Serie A - Sezon 2019/20
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 80 razy
Nie ma bata, wklepią 100 goli do końca sezonu tak jak zrobiły to najlepsze drużyny w swoich krajach - Barcelony czy Manchestery City.
Zazdroszczę kibicom Atalanty tylu widowisk
Zazdroszczę kibicom Atalanty tylu widowisk
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Osgiliath
- Juventino

Patrząc na ich formę (nie tylko po przerwie covidowej) człowiek się zastanawia, w jakich meczach oni pogubili te punkty, że mają 7 remisów (no ok, cudem z nami) i 5 porażek. Jak nie sprzedadzą co ciekawszych graczy i ewentualnie uzupełnią braki oraz jeśli dalej będą grać to, co obecnie to imo będą contenderami do tytułu za rok chyba nawet bardziej niż inter czy lazio.
- Profesor
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Oni już tylu zawodników tracili w przeszłości ale nadal są w stanie dobrze grać. Część z ich zawodników już ma swoje lata dlatego mało prawdopodobne że ktoś ich kupi:
- Gomez 32
- Ilicic 32
- Palomino 30
- Zapata 29
- Muriel 29
- de Roon 29
- Toloi 29
- Freuler 28
Z resztą już w poprzednim sezonie pokazali że nie muszą sprzedawać na siłę co zaprocentowało w tym sezonie. Mają $ z LM, mało wydają na kontrakty, teraz przychód z Kulusevskiego...
- Gomez 32
- Ilicic 32
- Palomino 30
- Zapata 29
- Muriel 29
- de Roon 29
- Toloi 29
- Freuler 28
Z resztą już w poprzednim sezonie pokazali że nie muszą sprzedawać na siłę co zaprocentowało w tym sezonie. Mają $ z LM, mało wydają na kontrakty, teraz przychód z Kulusevskiego...
- Verse
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
W sumie zawodnicy w takim wieku, że nikt odejść nie powinien. A i faktycznie, wpadło 35 baniek za Dejana i jakby wpadło z 50 za LM, to jeszcze mogą się wzmocnić. Trzymam kciuki za nich.Profesor pisze: ↑15 lipca 2020, 08:57 Oni już tylu zawodników tracili w przeszłości ale nadal są w stanie dobrze grać. Część z ich zawodników już ma swoje lata dlatego mało prawdopodobne że ktoś ich kupi:
- Gomez 32
- Ilicic 32
- Palomino 30
- Zapata 29
- Muriel 29
- de Roon 29
- Toloi 29
- Freuler 28
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
Bayern teraz 100 goli w tylko 34 mecze...Sila Spokoju pisze: ↑15 lipca 2020, 06:46 Nie ma bata, wklepią 100 goli do końca sezonu tak jak zrobiły to najlepsze drużyny w swoich krajach - Barcelony czy Manchestery City.
a ktoś wie jaki jest ogólnie rekord goli w top5?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
W sezonie 1947-48 Torino strzeliło 125 bramek, a ostatni raz ktoś w Serie A przekroczył granicę 100 goli w sezonie 1950/51: https://pl.wikipedia.org/wiki/Serie_A_(1950/1951)Maly pisze: ↑15 lipca 2020, 12:21a ktoś wie jaki jest ogólnie rekord goli w top5?Sila Spokoju pisze: ↑15 lipca 2020, 06:46 Nie ma bata, wklepią 100 goli do końca sezonu tak jak zrobiły to najlepsze drużyny w swoich krajach - Barcelony czy Manchestery City.
Tak więc wszystko wskazuje na to, że Atalanta dokona czegoś absolutnie niesamowitego
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- deejay1988
- Juventino

Fajnie oglądało się Atalantę... Po przerwie Gasperini wrzuca Colleya (ten mógłby dziś mieć i ze 3 asysty), zespół dalej ciśnie, wrzuca 5 i 6 bramkę , Gasp rzuca na ostatnie 15 min 3 młokosów i zmienia bramkarza (chyba dla podbicia morale?), a chłopaki się ogrywają. Nie sprawdzałem jak w innych meczach Atalanty (taki Bayern i Barcelona regularnie robią przeglądy kadry pod koniec spotkań), ale marzy mi się, żeby tak to wyglądało u nas - golić frajerów do 60-70 minuty, a później sprawdzamy młodzików. Przecież w tej naszej primaverze musi być ktokolwiek, kto by mógł być uzupełnieniem 1 składu albo (to już by był cud) stanowić o sile pierwszej drużyny. Nawet jeśli pogra tylko kilka niezłych spotkań, to zawsze można takiego młodego/zdolnego pogonić za parę baniek, żeby poprawić finanse.
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 80 razy
Mi się natomiast wydaje, że Atalanta w przyszłym sezonie już swojego sukcesu nie powtórzy i pewnie nawet nie zakwalifikuje się do LM.
Większość z ich czołowych graczy ma już swoje lata i ten sezon wydaje się być ich najlepszym w karierze. Ponadto co okienko się osłabiają i w tym pewnie też to zrobią. Jak do tej pory znajdywali super zmienników dla sprzedanych graczy, ale wiecznie to też trwać nie może (muszą w końcu trafić się pomyłki).
Jednak za to co robią w tym sezonie należą im się naprawdę wielkie brawa. Mam nadzieję, że utrzymają swoją formę i odprawią w Lidze Mistrzów PSG.
No i ciągle mnie bolą słowa Agnellego na temat Atalanty i dlatego też trzymam za nich bardzo mocno kciuki.
P.S.
Ale Kessi uderzył bramkę
Większość z ich czołowych graczy ma już swoje lata i ten sezon wydaje się być ich najlepszym w karierze. Ponadto co okienko się osłabiają i w tym pewnie też to zrobią. Jak do tej pory znajdywali super zmienników dla sprzedanych graczy, ale wiecznie to też trwać nie może (muszą w końcu trafić się pomyłki).
Jednak za to co robią w tym sezonie należą im się naprawdę wielkie brawa. Mam nadzieję, że utrzymają swoją formę i odprawią w Lidze Mistrzów PSG.
No i ciągle mnie bolą słowa Agnellego na temat Atalanty i dlatego też trzymam za nich bardzo mocno kciuki.
P.S.
Ale Kessi uderzył bramkę
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

- Osgiliath
- Juventino

Milan widzę odzyskał trochę stabilności i jakoś efekty przychodzą, aczkolwiek nic tam nie może trwać dłużej niż sezon, jeśli chcą się pozbyć Pioliego, co jest imo błędem na rzecz Niemca, który z Lipskiem nigdy do końca nie odpalił.
Po wczorajszym dramacie jestem generalnie przekonany, że o scudetto będziemy musieli drżeć do samego końca. Z Lazio nie czuję czegokolwiek innego niż porażka, Atalanta jest w takim gazie, że punktów nie zgubi a jeszcze przez naszą i Lazio ślamazarność do walko o scudetto może się znowu przypałętać inter.
- miczbi
- Juventino

Milik ostatnie 2 mecze zaczynał na ławce. Wczoraj wybiegł od pierwszej minuty efekt - najgorszy piłkarz na boisku grał do 70 min. I to ma być wzmocnienie na przyszły sezon ? Wolne żarty!! Choć z drugiej strony pasował by mentalnie do naszej wesołej bandy. 
- piterjuve
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Trzy mecze i dwa punkty. Trzy mecze z drużynami w dobrej formie fizycznej, solidnymi i jesteśmy cieniem samych siebie. Według mnie to nie jest przypadek, ani też nie można nazwać tego chwilowym spadkiem formy. W tych mechach wyszło wiele naszych słabości. Gra obronna w zasadzie nie istnieje, utrzymanie się przy piłce również, wydolność i poświęcenie na poziomie zero.
Dziś można zadać pytanie, czemu miała służyć zmiana trenera? Niestety nie wniosła niczego dobrego w ataku, ale zabrała jakość w obronie. W ten sposób staliśmy się przeciętnym zespołem serie a.
Na chwilę obecną myślę, że bardzo prawdopodobnym jest, że stracimy w tym sezonie wszystko. Wygląda to na koniec pewnej epoki.
Dziś można zadać pytanie, czemu miała służyć zmiana trenera? Niestety nie wniosła niczego dobrego w ataku, ale zabrała jakość w obronie. W ten sposób staliśmy się przeciętnym zespołem serie a.
Na chwilę obecną myślę, że bardzo prawdopodobnym jest, że stracimy w tym sezonie wszystko. Wygląda to na koniec pewnej epoki.
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 235 razy
Może być jak z Barceloną, która przez beznadziejne rządy obecnego zarządu i półproduktach w roli trenerów stała się drużyną przed którą nikt nie czuje respektu i wczoraj straciła wszystko. Pozostaje jeszcze LM ale nie sądzę aby mogli w niej triumfować.