Mercato (LATO 2020) DYSKUSJA
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
To wynika z zbyt szybkiego powrotu na boisko.MRN pisze: ↑08 września 2020, 11:36Dokładnie tak samo jak w przypadku Milika.Alexinhio-10 pisze: ↑08 września 2020, 10:59 Teraz druga noga ? Czyli potwierdza się kolejny raz, że jak w jednej nodze poleci, to potem druga.
Przeciwna noga jest tak przeciążona, że niestety pęka.
Szkoda chłopaka, bo uznaje go za największy włoski talent.
Teraz to już Roma forever.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Im więcej pogłosek transferowych się pojawia, tym bardziej mam wrażenie, że osoby odpowiedzialne za te kontrakty w Juventusie powinny beknąć. Higuain, Ramsey, Rugani... każdy kolejny tak się nahapał w Turynie, że ewentualni nowi pracodawcy nie są w stanie sprostać ich oczekiwaniom finansowym. Ech.
Nie liczę już na fajerwerki, ale mam nadzieję, że uda się wypchnąć chociaż Khedirę, Pipitę i De Sciglio (bo jak nie on to pewnie Pellegrini poleci) i ściągniemy jeszcze tego Suareza, Keana i Locatellego. Jakby do tego udało się pozbyć Ramseya i Costę, byłbym ukontentowany.
Suarez, Kean, Locatelli, Kulusevski, Arthur i McKennie to i tak byłoby niezłe podniesienie jakości względem poprzedniego sezonu i mocne odmłodzenie składu.
Nie liczę już na fajerwerki, ale mam nadzieję, że uda się wypchnąć chociaż Khedirę, Pipitę i De Sciglio (bo jak nie on to pewnie Pellegrini poleci) i ściągniemy jeszcze tego Suareza, Keana i Locatellego. Jakby do tego udało się pozbyć Ramseya i Costę, byłbym ukontentowany.
Suarez, Kean, Locatelli, Kulusevski, Arthur i McKennie to i tak byłoby niezłe podniesienie jakości względem poprzedniego sezonu i mocne odmłodzenie składu.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Mbappe z koroną. Kulu i Rabiot czekają na wyniki, które mają być jutro. Przez <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> procedure nawet jak będą negatywni to na 99.99% nie zagrają z Sampą.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dane wyjściowe są jakieś z dupy, ponieważ Dybala już obecnie zarabia 7,3-7,5 melona netto:
Przy naszej polityce kontraktowej Dybala dostanie 10 melonów spokojnie i mam nadzieję, że to będzie max.
@Michael_M wrzuciłeś kilka stron wcześniej bardzo ciekawe statystyki odnośnie Dybali w LM: 43 spotkania, 14 goli i 2 słownie DWIE asysty. Musiałem aż sprawdzić czy to nie jest jakaś pomyłka.
Możemy sobie zaklinać rzeczywistość jak chcemy, ale takie statystyki w pucharach i w reprezentacji są dla mnie dyskwalifikujące jak dla napastnika, który ma być Topem. Tym bardziej jeśli ten napastnik ponoć nie jest typową 9-ką czy bramkowpychaczem tylko niby wielkim kreatorem gry! Świetna kreacja gry - asysta co 20 spotkań xD
Jedyne co jest pocieszające to to, że tendencja jest wyraźnie wzrostowa - w pierwszych 3 latach było 26 spotkań, 6 bramek i 0 asyst (też słabiutka statystyka, pamiętam, że sam o tym pisałem 2 lata temu, że oczekuję od niego o wiele, wiele więcej w LM), teraz doszło 17 spotkań, w których zdobył 8 goli i 2 asysty. Jest więc postęp i liczę, że będzie tylko lepiej. Dybala dalej ma wygląd młodzieniaszka i to już jest moje wróżenie wyniesione również z innych sportów, że tacy ludzie zazwyczaj pik formy mają później, niż ich rówieśnicy (niekoniecznie również błyszczą w pierwszych latach kariery - zwyczajnie trochę wolniej dojrzewają).
Ostatnio zmieniony 08 września 2020, 15:31 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Któryś już raz spotkałem się ze zdaniem, że być może zamiast po Suareza uderzymy po Morate... Atletico dało za niego 56mln, nie wiem czy musieli tyle dać po wypożyczeniu, czy chcieli, ale zapewne podobnej kwoty by oczekiwali od nas. Jak wiadomo Alvaro tyle wart nie jest więc mam nadzieję, że to tylko plota.
- Tony Montana
- Juventino
Również byłbym zdecydowanie na nie, facet miał bardzo duży potencjał ale ciągle coś jest z nim nie tak i ciągle coś mu nie wychodzi. Oczywiście zawsze może się zdarzyć jakiś cud i ktoś odpali w wieku 30 lat ale w tym wypadku wielkie kluby już zweryfikowały Moratę.unbelievable87 pisze: ↑08 września 2020, 15:30 Któryś już raz spotkałem się ze zdaniem, że być może zamiast po Suareza uderzymy po Morate... Atletico dało za niego 56mln, nie wiem czy musieli tyle dać po wypożyczeniu, czy chcieli, ale zapewne podobnej kwoty by oczekiwali od nas. Jak wiadomo Alvaro tyle wart nie jest więc mam nadzieję, że to tylko plota.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
unbelievable87 pisze: ↑08 września 2020, 15:30 Któryś już raz spotkałem się ze zdaniem, że być może zamiast po Suareza uderzymy po Morate... Atletico dało za niego 56mln, nie wiem czy musieli tyle dać po wypożyczeniu, czy chcieli, ale zapewne podobnej kwoty by oczekiwali od nas. Jak wiadomo Alvaro tyle wart nie jest więc mam nadzieję, że to tylko plota.
Broń Boże! Żadnego Moraty, miał swoje 5 minut u nas i dzięki mu za to, lecz na dzień dzisiejszy nie jest to zawodnik, który miałby być decydujący. Oglądałem trochę spotkań Atletico i koleś średnio grywał. W sumie nie rozumiem tych, co się nim jarają, na dodatek kwota ponad 50mln śmiechu warte. Za połowę mniej możemy kupić Kevina Lasagne i na to samo wyjdzie.
- ice
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Filmik krótkie bo krótkie, ale wygląda na nich słabo. Wiadomo, marka uznana na świecie, ale często się zastanawiam, dlaczego Juve nie może po prostu kupić prospekta na lata, sprzedać w razie oferty itd... Tylko nażarte kocury. Staram się mimo wszystko racjonalizować transfer Suarez > Higuain, ale na Boga, młody będzie bardziej gryzł trawę i się starał bardziej niż piłkarz, który osiągnął wszystko.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Tak jak to robi np. Rugani, który wygryzł już tylu "starych dziadów" jak Benatia, Bonucci, Chiellinitowalski pisze: ↑08 września 2020, 18:02 Filmik krótkie bo krótkie, ale wygląda na nich słabo. Wiadomo, marka uznana na świecie, ale często się zastanawiam, dlaczego Juve nie może po prostu kupić prospekta na lata, sprzedać w razie oferty itd... Tylko nażarte kocury. Staram się mimo wszystko racjonalizować transfer Suarez > Higuain, ale na Boga, młody będzie bardziej gryzł trawę i się starał bardziej niż piłkarz, który osiągnął wszystko.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Acha, mamy się wszyscy nie sugerować kompilacjami bo wyjdzie jak z Krasiciem, który na kompilkach był kotem a mamy sugerować się krótkimi filmikami z treningu drużyny, która Suareza nie chce 

- ice
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
MRN, mimo wszystko - powinien chcieć być w dobrej formie. W końcu gość zarabia 10 baniek czy więcej, więc w okręgówce można olewać, ale nie na takim poziomie.
- mns
- Juventino
Jestem zwolennikiem transferu Urusa ale oczekuje piłkarza w formie. Mamy już jednego Grubasa który jakby nie był gruby to byłby kotem (niektórzy tak uważają). Tym bardziej że ma zarabiać 10 melonów.
Może on tak ma że na urlopie lubi opierdzielic kebsa ale po tygodniu ostrego zapierdzelania jest docięty. Nie wiem nie znam go na tyle.
Może on tak ma że na urlopie lubi opierdzielic kebsa ale po tygodniu ostrego zapierdzelania jest docięty. Nie wiem nie znam go na tyle.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Oby tak było, bo choć jestem daleki od sugerowania się tego typu filmikami, to jednak widząc go na nich chcąc, nie chcąc przypomniał mi się Gonzalo... Oby u Ursusa to była tylko chwilowa niedyspozycja.mns pisze: ↑08 września 2020, 19:17 Jestem zwolennikiem transferu Urusa ale oczekuje piłkarza w formie. Mamy już jednego Grubasa który jakby nie był gruby to byłby kotem (niektórzy tak uważają). Tym bardziej że ma zarabiać 10 melonów.