Mercato (LATO 2020) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 09:03

Coś tam gra ale to kolejny pacjent jmedical. Niemniej jednak Florenziego też bym nie chcial...

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 09:05

Odnośnie Bellerina mam podobne zdanie. Gdzieś tam zahamował jego rozwój (po części pewnie przez kontuzje), gdzie miał szanse na bycie topem, ale nim się nie stał.
Nie sądzę, aby był zbawieniem dla nas. Mam nadzieję, że na boki obrony uderzymy po Sergio Reguilóna i Sergiño Desta - też to nie będą zbawienne postaci na już, ale myślę, że przy umiejętnym wprowadzaniu ich w skład mogą okazać się dużymi wzmocnieniami i co najważniejsze na lata.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 09:16

unbelievable87 pisze: 19 sierpnia 2020, 09:05 Odnośnie Bellerina mam podobne zdanie. Gdzieś tam zahamował jego rozwój (po części pewnie przez kontuzje), gdzie miał szanse na bycie topem, ale nim się nie stał.
Nie sądzę, aby był zbawieniem dla nas. Mam nadzieję, że na boki obrony uderzymy po Sergio Reguilóna i Sergiño Desta - też to nie będą zbawienne postaci na już, ale myślę, że przy umiejętnym wprowadzaniu ich w skład mogą okazać się dużymi wzmocnieniami i co najważniejsze na lata.
Sekonduję. Podaż dobrych graczy na rynku bocznych obrońców jest w zasadzie znikoma, więc jakby już należało wydać hajs to bym szedł w Desta albo Reguilóna a nie starych dziadów por Florenzi czy typó, którzy mogą dołączyć do Costy w klinice albo jadą tylko na dobrych statach w fifie por Bellerin.
Naprawdę wolałbym zostawić Kwadrata/Danilo i dołożyć młodziaka, który pewnie by ich wygryzł niż dokładać jakieś dziwadło.

Serio nie wiem, czy my mamy jakąś obsesję związaną z niewprowadzaniem młodych do walki o skład? Por to niby wypychanie Pellegriniego do Napoli za połamańca Milika... Jakoś w Bayernie hula Davies i nikt tam nie patrzy o konieczności posiadania zawodnika o klasie na już (bo taka nasza filozofia budowania składu od jakiegoś czasu), kiedy Danilo/Bellerin TAKIEJ KLASY NIE POSIADAJĄ a biorą hajs za dwóch.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 09:38

Osgiliath pisze: 19 sierpnia 2020, 09:16
unbelievable87 pisze: 19 sierpnia 2020, 09:05 Odnośnie Bellerina mam podobne zdanie. Gdzieś tam zahamował jego rozwój (po części pewnie przez kontuzje), gdzie miał szanse na bycie topem, ale nim się nie stał.
Sekonduję. Podaż dobrych graczy na rynku bocznych obrońców jest w zasadzie znikoma, więc jakby już należało wydać hajs to bym szedł w Desta albo Reguilóna a nie starych dziadów por Florenzi czy typó, którzy mogą dołączyć do Costy w klinice albo jadą tylko na dobrych statach w fifie por Bellerin.
Naprawdę wolałbym zostawić Kwadrata/Danilo i dołożyć młodziaka, który pewnie by ich wygryzł niż dokładać jakieś dziwadło.

Serio nie wiem, czy my mamy jakąś obsesję związaną z niewprowadzaniem młodych do walki o skład? Por to niby wypychanie Pellegriniego do Napoli za połamańca Milika... Jakoś w Bayernie hula Davies i nikt tam nie patrzy o konieczności posiadania zawodnika o klasie na już (bo taka nasza filozofia budowania składu od jakiegoś czasu), kiedy Danilo/Bellerin TAKIEJ KLASY NIE POSIADAJĄ a biorą hajs za dwóch.
Sfinansować w dużej mierze transferem Alexa Sandro i de Sciglio, Reguilóna i Desta, zostawić Cuadrado, Pellegriniego i od biedy Danilo (choć jego też bym się chętnie pozbył). Młody Hiszpan jest już teraz wiodącą postacią w Sevilli, więc wierzę że on, albo Luca daliby radę zabezpieczyć nam lewą flankę, do tego Kwadrat naciskany przez Desta i wspomagającego w razie konieczności przez Danilo ogarnęliby prawą stronę.

mns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 09:44

To okienko jest bardzo ciężkie do oceny przydatności ze względu na brak jasno określonej taktyki. Przy grze 4 obrońców Reguilon byłby ok, ale znowu przy grze wahadlowymi zdecydowanie lepszy byłby Gosens.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 09:48

unbelievable87 pisze: 19 sierpnia 2020, 09:38
Osgiliath pisze: 19 sierpnia 2020, 09:16

Sfinansować w dużej mierze transferem Alexa Sandro i de Sciglio, Reguilóna i Desta, zostawić Cuadrado, Pellegriniego i od biedy Danilo (choć jego też bym się chętnie pozbył). Młody Hiszpan jest już teraz wiodącą postacią w Sevilli, więc wierzę że on, albo Luca daliby radę zabezpieczyć nam lewą flankę, do tego Kwadrat naciskany przez Desta i wspomagającego w razie konieczności przez Danilo ogarnęliby prawą stronę.
Gdybyśmy pozbyli się Berny to z kwadratem byłby mniejszy problem, bo wróciłby nominalnie na prawy atak co zostawiłoby Desta i Danilo na prawą obronę, ale prawdą jest, jak pisze:
mns pisze: 19 sierpnia 2020, 09:44 To okienko jest bardzo ciężkie do oceny przydatności ze względu na brak jasno określonej taktyki. Przy grze 4 obrońców Reguilon byłby ok, ale znowu przy grze wahadlowymi zdecydowanie lepszy byłby Gosens.
... że do momentu określenia taktyki to w sumie nie wiemy jakich graczy my potrzebujemy. Gdyby chodziło o wahadła to na lewą ofc Gosens, ale gdyby klasyczną czwórkę z tyłu to ofc Pellegrini i Sandro/Gosens. Wszystkie ploty odnośnie tego, jak mamy grać za Andrei są sprzeczne, bo albo idziemy w 3-4-1-2 albo w 4-3-3. Czasu za to do rozpoczęcia sezonu mało, więc byłoby się określić wreszcie i zacząć skład uzupełniać, tylko też jak jak by nie możemy wypchać placka Igły i Khediry.

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 10:10

Największa szansa na wypchanie Igły to kontuzja jakiejś dobrej 9. Tak, to zostanie z drużyną do końca kontraktu.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 10:14

towalski pisze: 19 sierpnia 2020, 10:10Największa szansa na wypchanie Igły to kontuzja jakiejś dobrej 9.
Wtedy klub sprowadzi sobie Dembele, Jimeneza, Lacazette'a, Cavaniego, Dzeko czy Milika, a Gruby zostanie z nami do końca kontraktu :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 10:28

Ale Igła będzie tani - bo tylko pensja. Wątpię, żeby chcieli za niego jakąkolwiek kasę;]

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 10:32

Cavani jest za darmo :laugh: Jak kogoś stać na dobrą 9tkę, to będzie go stać, żeby znaleźć zamiennik. Nie wyobrażam sobie, żeby Bayern jako zastępstwo kontuzjowanego Lewego, wziął od nas Grubasa, także nie robiłbym sobie nadziei.

Moglibyśmy w końcu dogrywać jakieś transfery... ja nie wiem czy Paratici zbijał bąki podczas całej przerwy covidowej, czy co :?:

Obrazek
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 11:37

jackop pisze: 19 sierpnia 2020, 10:32 Cavani jest za darmo :laugh: Jak kogoś stać na dobrą 9tkę, to będzie go stać, żeby znaleźć zamiennik. Nie wyobrażam sobie, żeby Bayern jako zastępstwo kontuzjowanego Lewego, wziął od nas Grubasa, także nie robiłbym sobie nadziei.

Moglibyśmy w końcu dogrywać jakieś transfery... ja nie wiem czy Paratici zbijał bąki podczas całej przerwy covidowej, czy co :?:
Ja mam nadzieję, że już ktoś jest dogadany i czekamy na oficjalne otwarcie okienka, a nie rzucimy się na tych co zostali po jego otwarciu.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 11:48

Cavani jest już praktycznie w Befice. Kontrakt na 3 lata warty 24 mln.

mns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 12:10

Gds
Roma chce Ruganiego w zamian chce dać Florenziego lub Kluiverta.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 12:12

No chyba ich suty rwą wyjątkowo mocno. Zaniolo, Pellegrini, albo nie mamy o czym z nimi rozmawiać. Tacy z nich teraz 'bogacze', że nie potrafią znaleźć 20 mln na Smallinga.

Obrazek
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2020, 12:29

Aktualna sytuacja
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany