Waldemar Milewicz nie zyje...
- white_wolv
- Juventino
Waldemar Milewicz, jeden najbardziej znanych korespondentów wojennych Telewizji Polskiej, zginął dzisiaj rano w Iraku. Zastrzelony został także drugi dziennikarz, Alegierczyk, od lat pracujący dla TVP.
W szpitalu przebywa polski kamerzysta Jerzy Ernst. Jest ranny w ramię, jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.
O śmierci dziennikarzy poinformował towarzyszący im przewodnik Assir Kamel al-Kazzaz.
Amerykańskie dowództwo w Iraku przekazało dowódcy wielonarodowej dywizji gen. Mieczysławowi Bieńkowi informację, że samochód ekipy telewizyjnej wjechał na minę - powiedział polski charge d'affaires w Bagdadzie Tomasz Giełżecki.
Polski charge d'affairs potwierdził, że dziennikarze w Iraku poruszają się na własną odpowiedzialność. MSZ doradza bowiem wszystkim obywatelom naszego kraju, by rezygnowali z przyjazdu do Iraku. Tych, którzy przyjeżdżają, ambasada ostrzega przed niebezpieczeństwem. Wszyscy polscy dziennikarze przebywają na terenie Obozu Babilon. Jeśli wyjeżdżają, to zwykle irackim samochodem w towarzystwie miejscowego przewodnika. - Czynią to na własne ryzyko. Ambasada ostrzega, że jest to niebezpieczne - podkreślił Giełżecki. - Powszechnie wiadomo, że obie drogi z Bagdadu nie są bezpieczne. Mimo dużego ruchu lokalnego, na trasie ze stolicy do Obozu Babilon istnieje "wysoki stopień ryzyka" - powiedział Giełżecki
zrodlo:http://fakty.interia.pl/news?inf=499488
Odzszedl kolejny wielki i odwazny czlowiek ktorego zawsze podziwialem i szanowalem....
((( [*] [*] [*] [*] [*]
Z kilku tematów założonych jednocześnie zostawiłem ten, w którym podano najwięcej informacji.
swiergot
W szpitalu przebywa polski kamerzysta Jerzy Ernst. Jest ranny w ramię, jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.
O śmierci dziennikarzy poinformował towarzyszący im przewodnik Assir Kamel al-Kazzaz.
Amerykańskie dowództwo w Iraku przekazało dowódcy wielonarodowej dywizji gen. Mieczysławowi Bieńkowi informację, że samochód ekipy telewizyjnej wjechał na minę - powiedział polski charge d'affaires w Bagdadzie Tomasz Giełżecki.
Polski charge d'affairs potwierdził, że dziennikarze w Iraku poruszają się na własną odpowiedzialność. MSZ doradza bowiem wszystkim obywatelom naszego kraju, by rezygnowali z przyjazdu do Iraku. Tych, którzy przyjeżdżają, ambasada ostrzega przed niebezpieczeństwem. Wszyscy polscy dziennikarze przebywają na terenie Obozu Babilon. Jeśli wyjeżdżają, to zwykle irackim samochodem w towarzystwie miejscowego przewodnika. - Czynią to na własne ryzyko. Ambasada ostrzega, że jest to niebezpieczne - podkreślił Giełżecki. - Powszechnie wiadomo, że obie drogi z Bagdadu nie są bezpieczne. Mimo dużego ruchu lokalnego, na trasie ze stolicy do Obozu Babilon istnieje "wysoki stopień ryzyka" - powiedział Giełżecki
zrodlo:http://fakty.interia.pl/news?inf=499488
Odzszedl kolejny wielki i odwazny czlowiek ktorego zawsze podziwialem i szanowalem....

Z kilku tematów założonych jednocześnie zostawiłem ten, w którym podano najwięcej informacji.
swiergot
- behemot
- Qualità Juventino
niestety ten wybitny dziennikarz zginal dzisiaj w Iraku.
ja osobiscie jestem wstrzasniety ta informacja. bardzo lubilem tego dziennikarza. jego reportarze o tym co dzieje sie na swiecie, jego dokumenty w fenomenalny sposob ukazywaly swiat w ktorym przyszo na zyc.
szkoda, wielka szkoda....
[*]
ja osobiscie jestem wstrzasniety ta informacja. bardzo lubilem tego dziennikarza. jego reportarze o tym co dzieje sie na swiecie, jego dokumenty w fenomenalny sposob ukazywaly swiat w ktorym przyszo na zyc.
szkoda, wielka szkoda....
[*]
wake up! catch the rising sun!
- nookie
- Juventino
nie ma go 
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Sting
- Juventino
Straszna sprawa, kiedy rozmawiałemz kolegą o smierci dzienikarza baliśmy sie że może to być on i niestety nasze najgorsze prewidywania się sprawdziły.
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą"
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą"
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']

- Shadow_Alex
- Juventino
Bez watpienia byl jednym z najlepszych dziennikarzy w polsce, zawsze byl tam gdzie sie cos dzialo, gdzie bylo cierpienie i smutek, przedstawiajac rzetelnie wszystkie wydarzenia... Ja osobiscie bardzo go lubilem i ciezko mi jest uswiadomic sobie kto teraz bedzie to dla nas robil co on
Jestem tym bardzo zasmucony i przygnebiony... Do czego prowadzi wojna
Spoczywaj w pokoju...

Jestem tym bardzo zasmucony i przygnebiony... Do czego prowadzi wojna

Spoczywaj w pokoju...
- nookie
- Juventino
swiergot pisze:Racja. Już dawno powinni zmieść z powierzchni ziemii Irak, Afganistan i tym podobne kraje.Shadow_Alex pisze:Do czego prowadzi wojna![]()
Dokladnie...powinno sie wziac przyklad z Ameryki w czasie II wojny i zrzucic atomowki...ciekawe czy po nich byliby tacy chetnie do walki..a jak tak to prosze bardzo..wybic ich i po sprawie....dzisiaj sie mowi tyle o tolerancji i o uprzedzeniach ale jak ja moge nie byc uprzedony do jakiegos muzlumanina kiedy oni takie rzeczy robia?? :evil: :evil:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
- matej
- Juventino

Pokój Jego Duszy [*][*][*][*]

- kouba
- Qualità Juventino
"to miała być taka łatwa wojna..."
Aż ciarki przechodzą na myśl, że USA chciało praktycznie wyjść z minimalna stratą ludzi w tej wojnie. Tymczasem zgineło juz ponad 500 amerykańskich żołnierzy, kilku Brytyjskich i teraz polski dziennikarz
Dowiedziałem sie o tym w szkole. Patrzyliśmy na wiadomości, na wydanie specjalne. Jednak wtedy nie podawali nazwisk i dopiero teraz sie dowiedziałem kto to taki
[*][*][*]
Co maja na celu takie kraje jak Irak, Iran, Afganistan itp.
Dobrze Świergot o nich powiedział...
Aż ciarki przechodzą na myśl, że USA chciało praktycznie wyjść z minimalna stratą ludzi w tej wojnie. Tymczasem zgineło juz ponad 500 amerykańskich żołnierzy, kilku Brytyjskich i teraz polski dziennikarz

Dowiedziałem sie o tym w szkole. Patrzyliśmy na wiadomości, na wydanie specjalne. Jednak wtedy nie podawali nazwisk i dopiero teraz sie dowiedziałem kto to taki

[*][*][*]
Co maja na celu takie kraje jak Irak, Iran, Afganistan itp.

- 3d_man
- Juventino
nie badzcie smieszni - w Iraku trwa okupacja (ktora nazywa sie misja stabilizacyjna :? ) a Wy piszecie tak jakby to oni zaatakowali jakis inny kraj.nookie pisze:swiergot pisze:Racja. Już dawno powinni zmieść z powierzchni ziemii Irak, Afganistan i tym podobne kraje.Shadow_Alex pisze:Do czego prowadzi wojna![]()
Dokladnie...powinno sie wziac przyklad z Ameryki w czasie II wojny i zrzucic atomowki...ciekawe czy po nich byliby tacy chetnie do walki..a jak tak to prosze bardzo..wybic ich i po sprawie....dzisiaj sie mowi tyle o tolerancji i o uprzedzeniach ale jak ja moge nie byc uprzedony do jakiegos muzlumanina kiedy oni takie rzeczy robia?? :evil: :evil:
zmiesc z powierzchni ziemi Irak i Afganistan ? a dlaczeo nie Stany i Izrael ?
Milewicza oczywiscie szkoda - tak jak i szkoda kazdego umierajacego (zwlaszcza przedwczesnie) czlowieka... niech ziemia lekka mu bedzie
ps
to jest prowokacja
la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...