Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
no wlasnie nie, bo pojawila się informacja, ze Paratici pojechal do UK negocjować trasnfer Cancelo do City. - Corriero Torino.
/calciomercato.
A nie gadac o Lukaku i Dybali
/calciomercato.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Wojtek
- Juventino
Też chciałbym wierzyć w coś innego, ale po akcji z trenerem nauczyłem się że nie doszukiwać się drugiego dna. Wszyscy pisali o Sarrim, ale nikt tego nie chciał przyjąć do wiadomości. To samo jest teraz z Lukaku. Lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować.
- wieczorek00
- Juventino
Tu się nie ma co doszukiwać drugiego dna i szukać pocieszania w guru pewnego forum internetowego w momencie kiedy tacy ludzie ja Agresti i Di Marzio potwierdzają, że najprawdopodobniej dojdzie do tej wymiany.
Mogą nam się nie podobać ruchy naszego zarządu ale jak się zastanowić wszystkie mają uzasadnienie. Potrzebujemy napastnika i jednocześnie możemy utrudnić mercato Interowi więc korzystamy. Dybala zostaje poświęcony w tej transakcji ponieważ widocznie straciliśmy wiarę w tego chłopaka i chcemy zyskać na nim póki jeszcze jest warty sensowne pieniądze. Nawet jeśli dołączymy w tej wymianie Mandzukica choćby nawet za tego nieszczęsnego Darmiana to i tak wyjdziemy na plus bo Chorwat jest aktualnie tylko ciężarem. Bo powiedzmy sobie nawet te często wspominane na forum 15 mln za niego jest nie realne do uzyskania za zawodnika w jego wieku, z taką pensją i grą jaką prezentuje.
Podobnie z jeśli chodzi o Keana wydaje się głupie go sprzedawać ale on ma rok kontraktu którego nie chce przedłużyć, a jego agentem jest Raiola co nie ułatwia sprawy bo gruby pewnie już zaciera rączki żeby chłopak odszedł za rok za darmo co pozwoli mu zgarnąć sowitą prowizję w momencie podpisania kontraktu z nowym klubem. Więc te 40 mln nie brzmi źle w tej sytuacji.
Ja mam tylko nadzieję, że także Sarri jest entuzjastą tej wymiany, a nie tylko wciskają mu Lukaku aby utrzeć nosa niebieskiej stronie mediolanu.
Mogą nam się nie podobać ruchy naszego zarządu ale jak się zastanowić wszystkie mają uzasadnienie. Potrzebujemy napastnika i jednocześnie możemy utrudnić mercato Interowi więc korzystamy. Dybala zostaje poświęcony w tej transakcji ponieważ widocznie straciliśmy wiarę w tego chłopaka i chcemy zyskać na nim póki jeszcze jest warty sensowne pieniądze. Nawet jeśli dołączymy w tej wymianie Mandzukica choćby nawet za tego nieszczęsnego Darmiana to i tak wyjdziemy na plus bo Chorwat jest aktualnie tylko ciężarem. Bo powiedzmy sobie nawet te często wspominane na forum 15 mln za niego jest nie realne do uzyskania za zawodnika w jego wieku, z taką pensją i grą jaką prezentuje.
Podobnie z jeśli chodzi o Keana wydaje się głupie go sprzedawać ale on ma rok kontraktu którego nie chce przedłużyć, a jego agentem jest Raiola co nie ułatwia sprawy bo gruby pewnie już zaciera rączki żeby chłopak odszedł za rok za darmo co pozwoli mu zgarnąć sowitą prowizję w momencie podpisania kontraktu z nowym klubem. Więc te 40 mln nie brzmi źle w tej sytuacji.
Ja mam tylko nadzieję, że także Sarri jest entuzjastą tej wymiany, a nie tylko wciskają mu Lukaku aby utrzeć nosa niebieskiej stronie mediolanu.
- Przemo90
- Juventino
Zwrócić uwagę należy tez na pensje - Dybała i Higuain są najlepiej opłacanymi zawodnikami po CR7 i młodym Holendrze. Nie dziwie się ze akurat chcemy wypchnąć Dybale aby mieć możliwość płacowe na Pogbe czy Eriksena.wieczorek00 pisze:Tu się nie ma co doszukiwać drugiego dna i szukać pocieszania w guru pewnego forum internetowego w momencie kiedy tacy ludzie ja Agresti i Di Marzio potwierdzają, że najprawdopodobniej dojdzie do tej wymiany.

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- jurson09
- Juventino
Corriere Torino napisało, że oprócz wymiany Dybala - Lukaku, Paratici był w Londynie również w sprawie Cancelo. Syndrom wyparcia to żadna nowość na tym forum.Robaku pisze:no wlasnie nie, bo pojawila się informacja, ze Paratici pojechal do UK negocjować trasnfer Cancelo do City. - Corriero Torino.
/calciomercato.

Chociaż samo Corriere Torino tego Cancelo dokleiło sobie trochę na siłę. Według mnie sytuacja wygląda tak jak podaje to Agresti. Jest temat wymiany, ale wszytko zależy od woli Dybali.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2019, 08:38 przez jurson09, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve per sempre sara...!!!!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Niech wymienią Icardiego na Icardiego + 20 milionów.Corsport
Icardi jest otwarty na przejście do interu. Inter chce wymiany graczy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Osgiliath
- Juventino
Generalnie to jest chaos i temat wymiany Dybali na Lukaku zaczyna przypominać case Pepa u nas, a co ostatecznie może wyglądać, że jest zupełnie inaczej.
Z United wszak możemy kręcić albo faktycznie deal po Lukaku, albo po Pogbę i Darmiana, używając do tego Dybali, Mandzu (który wygląda na największy problem do zbycia) i Matuidiego.
Albo w ogóle nie ma tematu Lukaku, w związku z czym Dybala ma iść za Pogbę, albo w ogóle Dybala ma iść do interu, nie mniej jeśli wymiana 1:1 to już imo zbrodnia.
Mam za to nadzieję, że faktycznie coś się ruszy w sprawie Igły, bo chyba zaczyna mięknąć. Liczę, że Sami na pewno też odejdzie, więc pozostaje pozbyć się Mandzu i Matuidiego, gdzie - przynajmniej w zakresie Mario - wciśnięcie go w deal wiązany wydaje się najlepszą opcją, jeśli zwykłych ofert za niego brak.
*Ofc Dybala jest otwarty na przejście do interowców
Z United wszak możemy kręcić albo faktycznie deal po Lukaku, albo po Pogbę i Darmiana, używając do tego Dybali, Mandzu (który wygląda na największy problem do zbycia) i Matuidiego.
Albo w ogóle nie ma tematu Lukaku, w związku z czym Dybala ma iść za Pogbę, albo w ogóle Dybala ma iść do interu, nie mniej jeśli wymiana 1:1 to już imo zbrodnia.
Mam za to nadzieję, że faktycznie coś się ruszy w sprawie Igły, bo chyba zaczyna mięknąć. Liczę, że Sami na pewno też odejdzie, więc pozostaje pozbyć się Mandzu i Matuidiego, gdzie - przynajmniej w zakresie Mario - wciśnięcie go w deal wiązany wydaje się najlepszą opcją, jeśli zwykłych ofert za niego brak.
*Ofc Dybala jest otwarty na przejście do interowców

- notquitemytempo
- Juventino
Dokładnie, syndrom wyparcia często jest tutaj spotykany. Przyzwyczajmy się do tego, że nasz klub mógłby nazywać się Plusvalenza FC, a włodarzom - wbrew coraz odważniejszym zapowiedziom - bardziej zależy na dwudziestym z rzędu scudetto, niż na Europie. Jeśli faktycznie pozbędziemy się Keana, Dybali i Cancelo (zastępując Portugalczyka Darmianem :shock: ) i kupimy De Ligta, darmowych Rabiota i Ramseya, to każdy może sobie sam odpowiedzieć, jakie to mocarstwowe ambicje posiadamy. Jak zwykle - wzmocnić jeden obszar boiska, osłabić się na innym. Bo przecież De Sciglio jest solidny...
- Osgiliath
- Juventino
Stąd mam nadzieję, że o ile nie za Lukaku, to za Pogbę niech sobie idzie do United.Poprostu pisze:Dybala w 352 Conte się by dobrze odnalazł więc liczę, że do nich nie trafi.
Co do Cancelo - po tym, jak się obijał na treningach, miał niby wrócić do normalności, ale sądząc, że w jego zachowaniu były jakieś kwasy, nie integrował się etc, to pewnie z tego względu chcemy go sprzedać, a że na rynku nie ma nazbyt dobrych PO, to przewija się Darmian i Hysaj. W tym względzie pozostaje żałować tego Trippiera, że czmychnął do Atleti.
@notquitemytempo - nie przesadzaj. Ani Dybala, ani Cancelo, ani tym bardziej Kean nie odgrywali w poprzednim sezonie (a Dybala to już dłużej) decydującej roli, jeśli chodzi o nasz skład. Cancelo miał dobre pól roku a potem zjazd; Kean kilka dobrych spotkań z krzakami, więc to nie jest tak, że pozbywamy się czołowych sportowo graczy za czapkę gruszek.
Natomiast to, że w miejsce Cancelo ściągamy Darmiana/Hysaja - oh, well, widać, że ciężar gry do przody może będzie przeniesiony na Sandro.
Edit:
jeszcze dobre wieści z rana - https://www.football-italia.net/141516/ ... ter-icardi
Cavani nie chce do interu, Icardi- jak wiemy, chce tylko do nas, a ruch po Dzeko stoi w miejscu. Ojej, jak mi ich szkoda :cwaniak: :-)