Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ten tydzień miał być kluczowy na De Ligta a tu cały czas cisza.
Dawać tego Romero a plan minimum na transfery będzie wykonany
Jak czytam że Inter woli sprzedać Icardiego Napoli...cały czas myślą że rywalizują z Juve...to z Napoli będą walczyć bezpośrednio o 2gie miejsce a chcą ich wzmocnić.
Mnie trochę dziwi brak prezentacji zawodników. W zeszłym roku praktycznie każdy miał swoją prezentację, z tłumaczem. Teraz brak prezentacji Ramsey-a i jeszcze przy prezentacji Rabiot-a nie było tłumacza. Czy to przez brak tej kobiety co odeszła do Riaoli? Bo coś się ewidentnie zmieniło na minus.
Dawać tego Romero a plan minimum na transfery będzie wykonany
Jak czytam że Inter woli sprzedać Icardiego Napoli...cały czas myślą że rywalizują z Juve...to z Napoli będą walczyć bezpośrednio o 2gie miejsce a chcą ich wzmocnić.
Mnie trochę dziwi brak prezentacji zawodników. W zeszłym roku praktycznie każdy miał swoją prezentację, z tłumaczem. Teraz brak prezentacji Ramsey-a i jeszcze przy prezentacji Rabiot-a nie było tłumacza. Czy to przez brak tej kobiety co odeszła do Riaoli? Bo coś się ewidentnie zmieniło na minus.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
inter woli sprzedać Icara do Napoli ale on nie chce przechodzić z jednej drużyny przegrywów do kolejnej. To zawodnik w idealnym dla piłkarza wieku, gdzie mu będzie lepiej jak w Juve ? Tutaj będzie grał o najwyższe cele, będzie grał w poukładanym klubie dzielącego go od domu niespełna 140 km tak więc nie będzie musiał w zasadzie robić przeprowadzki. Ronaldo wiecznie grał nie będzie więc Icardi dla nas to zdecydowanie wartość dodana. Chciałem go kiedy sprowadzaliśmy Igłę, wyszło jak wyszło i widocznie nie było szans go sprowadzić ale teraz ? Fabs no...
Icardi, De Ligt...sprzedaże i jedziemy
A słowa Marotty o tym, że oni nie widnieją w planach interu ? Żenada i kolejna obniżka wartości zawodników bo albo bierzecie za nich tyle ile wam dajemy albo męczcie się z nimi i wypłacajcie im pensję.
Marotta mistrzostwo
Icardi, De Ligt...sprzedaże i jedziemy

A słowa Marotty o tym, że oni nie widnieją w planach interu ? Żenada i kolejna obniżka wartości zawodników bo albo bierzecie za nich tyle ile wam dajemy albo męczcie się z nimi i wypłacajcie im pensję.
Marotta mistrzostwo

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Przychylam się do opinii, że skoro tak powiedział, a robi to rzadko, to jest już po zawodach i temat jest w fazie dogrywania. Oczywistym jest, że naszym priorytetem może być Ligt i potem zrobienie Icarowi miejsca w składzie, ale ewidentnie coś się w temacie dzieje. Inter na ich nieszczęście raczej nie będzie stroną rozdającą karty.MRN pisze:Icardi, De Ligt...sprzedaże i jedziemy
Marotta mistrzostwo
W temacie Ligta - gdyby miał nam go zgarnąć ktoś inny, już by to zrobił, a tu nadal cisza. Włoskie media podają, że jesteśmy nadal faworytem i się nic nie zmienia. Słowa prezesa Barcy raczej nie świadczą o tym, że miałby tam wylądować, wręcz przeciwnie.
- MRN
- Juventino
W sumie to nie przypominam sobie aby Marotta kiedykolwiek tak powiedział, w Juve pewnie za to by wyleciał.
Wyczytałem, że z całą pewnością transfer Icardiego nie jest uzależniony od odejścia Dybali, od Igły i Mandzukicia już tak. Gdybyśmy jednak mieli uderzyć po Pogbę lub innego zawodnika klasy światowej to wtedy Pawełek jest pierwszy do odstrzału.
Jeżeli DL, Icardi do nas trafią to wręcz nieprawdopodobne jak silny skład będziemy mieli. Nie wiem co z tym De Ligtem będzie, nie napalałem się na niego jak na Pepunia ale Icardi mnie bardzo ucieszy. Ciężko mi wyobrazić sobie, że przechodzi do Napoli, w głowie może ma namieszane ale to ambitny chłopak a porównując obie ekipy to wiadomo gdzie będzie grał o najwyższe laury.
Wyczytałem, że z całą pewnością transfer Icardiego nie jest uzależniony od odejścia Dybali, od Igły i Mandzukicia już tak. Gdybyśmy jednak mieli uderzyć po Pogbę lub innego zawodnika klasy światowej to wtedy Pawełek jest pierwszy do odstrzału.
Jeżeli DL, Icardi do nas trafią to wręcz nieprawdopodobne jak silny skład będziemy mieli. Nie wiem co z tym De Ligtem będzie, nie napalałem się na niego jak na Pepunia ale Icardi mnie bardzo ucieszy. Ciężko mi wyobrazić sobie, że przechodzi do Napoli, w głowie może ma namieszane ale to ambitny chłopak a porównując obie ekipy to wiadomo gdzie będzie grał o najwyższe laury.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Jak Napoli jest w stanie dać 60 milionów, to plan wyczekiwania na koniec mercato może się nie powieść. Sam zawodnik też może w końcu zmienić zdanie, obawiając się zostania na lodzie. Lepsze Napoli w garści, niż Juventus na dachu.
- mrozzi
- Juventino
Problem Napoli polega na tym, że wiecznie przepycha się z graczami o prawa do wizerunku. W takie baje, że cała familia Icardich odrzuca Juve i ich priorytetem jest Napoli nie wierzę. Z nami z kolei flirtują rzekomo od dawna. Nie wiem, czy Icardi się ugnie, skoro do tej pory mocno miesza, a Marotta podkreślił, że w razie czego uszanują warunki kontraktu.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2019, 19:03 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Akurat w to, że Napoli jest pierwszym wyborem Icara też nie wierzę. No chyba, że nigdy nie było tematu Juventusu, wtedy Napoli jest rzeczywiście jedynym włoskim klubem dla Mauro.
Natomiast ich szans na jego kupno bym nie umniejszał.
Natomiast ich szans na jego kupno bym nie umniejszał.
- MRN
- Juventino
Większość znaków wskazuje na to, że obie strony są już dogadane więc Icardi raczej nie zostanie na lodzie jeżeli o nas chodzi. My nigdy takich zagrywek nie robiliśmy, no raz chyba kiedy miał być obrońca Atletico a my cichcem Sandro zgarnęliśmy.

- Sorek21
- Juventino
Ludzie jaki Icardi ? I do tego ta jego nieszczęsna żona.Zupełnie nie pasują do Juve.
Po co on nam w ogóle ?
Sarri specjalnie fatygował się odwiedzić będącego na wakacjach Ronaldo i porozmawiać o jego nowej roli w zespole czyli fałszywej 9 w stylu Mertensa. Do tego pisze się że Dybala i Costa będą ważni dla trenera.
Poza tym są Higuain oraz Mandzukić którzy w ogóle nie palą się do odejścia.Będzie bardzo ciężko wypchnąć ich z klubu bo obaj mają wysokie kontrakty.
Do tego mamy jeszcze młodego Keana.
Juventus jest blisko pozyskania De Ligta czyli czołowego młodego stopera w Europiei i zamiast finalizować transfer do grzebią się o kilka milionów euro. Myślicie że oprócz niego wydamy jeszcze kupe kasy na Icardiego potrzebnego jak piąte koło u wozu ?
Po co on nam w ogóle ?
Sarri specjalnie fatygował się odwiedzić będącego na wakacjach Ronaldo i porozmawiać o jego nowej roli w zespole czyli fałszywej 9 w stylu Mertensa. Do tego pisze się że Dybala i Costa będą ważni dla trenera.
Poza tym są Higuain oraz Mandzukić którzy w ogóle nie palą się do odejścia.Będzie bardzo ciężko wypchnąć ich z klubu bo obaj mają wysokie kontrakty.
Do tego mamy jeszcze młodego Keana.
Juventus jest blisko pozyskania De Ligta czyli czołowego młodego stopera w Europiei i zamiast finalizować transfer do grzebią się o kilka milionów euro. Myślicie że oprócz niego wydamy jeszcze kupe kasy na Icardiego potrzebnego jak piąte koło u wozu ?
- MRN
- Juventino
Już wielu tu takich było co nie pasują...ostatnio na ogół Argentyńczycy czyli Tevez i Igła 
Jeżeli Icardi też tutaj nie pasuje to znaczy, że będzie dobrze
O ile tutaj trafi czego sobie życzę.

Jeżeli Icardi też tutaj nie pasuje to znaczy, że będzie dobrze

O ile tutaj trafi czego sobie życzę.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A tak w ogóle to wydaje mi się że Marotta nagle zderzył się ze ścianą bo wydawało mu się że będzie dyktował warunki innym w Serie A bujając ich opowiastkami o wielkim Interze, a jak się okazało każdy ma go gdzieś.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mrozzi
- Juventino
To, że się Higuain i Mandżukić nie palą do odejścia jest oczywiste, ale to nie oznacza, że nie zostaną wypchnięci. Argentyńczyk został rzekomo poinformowany, że nie jest już w naszych planach, zresztą słowa Sarriego z konferencji poniekąd tego nie wykluczały. Mówiąc wówczas o ważnych z jego perspektywy zawodnikach ataku wspomniał o parze Costa-Dybala. Mario chce BVB. Powiedzmy sobie szczerze, że Max wycisnął z niego wszystkie soki, ale to nie jest typ nowoczesnego napastnika. Zresztą było widać wyraźnie, że fizycznie, mimo wielu przerw w grze, wyglądał fatalnie. Icardi zdaniem mediów miałby być ściśle powiązany z odejściem obu, inaczej to oczywiste, że żadnego Icardiego nie będzie. Natomiast to, że się Icardi naszym podoba powinno być jasne już od dłuższego czasu. Potwierdzone przez Sky spotkanie Fabsa z Wandą na Ibizie nie dziwi wcale.
BVB chce Mario, rzekomo Simeone myśli o Gonzalo, którego chce też Roma. Jak dostanie jasny sygnał, że nie ma tu czego szukać nie powinien robić problemów. Jakoś nie robił odchodząc do o wiele słabszego Milanu, choć frustrację było widać gołym okiem.
BVB chce Mario, rzekomo Simeone myśli o Gonzalo, którego chce też Roma. Jak dostanie jasny sygnał, że nie ma tu czego szukać nie powinien robić problemów. Jakoś nie robił odchodząc do o wiele słabszego Milanu, choć frustrację było widać gołym okiem.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dejta spokój z tym Icardim. Jest Ronaldo, Jest Kean i Dybala. Jak już coś to prędzej skrzydłowy, bo Berna/Costa na rezerwie to trochę mało. Ewentualnie top do pomocy, bo Ramsey i Rabiot to nie wiadome.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Zawsze mnie to ciekawi, skąd dziennikarze wiedzą, że dany piłkarz dzwoni do danej osoby i o czym gadają. śledzą ich i podsłuch w telefonach zamontowali?mrozzi pisze:Sky - Ligt kontaktował się telefonicznie z Sarrim. Nie chciał zapewnień co do placu gry, ale pytał o metody pracy, treningu, sposób gry oraz wyraził spory entuzjazm przekazując, że chce dołączyć do klubu możliwie najszybciej. Sarri ponoć pod wrażeniem zapału i mentalności chłopaka.

Niech ta saga się już kończy z De Ligt'em, później po rzekomej sprzedaży Cancelo wzmocnić prawą flankę i, no właśnie zależeć będzie od kolejnych ruchów sprzedażowych