Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tylko pamiętaj że ma ważny, wysoki, 2 letni kontrakt z Juve. Sam też potwierdzał że wraca do Juve. Jak nikt nie będzie chętny na niego to co z nim zrobić?
Pogba? Obecnie jesteśmy na + z transferów prawie 70mln. Powiedzmy że pokryjemy tym MDL. No to teraz przy takich założeniach
- Higuain 36mln
- Khedira 0
- Matuidi 15mln
- Cuadrado 15mln
- Mandziukic 10mln
- Cancelo 60mln
- Rogerio 10mln
146mln. Z czego potrzebny PO, Demiral, Romero. Dużo zostanie z tej sumy.
Opcje mamy, zobaczymy jak to się potoczy. Gdzieś były plotki o włączeniu w transfer Pogby Costy, Dybali, Can-a .
Pogba? Obecnie jesteśmy na + z transferów prawie 70mln. Powiedzmy że pokryjemy tym MDL. No to teraz przy takich założeniach
- Higuain 36mln
- Khedira 0
- Matuidi 15mln
- Cuadrado 15mln
- Mandziukic 10mln
- Cancelo 60mln
- Rogerio 10mln
Opcje mamy, zobaczymy jak to się potoczy. Gdzieś były plotki o włączeniu w transfer Pogby Costy, Dybali, Can-a .
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
@Vincitore
Zmieniłem i podałem konkretnie źródło. Informacje podał guru, który przewidywał od jakiegoś czasu Sarriego i obstawiał odejście Cancelo. Loguje się rzadko kiedy naprawdę ma coś konkretnego do przekazania.

Zmieniłem i podałem konkretnie źródło. Informacje podał guru, który przewidywał od jakiegoś czasu Sarriego i obstawiał odejście Cancelo. Loguje się rzadko kiedy naprawdę ma coś konkretnego do przekazania.

- Szilgu
- Juventino
1. Jakie źródła poza Die Telegraph podało kwotę 20mln? Nie mówię o tych cytujących poprzednikówSan Holo pisze: Juventus oferuje 15-20 mln euro netto za sezon. Real nie dałby więcej niż 10-12, oferta Barcy to 7-8 mln. Ile dawało PSG nie wiadomo, kilka mało wiarygodnych źródeł pisało o 20 mln euro netto.
Ile wynosi stawka podatkowa dla najbogatszych we Włoszech, rzeczywiście jest taka niska? Wikipedia podaje, że jest to aż 43% (+ podatek regionalny, komunalny i solidarnościowy w zależności od dochodu), więc nie jest to znacznie mniej niż hiszpańskie 47%. Chyba, że jest inaczej, to mnie poprawcie :-)

2. Podatek jest taki jak mówisz, ale nowe rozporządzenie pozwala na obniżenie kwoty brutto za pierwsze pięć lat (?). W tym momencie kwota 10mln euro netto to zaledwie 12,5mln brutto. To trochę zmienia postać rzeczy

- Wojtek
- Juventino
Podoba mi się, że działamy bardzo szybko. De Ligt i Rabiot zaklepani bardzo szybko, praktycznie w jednym czasie. Za Marotty każdy transfer ciągnął się w nieskończoność...ale może to wina tego, że kiedyś byliśmy biedniejsi.
- Szilgu
- Juventino
Kara.Il_Bianconero pisze:Ktoś wie czemu Rabiot ostatni mecz w PSG zagrał w grudniu 2018 ?
Jakaś kontuzja czy może "kara" za nieprzedłużenie kontraktu ?
A Trippier całkiem spoko, o ile to prawda z kłótliwym Cancelo.
- San Holo
- Madridista
Tak pisał The Guardian kilka dni temu: "PSG have been the favourites to sign the Ajax centre-back and offered him a five-year contract worth £340,000 a week 10 days ago." O tym, że jest na stole wysoka oferta, a Raiola miał się spotkać z Leonardo w Paryżu informowało też Sky Sport czy wspomniany Die Telegraph + kilka śmieciowych źródeł na Wyspach.Szilgu pisze: 1. Jakie źródła poza Die Telegraph podało kwotę 20mln? Nie mówię o tych cytujących poprzednikówDzisiaj wszystkie media mówią o 12mln.
2. Podatek jest taki jak mówisz, ale nowe rozporządzenie pozwala na obniżenie kwoty brutto za pierwsze pięć lat (?). W tym momencie kwota 10mln euro netto to zaledwie 12,5mln brutto. To trochę zmienia postać rzeczyZ tego co pamiętam to okres może przedłużyć się o kolejne lata, gdy spełni się jakieś warunki m.in. kupienie domu we Włoszech, narodziny dziecka itp.
Co do podatków - jeśli takie ulgowe prawo obowiązuje na pięć lat, to nie dziwię, się, że jesteście faworytami do podpisania De Ligta. Barca czy Real oferując 12 mln euro netto zawodnikowi musieliby w pięć lat zapłacić łącznie 120 mln euro, PSG we Francji podobnie (49% stawki podatkowej), w Juventus zaledwie 62,5 mln euro. Kolosalna różnica.
1902 Para Siempre

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Profesor
Te 146 mln € to trochę optymistyczne wyliczenia, bo pewnie za Higuaina nie dostaniemy nawet 30 mln € (a jeśli znajdzie się klub skłonny opłacać jego pensję, to i tak go za tyle puścimy), a odnośnie Cancelo mówi się o 50 bańkach i ewentualnych bonusach. Cuadrado za rok kończy się kontrakt i też potencjalny nabywca będzie chciał jeszcze zbić cenę. Powiedzmy, że uzbieramy za wymienionych przez Ciebie zawodników 120 mln €, a zakładając, że kupimy zarówno Demirala jak i Romero (razem z 40 mln €) oraz zastępcę Cancelo (25-30 mln €), to zostanie nam z 50 baniek, więc o Pogbie bez sprzedaży np. Dybali raczej nie ma co marzyć, a i do SMS/Ndombele trzeba będzie trochę dołożyć (a tylko i wyłącznie dobra oferta za Dybiego pozwoli nam myśleć o Icardim i środkowym pomocniku).
Te 146 mln € to trochę optymistyczne wyliczenia, bo pewnie za Higuaina nie dostaniemy nawet 30 mln € (a jeśli znajdzie się klub skłonny opłacać jego pensję, to i tak go za tyle puścimy), a odnośnie Cancelo mówi się o 50 bańkach i ewentualnych bonusach. Cuadrado za rok kończy się kontrakt i też potencjalny nabywca będzie chciał jeszcze zbić cenę. Powiedzmy, że uzbieramy za wymienionych przez Ciebie zawodników 120 mln €, a zakładając, że kupimy zarówno Demirala jak i Romero (razem z 40 mln €) oraz zastępcę Cancelo (25-30 mln €), to zostanie nam z 50 baniek, więc o Pogbie bez sprzedaży np. Dybali raczej nie ma co marzyć, a i do SMS/Ndombele trzeba będzie trochę dołożyć (a tylko i wyłącznie dobra oferta za Dybiego pozwoli nam myśleć o Icardim i środkowym pomocniku).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Szilgu
- Juventino
Pytałem o 20mln od Juve
Co do kwoty za pięć lat to mogłem Cię wprowadzić w błąd odnosząc się do kwoty 10mln netto. Przy 12 netto, brutto to będzie około 15. Tak czy inaczej 75mln to dużo mniej niż 120
Generalnie wprowadzenie od tego roku tego prawa może trochę namieszać. Transfer Jamesa do Napoli ma jakiekolwiek szanse pewnie tylko dzięki temu. Południowe Włochy mają jeszcze lepszy przelicznik - 10mln netto to 11 brutto

Co do kwoty za pięć lat to mogłem Cię wprowadzić w błąd odnosząc się do kwoty 10mln netto. Przy 12 netto, brutto to będzie około 15. Tak czy inaczej 75mln to dużo mniej niż 120

Generalnie wprowadzenie od tego roku tego prawa może trochę namieszać. Transfer Jamesa do Napoli ma jakiekolwiek szanse pewnie tylko dzięki temu. Południowe Włochy mają jeszcze lepszy przelicznik - 10mln netto to 11 brutto

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Tak się pisze o transferze Cancelo, to przy okazji przypomniało mi się o pewnym prawym obrońcy ze stajni Raioli z Brazylii, Wesley bodajże mu było. Ktoś coś więcej wie na ten temat? Z dwa miesiące temu rzekomo miał zostać naszym zawodnikiem z wolnego transferu?
- notquitemytempo
- Juventino
Jeżeli naprawdę mamy ściągać Trippiera, chyba wolałbym dać szansę Liroli z przesunięciem Spiny na prawą obronę i niech rywalizują.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
1. To tak nie działa, sprzedaże wliczane są do budżetu raz, zakup piłkarza amortyzujesz przez cały jego pobyt w klubie.Profesor pisze:Pogba? Obecnie jesteśmy na + z transferów prawie 70mln. Powiedzmy że pokryjemy tym MDL. No to teraz przy takich założeniach
- Higuain 36mln
- Khedira 0
- Matuidi 15mln
- Cuadrado 15mln
- Mandziukic 10mln
- Cancelo 60mln
- Rogerio 10mln
2. Odkąd weszło ffp klubom nie opłaca się robić wymian piłkarzy, nawet jeśli będzie przepływ kilku zawodników między Juve i mu, zostaną one przeprowadzone oddzielnie.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Idź już wychwalać ten swój Real na jego strony, bo tu takim glupotami zaniżasz poziom, a tam się wpasujesz...San Holo pisze:joy pisze:Myślę, że oferta PSG mogła być zbliżona do tej z Juventusu (a nawet wyższa), ale widocznie de Ligt stwierdził, że woli serie A i Juventus. Poza tym o ile się orientuję, to w lig ę nie można wpisywać klauzuli (jeśli się mylę poprawcie), i bał się (a może bardziej Raiola), że utknie tam jak Rabiot. Oferta Barcy z tego co wiem była na poziomie 7mln netto więc stosunkowo niska, a dodatkowo też pod znakiem zapytania stała walka o pierwszy skład. Nie mówię, że w Juve jest łatwiej, ale podstawowi obrońcy w Juventusie mają bliżej niż dalej. Tak czy siak świetny zakup nawet z tą klauzulą.San Holo pisze:Skoro nawet PSG nie było w stanie przebić Juve w ofercie, a De Ligt odrzucił również propozycję Barcy[...].
Trochę mnie dziwi, że Real nie szturmował.
Real na ŚO ma wchodzącego w swój prime Varane'a oraz doświadczonego Ramosa, który pewnie jeszcze dwa sezony pogra. Sprowadziliśmy 21-letniego Militão z Porto, jest jeszcze solidny Nacho i Vallejo, który najpewniej odejdzie na wypożyczenie. De Ligt nie miałby szans na pierwszy skład , a miejscem na ławce rezerwowych na pewno by się nie zadowolił. Podobno Real nawiązał kontakt z De Ligtem, ale na tym się skończyło i chyba żadna ze stron nie jest zainteresowania sfinalizowanej transferu.
Marca pisała, że Barca zrezygnowała, ponieważ całościowe koszta transferu miały być bardzo duże. 75 mln euro chciał Ajax + 20% prowizji dla Raioli (15 mln) + 12 mln euro netto pensji za sezon (Barca oferowała chyba 7-8 mln), co w Hiszpanii przy 47% podatkach dla najbogatszych wyniosłoby prawie 24 mln euro brutto za sezon (przy pięcioletnim kontrakcie to koszt aż 120 mln euro).
Juventus oferuje 15-20 mln euro netto za sezon. Real nie dałby więcej niż 10-12, oferta Barcy to 7-8 mln. Ile dawało PSG nie wiadomo, kilka mało wiarygodnych źródeł pisało o 20 mln euro netto.
Ile wynosi stawka podatkowa dla najbogatszych we Włoszech, rzeczywiście jest taka niska? Wikipedia podaje, że jest to aż 43% (+ podatek regionalny, komunalny i solidarnościowy w zależności od dochodu), więc nie jest to znacznie mniej niż hiszpańskie 47%. Chyba, że jest inaczej, to mnie poprawcie :-)