Waldemar Milewicz nie zyje...
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Do czego dochaodzi na tym Świecie? :?
Ginie kolejny wielki, znany i w pełni oddany swej pracy człowiek. Umarł robiąc to co sprawiało mu największą przyjemność w życiu...
Dlaczego tacy wielcy i dobźi ludzie odchodzą, a fałszywe dranie co interesuje ich tylko przelewanie krwi, wciąż żyją!? Po co oni są nam potrzebni
Chyba nigdy nie znajdę odpowiedzi na to pytanie...
Spoczywaj w pokoju [']['][']
P.S
Ginie kolejny wielki, znany i w pełni oddany swej pracy człowiek. Umarł robiąc to co sprawiało mu największą przyjemność w życiu...

Dlaczego tacy wielcy i dobźi ludzie odchodzą, a fałszywe dranie co interesuje ich tylko przelewanie krwi, wciąż żyją!? Po co oni są nam potrzebni

Spoczywaj w pokoju [']['][']
P.S
Oj kolego Laziale... :roll:3d_man pisze: ps
to jest prowokacja

- Michał Wachacki
- Juventino
Byłeś wielki. Spoczywaj w pokoju.
[*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*]
[*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*]
!!! TYLKO JUVENTUS W MYM SERCU !!!
- swiergot
- Juventino
Bo zaatakowali. Trzeba tępić terroryzm. Nie mają zasad, nie mają honoru, nie ma dla nich różnicy czy zabiją jednego człowieka, czy stu, czy żołnierza, dziennikarza czy najniewinniejszego cywila. Ich dzieci wcześniej uczą się używać karabinu niż mówić. Póki tacy ludzie będą istnieli, na świecie nie będzie bezpiecznie, nie ważne czy z interwencją czy bez interwencji innych krajów.3d_man pisze:nie badzcie smieszni - w Iraku trwa okupacja (ktora nazywa sie misja stabilizacyjna :? ) a Wy piszecie tak jakby to oni zaatakowali jakis inny kraj.
Pytasz poważnie? :?3d_man pisze:zmiesc z powierzchni ziemi Irak i Afganistan ? a dlaczeo nie Stany i Izrael ?

- Dionizos
- Juventino
No i 3d_man ma jak jak najbardziej racje. Powodem takiej a nie innej sytuacji jest panstwo Izrael i nikt inny. Chcac wprowadzic porzadek na bliskim wschodzie wysluguja sie Usa. To, ze durne araby nie potrafia inaczej sie bronic to juz inna sprawa. Martwi mnie tylko naiwnosc niektorych uzytkownikow... :?3d_man pisze:nie badzcie smieszni - w Iraku trwa okupacja (ktora nazywa sie misja stabilizacyjna :? ) a Wy piszecie tak jakby to oni zaatakowali jakis inny kraj.nookie pisze:swiergot pisze:
Racja. Już dawno powinni zmieść z powierzchni ziemii Irak, Afganistan i tym podobne kraje.
Dokladnie...powinno sie wziac przyklad z Ameryki w czasie II wojny i zrzucic atomowki...ciekawe czy po nich byliby tacy chetnie do walki..a jak tak to prosze bardzo..wybic ich i po sprawie....dzisiaj sie mowi tyle o tolerancji i o uprzedzeniach ale jak ja moge nie byc uprzedony do jakiegos muzlumanina kiedy oni takie rzeczy robia?? :evil: :evil:
zmiesc z powierzchni ziemi Irak i Afganistan ? a dlaczeo nie Stany i Izrael ?
Milewicza oczywiscie szkoda - tak jak i szkoda kazdego umierajacego (zwlaszcza przedwczesnie) czlowieka... niech ziemia lekka mu bedzie
ps
to jest prowokacja
Co maja na celu? Przetrwanie! Gdyby moj kraj byl okupowany przez np. Niemcy, to z mila checia wykąpał bym sie w niemieckiej krwi. Z Niemcami to oczywiscie przykladCo maja na celu takie kraje jak Irak, Iran, Afganistan itp. Dobrze Świergot o nich powiedział..

- kouba
- Qualità Juventino
chodziło mi raczej o tym celu zanim sie wojna zaczęła...Dionizos pisze:Co maja na celu? Przetrwanie! Gdyby moj kraj byl okupowany przez np. Niemcy, to z mila checia wykąpał bym sie w niemieckiej krwi. Z Niemcami to oczywiscie przykladCo maja na celu takie kraje jak Irak, Iran, Afganistan itp. Dobrze Świergot o nich powiedział...
- swiergot
- Juventino
Wy chyba nie wiecie co mówicie. Porównujecie USA do Niemców? Obrażacie tym Polskę i inne kraje, które były okupowane przez Hitlera.Dionizos pisze:Co maja na celu? Przetrwanie! Gdyby moj kraj byl okupowany przez np. Niemcy, to z mila checia wykąpał bym sie w niemieckiej krwi. Z Niemcami to oczywiscie przykladCo maja na celu takie kraje jak Irak, Iran, Afganistan itp. Dobrze Świergot o nich powiedział...

- Dionizos
- Juventino
A czy ja porownalem okupacje hitelrowska do okupacji amerykanskiej? Chodzilo mi o to, ze szwaby to nasi sasiedzi i mogli by nas zaatakowac. Zreszta nie wiem kogo mialbym obrazic? Napewno amerykanie poki co nie lamia specjalnie praw czlowieka w Iraku, ale maja na to jeszcze czas.swiergot pisze:Wy chyba nie wiecie co mówicie. Porównujecie USA do Niemców? Obrażacie tym Polskę i inne kraje, które były okupowane przez Hitlera.Dionizos pisze:Co maja na celu? Przetrwanie! Gdyby moj kraj byl okupowany przez np. Niemcy, to z mila checia wykąpał bym sie w niemieckiej krwi. Z Niemcami to oczywiscie przykladCo maja na celu takie kraje jak Irak, Iran, Afganistan itp. Dobrze Świergot o nich powiedział...
Oczywiscie trudno sie spodziewac, ze ich dzialania choc w malym stopniu mozna bedzie porownac do Niemieckich mordow.
Proponuj zrzucic atomowki na twoj dom. Przynioslo by to wielka korzysc calemu swiatu...Dokladnie...powinno sie wziac przyklad z Ameryki w czasie II wojny i zrzucic atomowki...ciekawe czy po nich byliby tacy chetnie do walki..
- swiergot
- Juventino
Ok, sorry, nadinterpretacja. Ale kąpanie się w niemieckiej krwi niewiele różniłoby się od tego co robią teraz irakijscy terroryści.Dionizos pisze:A czy ja porownalem okupacje hitelrowska do okupacji amerykanskiej? Chodzilo mi o to, ze szwaby to nasi sasiedzi i mogli by nas zaatakowac.
Nie wiem jak Ty, ale ja nie życzyłbym sobie być porównywanym do irakijskich terrorystów walczących z "okupantem". Btw, nie uważasz że nie należy nazywać ich obrońcami swojego kraju? Moim zdaniem to nie jest ich kraj, to jest kraj zwykłych ludzi, którzy teraz, po obaleniu Saddama, mają szansę na normalne, wolne życie, a terroryści "wyzwoliciele" im tą szansę odbierają.Dionizos pisze:Zreszta nie wiem kogo mialbym obrazic?
Nie obraź się, ale bije od Ciebie nienawiść "z założenia" do Amerykanów.Dionizos pisze:Napewno amerykanie poki co nie lamia specjalnie praw czlowieka w Iraku, ale maja na to jeszcze czas.
Cieszę się, że to zauważyłeś.Dionizos pisze:Oczywiscie trudno sie spodziewac, ze ich dzialania choc w malym stopniu mozna bedzie porownac do Niemieckich mordow.

- RadeKas
- Juventino
Powiem tak. Ci "bojownicy o wolnosc" to dla mnie zwierzeta. Nawet gorzej. Gardze nimi i mozecie myslec o mnie co chcecie, ale inaczej ich nie potraktuje. Jak uslyszalem o tym (od ksiedza) to naprawde przez mysl przeszla mi bomba atomowa. Nalezaloby ich wybic co do jednego. Bardzo mi sie podoba to co robi Izrael z Hamasem. Kasujal spokojnie przywodcow. Tak powinno byc. Ale niestety tak nie jest, poniewaz wspaniale panstewk takie jak Francja i Niemcy, od razu wszczelyby wrzaski jakie to USA jest niehumanitarne. No coz... poczekamy az zacznal atakowac ich kraje....
Opinia tu wyrazona jest tylko moja i nie musicie sie z nia zgadzac...
srali muszki będzie wiosna
- kEiL
- Juventino
A na temat zrzucania atomówek to zauważyłbym, że te "prymitywne, arabskie kraje" też ja mają (patrz Iran, Pakistan). Więc nie bądźcie zbyt pochopni po przez takie durne decyzje kiedyś nastąpi zagłada tej planety.
Caffe BiancoNeri
- Dionizos
- Juventino
Terroryscie na swoj sposob probuja walczyc o niepodleglosc. Dla nich obecnosc wojsk amerykanskich to hanba, ktorej chca sie pozbyc. Usa popelnia wielki blad probujac wporwadzic w Iraku demokratyczny rzad. Irakijczycy nie sa w i nigdy nie beda w stanie w ten sposob rzadzic krajem. Amerykanie musza znalezc im odpowiedniego przywodzce, ktory zapanuje nad ta masa g....swiergot pisze: Nie wiem jak Ty, ale ja nie życzyłbym sobie być porównywanym do irakijskich terrorystów walczących z "okupantem". Btw, nie uważasz że nie należy nazywać ich obrońcami swojego kraju? Moim zdaniem to nie jest ich kraj, to jest kraj zwykłych ludzi, którzy teraz, po obaleniu Saddama, mają szansę na normalne, wolne życie, a terroryści "wyzwoliciele" im tą szansę odbierają.
Nigdy nie mialem specjalni szacunku do innych narodow, zreszta do naszego tez 8) . Szanuje jedynie Wlochow, Irlandczykow i Chilijczyków 8) . Szczegolnie jedneg pana, ktory kiedys rzadzil w Santiago :twisted: .Nie obraź się, ale bije od Ciebie nienawiść "z założenia" do Amerykanów.
No coz, chyba nie miales mnie nigdy z idiote??Cieszę się, że to zauważyłeś.

- Dionizos
- Juventino
Kiedy pierwszy raz zobaczylem ta wiadomosc, uznalem, ze jest ona autorstwa kolejnego chlopczyka w stylu "nookie", kiedy popatrzylem na nick, szczena mi opadla.RadeKas pisze:Powiem tak. Ci "bojownicy o wolnosc" to dla mnie zwierzeta. Nawet gorzej. Gardze nimi i mozecie myslec o mnie co chcecie, ale inaczej ich nie potraktuje. Jak uslyszalem o tym (od ksiedza) to naprawde przez mysl przeszla mi bomba atomowa. Nalezaloby ich wybic co do jednego. Bardzo mi sie podoba to co robi Izrael z Hamasem. Kasujal spokojnie przywodcow. Tak powinno byc. Ale niestety tak nie jest, poniewaz wspaniale panstewk takie jak Francja i Niemcy, od razu wszczelyby wrzaski jakie to USA jest niehumanitarne. No coz... poczekamy az zacznal atakowac ich kraje....
Ten tekst pochodzi z forum Napoleonskiego. Jego tresc nie wyraza bynajmniej mojego stosunku do narodu zydowskiego, chodziło mi tylko o to, zeby udowodnic Wam, że Arabowie nie sa najgorsi na tym swiecie... Mam nadzieje, ze ten tekst rozszerzy horyzonty niektorych i przestana wierzyc, we wszystko co mowi pani Pienkowska w telewizji... :twisted:.Może się wielu narażę (nie generalizuję jednak i nie utożsamiam całego narodu z oprawcami), ale jest mi znane kilka faktów z historii Izraela, których na próżno szukać w encyklopediach. Pamiętacie o Deir Jassin? 10 kwietnia 1948 roku, trzy lata po zakończeniu II wojny światowej, pięć lat po wybuchu Powstania w warszawskim getcie, żydowscy zwyrodnialcy z Irgunu pod wodzą Menachema Begina zgotowali osadzie istne piekło na ziemi: zastrzelili lub zarąbali 260 mieszkańców - mężczyzn, kobiety i dzieci. Czy był to nakaz ich Jahwe? Czy morderców spotkała zasłużona kara? A może tą karą było przyznanie w roku 1980 Menachemowi Beginowi pokojowej Nagrody Nobla?! Kto zna palestyńskiego chrześcijanina z Gazy - Taraziego, którego żydowscy siepacze pochwycili, gdy wracał z zakupów na targu spożywczym? Żydowscy żołdacy pałami łamali mu nogi, rozkrzyżowali na masce wojskowego pojazdu, ręce przykuli do zderzaka i zabawiali się "ostrą" jazdą po ulicach Gazy. Jak w takim razie potraktować broszurę armii izraelskiej (żydowskiej oczywiście), opublikowaną przez dowództwo Centralnego Rejonu (obejmuje on Zachodni Brzeg Jordanu), w której Naczelny Kapelan dowództwa pisze: "Gdy nasze oddziały natkną się na cywilów, czy to w czasie działań zbrojnych, pościgu, za wrogiem czy rajdu zwiadowczego, to dopóki nie ma pewności, że cywile ci nie zagrażają naszym oddziałom, zgodnie z halachą mogą, a nawet powinni zostać zabici... Pod żadnym pozorem nie należy wierzyć Arabowi, nawet jeśli sprawia wrażenie osoby cywilizowanej... W czasie wojny, gdy nasze oddziały atakują wroga, halacha zezwala, a nawet zaleca by zabijały nawet niegroźnych cywilów, to znaczy z pozoru niegroźnych". No jak potraktować? Może jako przyzwolenie dla "niekontrolowanego" strzelania do ludzi? O pierwszym zamachu terrorystycznym na hotel King Dawid słyszeliście wszyscy-tylko że wtedy nazywało się to "wojną narodu o swoje prawa", a teraz podobne rzeczy nazywa sie terroryzmem (głownie przez twórców tejże haniebnej praktyki wojowania). Gdyby podczas II wojny światowej hitlerowcy zatapiali Żydów żywcem w barkach, jak to robili bolszewicy z "wrogami ludu", a w komorach gazowych ginęliby wyłącznie Polacy i Cyganie, to dzisiaj pies z kulawą nogą o żadnych tam komorach gazowych by nie słyszał. Cały świat by gadał o największym i najbardziej "wyjątkowym" holocauście w dziejach, który - pochłaniał żywcem swe ofiary w zatapianych w morzu barkach! Ja nie jestem antysemitą ja jestem przeciwko antypolonizmowi niektórych zydów i organizacji, które do przesady eksponują swe cierpienia i obwiniają o nie wszystkich dookoła siebie a sami "belki w swym oku nie widzą"
Czekam teraz na odpowiedzi wszystkich znawcow sytuacji politycznej bliskiego wschodu.
- RadeKas
- Juventino
Powiem tak. Jeszcze jako tako rozumialem zabijanie zolnierzy. Nie bylem zszokowany gdy zginal Polak. Wojna to wojna i w wojsku trzeba liczyc sie z panem z kosa w reku. Ale.... gdy porywani i zabijani sa niewinni cywile, po czym ich ciala sa poniewierane, to wscieklosc sie we mnie wzmaga. Czy wedlug Ciebie tak postepuje czlowiek ? Wedlug mnie tak postepuja tylko ludzie godni calkowitej pogardy. Nie kazdy musi sie z Toba zgadzac. Ja mam swoje zdanie, ale szanuje Wasze, dlatego ty uszanuj moje...Dionizos pisze:
Kiedy pierwszy raz zobaczylem ta wiadomosc, uznalem, ze jest ona autorstwa kolejnego chlopczyka w stylu "nookie", kiedy popatrzylem na nick, szczena mi opadla.
srali muszki będzie wiosna