Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 20:33

Według transfermarkt jesteśmy na plusie 64mln, uwzględniając Demiral-a.
Higuaina celujemy sprzedać za 36mln.
Perin-a za ok 20mln
Jeep i Adidas będzie dawał nam w sumie ok 50mln rocznie więcej.

Matematyka mówi mi że możemy wydać te 75mln na Holendra.

A jeszcze Cuadrado, Mandziukic i Matuidi do opchnięcia.

Ale ok, jak twierdzisz że tylko 60mln możemy wydać a 75mln no to już pewne żę go nie kupimy :D

Raffikki87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 20:43

jackop pisze:
Raffikki87 pisze:Na ch³odno, Juve mo¿e wy³o¿yæ jednorazowo max ok 60 mln .
Jestem ciekawy matematyki jaka za tym stoi ;) I czy oznacza to, ¿e 'dwurazowo' mo¿emy wydaæ maks 30?
Trochę kasy uciekło z powodu odpadnięciu w 1/4 LM. Trzeba o FFP pamiętać ;) Kolejna kwestia że są już transfery które trzeba opłacić chodzi o prowizje dla agentów. Dochodzą wypłaty, budżet nie jest z gumy. Mimo nowych umów to jednak przy obecnych wydatkach nie sądzę aby były pieniądze rzędu 80 mln na 1 transfer, a nie tylko sodek obrony jest do wzmocnienia.

Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .

NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 20:44

Profesor pisze:Higuaina celujemy sprzedać za 36mln
Nikt, nawet po wypiciu tabletki gwałtu, nie kupi od nas Higuaina, a już na pewno nie za takie pieniądze. W najlepszym wypadku możemy liczyć na wypożyczenie za kilka milionów z opcją wykupu po sezonie (a i tak go nikt po tym sezonie nie wykupi).

PS. w kwestii de Ligta zaczyna robić się niepokojąco.

Obrazek
Raffikki87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 20:46

Profesor pisze:Wed³ug transfermarkt jeste¶my na plusie 64mln, uwzglêdniaj±c Demiral-a.
Higuaina celujemy sprzedaæ za 36mln.
Perin-a za ok 20mln
Jeep i Adidas bêdzie dawa³ nam w sumie ok 50mln rocznie wiêcej.

Matematyka mówi mi ¿e mo¿emy wydaæ te 75mln na Holendra.

A jeszcze Cuadrado, Mandziukic i Matuidi do opchniêcia.

Ale ok, jak twierdzisz ¿e tylko 60mln mo¿emy wydaæ a 75mln no to ju¿ pewne ¿ê go nie kupimy :D
Na razie mamy 64 mln. Wydaje mi się że Ajax na raty nie pójdzie i ma innych chętnych na De Ligta. Więc ciężko mi wierzyć w sukces tego transferu, aczkolwiek gdyby doszedł do skutku byłoby wybornie :D :happy:

Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .

NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 20:55

Jak poziom Demirala z końca sezonu to jego standard to mamy kocura.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 20:58

Jeżeli liczymy w ramach FFP to zakładając transfer za 75 mln + jakieś 15 mln prowizji dla Riaoli z kontraktem na 5 lat to De Ligt będzie kosztował nas 18 mln €. Prowizje dla agentów Ramseya i Rabiot to są groszowe sprawy. Także tutaj problemu nie widzę.

Niestety nie udało mi się znaleźć jak skonstruowana jest umowa między Ajaxem a Barceloną w sprawie De Jonga. Aczkolwiek postawiłbym, że bez rat w ich przypadku się nie obejdzie.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 21:01

Wszyscy idą na raty, to naturalne w piłce. Nawet Real z Ronaldo poszedł.
Chyba tylko całą kwotę płaci się przy wykorzystaniu klauzuli odkupu.

Inne pozycje? Pomoc po taniości na już poprawiona, środek obrony został na już i przyszłość.

FFP? Od 1szego lipca liczymy od nowa. Poprzedni okreś zrobiliśmy na minus mniej niż 100mln czyli spełniliśmy FFP.
Prowizja dla agentów? wyjdzie za mniej niż 20mln za Rabiota i Ramsey-a.
Wypłaty? Czyli nie stać nas na wypłaty bez sprzedaży? Trochę nie rozumiem.
50mln więcej do budżetu to możemy z nimi zrobić co chcemy, też wydać na transfery.
Higuain wiemy że to problem ale akurat wierzę że odejdzie. Czuję że mu posmarujemy trochę żeby zmienił otoczenie.

Trochę bez pesymizmu bo widać realnie że ten transfer jest do ogarnięcia a nawet i następny. Jakby teraz nie dało się 75mln za niego to rok temu nie dałoby się tym bardziej Ronaldo.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 21:03

Szkoda, bo myślałem że kolega @Raffikki87 faktycznie przysiadł i choćby ogólnikowo policzył co i jak. Chętnie dowiedziałbym się ile orientacyjnie nasz budżet jest w stanie udźwignąć. Niestety tylko mu się (nie) wydaje.

Do modernizacji środka obrony zabraliśmy się od dupy strony. No chyba, że deal z Ajaxem już upadł, więc przyklepaliśmy Demirala, a za chwilę zrobimy to samo z Romero.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 21:18

Demiral to był pewniak, już od wielu miesięcy łączony z nami. Nawet wyprzedził Romero, tj. Romero na wypożyczenie lub nawet rezygnacja na rzecz Demiral-a.

Dla przypomnienia - Romero gra jak już "wymierający" obrońcy, bardzo agresywnie, walecznie, podobny do Chielliniego. Dlatego spodobał się zarządowi.
Natomiast Demiral był talentem już przed Sassusolo, świetne warunki fizyczne, no i ten ostatni mecz reprezentacji który potwierdził jego jakość i mógł zwrócić uwagę innych zespołów.

De Ligt wygląda jak nasz nowy Ronaldo. Będę trochę zdziwiony gdy go nie kupimy.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 21:41

Profesor pisze:Według transfermarkt jesteśmy na plusie 64mln, uwzględniając Demiral-a.
Higuaina celujemy sprzedać za 36mln.
Perin-a za ok 20mln
Jeep i Adidas będzie dawał nam w sumie ok 50mln rocznie więcej.

Matematyka mówi mi że możemy wydać te 75mln na Holendra.

A jeszcze Cuadrado, Mandziukic i Matuidi do opchnięcia.

Ale ok, jak twierdzisz że tylko 60mln możemy wydać a 75mln no to już pewne żę go nie kupimy :D
Mogę się założyć że kwota uzyskana ze sprzedaży tych trzech panów nie przekroczy 30 mln.
Żaden Pogba ani SMS nie przyjdzie ponieważ mamy w kadrze za dużo pomocników w tym dwóch,których nikt nie chce i nie zapłaci za nich złamanego grosza.Ratuje nas jedynie rozwiązanie kontraktów.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 22:14

Sorek21 pisze: Żaden Pogba ani SMS nie przyjdzie ponieważ mamy w kadrze za dużo pomocników w tym dwóch,których nikt nie chce i nie zapłaci za nich złamanego grosza.Ratuje nas jedynie rozwiązanie kontraktów.
Ale tu później przeczytasz, że to Paratici nie umie sprzedawać :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 22:22

Mamy dopiero 5 lipca, a Wy już zaczynacie trząść gaciami, czy De Ligt przyjdzie. Do tej pory, nie licząc "zimowego" Ramsey'a, pozyskaliśmy trzech nowych piłkarzy, dokonaliśmy wymiany Pellegrini - Spinazzola z Romą i sprzedaliśmy trochę balastu. To jest naprawdę przyzwoite tempo, porównywalne z tym jak działa Real, choć nie robimy tego tak spektakularnie jak oni. Dodatkowo nie możemy też zapominać, że oprócz piłkarzy, mamy od niedawna nowego trenera.

Szacunek za transfer Demirala! Myślę, że kupiliśmy go w ostatnim momencie, który pozwolił zapłacić za niego mniej niż 20 mln E. Jeśli pozazdrościliśmy Interowi Skriniara to Turek może być naszą odpowiedzią na ich transfer. De Ligt powinien być kolejnym szybkim ruchem naszego zarządu, a kolejne zmiany uzależnione będą zapewne od sprzedaży. Ramsey'a liczę jako pół zawodnika, ten sam casus co w przypadku Marchisio i Khediry. Dlatego liczę na dalsze ruchy w pomocy, choć na Pogbę nie robię sobie nadziei. Niepokoją mnie trochę boki obrony, o ile Spina nie był szczególnie kluczowy, bo głównie się leczył, to potencjalne rozstanie z Cancelo napawa mnie pewną dozą niepewności.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 22:29

Raffikki87 pisze:Na moje, żadnego De Ligta nie będzie. Nasi mają w tym roku 2 ratę na CR7 czyli ok 55 mln. Kolejna kwestia FFP. Może były negocjacje z Ajaxem. Może była ustalona cena, lecz Nasi chcieli w ratach a Ajax chciał od razu pełną kwotę i temat upadł. Uważam że nie ma już tematu De Ligta. Obecnie zaczną się sprzedaże oraz kwestie wypożyczeń. Chicałbym się mylić, lecz uważam że mam rację ;) Pozostaje poczekać doyt sezonu i zobaczyć jak MAurycy to poukłada, liczę na wyniki i fajną grę ;)
Ok, widzę można pisać ile się chce, ale zawsze wpadnie ktoś kto ma własne teorie i komu nie chce się przeczytać jakiegokolwiek tekstu jak działają transfery w piłce.
1. Juventus w trakcie sezonu zrobił restrukturyzację długu, własnie po to, żeby odblokować gotówkę.
2. Gdyby nie mieli gotówki, to jak każda duża.firma by ją pożyczyli (co widać na półrocznym zestawieniu finansowym)
3. Księgowo CR nie kosztuje nas 55 w tym roku tylko rata amortyzacyjna.
4. Wszystkie transfery są płatne w ratach. Poza tymi, gdzie się wpłaca klauzulę, patrz dzisiejsza zadyma z Griezmannem.
5. Na obecną chwilę Juve nie ma żadnych problemów z ffp.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 23:13

Osgiliath pisze:Sky/DiMarzio
W ostatnich godzinach zaczęliśmy się interesować Lukaku i nawiązaliśmy pierwsze kontakty.
To raczej próba podbicia ceny i postraszenia interu by szybciej oddali Icardiego :D
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2019, 23:13 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2019, 23:13

fazzi pisze:
Sorek21 pisze: Żaden Pogba ani SMS nie przyjdzie ponieważ mamy w kadrze za dużo pomocników w tym dwóch,których nikt nie chce i nie zapłaci za nich złamanego grosza.Ratuje nas jedynie rozwiązanie kontraktów.
Ale tu później przeczytasz, że to Paratici nie umie sprzedawać :prochno:
Nikt z czołowych klubów nie chce Khediry i Matuidiego ponieważ są to drewniani piłkarze a na takich nie ma zapotrzebowania w nowoczesnym szybkim futbolu.Aby grać w pierwszym składzie Juve trzeba reprezentować jakiś poziom i tutaj pojawia się pytanie dlaczego obaj panowie spędzili u nas tyle czasu ? Czy beznadziejny brzydki styl gry zespołu mie podpowiadał aby wymienić ich na lepsze modele ??Winnym tej sytuacji był betonowy trener,którego na szczęście już u nas nie ma.

Zablokowany