Najbogatsze kluby swiata !
- ForzaJuve
- Juventino

Firma Deloitte and Touche opublikowala liste obecnie 10 najbogatszych klubow pilkarskich na swiecie.Po raz 7 z rzedu pierwsze miejsce zajmuje Manchester Utd.Juventus zajmuje 2 miejsce.
1. Manchester United 251,4 mln €
2. Juventus Turyn 218,3 mln €
3. AC Milan 200,2 mln €
4. Real Madryt 192,6 mln €
5. Bayern Monachium 162,7 mln €
6. Inter Mediolan 162,4 mln €
7. Arsenal Londyn 149,6 mln €
8. FC Liverpool 149,4 mln €
9. Newcastle United 138,9 mln €
10. Chelsea Londyn 133,8 mln €
Co ciekawe na 16 miejscu sklasyfikowane jest Leeds United, ktore podobno ma bardzo duze dlugi i ma sprzedawac swoich najlepszych pilkarzy.Sam nie wiem co juz na ten temat myslec, ale jezeli to prawda to w lecie, mozemy spodziewac sie bardzo ciekawych transferow.Takie jest moje zdanie :!:
zrodlo: http://www.fcliverpool.pl/index.php?nr=5384 /wlasne
1. Manchester United 251,4 mln €
2. Juventus Turyn 218,3 mln €
3. AC Milan 200,2 mln €
4. Real Madryt 192,6 mln €
5. Bayern Monachium 162,7 mln €
6. Inter Mediolan 162,4 mln €
7. Arsenal Londyn 149,6 mln €
8. FC Liverpool 149,4 mln €
9. Newcastle United 138,9 mln €
10. Chelsea Londyn 133,8 mln €
Co ciekawe na 16 miejscu sklasyfikowane jest Leeds United, ktore podobno ma bardzo duze dlugi i ma sprzedawac swoich najlepszych pilkarzy.Sam nie wiem co juz na ten temat myslec, ale jezeli to prawda to w lecie, mozemy spodziewac sie bardzo ciekawych transferow.Takie jest moje zdanie :!:
- El_chico_a_Coruna
- Juventino

Pewnie jest to kolejny bardzo madry ranking uwzgledniajacy tylko przychody klubow, a nie saldo przychodow i rozchodow... :?
- KowalFromStolica
- Juventino

Nie wiem po co wogóle robią takie rankingi... Nie dość że ściemniają w nich strasznie albo jak powiedział El_chico_a_Coruna nie uwzględniają wszystkiego to nie ma w tym żadnego celu :?
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- Dziadek
- Juventino

No! Dobrze mowisz CHICO. Przy takich rankingach powinni jeszcze dodawac wartosc pilkarzy, przychody jak i "odchody" :lol: :lol:
Moim zdaniem taki ranking jest nieważny. NApewno Chelsea jest na lepszym niz na 10 miejscu...
Moim zdaniem taki ranking jest nieważny. NApewno Chelsea jest na lepszym niz na 10 miejscu...
- J1897
- Juventino

a co powiesz o Interze, który znajduje się na 6. miejscu, albo o Milanie 3. miejsceForzaJuve pisze:Co ciekawe na 16 miejscu sklasyfikowane jest Leeds United, ktore podobno ma bardzo duze dlugi i ma sprzedawac swoich najlepszych pilkarzy.Sam nie wiem co juz na ten temat myslec, ale jezeli to prawda to w lecie, mozemy spodziewac sie bardzo ciekawych transferow.Takie jest moje zdanie :!:
podobno te kluby miały jeszcze w styczniu wielkie zadłużenie :!:
te rankingi są "z pupy"
jestem bardzo ciekawy w jaki sposób się je tworzy :?
P.S. widzę, że moderatorzy/admini wycięli z forum każde(choćby najdrobniejsze) "przekleństwo" :!: nieźle :!:
- BiancoNerri_
- Juventino

Wszystkie te renkingi są jedna wielką ściemą.Np.Najlepszym klubem jest Ac Milan hehe ale ściema.Albo Ranking Fifa to też przesadzone.
- Pawciosss
- Juventino

do Chelsea mogliby dodać takie coś + niewiadoma zrzutka od Abramowicza
Juve z tego co wiem to na pewno ma dość pokaźne dochody (odliczając dochody piłarzy itepe.) ,tylko mogliby kiedyś sypnąć kasą
a tak patrząc na to co tu piszecie to tak się kończy wesołe życie na kredyt :!:
Juve z tego co wiem to na pewno ma dość pokaźne dochody (odliczając dochody piłarzy itepe.) ,tylko mogliby kiedyś sypnąć kasą
a tak patrząc na to co tu piszecie to tak się kończy wesołe życie na kredyt :!:
- Juverulez!
- Juventino

- Tomek.Broniowski
- Juventino

Hmmmm to ja myślałem że najbogatsze kluby to ManUtd I Real.. a tu się okazuje że drugi nasz Juventusik... no , no ładnie... tylko żeby to była prawda.. bo nigdy nie ma zapewnienia ze są to prawdziwe informacje !
FORZA JUVE !!! JUVE TO POTĘGA !!!
- MediapuntA
- Juventino

Tojest niemożliwe że CHELSEA jest na 10 miejscu :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:.Przecież ten klub to jst najbogatszy
Te rankingi są powalone
- Pawciosss
- Juventino

CoTomek.Broniowski pisze:Hmmmm to ja myślałem że najbogatsze kluby to ManUtd I Real.. a tu się okazuje że drugi nasz Juventusik... no , no ładnie... tylko żeby to była prawda.. bo nigdy nie ma zapewnienia ze są to prawdziwe informacje !