Finał LM Porto vs Monaco. Kto wygra ?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
tawiarz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2004, 17:33

Mam nadzieję, że mecz będzie ciekawy. najbardziej to bym sobie marzył 3:3, a potem karne. Nie mogę się już doczekać pojednku dwóch wielkich piłkrzy Deco i Giuly. Jak ja chciałbym ich zobaczyć w Juve. Obaj są piłkarsko świetni, bajeczny technicznie, szybki drybling, tak można ich scharakteryzować. Bardziej obstaje, przy Monaco, ale tylko dlatego, że trenerem tego zespołu jest wspaniały człowiek, człowiek, który jako zawodnik zyskał sobie mój szacunek na zawsze. Wielki wojownik, świetny przywódca i wspaniały człowiek. Przejdźmy jednak do rzeczy, przeanalizujmy oba zespoły. Bramka: drużyna Porto (P) Vitor Baia: ma 35 lat, w swojej karierze grał w Barcelonie, z reprezentacją Portugalji był na Euro 1996, Euro 2000, MŚ2002. Monaco (M) Flavio Roma ma 30 lat jest Włochem, ale nigdy nie odegrał ważnej roli w reprezentacji, nie grał w żadnym wielkim klubie, jego poprzedni klub to bodajrze Piacenza, ale nie jestem pewien. Mimo iż Baia jest starszy, chyba jest lepszy niż Roma, ma zasobą lata doświadczenia gry na najwyższym poziomie. 1:0 dla PortoObrona: (P) Jorge Costa doświadczony, pewny obrońca. Ma swoje lata, ale mimo swoich 33 lat ciągle pewny punkt drużyny. Uczestnik tych samych imprez co Baia. (M)Sebastien Squillaci młody zaledwie 24 letni francuz jest doskonałym obrońcą to jego pierwszy klub, ale w grze tego młodego piłkarza wcale nie widać stremowania. Wszystko jeszcze przed nim, ale moim zdaniem nie jest gorszym obrońcą niż Jorge Costa (1:1)2:1 dla Porto; (P) Ricardo Costa 23 letni obrońca, którego można nazwać solidnym defensorem. Kolejny Portugalczyk, ale bez sukcesów w reprezentacji. (M) Julien Rodriguez ma 26 lat, a więc wszystko jeszcze przed nim. Jest bardzo pewnym punktem zespołu. Świetnie współpracuje ze Squillacim. Po jego stronie stoi także doświadczenie większe niż u R.Costy. (0:1) Mamy remis 2:2. (P) Nuno Valente także bardzo doświadczony piłkarz. 30 lat gry na najwyższym poziomie, między innymi w Sporting Lizbona przyniosło efekty w postaci ogromnego doświadczenia. Dobry techniczne, trudny do ogrania.(M) Patrice Evra kolejny młody zdolny. Ma 23 lata przyszedł do monaco z Nicei, wielka chęć gry, ale mimo to słabszy od Valente, zdarzają mu sie głupie wpadki, zwłaszcza niepotrzebne faule. (1:0) 3:2 dla Porto. Ostatni z obrońców to (P) Ricardo Carvalho 26 letni portugalczyk jest także ważnym ogniwem obrony Porto. Stylem gry podobny do Jorge Costy. wysoki świetnie gra głową. (M) Hugo Ibarra starszy od Carvalho, niższy, ale za to świetnie wyszkolony technicznie. Oprócz wielkiej roli w defensywie ma ogromne znaczenie ofensywne dla swojego zespoły. W razie potrzeby potrafi wyprowadzić skuteczna akcję. (0:1) 3:3 znów remis. Czas na pomoc: (P) Maniche grał juz w Benfice Lizbona, a ma 27 lat. Potrafi poprowadzić swój zespół, ale kiedy trzeba potrafi przetrzymać piłkę.(M) Jerome Rothen francuz ma 26 lat i w tym sezonie zadziwia wszystkich. Jak nikt inny potrafi rozprowadzać piłki. Jego podania są wymierzone co do centymetra. Kiedy ogląda się jego podania ma się wrażenie, że cos kieruje piłka juz po jej zagraniu. Bez wątpienia jest lepszy od Maniche. (0:1) 3:4. (P) Dimitri Alenitchev. Rosjanin ma 32 lata i ciągle jest w wysokiej formi. Grał miedzy innymi w Romie i chyba w Spartaku Moskwa. Potrafi pozytywnie zaskoczyć. (M) Edouard Cisse ma 26 lat, ale jest bardzo doswiadczonym piłkarzem. Grał juz w PSG, West Ham, dobrze gra głową, ma dobre warunki fizyczne, jest waleczny nigdy ni przechodzi obok meczu. (1:1) 4:5. Costinha mimo 30 na karku wciąż szybki i dobry technicznie, co ciekawe Costinha grał w Monaco i to może miec pewne znaczenie. Sam twierdzi, że wygrana w tej edycji ligi mistrzów może byc dla niego ostatbią szansą na odniesienie wielkiego sukcesu. (M) Lucas Bernardi grał w przeszłości w Olimpique Marsylia, ma 27 lat i jest solidnym zawodnikiem. Zdecydowanie wygrana Costinhy. 5:5. (P) Deco od niego najwięcej zależy w zespole Porto. Jest bajeczny technicznie ma świetny zmysł taktyczny. Mało kto wie, że jest Brazylijczykiem. Ma 27 lat, ale jego wartość dla zespołu jest nie do pzecenienia. (M) Ludovic Giuly francus gra podobnie do Deco, jest niezwykle niski, ale nie przeszkadza mu to być absolutnym liderem zespołu ma 28 lat w reprezentacji nie do końca doceniony (rywalizuje o miejsce z Zidanem) Jeśli ma dobry dzień jest nie do powstrzymania. Obaj są świetni i zwycięstwo w meczu 26 maja zalezeć będzie od ich gry. Remis między nimi. 6:6. Atak (P) Derlei brazylijczyk dopiro co powrócił do zespołu po ciężkiej kontuzji. Ma 29 lat i ogromny instykt strzelecki zdobywa durzo bramek. (M) Fernando Morientes Hiszpan jest najbardziej niedocenianym piłkarzem świata. Ma 28 lat i praktycznie przez całą swoją karierę był w cieniu Raula. Nie ma wątpliwości, ze jest lepszy od Derleia. 6:7 dla Monaco. (P) Carlos Alberto młody brazylijczyk o bajecznej technice. Mało wiem o tym piłkarzu, ale zrobił na mnie ogromne wrarzenie w tej edycji LM, zwłaszcza meczem z M.U. (M) Dado Prso jest chorwatem, który na dobre w światowej piłce pojawił sie w tym sezonie. Dobry technicznie, ale mimo wszystko, chba słabszy od Alberto. Choc nie jestem pewien. 7:7. Jeśli chodzi o trenera, to chyba nie ma wątpliwości kto jest lepszy Didier Deschamps czy Jose Mourinho. A więc końcowy wynik to 7:8 dla Monaco.

Edgar Davids

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2004, 19:29

jasne ze Monaco wygra :D jak dla mnie to Porto z Deporem fartem wygrało :? Depor byl lepszy... chociaz i tak niezbyt ciekawy mecz.... w sumie to na poczatku obstawialo sie na 99% Depor na miszcza ;) ewentualnie chelsea ;) ale widać-LM w tym roku do konca zaskakuje :P

Mio cuore sempre sara bianco-nero :*
Tymol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2004, 19:34

nie ważne____> wygra monaco
ważńe_______>za rok wygra JUVE

Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2004, 20:06

wygra monaco z 2-0... taką mam nadzieje... Kto by sie spodziewał??? Za rok Juve vs Monaco w finale!

Obrazek
Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2004, 21:50

Mnie jest wszystko jedno która z tych drużyn wygra ponieważ do obu mam wielki sentyment.
Jednak ten sentyment jest ciut większy dla Porto dlatego stawiam na Porto 2:1 Monaco

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2004, 23:56

ALLEZ MONACO!!!!!
....i wszystko jasne ;)
Może by tak cosik na nich u bukmachera postawić?...Hmmm...pomysł wart zastanowienia. Ale wracając do tematu - karnych nie będzie, ale czeka nas piękny mecz...Ech stare czasy się przypominają kiedy Ajax grał w podobnym stylu i wygrał LM...A w następnym sezonie...to już chyba każdy wie kto wygrał LM... :twisted:

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 00:27

Jak najbardziej będe kibicował drużynie z ksiestwa monaco. Mimo że porto również lubie , ale gra monaco o wiele barddziej mi imponuje.
Obie drużyny grają niezwykle efoktewnie , prezentując piękny ofensywny futbol ( w szczególności monaco). Zapoiwada sie spora liczba goli :) :) .
Mimo że będe za monaco to sądze że wygra porto, które jest bardziej doświadczone w walce o najwyższą stawkie w europejskich pucharach. W szczególności dlatego że rok temu grali w finale pucharu UEFA który to zdobyli. Ale wierze w monaco , a więc... Forza Monaco:):).

PS: chyczes ---> gratuluje wiedzy :wink: , nie moge oprzeć się wrażeniu że możesz być fanem porto i monaco :wink:

Kamil de Lellias

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 09:06

Platini podobno mówił ze Didier osiagnie wiecej jako trener niz jako pilkarz! Mam nadzieje ze pasmo sukcesow rozpocznie sie w finale z Porto, a potem kilkia ladnych sezonow w Juve!!!

wildbull

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 10:09

Ja uważam, że finał wygra Monaco, jest lepsze, gra piękny, ofensywny football, jest dobrze zgraną ekipą. Kolejny plus to ex zawodnik JUVE - trener Didier!!

Pavciooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2004, 10:18

Ja lubię obydwa zespoły. I uważam, że obydwa mają szanse wygrać. Monaco ma dużo świerzości i pomysły na grę. Porto ma za to doświadczonych zawodników, którzy też potrafią sprawić niespodziankę. Nie można tu mówić, że któryś z zespołów ma większe szanse.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2004, 15:00

Ja stawiam na Monaco. I jestem pewien ze bedziemy swiadkami pieknego meczu. Osobiscie jestem za Monaco.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2004, 15:03

Ja mam nadzieje ze Wygra MOnaco!!!! Przecierz trenuje ich byly zawodnich JUventusu!! Zycze Deshampowi jak najlepiej zeby wygral final a takze zeby sie zmobilizowali w Lidze i siegneli Po tytul Mistrzowski!!!! Niech tez Wyjda z Dlugow!!! Odsprzedaja nam paru zawdonikow i bendzie ok!!! :twisted:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Pavel87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2004, 15:55

Ja bym wolał żeby wygrało Monaco bo grają teraz najlepszę piłkę w Europoi i tranujke ich wiadomo kto ale boje sie że wygra Porto

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2004, 16:24

ja jestem za Monaco ale to tylko dlatego ze Porto wygralo Puchar UEFA !!!
Ja chce Morientesa,Rothena,Evre,Deco w Juve !!!!!!

JTFC

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2004, 16:56

wiadomo że monaco bo po 1 ma lepszy skład a po 2 drugie gra najlepiej ze wszystkich drużyn w cl

wola
ODPOWIEDZ