Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pelbel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 14:53

Kojarzy ktoś chłopa? Dlaczego tyle zarabia skoro nie gra w 1 składzie.
Obrazek.
Może da się go odpalić, żeby dostać kasę na Pogbę.

źródło oficjalny dokument wydany przez Juventus
https://www.juventus.com/media/native/i ... %20web.pdf

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 14:58

Dybala u Allegriego grał naszego pola karnego, niż bramki przeciwnika, więc nie skreślałbym go i na swój sposób zaryzykował sezonem ostatniej szansy u Sarriego, który chyba zdaje się w niego wierzyć. Nie pyknie, to stracimy kilka milionów, bo tak, czy tak uda się go za rok spieniężyć, jest przynajmniej niezłym piłkarzem a dodatkowo ma jakąś tam wartość medialną.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 17:09

Wojtek pisze:Pjanic, Can, Bentancur, Rabiot, Ramsey. Ta pomoc wcale nie jest taka mocna jak wam się wydaje. Potrzebujemy TOPa. Paul Labile :pray:
Dokładnie. Przy Ramseyu trzeba postawić znak zapytania, m.in ze względu na kontuzję. Tu by się przydał ktoś topowy. Chyba że Sarri uwolni Pjanica i to będzie naszym głównym wzmocnieniem.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 17:18

Komuś kto siedzi na tych włoskich forach przewinęła się jakaś informacja odnośnie treningów Sarriego?
Maxiu często kazał naszym tyrać na siłce. Jestem ciekaw jak to wygląda u Palacza.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 17:25

Dalej nie rozumiem tego podniecania się tym Zaniolo, może ktoś wyjaśni skąd u niektórych taka chęć wydania tyłu mln euro na niego? Po całości nie czuje tematu

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 17:34

Też tego nie ogarniam...gdzie on w ogóle miałby grać?

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 17:40

Andryk pisze:Dalej nie rozumiem tego podniecania się tym Zaniolo, może ktoś wyjaśni skąd u niektórych taka chęć wydania tyłu mln euro na niego? Po całości nie czuje tematu
Standardowo jak to na forumku - młody i Włoch. Tyle wystarczy.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 17:47

Pogba nie przyjdzie ponieważ :
1 przyszedł już Ramsey
2 przyszedł już Rabiot
3 wysokie zarobki obu panów
4 jeszcze większe zarobki Pogby
5 Pogba nie zgodzi się na obniżkę pensji aby przejść do Juve
6 Chce go Real Madryt
7 Mamy za dużo środkowych pomocników w kadrze

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 17:49

Sorek21 pisze:Pogba nie przyjdzie ponieważ :
1 przyszedł już Ramsey
2 przyszedł już Rabiot
6 Chce go Real Madryt
Ooo, ktoś myśli jak ja :)
Myślałem, że jestem osamotniony na JP.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 17:58

Andryk pisze:Dalej nie rozumiem tego podniecania się tym Zaniolo, może ktoś wyjaśni skąd u niektórych taka chęć wydania tyłu mln euro na niego? Po całości nie czuje tematu
Zależy za ile miałby iść jakby to była jakaś transalcja wiazana z Igła i Perinem to jako uzupełnienie składu moim zdaniem fajna opcja. Płacenie 40mln+ za niego to absurd.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 18:18

binio pisze:
Sorek21 pisze:Pogba nie przyjdzie ponieważ :
1 przyszedł już Ramsey
2 przyszedł już Rabiot
6 Chce go Real Madryt
Ooo, ktoś myśli jak ja :)
Myślałem, że jestem osamotniony na JP.
Takie wysokie zarobki że razem dostają tyle co Mandzu i Khedira,a odpalenie Igły da nam pensje De Ligta.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 18:20

Virgil pisze:
Zależy za ile miałby iść jakby to była jakaś transalcja wiazana z Igła i Perinem to jako uzupełnienie składu moim zdaniem fajna opcja. Płacenie 40mln+ za niego to absurd.
Zgadzam się. Jeśli chcemy wypchać jakichś piłkarzy i akurat taka by była jedyna korzystna opcja, to może być, i to głównie dlatego, że mógłby obstawić kilka pozycji. Jeśli chodzi o umiejętności/potencjał, to nie widzę niczego, co mogłoby mnie jarać - jedynie wiek robi wrażenie...

Ogólnie pomoc wydaje się dobra, ale nie topowa. Trzeba pamiętać, że Ramsey może mieć problemy z aklimatyzacją, a także z kontuzjami. Rabiot nie grał na poważnie ponad pół roku. Pjanic może stać się topem, ale nie musi. Bardzo chciałbym Pogbę, ale przerażają mnie koszty związane z ewentualnym przyjściem.

Poprzedni sezon pokazał, że jeśli gramy 3 środkowymi pomocnikami, to trzeba mieć ich 6 w kadrze. Aktualnie mamy 7, ale Khedira chyba jest pewny do odstrzału. Obstawiam, że możemy zostać z taką pomocą jaka jest, a za rok odejdzie Matuidi. I niestety przewiduję, że znów nam czegoś braknie, znowu trafi się parę kontuzji i znowu zostaniemy z niczym w Europie. Kolejny raz okienko będzie dobre, ale nie świetne.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 18:27

Młody, utalentowany, z potencjałem na coś więcej, Włoch (mniejsza szansa ucieczki za granicę po 3 latach), pensja (nie będzie trzeba dać mu 7 mln na start). To jest obecnie unikat na tle włoskiej części Serie A jeśli chodzi o potencjał ofensywny i jest na tyle młody by być jeszcze lepszy.

Jak sobie spojrzę na resztę pomocników szerokiej kadry Italii to jest dramat pod względem różnorodności: Verratti 26 - regista, Jorginho 27 - regista, Barella 22 - DM, Pellegrini 23 - b2b, Cristante 24 - DM/b2b (w Atalancie grał ofensywnie, w Romie cofa się w rozwoju), Sensi 23 - DM, Gagliardini 25 - b2b. Cofając się o 5 lat dołożyć by można jedynie DMów De Rossiego i Mottę, registe Pirlo i b2b Marchisio. Nie wliczam takich placków jak Bonaventura, Candreva, Poli czy Diamanti. Nawet z U21 wychodzą Tonali - regista, Mandragora - b2b/dm. AMów brak.

Jedno i to samo, czyli bycie niezłym/dobrym w budowaniu akcji z własnej połowy, albo funkcja przeniesienia ciężaru gry bez straty piłki (podaj i odegraj do najbliższego). Jakby ustawić co niektórych wyżej wymienionychobok siebie, to dostajesz atak klonów.

Dlatego też Zaniolo kosztowałby dość sporo, tak jak sporo będzie kosztował Joao Felix. Za jakość, talent i potencjał w ofensywie płaci się duże hajsy.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2019, 18:43 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 18:39

Ja nie mogę się pozbyć wrażenia, że Zaniolo to naturalny pół-skrzydłowy, coś jak Bernardeschi, nie środkowy pomocnik. A poza tym dołączam się do tych, którzy nie widzą w nim niczego ciekawego: ani nie ma wizji gry, ani jakiegoś dobrego strzału z dystansu, ani nadzwyczajnej techniki użytkowej. Tak naprawdę mocno wybił się na tych dwóch golach z Porto (choć nie zaprzeczam, że zagrał parę dobrych meczów w Serie A). W każdym razie jego cena to w tym momencie cena za gracza, którym MOŻE się kiedyś stać. A nie musi.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2019, 19:28

Osobiście wolę Zaniolo za 40 niż Chiese za 70.

Zablokowany