Waldemar Milewicz nie zyje...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 12:17

Waldemar Milewicz, jeden najbardziej znanych korespondentów wojennych Telewizji Polskiej, zginął dzisiaj rano w Iraku. Zastrzelony został także drugi dziennikarz, Alegierczyk, od lat pracujący dla TVP.

W szpitalu przebywa polski kamerzysta Jerzy Ernst. Jest ranny w ramię, jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.

O śmierci dziennikarzy poinformował towarzyszący im przewodnik Assir Kamel al-Kazzaz.

Amerykańskie dowództwo w Iraku przekazało dowódcy wielonarodowej dywizji gen. Mieczysławowi Bieńkowi informację, że samochód ekipy telewizyjnej wjechał na minę - powiedział polski charge d'affaires w Bagdadzie Tomasz Giełżecki.

Polski charge d'affairs potwierdził, że dziennikarze w Iraku poruszają się na własną odpowiedzialność. MSZ doradza bowiem wszystkim obywatelom naszego kraju, by rezygnowali z przyjazdu do Iraku. Tych, którzy przyjeżdżają, ambasada ostrzega przed niebezpieczeństwem. Wszyscy polscy dziennikarze przebywają na terenie Obozu Babilon. Jeśli wyjeżdżają, to zwykle irackim samochodem w towarzystwie miejscowego przewodnika. - Czynią to na własne ryzyko. Ambasada ostrzega, że jest to niebezpieczne - podkreślił Giełżecki. - Powszechnie wiadomo, że obie drogi z Bagdadu nie są bezpieczne. Mimo dużego ruchu lokalnego, na trasie ze stolicy do Obozu Babilon istnieje "wysoki stopień ryzyka" - powiedział Giełżecki

zrodlo:http://fakty.interia.pl/news?inf=499488

Odzszedl kolejny wielki i odwazny czlowiek ktorego zawsze podziwialem i szanowalem....:(((( [*] [*] [*] [*] [*]

Z kilku tematów założonych jednocześnie zostawiłem ten, w którym podano najwięcej informacji.

swiergot

behemot

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 12:23

niestety ten wybitny dziennikarz zginal dzisiaj w Iraku.

ja osobiscie jestem wstrzasniety ta informacja. bardzo lubilem tego dziennikarza. jego reportarze o tym co dzieje sie na swiecie, jego dokumenty w fenomenalny sposob ukazywaly swiat w ktorym przyszo na zyc.

szkoda, wielka szkoda....

[*]

wake up! catch the rising sun!
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 12:25

Założylem taki sam temat ale został usunięty... ale nie to jest najważniejsze to nie ma znaczenia...Zginął kochając swój zawód...Zginął kochając to co robi...Wielka szkoda :( Spoczywaj w pokoju [*]

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 12:38

Wielka szkoda :( zawsze podziwiałem go za odwage

['] R.I.P

Dawniej Virus[Mauro].
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 12:49

nie ma go :cry:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Jędruś

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 13:00

["] ["] ["] ["] ["] dla Waldemara :cry:.

kostekyo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 13:47

Zawsze podziwialem go za odwage. Wyjezdzal zawsze tam gdzie bylo niebezpiecznie i byl jednym z najlepszych korespondentow z zagranicy pracujacych w TVP. Pokoj jego duszy [*][*][*][*][*]

Sting

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 14:04

Straszna sprawa, kiedy rozmawiałemz kolegą o smierci dzienikarza baliśmy sie że może to być on i niestety nasze najgorsze prewidywania się sprawdziły.
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą"

['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']

Obrazek
Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 14:29

Bez watpienia byl jednym z najlepszych dziennikarzy w polsce, zawsze byl tam gdzie sie cos dzialo, gdzie bylo cierpienie i smutek, przedstawiajac rzetelnie wszystkie wydarzenia... Ja osobiscie bardzo go lubilem i ciezko mi jest uswiadomic sobie kto teraz bedzie to dla nas robil co on :(
Jestem tym bardzo zasmucony i przygnebiony... Do czego prowadzi wojna :(

Spoczywaj w pokoju...

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 14:29

strasznie mi szkoda Milewicza :cry: :cry: Był już korespondentem na tylu wojnach i w Iraku przestało mu sprzyjać szczęście :cry: :cry:
['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 14:52

Shadow_Alex pisze:Do czego prowadzi wojna :(
Racja. Już dawno powinni zmieść z powierzchni ziemii Irak, Afganistan i tym podobne kraje.

Obrazek
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 15:13

swiergot pisze:
Racja. Już dawno powinni zmieść z powierzchni ziemii Irak, Afganistan i tym podobne kraje.

Dokladnie...powinno sie wziac przyklad z Ameryki w czasie II wojny i zrzucic atomowki...ciekawe czy po nich byliby tacy chetnie do walki..a jak tak to prosze bardzo..wybic ich i po sprawie....dzisiaj sie mowi tyle o tolerancji i o uprzedzeniach ale jak ja moge nie byc uprzedony do jakiegos muzlumanina kiedy oni takie rzeczy robia?? :evil: :evil:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 15:14

:cry: bardzo go lubiłem to był facet który nigdy się niczego nie bałi zawsze był w centrum wydarzeń. Facet który w pełni oddał się pracy i wykonywał ją bezbłędnie. To kolejny wielki Polak który odszedł w ostatnim czasie :( :(
Pokój Jego Duszy [*][*][*][*]

Obrazek
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 16:03

"to miała być taka łatwa wojna..."

Aż ciarki przechodzą na myśl, że USA chciało praktycznie wyjść z minimalna stratą ludzi w tej wojnie. Tymczasem zgineło juz ponad 500 amerykańskich żołnierzy, kilku Brytyjskich i teraz polski dziennikarz :(

Dowiedziałem sie o tym w szkole. Patrzyliśmy na wiadomości, na wydanie specjalne. Jednak wtedy nie podawali nazwisk i dopiero teraz sie dowiedziałem kto to taki :(

[*][*][*]

Co maja na celu takie kraje jak Irak, Iran, Afganistan itp. :?: Dobrze Świergot o nich powiedział...

3d_man

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 16:11

nookie pisze:
swiergot pisze:

Dokladnie...powinno sie wziac przyklad z Ameryki w czasie II wojny i zrzucic atomowki...ciekawe czy po nich byliby tacy chetnie do walki..a jak tak to prosze bardzo..wybic ich i po sprawie....dzisiaj sie mowi tyle o tolerancji i o uprzedzeniach ale jak ja moge nie byc uprzedony do jakiegos muzlumanina kiedy oni takie rzeczy robia?? :evil: :evil:
nie badzcie smieszni - w Iraku trwa okupacja (ktora nazywa sie misja stabilizacyjna :? ) a Wy piszecie tak jakby to oni zaatakowali jakis inny kraj.
zmiesc z powierzchni ziemi Irak i Afganistan ? a dlaczeo nie Stany i Izrael ?

Milewicza oczywiscie szkoda - tak jak i szkoda kazdego umierajacego (zwlaszcza przedwczesnie) czlowieka... niech ziemia lekka mu bedzie

ps
to jest prowokacja

la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
ODPOWIEDZ