Waldemar Milewicz nie zyje...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 10:52

Pavel pisze:Przecież co złego jest w byciu antysemitą(tak jak ja), chyba można nie lubić Żydów.
ludzie....jak mozna nie lubic kogos tylko dla tego ze jest Zydem,Murzynem Arabem itp. TO JEST CHORE!moze jeszcze powiesz ze szkoda ze Oswiecim zamkneli co?Powiem tak:nie darzeniektorych przedstawicieli narodu Zydowskiego zbyt wielka sympatia dla tego ze wykazuja bezsczczelna postawe wobec Polakow ktorzy im pomagali w czasie II wojny swiatowej...bo w latach wojnych to nasi rodacy nastawiali karku a teraz Zydzi sa z Niemcami w super zgodzie,przebaczyli sobie wszystko(co tam ze spaliliscie w krematoriach kilka milonow naszych rodakow spoko we forgive you..a ci Polacy sa zli ludzie bo nam kamienice zabrali...) ale nigdy nie bede popieral antysemityzmu rasizmu itp.Bo uwazam ze nie mozna oceniac ludzi na podstawie ich wygladu czy przynaleznosci narodowo-rasowej..w kazdym narodzie sa ludize i zwykle kanalie(tak tak Pavel Polacy tez bywaja strasznymi h...,przyjmij to do wiadomosci)...

Sylwia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 11:45

Zgadzam się z większością forumowiczów. Take kraje, a przede wszytskim Irak powinno się zmieść z powerzchni Ziemi. Co oni chcą od tych niewinnych ludzi, dzennikarzy ktorzy tam pracuja- to nie ich wina, że doszło do wojny i relacjonują konflikt. Takich ludzi jak Irakijczycy trzeba tępić, byle jaki duchowny negatywnie nastawiony do USA manipuluje nimi doslownie jak zwierzetami. Gnoje chcą rzadzić, a co zrobili zeby obalić Saddama? Nic, bo sie bo bali. Więc teraz niech też będą grzeczni, bo sami sobie opóźniają przekazanie wladzy w Iraku :evil: Tylko ile jeszcze niewinnych ludzi musi zgnąć?, zeby zaprowadzic tam porządek.

Bardzo żal mi Waldemara Milewicza, jeden z najlepszych polskich dziennikarzy, zawsze oddany swojej pracy, jeździł w te niebezpieczne miejsca, zeby pokazac nam kim sa naprwde ci ludzie, którzy orgnizuja te ataki i jak wygląda miejsce wojny :cry: ,zginąl w pracy jak prawdziwy zawodowiec. Pamietajmy też o montażyście, ktory zginał Muonirze Bouamrane. Pamięć o nich nigdy nie zginie Niech spoczywają w pokoju
[']['].

Na giełdzie drzewa nie rosną do nieba!.
Podatek zabije giełdę!.
Prezes Wiesław Rozłucki 4ever!!!.
Co jest prawem zezwolone jest prawem zabronione. - J.J.
www.gpw.com.pl
www.parkiet.com.pl
Batigol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 12:37

white_wolv pisze:Tak najlepiej zabic wszystkich Irakijczykow,Afganow,Japonczykow i Murzynow a potem jak bedzie malo to powiedziec "Polacy to terrorysci!" i za 200 lat USA bedzie siegalo Kaukazu..przeciez wiadomo ze Bush wiedzial o zamachu z 11.09.2001 na dlugo przed i nie puscil pary z ust zeby miec pretekst do ataku na Afganistan a pozniej Irak...pomysl jaka kase nabijaja na Irakijskiej ropie...a co do Milewicza to czuje smutek,zal i zlosc an zabojcow ale nie rozprzestrzeniam tej zlosci tak jak Ty na wszystkich ludzi z Wschodu...

GET OUT OF IRAQ BUSH!! PEACE!!
Czlowieku ty masz jakos teorie spisku. Wez sie zastanow co ty piszesz. Busch moze ma niski IQ i nie jest najlepszym prezydentem, jednak na pewno nie posunalby sie do tego, zeby nieujawniac informacji o zamachu na WTC :!: A co do tej wojny w Iraku, to wiecej USA traci niz zyskuje Teraz jednak Amerykanie nie moga sie poprostu wycofac. Jezeli zrezygnuja z przywracania porzadku, to w tym kraju bedzie jeszcze wiekszy balagan niz byl :!: Musza pilnowac porzadku, bo Irak stalby sie rajem dla terrorystow. Polacy tez powinni pomoc im w tym.

A co do smierci Milewicza: to wielka tragedia dla Polski. Mozna powiedziec, ze ten dziennikarz byl najbardziej rozpoznawanym reporterem od czarnej roboty. Bardzo go lubilem i cenilem, jednak wojna pochlania ofiary i nic tego nie zmieni :cry: Niech spoczywa w pokoju :cry:

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 12:56

Dionizos pisze:
swiergot pisze: Nie wiem jak Ty, ale ja nie życzyłbym sobie być porównywanym do irakijskich terrorystów walczących z "okupantem". Btw, nie uważasz że nie należy nazywać ich obrońcami swojego kraju? Moim zdaniem to nie jest ich kraj, to jest kraj zwykłych ludzi, którzy teraz, po obaleniu Saddama, mają szansę na normalne, wolne życie, a terroryści "wyzwoliciele" im tą szansę odbierają.
Terroryscie na swoj sposob probuja walczyc o niepodleglosc. Dla nich obecnosc wojsk amerykanskich to hanba, ktorej chca sie pozbyc. Usa popelnia wielki blad probujac wporwadzic w Iraku demokratyczny rzad. Irakijczycy nie sa w i nigdy nie beda w stanie w ten sposob rzadzic krajem. Amerykanie musza znalezc im odpowiedniego przywodzce, ktory zapanuje nad ta masa g....

Mase g.... masz w glowie tak sadze....oni bronia kraju moze i tak...tylko jakos zamachy na WTC nie byly przed obrona zadnego kraju arabskiego...poza tym skad Ty mozesz wiedziec czy Irakijczycy nie sa zdolni do demokracji?? byles tam kiedys? studiujesz jakie taki kierunek ze sie wypowiadasz??to co robia w swoim kraju to jest normalne..ale zamachy w USA i Madrycie zasluguja na taka sama zemste...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 13:10

poprostu nie moge w to uwierzyć :cry: :cry: :cry: !!! to wszystko sie dzieje tak szybko !! wspaniałym był człowiekiem i niezwykle odwaznym !! :( :cry: ['][']['][']['] ........... :cry:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 13:33

Batigol pisze:
white_wolv pisze:Tak najlepiej zabic wszystkich Irakijczykow,Afganow,Japonczykow i Murzynow a potem jak bedzie malo to powiedziec "Polacy to terrorysci!" i za 200 lat USA bedzie siegalo Kaukazu..przeciez wiadomo ze Bush wiedzial o zamachu z 11.09.2001 na dlugo przed i nie puscil pary z ust zeby miec pretekst do ataku na Afganistan a pozniej Irak...pomysl jaka kase nabijaja na Irakijskiej ropie...a co do Milewicza to czuje smutek,zal i zlosc an zabojcow ale nie rozprzestrzeniam tej zlosci tak jak Ty na wszystkich ludzi z Wschodu...

Czlowieku ty masz jakos teorie spisku. Wez sie zastanow co ty piszesz. Busch moze ma niski IQ i nie jest najlepszym prezydentem, jednak na pewno nie posunalby sie do tego, zeby nieujawniac informacji o zamachu na WTC :!: A co do tej wojny w Iraku, to wiecej USA traci niz zyskuje Teraz jednak Amerykanie nie moga sie poprostu wycofac. Jezeli zrezygnuja z przywracania porzadku, to w tym kraju bedzie jeszcze wiekszy balagan niz byl :!: Musza pilnowac porzadku, bo Irak stalby sie rajem dla terrorystow. Polacy tez powinni pomoc im w tym.
Taa teoria spisku to poczytaj sobie o raportach CIA sprzed 11.09.2001 moze Bush pewnosci nie mial ale mial swiadomosc tego co sie moze wydarzyc...A co do Iraku to musimy zrozumiec ze kultura wschodu b.sie rozni od naszej..i nie wolno nikomu mierzyc np.Irakijczykow ta sama miara co Amerykanow..demokracja w tych krajach jest w praktyce nie do pomyslenia,tyrania i dyktatura sa wpisane w kulture muzulmanow...co zrobil Bush? zastapil jedna tyranie druga!

Aha i jeszcze jedno pytanko do entuzjastow wojny w Iraku:GDZIE JEST BRON CHEMICZNA O KTORA ROZPETALA SIE TA WOJNA?????

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 17:24

Chris pisze: Za to niejaki Dionizos jest chyba antysemitą i choć otwarcie się do tego nie przyzna to widać to po jego wypowiedziach.
Wiesz, mnie też irytuje nieraz to że trzymają oni większość banków, wielke stanosiwsk politycznych, ale zawdzięczają to tylko swojej pracowitości, uporowi, wykształceniu. Wielu po prostu zazdrości im tych cech, tak jak USA zazdrości bycia potęgą gospodarczą i militarną.
Szkoda, że zawiść bierze górę nad zdrowym rozsądkiem.
Antysemita? Dziecko drogie, najpierw sprawdz w slowniku co oznacza slowo "semita", pozniej wydawaj swoje poglady. Wlasnie takich oszolomow najbardziej sie boje. Wystarczy wyrazic swoja opinie, odbiegajace nieco od powszechnie przyjetych i juz maja cie za antysemite, zlodzieja, pedala i kretyna. To Chrisa: Pozbieraj swoje zabawki, bo wola Cie babcia. Obiadek gotowy.

Tak jeszcze przy okazji, uawzasz za objaw zazdrosci, to że nie toleruje wojen??

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 17:24

white_wolv pisze:
swiergot pisze:
Shadow_Alex pisze:Do czego prowadzi wojna :(
Racja. Już dawno powinni zmieść z powierzchni ziemii Irak, Afganistan i tym podobne kraje.
Co ty gadasz za glupoty czlowieku?????!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Tak najlepiej zabic wszystkich Irakijczykow,Afganow,Japonczykow i Murzynow a potem jak bedzie malo to powiedziec "Polacy to terrorysci!" i za 200 lat USA bedzie siegalo Kaukazu..przeciez wiadomo ze Bush wiedzial o zamachu z 11.09.2001 na dlugo przed i nie puscil pary z ust zeby miec pretekst do ataku na Afganistan a pozniej Irak...
Chłopie, nie rozśmieszaj mnie. Ty wiesz co by się teraz działo, gdyby Bush faktycznie wiedział o tym zamachu? Nie zdajesz sobie sprawy z tego co mówisz. Chyba naczytałeś się za dużo Faktu...

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 18:20

white_wolv pisze:
Tak najlepiej zabic wszystkich Irakijczykow,Afganow,Japonczykow i Murzynow a potem jak bedzie malo to powiedziec "Polacy to terrorysci!" i za 200 lat USA bedzie siegalo Kaukazu..przeciez wiadomo ze Bush wiedzial o zamachu z 11.09.2001 na dlugo przed i nie puscil pary z ust zeby miec pretekst do ataku na Afganistan a pozniej Irak...pomysl jaka kase nabijaja na Irakijskiej ropie...a co do Milewicza to czuje smutek,zal i zlosc an zabojcow ale nie rozprzestrzeniam tej zlosci tak jak Ty na wszystkich ludzi z Wschodu...
BRAVO StARY !!!!!! gdyby Bush wiedział o ataku to po pierwsze by do niego nie dopuscił bo napewno 2 olbrzymie wieżowce WTC nie są warte więcej niz jakaś brudna ropa z Iraku !!! a po drugie to jakby sie ludzie dowiedzieli ze wiedział o tym, to by go na widłach wynieśli i z wyrwanym sercem na wierzchu z tego całego Białego DOmu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 19:38

Dionizos pisze:Wystarczy wyrazic swoja opinie, odbiegajace nieco od powszechnie przyjetych i juz maja cie za antysemite, zlodzieja, pedala i kretyna.
Wszystko fajnie tylko Ty zamiast ta swoja opinie wszystkim przedstawiac to najezdzasz na kazdego kto ma inna od Twojej.....wez syneczku najpierw sie zastanow na czym polega rozmowa...a nie zjazdy wszystkim komu sie da....pomysl...to boli tylko na poczatku..

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 19:56

swiergot pisze:
white_wolv pisze:
swiergot pisze:
Racja. Już dawno powinni zmieść z powierzchni ziemii Irak, Afganistan i tym podobne kraje.

Tak najlepiej zabic wszystkich Irakijczykow,Afganow,Japonczykow i Murzynow a potem jak bedzie malo to powiedziec "Polacy to terrorysci!" i za 200 lat USA bedzie siegalo Kaukazu..przeciez wiadomo ze Bush wiedzial o zamachu z 11.09.2001 na dlugo przed i nie puscil pary z ust zeby miec pretekst do ataku na Afganistan a pozniej Irak...
Chłopie, nie rozśmieszaj mnie. Ty wiesz co by się teraz działo, gdyby Bush faktycznie wiedział o tym zamachu? Nie zdajesz sobie sprawy z tego co mówisz. Chyba naczytałeś się za dużo Faktu...
Dobra przyznaje ze przesadzilem piszac ze wiedzial bo prawda jest taka ze "tylko wielce prawdopodobne jest ze wiedzial",co do wartosci WTC i ropy spreczalbym sie ale spoko...nie o to mi chodzilo..najgorsze w Twoim poscie jest zdanie "Już dawno powinni zmieść z powierzchni ziemii Irak, Afganistan i tym podobne kraje."Tego typu zdania i poglady sa niczym zywcem wyjete z pewnej ksiazki...tytul: "Mein Kampf" autor: Adolf Hitler..on tez uwazal ze Zydow Cyganow i wszystkie inne rasy niz nordycka nalezy,ze Cie zacytuje "zmiesc z powierzchni ziemi"...i to Ty powinienes sie zastanowic nad tym co wygadujesz..ja umialem przyznac sie do bledu jestem bardzo ciekaw czy Pana moderatora Swiergota rowniez na to stac..
pozdr.
P.S.jakos nikt mi jeszcze nie wytlumaczyl gdzie ta bron jest....

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 20:10

white_wolv pisze:
swiergot pisze:
Shadow_Alex pisze:Do czego prowadzi wojna :(

Tak najlepiej zabic wszystkich Irakijczykow,Afganow,Japonczykow i Murzynow a potem jak bedzie malo to powiedziec "Polacy to terrorysci!" i za 200 lat USA bedzie siegalo Kaukazu..przeciez wiadomo ze Bush wiedzial o zamachu z 11.09.2001 na dlugo przed i nie puscil pary z ust zeby miec pretekst do ataku na Afganistan a pozniej Irak...pomysl jaka kase nabijaja na Irakijskiej ropie...a co do Milewicza to czuje smutek,zal i zlosc an zabojcow ale nie rozprzestrzeniam tej zlosci tak jak Ty na wszystkich ludzi z Wschodu...

co do tego czy Bush wiedział o zamachu to nikt nie wie. Ale nie sądze, aby tak było bo chyba nie jest taki głupi, żeby pozbawić życia tylu ludzi. Zgadzam się, że Bush zaatakował Irak, aby czerpać z tego korzyści. Wiadomo ropa to wielka kasa... :evil: :evil: Moim zdaniem Bush to największy terrorysta świata i powinien iśc do odstrzału zaraz po Bin Ladenie. Wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale trudno .

Co do Milewicza to jest mi go bardzo żal. Szkoda, że zginął w takich okolicznościch.
Niech spoczywa w pokoju ['] ['] ['] ['] :cry: :cry:

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 20:20

UlTrAs pisze:
co do tego czy Bush wiedział o zamachu to nikt nie wie. Ale nie sądze, aby tak było bo chyba nie jest taki głupi, żeby pozbawić życia tylu ludzi. Zgadzam się, że Bush zaatakował Irak, aby czerpać z tego korzyści. Wiadomo ropa to wielka kasa... :evil: :evil: Moim zdaniem Bush to największy terrorysta świata i powinien iśc do odstrzału zaraz po Bin Ladenie. Wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale trudno .

Co do Milewicza to jest mi go bardzo żal. Szkoda, że zginął w takich okolicznościch.
Wlasnie Ultras a wiesz dlaczego malo kto sie zgodzi?Bo najwygodniej to myslec tak:muzulmanie to zli ludzie terrorysci i mordercy a Bush i U.S.Army to po prostu rycerze na bialych koniach ktorzy zbawiaja swiat od wszelkiego zla nie myslac nawet o korzysciach...co z tego ze wojna w Iraku zabrala wiecej ofiar niz rezim Hussaina przez ostatnie kilka lat,co z tego ze zanim wszytko sie ustabilizuje zgina kolejni niewinni cywile i DZIENNIKARZE,a takze zolnierze(dzis poelglo 2 Polakow).. niewazne jest takze ze mozna pokojowo rozwiazac konflikty poprzez sankcje gospodarcze,a w ostatecznosci przeciez USA dysponuje taka bronia i jednostkami ze jakby b.chcieli zrobic porzadek z Hussainem mozna by bylo obyc sie bez wojny...

wiec mowie wam:TAK! Irak i muzulmanie to ludzie zeslani przez Szatana,TAK!Bussh to zeslaniec Boga...NIE!Na wojnie sie nie zarabia a juz bron Boze wojna nie rozkreca przemyslu militaryjnego...NIE!Wojna nie jest zla,to jedyna sluszna drogaTAK!Polska dobrze robi posylajac ludzi do Iraku,ostatecznie Bush is cool...a teraz jesli juz was uspokoilem to zapraszaam na dobranocke i do spania...ach coz za cudowny swiat za oknem...nawet jak sie jakies zlo pojawi to mozna zadzwonic do wujka George`a i on zaraz przysle zolnierzy...

ehhhhhhh :cry:

Chris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 20:56

Dionizos pisze:
Chris pisze: Za to niejaki Dionizos jest chyba antysemitą i choć otwarcie się do tego nie przyzna to widać to po jego wypowiedziach.
Wiesz, mnie też irytuje nieraz to że trzymają oni większość banków, wielke stanosiwsk politycznych, ale zawdzięczają to tylko swojej pracowitości, uporowi, wykształceniu. Wielu po prostu zazdrości im tych cech, tak jak USA zazdrości bycia potęgą gospodarczą i militarną.
Szkoda, że zawiść bierze górę nad zdrowym rozsądkiem.
Antysemita? Dziecko drogie, najpierw sprawdz w slowniku co oznacza slowo "semita", pozniej wydawaj swoje poglady. Wlasnie takich oszolomow najbardziej sie boje. Wystarczy wyrazic swoja opinie, odbiegajace nieco od powszechnie przyjetych i juz maja cie za antysemite, zlodzieja, pedala i kretyna. To Chrisa: Pozbieraj swoje zabawki, bo wola Cie babcia. Obiadek gotowy.

Tak jeszcze przy okazji, uawzasz za objaw zazdrosci, to że nie toleruje wojen??

ale mi dosrałeś tymi tekstami z babcią i zabawkami aż się nie mogę pozbierać psychicznie do tej pory
doskonale wiem co oznacza słowo "semita", ale że jako gówniarz(na Twoim tle) mogę być jeszcze niewspumiernie głupi w porównaniu do Ciebie, to sprawdziałem sobie w słowniku co oznacza to słowo, teraz radzę Tobie zrobić to samo.
a tak apropo wojen to myślę, że generalnie powinno się zostawić te wszystkie kraje arabskie w spokoju. Niech sobei spokojnie przygotują kilka zamachów, potem może zrzucą się na jakąś walizkową bombę atomową. Po co się w to mieszać.
W jakim Ty świecie żyjesz?? Pokój i miłość?? To tylko utopia naiwnych hipisów, tych jako to się teraz mówi alterglobalistów( w większości to młodzi komuniści) itp. Takiego stanu rzeczy nigdy na świecie nie było i nie będzie.
NIe wiem jak Ty, ale miałem okazję być w kilku krajach arabskich. Turcja,Tunezja, 3 razy Egipt(łaziłem w nocy po Kairze), a ostatnio nawet Kenia(tam to się bałem wyjść na korytarz mojego marnego hotelu w centrum Nairobi) i że jako tako znam j. angielski to miaęłm okazję porozmawiać z wieloma ludźmi. Ci z którymi miałem najczęściej do czynienia( ochroniarze, barmamii, włąściciele jakichś drobnych biznesów) mówili, że oni nie chcą bin Ladena, nie chcą Al-Kaidy, że każdy choć trochę wykształcony mieszkaniec ich kraju nie chce teroryzmu. CI udzi tracili pracę i pieniądze, bo po zamachach z 11 września przyjeżdżało mnie turystów.
Te tłumy pokazywane w TV to ludzi któzy w większości nie potrafią nawet pisać i jęsli im ktoś powie, że Amerykanie i Europejczycy to niewierni, któzy chcą ich zabić to oni uwierzą. W dzisiejszym świecie to my, bardziej światli musimy podejmować decyzje za ciemnotę.

Jednocześnie chciałbym wyrazić szacunek dla Twych odmiennych poglądów i zachęcić Cię do jakiejś konsrtuktcyznej polemiki, a nie skupianiu się na dogryzaniu mi.

Juve per sempre!!!
Chris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2004, 21:15

white_wolv pisze:
UlTrAs pisze:

Wlasnie Ultras a wiesz dlaczego malo kto sie zgodzi?Bo najwygodniej to myslec tak:muzulmanie to zli ludzie terrorysci i mordercy a Bush i U.S.Army to po prostu rycerze na bialych koniach ktorzy zbawiaja swiat od wszelkiego zla nie myslac nawet o korzysciach...co z tego ze wojna w Iraku zabrala wiecej ofiar niz rezim Hussaina przez ostatnie kilka lat,co z tego ze zanim wszytko sie ustabilizuje zgina kolejni niewinni cywile i DZIENNIKARZE,a takze zolnierze(dzis poelglo 2 Polakow).. niewazne jest takze ze mozna pokojowo rozwiazac konflikty poprzez sankcje gospodarcze,a w ostatecznosci przeciez USA dysponuje taka bronia i jednostkami ze jakby b.chcieli zrobic porzadek z Hussainem mozna by bylo obyc sie bez wojny...

wiec mowie wam:TAK! Irak i muzulmanie to ludzie zeslani przez Szatana,TAK!Bussh to zeslaniec Boga...NIE!Na wojnie sie nie zarabia a juz bron Boze wojna nie rozkreca przemyslu militaryjnego...NIE!Wojna nie jest zla,to jedyna sluszna drogaTAK!Polska dobrze robi posylajac ludzi do Iraku,ostatecznie Bush is cool...a teraz jesli juz was uspokoilem to zapraszaam na dobranocke i do spania...ach coz za cudowny swiat za oknem...nawet jak sie jakies zlo pojawi to mozna zadzwonic do wujka George`a i on zaraz przysle zolnierzy...

ehhhhhhh :cry:

Mimo, iż jestem zwolennikiem wojny w Iraku, to zgadzma się z Tobą, że opinie na temat zmiecenia kilku krajów z pow. Ziemii są delikatnie mówiąc nienormalne.
Jednak Twoja opinia o tym, iż "konflikty można rozwiązać za pomocą sankcji gospodarczych", pokazuje, że nie masz rzetelnej wiedzy, a w swoich wypowiedizasch bardziej stawiasz na ideologię.
Sankcje gospodarcze to ulubione posunięcię polityków pokroju Schrodera czy Chiraqua. Spotkają się na kilku zjazdach, pogadają, nałożą sankcję i umywają ręce. W końcu to niby skutczne i humanitarne !!!
Spójrz jak się Husjan przejął! Aż sobei kilka nowych pałaców zbudował! A kto na tym ucierpiał?? Zwykli mieszkańcy, dzieci w szpitalach, którym nie mozna było z powodu sankcji kupić leków, itp.
Dyktatorzy mają totalnei w dupie te snakcje, a cieprią tylko ich narody. Na dodatk mają oni przed obywatelami gotowe wytłumaczenie:" Jest źle bo inni nałożyli na nas sankcje, to oni sprawiają, że żyjeice tak źle".

Dyktatorzy chętnie też zawłąszczają sobie około 90 % różnych środków z akcji humanitarnych,a ludize myślą, że pomagają chorym dzieciom...

Juve per sempre!!!
ODPOWIEDZ