LM 19/20 (gr. D) [1]: Atletico Madryt 2-2 JUVENTUS F.C
- Dragon
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mecz 1 kolejki LM 19/20:
Atletico Madryt - JUVENTUS F.C
MIEJSCE:
Madryt / Hiszpania - Wanda Metropolitano (67 703)
CZAS:
18.09.2019 (środa), godzina 21:00
O przeciwniku:
LIGOWA FORMA U SIEBIE (La Liga):
Zwycięstw: 2
Remisów: -
Przegranych: -
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE (La Liga):
Zwycięstw: 1
Przegranych: 1
OSTATNIE MECZE:
NAJLEPSZY STRZELEC:
Vitolo: 2 (2 gole w La Laiga)
NAJLEPSZY ASYSTENT:
Trippier, Felix, Costa, Lodi: 1 (1 asysta w La Laiga)
- -
- -
- Morata, Thomas.
- ??
AKTUALNA TABELA GR D:
-
JUVENTUS:
LIGOWA FORMA U SIEBIE:
LIGOWA FORMA NA WYJEŹDZIE:
Remisów: 1
OSTATNIE MECZE:
NAJLEPSZY STRZELEC:
G. Chiellini, G.Higuain, C.Ronaldo, Danilo: 1 - (1 gol w Serie A)
NAJLEPSZY ASYSTENT:
Douglas Costa: 2 - (2 asysty w Serie A)
- -
- -
- Perin, Pjaca, Douglas Costa, Chiellini - Pjanić i Danilo (do oceny)
- Perin, Pjaca, Chiellini. E.Can i Mandżukić.
HISTORIA SPOTKAŃ Z ATLETICO MADRYT (Kliknij aby zobaczyć)
OSTATNI POJEDYNEK DRUŻYN NA WANDA METROPOLITANO (Kliknij aby obejrzeć)
PRZEWIDYWANE SKŁADY:
Atletico Madrid (4-4-2): Oblak; Trippier, Savic, Gimenez, Hermoso; Koke, Saul, Llorente, Lemar; Felix, Diego Costa.
Juventus (3-5-2): Szczesny; Rugani, Bonucci, de Ligt; Cuadrado, Khedira, Pjanic, Matuidi, Alex Sandro; Bernardeschi, Ronaldo.
Aktualizacja: 21.08.2019
(Przewidywane składy zalecamy traktować z dystansem)
Sędziuje: Danny Makkelie
MECZ W INTERNECIE:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
MECZ NA ŻYWO W TV:
POLSAT SPORT PPV3
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Ostatnio zmieniony 26 września 2019, 17:47 przez Dragon, łącznie zmieniany 2 razy.
- notquitemytempo
- Juventino
W tym składzie, który podałeś, nie zgadza się absolutnie nic. Rugani? Berna w dwójce na ataku? Matuidi i Khedira znów w pierwszym? Oby nie, to by było za wiele. :co?:
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nie mam dobrych przeczuć przed tym spotkaniem, kontuzje, brak formy, nie zwiastują najlepiej. Szczerze mówiąc, to na ten moment remis brałbym w ciemno, nie mówię, że nie stać nas na zwycięstwo, ale trzeba by wejść na maksimum zaangażowania w tym spotkaniu, a i to nie zawsze wystarcza. W obliczu kontuzji Costy, fatalnej gry Berny i niepewnego występu Higuaina, zaryzykowałbym z postawieniem na dwójkę CR7-Dybala z przodu. Ustawienie w którym Pawełek czuł się kiedyś najlepiej i jeśli ma jeszcze odpalić to chyba tylko w takim zestawieniu. Nie mamy za wiele do stracenia. Najgorsze to, że na ten moment to ani atak, ani obrona niepewna.
Liczę jednak na to, że chłopaki się ogarną i damy radę, 60 minut meczu z Napoli pokazało, że jak chcemy to potrafimy, więc nadzieja jest.
Liczę jednak na to, że chłopaki się ogarną i damy radę, 60 minut meczu z Napoli pokazało, że jak chcemy to potrafimy, więc nadzieja jest.
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeżeli zagramy 3-5-2 i napastnikiem nie będzie Dybała tylko Berna to już nie mam pytań .
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- San Holo
- Madridista
Jeśli to was pocieszy, to napiszę tylko, że defensywnie Atleti wyglada w tym sezonie po prostu słabo. Nie jest to w żadnym wypadku poziom, do którego Simeone przyzwyczaił nas przez kilka ostatnich lat (choć już w zeszłym sezonie było ciut gorzej) - dwa gole materacom potrafił wcisnąć choćby Eibar czy ostatnio RSSS. Wystarczy trochę ich docisnąć i się robi gorąco; najsłabszymi punktami są boki obrony - Trippier jest pod formą, a Renan Lodi na razie wygląda na zawodnika z potencjałem, ale jest bardzo chimeryczny i niepewny w interwencjach (więcej daje w ofensywie). Środek pola niewiele się zmienił od zeszłego sezonu. Najwięcej z przodu trzeba uważać na Joao Felixa, bo jest to naprawdę lider ich ofensywy, na równi z Diego Costą, aczykolwiek Portugalczyk posiada technikę i umiejętności nieporównywalne do żadnego innego piłkarze Atleti. Ogromny talent, pracuje po obu stronach boiska, nawet jeśli brakuje mu fizyczności, jest szybki, ma ciąg na bramkę, i nie tylko strzela, ale też dobrze widzi lepiej ustawionych kolegów, jest też bardzo uniwersalny, bo Simeone testował go na każdej pozycji w ataku, był sprawdzany również jako skrzydłowy.
Wydaje mi się, że nie będzie w tym meczu jednego faworyta, ale jak pokazał mecz z Sociedad, Atleti wcale nie jest takie trudne do ogrania, wystarczy grać pressingiem i spróbować zdominować ich ofensywnie. Felix i Costa sami nic nie wykreują, więc odcięcie ich od podań będzie kluczowe. Zabiegać się ich nie da, bo są świetnie - jak zwykle - przygotowani kondycyjnie, ale naprawdę nie jest to defensywny monolit nie do przejścia.
Ja stawiam na bramkowy remis, może 1:1.
Wydaje mi się, że nie będzie w tym meczu jednego faworyta, ale jak pokazał mecz z Sociedad, Atleti wcale nie jest takie trudne do ogrania, wystarczy grać pressingiem i spróbować zdominować ich ofensywnie. Felix i Costa sami nic nie wykreują, więc odcięcie ich od podań będzie kluczowe. Zabiegać się ich nie da, bo są świetnie - jak zwykle - przygotowani kondycyjnie, ale naprawdę nie jest to defensywny monolit nie do przejścia.
Ja stawiam na bramkowy remis, może 1:1.
1902 Para Siempre
- Osgiliath
- Juventino
Trochę mi już ciśnienie zeszło po tym bezjajecznym remisie, nie mniej zaraz znowu się zirytuję widząc prognozowany skład.
Jeśli mamy grać 3-5-2 to ja chcę w podstawie dzika Demirala kosztem Ruganiego, w pomocy wreszcie Rabiota cały mecz a w ataku - skoro to ma być dwójka z przodu - Dybalę. Niech primadonna pokaże co tam potrafi, bo już słyszałem że gamoń agent zaczął utyskiwać.
Nie mniej i tak nie nastawiam się na fajerwerki, jeśli o nas chodzi. Remis bym brał, tym bardziej, że to wyjazd, no a w związku z tym obawiam się, co tam Felix może nawyczyniać.
Jeśli mamy grać 3-5-2 to ja chcę w podstawie dzika Demirala kosztem Ruganiego, w pomocy wreszcie Rabiota cały mecz a w ataku - skoro to ma być dwójka z przodu - Dybalę. Niech primadonna pokaże co tam potrafi, bo już słyszałem że gamoń agent zaczął utyskiwać.
Nie mniej i tak nie nastawiam się na fajerwerki, jeśli o nas chodzi. Remis bym brał, tym bardziej, że to wyjazd, no a w związku z tym obawiam się, co tam Felix może nawyczyniać.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
W tym momencie 3-5-2 wydaje się naprawdę dobrym ustawieniem, tyle że:
- czas by Wojtuś sobie odpoczął, a Gigi wyszedł w pierwszym
- Demiral powinien dołączyć do dwójki De Ligt Bonucci, żeby ktoś może zaczął ogarniać grę w defensywie
- Sandro i Cuadrado na wahadłach
- środek pola Ramsey-Rabiot-Khedira (wstawiłbym Cana, ale nie zgłoszony )
- w ataku Ronaldo z Dybalą kosztem Hamburgera
Buffon - Demiral, Bonucci, De Ligt - Cuadrado - Khedira, Rabiot, Ramsey, Sandro - Dybala, Ronaldo
- Demiral powinien dołączyć do dwójki De Ligt Bonucci, żeby ktoś może zaczął ogarniać grę w defensywie
Buffon - Demiral, Bonucci, De Ligt - Cuadrado - Khedira, Rabiot, Ramsey, Sandro - Dybala, Ronaldo
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Elohi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Czym się Wojtuś zmęczył?jackop pisze:W tym momencie 3-5-2 wydaje się naprawdę dobrym ustawieniem, tyle że:
Dla Demirala jest jeszcze za wcześnie, zagra Rugani, który jako tako rozumie się z Leo.
Zarówno dla Ramseya jak i Rabiota jest też za wcześnie. Ramsey potrzebuje gry po 10-20 min. Już prędzej zagra Rabiot, ale też nie cały mecz. Dlatego obstawiam pomoc Matuidi, Bentacur, Khedira.
W ataku CR7 + Higuain/Dybala.
I nie panikowałbym jeśli chodzi o końcowy wynik. Patrząc na formę obu drużyn to będzie wyrównany mecz. Zwycięstwo jest w naszym zasięgu.
""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
- CzeczenCZN
- Juventino
No ja jakoś mam dziwnie dobre przeczucia odnośnie tego meczu. Stawiam 0-2 i udany start w fazie grupowej. W ataku bym postawił na Higuaina. Uważam że on będzie dobrym wyborem na fizycznie grające Atletico.
- Wojtek
- Juventino
Sky : Higuain odniósł tylko cios. Nie martwi się o swoje warunki. Oczekuje, że będzie dostępny i rozpocznie grę.Dragon pisze:Higuain prawdopodobnie też wypada. Kosmos :giveup:
Di Marzio tez informuje, że zagra.
- Św1Stu LbTp^
- Juventino
Zobaczymy kto odpadnie dopiero jak ogłoszą wyjściową jedenastkę, bo jeszcze ktoś ( tfu! ) podczas treningu może wypaść.
Osobiście sam jestem ciekaw jak będzie wyglądać to spotkanie, bo po ostatniej wpadce ekipy z Madrytu to zapowiada się średnie Atletico vs średni Juventus hehe. Chciałbym również zobaczyć ustawienie 3-5-2, gdzie :
CR7-Dybala
Sandro - Rabiot - Bentancur - Ramsey - Cuadrado
de Ligt - Bonucci - Demiral
Szczęsny/Buffon
Szkoda, że niie gramy we wtorek, bo tak trzeba czekać o dzień dłużej..no ale oby było warto i zawodnicy wynagrodzili nam za ostatnie spotkanie w Serie A.
Osobiście sam jestem ciekaw jak będzie wyglądać to spotkanie, bo po ostatniej wpadce ekipy z Madrytu to zapowiada się średnie Atletico vs średni Juventus hehe. Chciałbym również zobaczyć ustawienie 3-5-2, gdzie :
CR7-Dybala
Sandro - Rabiot - Bentancur - Ramsey - Cuadrado
de Ligt - Bonucci - Demiral
Szczęsny/Buffon
Szkoda, że niie gramy we wtorek, bo tak trzeba czekać o dzień dłużej..no ale oby było warto i zawodnicy wynagrodzili nam za ostatnie spotkanie w Serie A.