Mercato (LATO 2020) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 10:06

Podobno jest jakaś klauzula w kontrakcie Sarriego ale nikt nie jest w stanie podać konkretów. To wszystko wskazuje że kiep nie był pierwszym wyborem tylko zspchajdziurą, coraz bardziej wierzę w to, że rok temu coś poszło nie tak i Pep nie był fantazją.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 10:15

TURBOPAWEL pisze: 24 lipca 2020, 23:42 Gasperini :)
No właśnie, sorry panowie, ale istnieje duże ryzyko, że za rok o tej porze w kierunku Gaspa leciałyby te same teksty, jakie teraz są rzucane w Sarriego (no, może poza wyzwiskami, bo Gasp jednak sprawia milsze wrażenie). Atalanta w obronie wcale nie gra lepiej od Juve (gorzej?) - już kilka razy się to na forum ktoś to przypominał, ale na Eleven tłumaczyli słabą grę Caldary w tym sezonie tym, że po powrocie do Bergamo na nowo musi łapać schematy obronne Gaspa, a trwa to wszystko około dwóch lat. Z całym moim szacunkiem i sympatią do Gasperiniego i jego ekipy, ale jeśli mielibyśmy Sarriego zamienić na niego, to lepiej pozwolić pracować spokojnie naszemu Gargamelowi. ;)

Zresztą jestem ciekaw opinii, jakie panują na forum względem Gasperiniego. Robi świetną robotę w Atalancie, ale nie lepszą niż Sarri z Napoli. A jak spojrzeć w jego CV to brakuje mu nie tylko sukcesów, ale nawet doświadczenia w dużych klubach. Jego jedyny epizod w klubie z czołówki, czyli w Interze, najlepiej zbyć milczeniem. ;)

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 10:21

MRN pisze: 25 lipca 2020, 10:06 Podobno jest jakaś klauzula w kontrakcie Sarriego ale nikt nie jest w stanie podać konkretów. To wszystko wskazuje że kiep nie był pierwszym wyborem tylko zspchajdziurą, coraz bardziej wierzę w to, że rok temu coś poszło nie tak i Pep nie był fantazją.
Na pewno Sarri nie był pierwszym wyborem. Nikt w Juve na pewno nie był tak głupi żeby rozpatrywać Sarriego jak główne nazwisko na ławce trenerskiej Juve.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 10:28

Sila Spokoju pisze: 25 lipca 2020, 10:21
MRN pisze: 25 lipca 2020, 10:06 Podobno jest jakaś klauzula w kontrakcie Sarriego ale nikt nie jest w stanie podać konkretów. To wszystko wskazuje że kiep nie był pierwszym wyborem tylko zspchajdziurą, coraz bardziej wierzę w to, że rok temu coś poszło nie tak i Pep nie był fantazją.
Na pewno Sarri nie był pierwszym wyborem. Nikt w Juve na pewno nie był tak głupi żeby rozpatrywać Sarriego jak główne nazwisko na ławce trenerskiej Juve.
Ciekawe, czy Zidane, czy Guardiola. Co poszło nie pomyśli . Powrót Zizu do Madrytu, czy brak bana dla City.
vitoo No właśnie to jest dylemat. Z każdym trenerem trzeba czekać, aż zaszczepi w zawodnikach swoją wizję. U Sarriego jednak widać, że nie ma prawie żadnego wpływu na zawodników i posłuchu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 11:29

Sila Spokoju pisze: 25 lipca 2020, 10:21Na pewno Sarri nie był pierwszym wyborem. Nikt w Juve na pewno nie był tak głupi żeby rozpatrywać Sarriego jak główne nazwisko na ławce trenerskiej Juve.
Tylko, że rok temu była inna gadka. Wiem, swoje za uszami mam i zbytnio się się podpaliłem a wszystko następne było tego konsekwencja ale zaczynam wierzyć w to co podawali Ci co się z Pepem skompromitowali . Jeden z naszych kolegów z tego forum - mleko, powziął od swoich włoskich kolegów coś takiego :

Nie wiem czy kogoś to jeszcze interesuje, ale info przekażę(z TT, skąd przekazywałem wszystkie informacje w tym poście, jak widać również błędne za co przepraszam).

Niepowodzenie z Guardiolą tłumaczone jest systemem podatkowym, o którym wspomniał ktoś wyżej. Otóż nie wygląda on już tak kolorowo. 2 miesiące temu, kiedy wydany został ten dekret(decreto crescita), zakładał on obliczanie podatku dochodowego na 30% przychodów brutto dla tych, którzy nie byli rezydentami podatku ITA w ciągu ostatnich dwóch lat. W ZESZŁYM TYGODNIU weszła jednak nowelizacja(albo trwają prace nad tym, aby weszła) i został on zmieniony na 50%. To wprowadziło dużo zamieszania i strachu. To również wiele zmieniło w dealu z Guardiolą - podatek dla jego wynagrodzenia zmienił się na 50%.
Tutaj opisane, jak to finansowo zmienia się w przypadku Conte i Interu: https://tribuna.com/it/inter/news/3394368/.

Drugi wątek,z jakim się spotkałem, to weto Elkanna żeby nie czekać już dłużej.

JEŚLI to prawda, to może i informacje przekazywane przez nas nie były nieprawdziwe(a przynajmniej nie wszystkie). Może wszystko się wyłożyło na samym końcu... Tak czy siak, pewnie nigdy się nie dowiemy. Z mojej strony to tyle i koniec tematu.

Obrazek
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 11:59

MRN pisze: 25 lipca 2020, 11:29
Sila Spokoju pisze: 25 lipca 2020, 10:21Na pewno Sarri nie był pierwszym wyborem. Nikt w Juve na pewno nie był tak głupi żeby rozpatrywać Sarriego jak główne nazwisko na ławce trenerskiej Juve.
Tylko, że rok temu była inna gadka. Wiem, swoje za uszami mam i zbytnio się się podpaliłem a wszystko następne było tego konsekwencja ale zaczynam wierzyć w to co podawali Ci co się z Pepem skompromitowali . Jeden z naszych kolegów z tego forum - mleko, powziął od swoich włoskich kolegów coś takiego :

Nie wiem czy kogoś to jeszcze interesuje, ale info przekażę(z TT, skąd przekazywałem wszystkie informacje w tym poście, jak widać również błędne za co przepraszam).

Niepowodzenie z Guardiolą tłumaczone jest systemem podatkowym, o którym wspomniał ktoś wyżej. Otóż nie wygląda on już tak kolorowo. 2 miesiące temu, kiedy wydany został ten dekret(decreto crescita), zakładał on obliczanie podatku dochodowego na 30% przychodów brutto dla tych, którzy nie byli rezydentami podatku ITA w ciągu ostatnich dwóch lat. W ZESZŁYM TYGODNIU weszła jednak nowelizacja(albo trwają prace nad tym, aby weszła) i został on zmieniony na 50%. To wprowadziło dużo zamieszania i strachu. To również wiele zmieniło w dealu z Guardiolą - podatek dla jego wynagrodzenia zmienił się na 50%.
Tutaj opisane, jak to finansowo zmienia się w przypadku Conte i Interu: https://tribuna.com/it/inter/news/3394368/.

Drugi wątek,z jakim się spotkałem, to weto Elkanna żeby nie czekać już dłużej.

JEŚLI to prawda, to może i informacje przekazywane przez nas nie były nieprawdziwe(a przynajmniej nie wszystkie). Może wszystko się wyłożyło na samym końcu... Tak czy siak, pewnie nigdy się nie dowiemy. Z mojej strony to tyle i koniec tematu.

Mnie zastanawia tylko, czy jeśli faktycznie poleci Maurycy, to czy mają odpowiednie zastępstwo ( skoro już niby podjęli dawno tą decyzję), bo jeśli będzie znowu szukanie alternatyw typu Spalletti czy Di francesco, to ja podziękuję. A druga sprawa jest taka, że oprócz Mauryca klub powinien przewietrzyć szatnię. Najodpowiedniejszy moment na to ( jakkolwiek by to brzmiało). To, że Maurycy nie jest odpowiednim trenerem, mentorem to jedno, ale druga sprawa, że nawet Klopp by z tego <...> (sami dodajcie sobie słowo) nic nie ulepił. Jeśli nie zareaguje w tym sezonie odpowiednio zarząd i Paratici spieprzy nam znów rynek, to będziemy drugim Milanem ( z całym szacunkiem do nich).

Na pewno nie zazdroszczę Paraticiemu sytuacji, bo by pozbyć się tego szrotu kontuzjogennego na dodatek, to będzie musiał stać się cud, ale jak sobie naważył piwa, o niech teraz pije. Ja się tylko boję, że przez ten szrot, będzie ktoś musiał odejść z kluczowych zawodników np Demiral, Pellegrini ( uważam młodego za perspektywicznego gracza, który na ten moment już może dać więcej wq grze niż Sandro)..

Wiem, że to tylko marzenia ściętej głowy, ale gdyby jednak się dało zrobić tą rewolucję:

Sprzedać: Khedira, Costa, Bernardeschi, Matuidi, Alex Sandro ( ostatnia szansa na jakąś kasę za niego, pod warunkiem, że kogoś solidnego sprowadzimy oprócz Pellegriniego), Rugani, De Sciglio, Danilo - dawno takiej listy do odstrzału nie było u nas chyba ( przynajmniej dla nas, kibiców :prochno: )

Kupić: odpowiednich graczy, których BĘDZIE CHCIAŁ nowy trener.

Dobra, trochę się rozmarzyłem, ale za marzenia się niby nie płaci :whistle:

Boje się też tego, kogo nam ewentualnie zaserwują w miejsce kiepa. Na zagranicznego trenera nie ma raczej szans, to nie w stylu Juve przecież zatrudniać zagranicznych trenerów (...). Lucek Spaletti już zaciera ręce...

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 12:09

Paratici i Marotta wcześniej sami są winni tego, że poprzedłużali kontrakty dziadom podatnym na kontuzje licząc na zarobek.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 13:06

Perin
De Sciglio Rugani Bonucci Sandro
Ramsey Khedira Matuidi
Bernardeschi Higuain Costa

+ Danilo i Pjaca

Tylu jest do odpalenia. To jest niemożliwe do zrobienia.Nasi sami dokładają sobie problemów - np taki Matuidi powinien od lipca szukać nowego klubu a dalej jest u nas.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 13:09

Sorek21 pisze: 25 lipca 2020, 13:06 Perin
De Sciglio Rugani Bonucci Sandro
Ramsey Khedira Matuidi
Bernardeschi Higuain Costa

+ Danilo i Pjaca

Tylu jest do odpalenia. To jest niemożliwe do zrobienia.Nasi sami dokładają sobie problemów - np taki Matuidi powinien od lipca szukać nowego klubu a dalej jest u nas.
Dramat :/ Niestety tak jak już wspominaliście zarząd sam jest sobie winny i tylko utrudnia sobie pracę. Połowa z tych zawodników jest wiecznie kontuzjowana, a druga połowa formę widziała lata temu.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 13:26

Nie napalajcie die na takie sprzedaże bo nie nastąpią.
Obrona zostanie taka jak jest.
Khedira jak się zgodzi to odejdzie do ciapatych dogorywać. Tylko kto mu da 6 mln na rękę.
Z przodu Igła pewnie pójdzie do MLS i na tym koniec.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 13:35

W zeszłym tygodniu Agnelli podobno spotkał się w Modenie na kolacji, dość długiej z Giovannim Carnevalim, DS Sassuolo. Podaję to jako ciekawostkę, każdy sobie może to sam zinterpretować.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 13:51

MRN pisze: 25 lipca 2020, 13:35 W zeszłym tygodniu Agnelli podobno spotkał się w Modenie na kolacji, dość długiej z Giovannim Carnevalim, DS Sassuolo. Podaję to jako ciekawostkę, każdy sobie może to sam zinterpretować.
De Zerbi welcome.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 13:51

Paratici lub ewentualny inny dyrektor sportowy będzie miał ogromny problem w to i może następne okienko. Kilku piłkarzy zarabia gigantyczne pieniądze w stosunku do swoich umiejętności. Kluby na miarę De Sciglio czy Ruganiego nie płacą 4mln na sezon.
Mamy również kilku piłkarzy, których wartość księgowa jest nadal wysoka. Danilo, Costa, Bernardeschi. Żeby nie wyjść na stracie musimy uzyskać koło 25-30mln. Dodając do tego wysokie kontrakty są praktycznie niezbywalni.
Oczywiście możemy się bawić w wymiany po zawyżonych cenach, ale jest to miecz obosieczny. Wyobraźmy sobie, że coś nie pykło z Arthurem, kto go weźmie za 60mln?
Martwi mnie polityka transferowa i sposób konstruowania zespołu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 14:21

Poprostu pisze: 25 lipca 2020, 13:51De Zerbi welcome.
Różne są interpretacje ale Carnevali brany był pod uwagę w kontekście zastąpienia Marotty.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2020, 14:53

aroundturin Pochettino would love to go to Italy, if Juventus called him he would accept. However, he is a coach who wants a lot of money about 12mln€/season. I would say that he is a name to watch out for Juve but not only for Juve. 

Zablokowany