shock: ... Nieno tak prawde mowiac to chcialbym cos takiego zobaczyc :)
To z tym ewentualnym drukowaniem to jeszcze nic. Szczerze wspolczuje ludziom spisujacym protokol meczowy z zawodnikami tego spotkania :wink:

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2004, 00:22

a ja mam nadzieje, ze jednak im sie to nie uda, bo pobiliby wtedy nasz rekord :D Co prawda ja nie bralem w tym udzialu, bo bylem jeszcze za mlody, ale moj starszy brat bral. Jak ktos ma tam ksiazke z tymi rekordami to moze sprawdzic. Kto by pomyslal, ze nasz rekord beda pobijac nasi idole :)

ODPOWIEDZ