Żużel - wszystko o speedway'u

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2004, 06:56

juvetar pisze:Popatrz na wpis kibica z Bydgoszczy kilka postów wyżej Pamiętasz może wypowiedź prezesa Apatora sprzed roku, który twierdził, że jego drużyna nie przegra 40 kolejnych spotkań. I co z tego wyszło?
Lepiej czasami trzeźwo spojrzeć na rzeczywistość, a nie pleść bajki o zwycięstwach wszędzie i ze wszystkimi
No wiem ze nie warto tak gadac ale ja tylko stwierdzam fakty!! A tak apropo to powiedzialem ze wlokniaraz rozjedziemy bo widze ze mu nie najlepiej jak narazie idzie!!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2004, 17:34

Moim zdaniem wygra..... Unia Tarnów. Na drugie miejsce typuje Atlas Wrocław. Trzecie miejsce t napewno bedzie Apator. CZwarte to złomrex Częstochowa. Dalej sprawa stoi otworem. Bts w tym roku ma zamiar tylko utrzymać sie w extralidze. Chociaz jestem z Torunia(a te dwa miasta nie przepadają za sobą) życze im zeby sie utrzymali. Końcowa tabela będzie wyglądać następująco:
1. Unia Tarnów
2.Atlas Wrocław
3.Apator Toruń
4. Złomrex Częstochowa
5. ZKŻ ZIELONA GÓRA
6. Unia Leszno
7. BTS BYDGOSZCZ
8. RKM RYBNIK

Więc niestety bydgoszcz opuście extralige

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2004, 19:59

FanJuventusu pisze:No wiem ze nie warto tak gadac ale ja tylko stwierdzam fakty!! A tak apropo to powiedzialem ze wlokniaraz rozjedziemy bo widze ze mu nie najlepiej jak narazie idzie!!
I nie rozjechaliście, tylko my Was :D A idzie nam już dobrze i teraz bedziemy odrabiać powolutku... Wszyscy się wczuli w swoje role oprócz Czerwińskiego, którego w nastepnym meczu zastąpi Rafał Osumek :D Wynik 49:40 chyba cos mówi - zwłaszcza, że był to "niepokonany" zespoł... Czekamy teraz na kolejne zwyciestwa :wink:

P.S. Co do Bydgoszczy to się utrzyma, bo ZKŻ jeździ tragicznie :lol:

MISTRZ !!!! MISTRZ !!! CKKKMMMMMMMMMMMMM !!! :D

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2004, 21:06

Brawo Włókniarze!!! :)

Zielona Góra rozjechana w Tarnowie, ale z obcokrajowcem w składzie są w stanie u siebie powalczyć.

Unia Leszno robiła przekręty i w końcu zremisowała z torunianami.

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2004, 18:45

Oto na dzień dzisiejszy prorokowanie końcowej sytuacji w tabeli wg. mnie:

1. Unia Tarnów
2. Włókniarz Częstochowa
3. Atlas Wrocław
4. Apator Toruń
5. Unia Leszno
6. BTS Bydgoszcz
7. ZKŻ Zielona Góra
8. RKM RYBNIK

Wszystko jest możliwe jeszcze, ale to najbardziej realny chyba układ tabeli...

P.S. Nie oznacza to, że nie walczymy o złoto :twisted:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2004, 10:31

No dobra przyznaje sie ze popelnilem gafe :oops: 8) :oops: :oops: :oops: Brawo Wlokniarz!!! Ale jedna rzecz ktora mnie denerwoje to stan nawiezchni!!! Dla mnie byla On tragiczna!!! Pare razy wygrywalismy 4:2 aby na koncu nasz lider sie zakopal i robilo sie 3;3!!! U nas bendzie lepiej!! Teraz CZekamy na Unie!! To bendzie mecz Prawdy!!!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2004, 22:15

Za nami kolejna kolejka (masło maślane :D ) Zwyciestwo CKM-u, Atlasu, Apatora i Uni Leszno... Powoli liderzy zaczynają tracić pkt. Atlas u nas, teraz Unia Tarnów umoczyla we Wrocławiu... Nie ma już niepokonanego teamu... To dobrze :D My powolutku odrabiamy straty. Play-off będziemy mieli na bank :D Teraz tylko utrzymać forme i będzie komukolwiek ciężko nas "objechać". Powiem, ze po cichu licze na zwycięstwo w Toruniu (mamy do nich szczęsście :D), Tarnów u nas też ogramy (tylko 49:41 w Tarnowie, na początku sezonu), we wrocławiu czuje wtopke :( Unia, BTS, RKM i ZKZ - te cztery objedziemy... To takie delikatne prognozy :wink: , które jak wiemy często się nie sprawdzają :P

Batigol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2004, 22:34

Unia "troche" :wink: sie nie popisala we Wroclawiu :cry: Moze dlatego, ze uwazalismy, iz bedzie bardzo latwo (brak Henkocka, a u nas J. Gollob zastepowany przez najlepszych Rickardsona i T. Golloga). Na dodatek Stanislaw Burza doanal powaznej kontuzji :? Ma złamane cztery żebra, pęknięty bark, wybite kręgi szyjne. Spore trudności sprawia mu również oddychanie. Nasilają się bóle brzucha i innych narządów wewnętrznych. Jest ogólnie bardzo poobijany. Pozostaje on cały czas w szpitalu we Wrocławiu i jak sam powiedział „Nie ma na razie mowy o jakimkolwiek powrocie do Tarnowa”. Według wstępnych rokowań lekarzy, jego przerwa w startach może potrwać nawet do 2 miesięcy! Szkoda tego podstawowego zawodnika Unii :cry: :cry: :cry:

Moje typy na 1 czworke przed play-off
1.Unia Tarnow
2.Atlas Wroclaw
3.Wlokniarz Czestochowa
4.Apator Torun

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2004, 00:19

Jest mi szkoda na prawde Burzy... Radzi sobie bardzo dobrze w extralidze i duzo pomaga zespołowi... Teraz Unia w cięzkiej sytuacji... Skład sie kruszy... To nie dobrze, bo widowiska sportowe na tym cierpią... ZKŻ juz cos o tym wie...

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2004, 11:21

Kto chciał ciekawej Ekstraligi i porażki Unii we Wrocławiu? Proszę bardzo.
Teraz zatriumfuje drużyna z przelitrażowanymi motocyklami, notorycznie preparowanym torem, monopolistycznymi praktykami dobijającymi słabsze i biedniejsze kluby (bezprawne zabieranie zawodników - Miskowiak i Gapiński z Piły, żaden rodowity wrocławianin nie jeździ w WTS-ie!), zwyciężą: polityka krętacza Rusko i przekręty kombinatora Cieślaka (urabianie toru, polewanie wbrew sędziemu i przepisom).

Ktoś powie: wszystko jest w zgodzie z przepisami.
Jasne... Jeśli najlepszy polski żużlowiec Tomasz Gollob przegrywa o 50 metrów z jakimś Świderskim to rzeczywiście warunki we Wrocławiu były równe, haha... Rickardsson dzień wcześniej staje na pudle GP w Pradze, a we Wrocławiu nie może dogonić wrocławskich przeciętniaków... Widać było w Częstochowie, co potrafi WTS na zwykłym torze. Brawo.
Gratulacje dla wrocławian za "wygranie" meczu i spowodowanie kontuzji Staszka Burzy i Grześka Rempały. Możecie być z siebie dumni.

(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2004, 01:38

juvetar pisze:żaden rodowity wrocławianin nie jeździ w WTS-ie
a w gorzowie same gorzowiaki jeżdżą :D i daltego jestem dumny z mojego zespołu :D

co to tych zażutów w meczu we wrocku, to sami wiecie jak to bywa, daltego o mistrzostwie decyduje cały sezon a nie bezpośredni mecz. gorzów w gdańsku też przegrał niby przez sędziego (idiota dopuścił do biegu nieuprawnionego zawodnika!)
w ekstralidze wszysko w PO sięrozstrzygnie, jak dla mnie na korzyść atlasu. podobnie w 1 lidze na korzyśc staleczki :D

ale i tak CKS Lwów rulez :D

Obrazek
juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2004, 22:09

Rafał Kurmański nie żyje

22-letni Rafał Kurmański, żużlowiec ZKŻ quick-mix Zielona Góra, nie żyje. Jego ciało znaleziono w niedzielę około godz. 14 w jednym z pokojów hotelu Qubus w Zielonej Górze.

Ze wstępnych oględzin policji wynika, że popełnił samobójstwo. Powiesił się na pasku na klamce od drzwi - poinformował rzecznik prasowy komendy miejskiej policji w Zielonej Górze Donata Wojnicz.

Rafała Kurmańskiego znalazł pracownik obsługi hotelowej. Natychmiast zawiadomiono pogotowie i policję. Niestety, po przybyciu na miejsce, lekarz stwierdził jedynie zgon. Prawdopodobnie młody mężczyzna nie żył od kilku godzin. Na miejscu tragedii nadal pracują policjanci z grupy dochodzeniowo-śledczej.

W niedzielę Rafał Kurmański miał wystąpić w barwach swojej drużyny w meczu ligowym z Unią Leszno. Na razie nie wiadomo dlaczego zdecydował się na tak desperacki krok. Ma to ustalić postępowanie wszczęte przez policję i prokuraturę.

"Prawdopodobnie zapadnie także decyzja o przeprowadzeniu sekcji zwłok w celu ustalenia czy był pod wpływem alkoholu bądź narkotyków. Po wstępnych oględzinach w hotelowym pokoju nie znaleziono żadnej wiadomości czy też listu pożegnalnego. Minionej nocy policja zatrzymała Rafała Kurmańskiego, kiedy prowadził samochód po spożyciu alkoholu. Miał wówczas 0,8 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Zatrzymano mu prawo jazdy" - powiedziała Wojnicz.

Rafał Kurmański urodził się 22 sierpnia 1982 roku. W lidze zadebiutował w 1999 roku, udanie startował w eliminacjach MDMP. W sezonie 2000 wystartował w kilku młodzieżowych finałach MIMP w Gorzowie, MDMP w Rybniku (brązowy medal) i Srebrnego Kasku w Toruniu. Wielki talent zielonogórskiego speedway'a. W sezonie 2001 sięgnął po tytuł wicemistrza Europy juniorów.

Jak poinformował prezes ZKŻ Zielona Góra Robert Dowhan planowany na niedzielę mecz z Unią Leszno odbędzie się. Dodał, że decyzję o starcie podjęli sami zawodnicy.

30 marca, w szpitalu w Lublinie, po trzeciej próbie samobójczej zmarł Robert Dados, mistrz świata juniorów na żużlu sprzed sześciu lat.
['] ['] [']

Straszny żal młodego zawodnika z Zielonej Góry... Przecież on jeszcze trzy tygodnie temu jeździł w meczu w Tarnowie... :cry: :cry: :cry:

---

Wyniki VIII kolejki schodzą na dalszy plan...
Krótko:
Unia w pełni zrewanżowała się wrocławianom (53:37), Niespodzianki w Rybniku (wygrana z Apatorem), Bydgoszczy (porażka Włókniarza) i Zielonej Górze (wysokie zwyciestwo Leszna).

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2004, 12:25

dziwny to był weekend. najpierw GP w którym nasi zawodnicy poszaleli, później tragedia rafała no i sporo niespodzianek w meczach...

Obrazek
Sobi666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2004, 16:02

Nom Bydgoszcz już Częstochowe pokonała, a w optymalnym skłądzie na prawde każdego mozemy pokonać!!!! NIe wynika to tylko z mojego gadania!!! Wystarczy powiedzieć zę najlepszym zawodnikiem ligi jest Jonsson a nie Tomek czy Crump!!!!!!
Mistrzem mam nadzieje że będzie Unia Tarnów, a jeśli nie to Atlas. Fajnie by było jakby apator był w 2 czwórce....Są 2 powody :D oprócz wiadomego (:D:D:D:D:D:D:D) fajnie byłoby aby były 4 derby w roku a nie 2 :D

NIGDY NIE SPADNIE POLONIA NIGDY NIE SPADNIE!!!!!!

Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2004, 17:34

RadeKas pisze:
MAGIK- DEL PIERO pisze:
A pro po 1 ligi, to awansuje Stal Telenet Gorzów :D Tak jak mówił autor, nasi teraz bardzo dobrze zaczęli, co jak co, ale w tym sezonie mamy wielkie szanse, no i ambicje :D
Przykro mi to stwierdzac, ale o awans to bedzie sie bil TŻ-cik i Gdansk. Taka prawda, ale Gorzow widze w pierwszej 4 obok Ostrowa.

Forza TŻ !!!

[*][*][*]ROBERT DADOS[*][*][*] :cry: :cry: :cry:
poczekaj do niedzieli :) w lublinie pokażemy na co nas stać

Obrazek
ODPOWIEDZ