Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 21:27

Sky podaje info o 12 mln dla DL, więc wyglądałoby to o wiele lepiej. Rozmowy w jego sprawie prowadzono także w bieżący weekend, więc sprawę chcemy dograć możliwie szybko.

mns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 21:41

@San Holo
hola hola czy postawa tego wspaniałego bloku defensywnego nie skutkowała żenującą ilością straconych bramek (mns przyp. 46 ;)) w poprzednim sezonie i to tylko w lidze...

druga kwestia Holender za 65-70 mln to przepłacony młodziak a brazol eder m. za 50 mln to wspaniały transfer ?! Gdzie de Ligt jest uznawany za ogromny talent (przez ekspertów, nie tylko fanów JUVE), jest w tym wieku kapitanem klubowej drużyny, dostał nagrodę golden boy 2018 i w tym roku znowu jest nominowany

bądźmy poważni...

San Holo

Madridista
Madridista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 21:49

Zeszły sezon mieli fatalny (a w szczególności Varane) i ja to w jednym z moich postów przyznałem, bo tutaj sprawa jest jasna. Nie sądzę natomiast, by De Ligt póki co miał jakiekolwiek argumenty w rywalizacji z Ramosem i Varanem z poprzednich sezonów (wyłączając 2018/2019).

Co do Edera - nie oglądałem Porto w tym sezonie prawie wcale, więc nie mam zdania. Znacznie więcej wie o nim Ćwiąkała:

1902 Para Siempre

Obrazek
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 22:23

Jeśli przez poziom sportowy obrońcy oceniamy tylko ochronę, jaką zapewnia się bramce (bez zwględu na środki) oraz przydatność przy stałych fragmentach gry to ok, Ramos w Realu jest super obrońcą... Jednak dla mnie aspekt sportowy to także, w jaki sposób się to uzyskuje i tutaj Hiszpan jest boiskowym bandytom, włazi w piłkarzy, jak w worek treningowy, systematycznie odcina mu prąd do mózgu i moim zdaniem gdyby nie był świętą krową, bo gra dla ukochanej drużyny UEFA i króla Hiszpanii, to większość meczy kończyłby z czerwoną kartką... posumowując w innym klubie niż Real nie byłby pierwszym wyborem, bo jego gra wiąże się ze zbyt dużym ryzykiem osłabienia drużyny, w Madrycie wiadomo - bożyszcze tłumów.

Natomiast co do Varana, to nie jest on mocnym punktem drużyny (a jak już nie towarzyszy mu Ramos, to jest jak dziecko we mgle) i moim zdaniem szybko spadłby w hierarchi za de Ligta.
MDL > Varane

Pozostałej trójki nie kojarzę, ale sądząc, że w/w dwójka ich posadziłą na ławce (poza Militao, bo dopiero przyjdzie), to ceniąc wyżej Holendra niż Francuza uważam ich również za słabszych piłkarzy...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 22:45

Maly pisze:Nigdzie tu nie znalazlem ale polskie media podają że Momblano twierdzi że dostaliśmy mega oferte za Wojtka i ją rozważmy
Słabo szukałeś, ktoś wcześniej to wrzucił. Jeśli go oddamy to mamy niby startować po DDG.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 22:46

Maly pisze:Nigdzie tu nie znalazlem ale polskie media podają że Momblano twierdzi że dostaliśmy mega oferte za Wojtka i ją rozważmy
Artykuł na sport. Pl ani nie ma podanej kwoty ani drużyny która miała zaoferować pieniądze
Chyba nie mieli co wrzucić na główna więc wrzucili takie gówno
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2019, 23:24 przez kawek, łącznie zmieniany 2 razy.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 23:20

Moim zdaniem Varane to poziom Bonnucciego. W parze z Ramosem gra dobrze, ale liderem defensywy jest żadnym. De Ligt może nie jest lepszy, ale o wiele gorszy też nie. Brakuje mu doświadczenia w wielkim klubie i lepszej lidze. Warunki ma idealne do bycia kozakiem, ale ma dopiero 19 lat i kim by nie był trzeba wziąć to pod uwagę

FORZA JUVE!!!
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 23:26

San Holo pisze:unbeveliable87 - naprawdę oszczędź sobie tych pobłażliwości, to "synku" tylko pokazuje, że nie jesteś poważnym rozmówcą i dyskusja z tobą będzie trudna, jeśli nie niemożliwa, ale spróbuję. To, że Ramos i Varane wciągają nosem 19-latka z dwoma dobrymi (ale nie wybitnymi) sezonami w dorosłym futbolu to oczywista oczywistość i tylko idiota próbowałby z tym polemizować. Napisałem też w moim poście - jakbyć spróbował go przeczytać ze zrozumieniem - że De Ligt w Realu w większości grzałby ławę, bo podstawową dwójką ŚO są właśnie Ramos i Varane - nigdzie nie napisałem, że Holender byłby gorszy od Militao, Nacho czy Vallejo. Co z tego, że wychodziłby w kilkunastu meczach w sezonie, skoro w takim wieku potrzebuje regularnej gry i zdobywania doświadczenia? Byłby "luksusowym rezerwowym", czym oczywiście jako fan Realu bym nie pogardził (mając w pamięci Real A i Real B, który dał mistrza i LM w 2017), ale nie jest to teraz priorytetowy transfer, nie za taką kwotę i nie z taką tygodniówką.

Tony Montana - naprawdę nie widzisz hipokryzji w swoim poście? Piszesz, że Ramos to charakterologiczne dno, a później, żebym zobaczył coś fajnego w innym klubie? Bo chyba tej oczywistości, że Ramos jest lepszy od Bonucciego nie uznajemy za komplement xD
Oczywiście, że potrafię dostrzec dobre rzeczy w Juventusie - macie Ronaldo, najlepszego piłkarza świata, to samo w sobie jest powodem, by polubić tę drużynę.
Mój post odnosił się do @unbelievable87 (jego wypowiedź również pogrubiłem) i ta wypowiedź dotyczyła tego, że nie każdy kibic będzie w stanie docenić klasę sportową zawodnika przeciwnika (i odnosiło się to do jego posta o Ramosie).

Generalnie wszyscy wiemy o co chodzi - każdy wie, że Ramos jest dobry, ale nie każdy to przyzna, ponieważ wiele osób uważa go za boiskowego śmiecia tyle.
Nie można mu odmówić tego, że jest bardzo skuteczny w robocie, którą ma do wykonania.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2019, 09:12

Wchodzac w temat mercato chcialbym poczytac o mercato, a nie o pilkarzach Realu Madryt.

Rabiot, Pogba, De Ligt i Tripper jako nastepca Cancelo to mimo utraty Cancelo byloby mega okienko. Gdyby Spina gral na prawej tak jak na lewej, to nie martwilbym sie o PO. Moze go Sarri tam sprobuje.

P.S Mysle ze podzielimy sie z Realem miedzy Pogba i Eriksenem. Osobiscie wolalbym Paula
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2019, 10:20 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 3 razy.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2019, 09:15

San Holo pisze:Zeszły sezon mieli fatalny (a w szczególności Varane) i ja to w jednym z moich postów przyznałem, bo tutaj sprawa jest jasna. Nie sądzę natomiast, by De Ligt póki co miał jakiekolwiek argumenty w rywalizacji z Ramosem i Varanem z poprzednich sezonów (wyłączając 2018/2019).

Co do Edera - nie oglądałem Porto w tym sezonie prawie wcale, więc nie mam zdania. Znacznie więcej wie o nim Ćwiąkała:

Chyba trochę pobłądziłeś - nie mam ochoty czytać wypocin który piłkarz jest lepszy od Ramosa czy Varana. To nie to forum kolego. Jeżeli chcesz się udzielać to pisz coś sensownego i w temacie mercato Juve. A jak nadal chcesz się dowartościowywać to albo załóż nowy temat RAMOS vs. DL lub idz na forum hala dzieci i tam możesz sobie próbować "błyszczeć'

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2019, 09:41

https://transfery.info/125884,juventus- ... -szczegoly
Coraz więcej wskazuje na to, że Matthijs de Ligt trafi właśnie do Juventusu.
W zeszłym tygodniu „Bianconeri” dość niespodziewanie wyszli na prowadzenie w wyścigu po utalentowanego Holendra, pomimo wcześniejszych przepychanek między Barceloną a Paris Saint-Germain. Turyńczycy pozostawali w cieniu, by zaatakować na finiszu i aktualnie negocjacje są już finalizowane. Strony uzgodniły już niemalże wszystkie najważniejsze warunki.

Także w ten weekend wiceprezydent Juventusu, Pavel Nedved, spotkał się ze swoim byłym agentem, a obecnie reprezentantem de Ligta, Mino Raiolą. Panowie rozmawiali o ostatnim kluczowym zapisie w umowie - superagent chciałby, by w kontrakcie znalazła się klauzula odejścia, co niezbyt uśmiecha się „Starej Damie”. Juventus znany jest z tego, iż nie umieszcza takiego zapisu w umowach swoich graczy, dlatego teraz stara się przekonać obóz piłkarza do rezygnacji z tego pomysłu.

Ten mały konflikt interesów nie powinien jednak zakłócić całej operacji. „Sky Sport Italia” informuje, że wszystko jest już w zasadzie dogadane. Ajax ma otrzymać kwotę między 65-75 milionów euro, co jest zgodne ze wcześniejszymi informacjami o żądaniu 70 milionów euro. Amsterdamczycy przekazali swojemu kapitanowi, że jeśli kilka klubów wyłoży taką kwotę, ostateczna decyzja będzie zależała od zawodnika.

Nie potwierdzają się z kolei wcześniejsze wieści na temat pensji gracza. Kilka dni temu dziennikarze „de Telegraaf” ogłosili, że piłkarz będzie inkasować nawet 15-20 milionów euro, ale Włosi studzą nastroje. Defensor przystał na propozycję zarobków w wysokości 12 milionów euro za sezon plus ewentualne bonusy.

Juventus zamierza jak najszybciej sfinalizować operację, by uniknąć przeszkód w postaci kolejnej oferty PSG. Na razie nie wiadomo jak tak duży wydatek wpłynie na plany pozyskania Paula Pogby, ale mistrzowie Italii zabezpieczyli środek pola pozyskaniem Aarona Ramseya i Adriena Rabiota, który także niedługo powinien dołączyć do zespołu, dlatego podchodzą do tematu już bardziej spokojnie, wiedząc, że pomocnik Manchesteru United sam jest zainteresowany powrotem na Allianz Stadium.
Jak na dzisiejsze czasy to dobre warunki + jest bardzo młody, więc jeśli tylko u nas się sprawdzi i kiedyś chciałby odejść to powinniśmy go sprzedać bez straty. Z zawodnikiem dobijającym do 28-30 coś takiego by absolutnie nie przeszło.
Jeśli się to sfinalizuje to bardzo mądry i przemyślany ruch - warto w perspektywie czasu dołożyć kasy do kogoś młodego.

San Holo

Madridista
Madridista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2019, 10:42

kamil-8853 pisze:
San Holo pisze:Zeszły sezon mieli fatalny (a w szczególności Varane) i ja to w jednym z moich postów przyznałem, bo tutaj sprawa jest jasna. Nie sądzę natomiast, by De Ligt póki co miał jakiekolwiek argumenty w rywalizacji z Ramosem i Varanem z poprzednich sezonów (wyłączając 2018/2019).

Chyba trochę pobłądziłeś - nie mam ochoty czytać wypocin który piłkarz jest lepszy od Ramosa czy Varana. To nie to forum kolego. Jeżeli chcesz się udzielać to pisz coś sensownego i w temacie mercato Juve. A jak nadal chcesz się dowartościowywać to albo załóż nowy temat RAMOS vs. DL lub idz na forum hala dzieci i tam możesz sobie próbować "błyszczeć'
Ale przecież to siedzący tutaj fani Juve zaczęli ten temat wyśmiewając to, że napisałem - w nawiązaniu do propozycji transferu De Ligta do Madrytu - o tym, że De Ligt w Realu nie miałby szans na pierwszy skład i w większości meczów grzałby ławę. Wiem, że część osób ma awersję do Realu i dostaje drgawek jak słyszy Galacticos, ale błagam - przed skrytykowaniem warto najpierw przeczytać kto co pisał w temacie i do kogo.

A to "hala dzieci" mógłbyś sobie darować, nie świadczy to o twojej dojrzałości, wręcz przeciwnie. Aha, i twoje "wypociny" są niezwykle związane z tematem "mercato Juve", co nie? Ręce opadają, aż chciałoby się wierzyć, że nie wszyscy fani Juve są tacy wobec kibiców innych klubów. :facepalm:

1902 Para Siempre

Obrazek
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2019, 10:53

Nikt chyba nie ma wątpliwości co do tego, że Varane to dobry piłkarz, czy nawet bardzo dobry. Ale ostatni sezon katastrofa - więc musi się pozbierać. Na chwilę obecną De Ligt>Varane.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2019, 11:02

towalski pisze:Nikt chyba nie ma wątpliwości co do tego, że Varane to dobry piłkarz, czy nawet bardzo dobry. Ale ostatni sezon katastrofa - więc musi się pozbierać. Na chwilę obecną De Ligt>Varane.
Nie masz racji, Han Solo prosto z Gwiezdnej Galaktyki przecież napisał, że ostatni sezon był przypadkiem i teraz już madrycki duet wraca do najlepszej formy i MDL byłby tylko rezerwowym- potwierdzone info.

A tak odbiegajac już od zaje*istości pilkarzy Realu, to obrona MDL, Chiellini, Bunucci, Rugani i np. Demiral wygląda zacnie. Oby to tak właśnie wyglądało w przyszłym sezonie.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2019, 11:13

San Holo pisze: A to "hala dzieci" mógłbyś sobie darować, nie świadczy to o twojej dojrzałości, wręcz przeciwnie. Aha, i twoje "wypociny" są niezwykle związane z tematem "mercato Juve", co nie? Ręce opadają, aż chciałoby się wierzyć, że nie wszyscy fani Juve są tacy wobec kibiców innych klubów. :facepalm:
Większość z nas ma bekę z tego co tu niektórzy wypisują, a tutaj wchodzimy, bo tu trafiają wszelkie newsy i plotki.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Zablokowany