Wisła rozstawiona w eliminacjach Ligi Mistrzów?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 10:20

Johnny777 pisze:No chyba że umknęła mi gdzieś informacja że Wisła gra od 3 rundy, ale w niej na pewno jej nikt nie rozstawi....
to odpada, ponieważ juz kilka miesiecy temu była wielka nadzieja, ze Polska zajmnie w rankingu UEFA korzystne 15. miejsce, które dawałoby dwie drużyny w el. LM. Jednak zabrakło minimalnie pkt i w ostatecznosci Polska zajmuje 16. miejsce :( czyli Wisła (albo inny mistrz Polski) na 100% będzie grała W TYM ROKU w II rundzie el. LM

Co do wypowiedzi Alex'a-10 to w pełni sie zgadzam. Z jednym mały wyjatkiem:
Alex-10 pisze:(...)losowanie trzeciej rundy odbywa sie ZAWSZE pomiedzy pierwszymi meczami a rewanzami drugiej rundy kw.
losowanie III rundy odbywa sie w piatek przed środowymi, pierwszymi meczami II rundy el. LM. Tak więc juz przed meczami II rundy wiadomo, z kim sie zagra przy ewentualnym awansie.

Del Piero 10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 11:38

Alex-10 pisze:Wyglada na to, ze panowie z "Gazety" kolejny raz dowiedli swojej niekompetencji i nieznajomosci rzeczy.
Prawda jest taka, iz nie ma takiej mozliwosci aby druzyna, ktora gra w drugiej (lub pierwszej) rundzie, byla rozstawiona w ostatniej - trzeciej fazie tych eliminacji.
Zapomnieli oni chyba o jednym istotnym szczegole. Moze jednak wytlumacze po kolei...

W trzeciej fazie el. LM gra 14 zwyciezcow z drugiej fazy tychze eliminacji i dodatkowo 18 druzyn, ktore zaczynaja kwalifikacje od trzeciej rundy (6 mistrzow krajow zajmujacych w rankingu UEFA miejsca 10-15,| 3 wicemistrzow krajow 7-9,| 6 druzyn z 3 miejsca [czyli w tym Juve] z krajow 1-6 | oraz 3 druzyny z 4 miejsca z krajow 1-3).
Wszystko byloby pieknie i wesolo, gdyby nie fakt, ze losowanie trzeciej rundy odbywa sie ZAWSZE pomiedzy pierwszymi meczami a rewanzami drugiej rundy kw.
Przypomnijmy sobie jak zawsze bylo: Po losowaniu ostatniej rundy kw do LM mielismy cos takiego: Wisla lub Omonia kontra Anderlecht. Takich par bylo wiecej. (Wisla/Vardar - Barcelona)
Chyba oczywiste, ze w takim ukladzie nie mozna rozstawic druzyny, ktora gra w drugiej rundzie, w losowaniu, ktore jest przed zakonczeniem owej rundy, bo nie wiadomo czy ta druzyna wogole awansuje do rundy trzeciej.

Dlatego tez rozstawione jest 16 z 18 zespolow, ktore maja zagwarantowany udzial w eliminacjach bezposrednio od trzeciej rundy.

i tu sie na szczescie mylisz :)
drużyna rozpoczynająca od drugiej rundy moze byc rozstawiona w trzeciej, wytłumacze to na przykładzie Celtiku w tym sezonie:
Celtic ze wspólczynnikiem 57.187 był rozstawiony w 2 rundzie, w ktorej trafił na jakąs litewską drużyne. Przy losowaniu 3 rundy biorą pod uwage wspołczynnik tej lepszej drużyny z każdej pary 2 rundy i nie ważne która drużyna z tej pary awansuje. W opisywanym przeze mnie przypadku gdyby Celtic odpadł w 2 rundzie z tą litewską drużyną to drużyna ta przejmuje wspólczynnik Celticu i jest rozstawiona w 3 rundzie.

Mam nadzieje, że zrozumiale napisałem :wink:

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2004, 17:21

Nie mów hop do puki nie skoczysz. Jeszcze Wisła nie jest mistrzem a niektórzy mówią jakby już była. Legia im jeszcze zagrarza. MAm nadzieję że to Legia wygra i ty oina trafi na Juve w... finale LM.
To ostatnie to oczywście żart. Ale jeżeli Wisła będzie mistrzem to ja może nie pojadę do Krakowa, ale życzę kolegom forumowiczom z Krakowa żeby trafili na Juve i żeby mieli ten zaszczyt żeby ich zobaczyć na żywo.
I widzę że za mało wiary w Wiślakach, przecież jak Wisła będzie rozstawiona to może trafi na jakiegoś słabiaka i może w fazie grupowej traficie na Juve i nie tylko może jeszcze na jakieś inne klasowe kluby np Benfica Lizbona.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2004, 17:39

Nie ma co sie martwic ze Wisła jak będzie rozstawiona to nie bedzie grał z Juve. Przeciez czekamy by Polski klub awansował do LM, a wtedy nie byłoby szans. Mogą zas awansowac oby dwa zespoły i tafic na siebie w grupie. Ja w to wierze.

Jędruś

Nieprzeczytany post 09 maja 2004, 19:43

też bym chciał by Wisła trafiła na JUVE, w Krakowie nie zabrakło by mnie :D

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 20:41

Otóż troche mnie to zaciekawiło i poczyłałem cos więcej o tym rozstawieniu Wisły w III rundzie el. LM.

Jest szansa na taką możliwosć. Ja bym powiedział, że nawet wielka :wink:
Aby wisła była rozstawiona musi byc spełniony tylko jeden z pięciu warunków. A oto warunki:

1)Monaco musi wygrać LM i w lidze zajać 3. miejsce. Myśel, ze z wygraniem jest więcej szans, ale moze być problem z tą lokatą w lidze francuskiej :? na dziń dzisiejszy Monaco ma 2 pkt sraty do Lyonu i 1 przewagi nad PSG, jednak ma jeden mecz więcej od Paryzan...

2)Aston Villa musi zajać w lidze 4. miejsce. Przed ostatnią kolejką maja 3 pkt straty do Liverpoolu i dużo mniejszy stosunek bramke strzelonych do straconych, a to sie liczy w razie tej samej ilośći pkt. Wiec to raczej na 99% sie nie sprawdzi...

3)Sigma Ołomuniec zajmnie w lidze czeskiej 2. miejsce. Aktualnie jest na 3. miejscu i traci do drugiej Sparty 3 pkt. W ostatniej kolejce oba zespoły grają u siebie.

4)Aigaleo w lidze greckiej zajmnie 3. miejsce. Na dwie kolejki przed końcem zajmują 5. miejsce i tracą do trzeciego PAOK-u 5 pkt. wiec to tez raczej odpada :?

5)Dynamo Kijów nie zajmnie w sowjej lidze miesca w pierwszej dwójce. To jest też mało realne, bo zostały 2. koejki i nad trzecim Dnipro ma 9 pkt przewagi.

Wisła jest najlepszą drużyną wśród tych zespołów które mogą uczestniczyć w II rundzie el. LM, dlatego tylko jedna z tym możliwość gdy sie spełni to zobaczymy Wisłe jako rozstawioną w II rundzie. Myśle, ze najlepszą możliwościa jest ta z Monaco. teraz to juz chyba wszyscy bedą im kibicować w finale :wink: szkoda tylko, ze w ostatniej kolejce szcześliwie zwyciezli (bramka Guli'ego na 1-0 w 93 minucie) tym samym utrzymali 2. miejsce w lidze Tyle...

BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 20:51

Johnny777 pisze:Nie będzie eliminacji z Juve???????? :evil: :evil:
Jestem zawiedziony :? ....no to niech się starają, awansują do grupy i dolosują Juventus (mowa oczywiście o Wiśle)
A co ty niechcesz żeby Wisła grała w LM??!!!Ja chce Wisłe i Juve

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2004, 21:55

WIsła jednak ma szanse być rozstawiona w 3 rundzie eLM - info tutaj http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=5518

:D :D :D hehe mimo iż bym wolał lecha to i tak dobrze ,że wreszcie jakiś klub z Polski ma szanse i to realne awansować :D

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2004, 10:40

kouba pisze:.

1)Monaco musi wygrać LM i w lidze zajać 3. miejsce. Myśel, ze z wygraniem jest więcej szans, ale moze być problem z tą lokatą w lidze francuskiej :? na dziń dzisiejszy Monaco ma 2 pkt sraty do Lyonu i 1 przewagi nad PSG, jednak ma jeden mecz więcej od Paryzan...
Monaco ma tyle samo meczy co Paryżanie, a w ost. kolejce jadą do Bordo, a PSG na Korsyke więc raczej pozostaną na 3 miejscu 8)
jako rozstawioną w II rundzie...
III :wink:

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2004, 15:44

BIGGI pisze:
kouba pisze:.
Monaco ma tyle samo meczy co Paryżanie, a w ost. kolejce jadą do Bordo, a PSG na Korsyke więc raczej pozostaną na 3 miejscu 8)
ale popatrz kiedy ja to pisałem 8) Wtedy Monaco było na drugim miejscu i gdyby nie zaskakujaca porażka u siebie z Stade Rennes aż 4-1 to z pewnoscia byliby na drugiej pozycji 8)
BIGGI pisze:
kouba pisze: jako rozstawioną w II rundzie...
III :wink:
no ależ oczywiscie...bład mechaniczny... :wink:

ODPOWIEDZ