Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Szczerze to czy my potrzebujemy pięciu stoperów? W poprzednich latach mieliśmy problemy z kontuzjami i dlatego się zabezpieczaliśmy. Przy graniu dwoma stoperami standardem jest posiadanie czterech w kadrze.unbelievable87 pisze:Przy ściągnięciu MDL zarówno Demiral, jak i Romero zostaną wypożyczeni (O ile ich kupimy) na 5 obrońcę zapewne ściągniemy kogoś a'la Caceres...Principino pisze:W przypadku sciagniecia De Ligta sciagniecie dwojki Demiral/Romero to glupota. Mam nadzieje ze Fabio to jakos ogarnal i zostawi chocby Demirala jeszcze rok na wypozyczeniu bo w Juve bylby 4/5 obronca razem z Romero.
- fivapoPL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wszystkot fajnie tylko ta klauzula po co ona .Mati1990 pisze:Info ze Sky
Trwa spotkanie Fabio i Nedveda z Raiolą odnośnie ostatnich szczegółów co do kontraktu De Ligta.
Ponoć do Ajaxu ma trafić 65/70 mln
De Ligt 12 mln plus bonusy za sezon ( 5 letni kontrakt?)
Ponoć też ma być klauzula zawarta na 150mln po sezonie gry u nas(?)
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nikt chyba się w dzisiejszych czasach nie nastawiał raczej, że zawodnik w klubie będzie grać długimi latami jak Buffon czy Del Piero. Mając jeszcze za agenta Mino Raiolę, to pewnie pogra u nas ze 4 lata, a w tym czasie jak ktoś go będzie chciał to 150mln musi nam dać. Czy opłacalny biznes? Nie mnie to oceniać, też wolałbym, aby obyło się bez klauzul ( araby już czekają na takie okazje), ale tak jak napisałem, nie nastawiajcie się, że to obrońca na długie lata dla nas, raczej jesteśmy "przystankiem" w jego karierzefivapoPL pisze:Wszystkot fajnie tylko ta klauzula po co ona .Mati1990 pisze:Info ze Sky
Trwa spotkanie Fabio i Nedveda z Raiolą odnośnie ostatnich szczegółów co do kontraktu De Ligta.

- notquitemytempo
- Juventino
Popatrz sobie do działu "informacje". Po pierwszych, bardzo optymistycznych doniesieniach z wczorajszego wieczoru, okazuje się, że PSG juz miało go w garści, ale przez zamieszanie na szczeblach kierowniczych Raiola zaczął się rozglądać za alternatywą i tak pojawił się temat Juventusu. Ale absolutnie nic nie jest przesądzone.Haris pisze:De Ligt to już pewniak? Oficjalki nie było, a już czytam, że jest nasz.
- Gandalf8
- Juventino
Nie. To tylko fanowski projekt życzeniowy. Na tym koncie też był że 2 dni temu fanowski projekt pasiaka (swoją drogą - zacny).Sorek21 pisze:Ciekawe czy to zdjęcie jest autentyczne ?
Ja po telenoweli Sarri czy Pep staram się podchodzić na chłodno do wszelkich doniesień i czekam na oficjalke. Chociaż oczywiście Holender to byłoby mega wzmocnienie i pewnie szybko by posadził Babola na ławce.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Chociażby po to, żebyśmy nie sprzedali go grzecznościowo do jakiegoś Bayernu za 40 mln :-)fivapoPL pisze:Wszystkot fajnie tylko ta klauzula po co ona .Mati1990 pisze:Info ze Sky
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Wy nie narzekajcie na te klauzule i Raiolę bo dzięki temu facetowi nie dość, że mamy w ogóle szansę na topowych grajków to na dodatek możemy zawsze na nich zarobić mając środki na dalsze wzmocnienia zespołu. Być może DL nie byłby obrońcą na lata ale na pewno za rok nie odejdzie a jak już odejdzie za 2-3 lata to sporo na nim zarobimy. Taki Raiola mając do dyspozycji deal z nami czy innymi tuzami na ogół wybierze nas kierując się dobrymi stosunkami do tej pory i tym, że dzięki nam dobrze zarabia. Nie ma co przejmować się na zapas tylko cieszyć się, że mając do wyboru Real/Barca/PSG/Bayern/L'pool ten przekozak wybierze nas nawet za namową Raioli. Tak jak wspomniałem - Ndombele/Pogba/SMS, Rabiot, Icar i jedziemy po uszatka
Tego nam i Sarriemu serdecznie życzę skoro Juve to korona kariery naszego nowego trenera

Tego nam i Sarriemu serdecznie życzę skoro Juve to korona kariery naszego nowego trenera

- Kruczenzo
- Juventino
Wiadomo De Ligt marzenie, ale jak go bym widzial w pierwszej jedenastce zamiast Chielliniego.
Pare osob tu sie smialo jak Buffon odchodzil, ze ma gen przegrywa i ze jest symbolem porazek w LM. Wg mnie pod taka charakterystyke predzej podchodzi Giorgio, dla mnie on jest symbolem tychze porazek. Buffon to chociaz ma Mistrza Swiata i Uefy, a Chiellini z sensownych cale zero. Zwlaszcza jego popisowy numer czyli kontuzja w najwazniejszych/przed najwazniejszymi meczami sezonu. Na szybko:
-final euro 2012, kontuzja w pierwszym kwadransie meczu
-Berlin 2015, kontuzja tydzien przed finalem
-2016, kontuzja przed rewanzem z Bayernem
-2019, kontuzja przed dwumeczem z Ajaxem
Takie sa fakty, na naszego kapitana nie mozemy liczyc w najwazniejszych momentach. Mlodszy juz nie bedzie, takze powinien byc traktowany jako rezerwowy stoper. Bonucci zdecydowanie lepeij sie prezentuje, jak jest w ciaglym trybie meczowym, jak sie nim czesto rotuje to od razu zwieksza sie znacznie ilosc jego bledow.
Btw za dodawanie kursow bukmacherskich do mercato informacje powinny byc dozywotnie bany
Pare osob tu sie smialo jak Buffon odchodzil, ze ma gen przegrywa i ze jest symbolem porazek w LM. Wg mnie pod taka charakterystyke predzej podchodzi Giorgio, dla mnie on jest symbolem tychze porazek. Buffon to chociaz ma Mistrza Swiata i Uefy, a Chiellini z sensownych cale zero. Zwlaszcza jego popisowy numer czyli kontuzja w najwazniejszych/przed najwazniejszymi meczami sezonu. Na szybko:
-final euro 2012, kontuzja w pierwszym kwadransie meczu
-Berlin 2015, kontuzja tydzien przed finalem
-2016, kontuzja przed rewanzem z Bayernem
-2019, kontuzja przed dwumeczem z Ajaxem
Takie sa fakty, na naszego kapitana nie mozemy liczyc w najwazniejszych momentach. Mlodszy juz nie bedzie, takze powinien byc traktowany jako rezerwowy stoper. Bonucci zdecydowanie lepeij sie prezentuje, jak jest w ciaglym trybie meczowym, jak sie nim czesto rotuje to od razu zwieksza sie znacznie ilosc jego bledow.
Btw za dodawanie kursow bukmacherskich do mercato informacje powinny byc dozywotnie bany
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2019, 16:48 przez Kruczenzo, łącznie zmieniany 1 raz.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
MRN pisze:Wy nie narzekajcie na te klauzule i Raiolę bo dzięki temu facetowi nie dość, że mamy w ogóle szansę na topowych grajków to na dodatek możemy zawsze na nich zarobić mając środki na dalsze wzmocnienia zespołu. Być może DL nie byłby obrońcą na lata ale na pewno za rok nie odejdzie a jak już odejdzie za 2-3 lata to sporo na nim zarobimy. Taki Raiola mając do dyspozycji deal z nami czy innymi tuzami na ogół wybierze nas kierując się dobrymi stosunkami do tej pory i tym, że dzięki nam dobrze zarabia. Nie ma co przejmować się na zapas tylko cieszyć się, że mając do wyboru Real/Barca/PSG/Bayern/L'pool ten przekozak wybierze nas nawet za namową Raioli. Tak jak wspomniałem - Ndombele/Pogba/SMS, Rabiot, Icar i jedziemy po uszatka![]()

Też marzą mi się takie zakupy. Z racji innych potrzeb w tego Pogbę za bardzo nie wierzę, ale zestaw Rabiot, Ramsey, De Ligt, Ndombele/SMS, Icardi i następca Cancelo by mnie w zupełności zadowolił.
Poza tym ciekawe czy uda nam się wyrwać jakiegoś prospekta z Italii?
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Z pewnością trzymanie sześciu stoperów przy grze dwójką nie miałoby żadnego sensu, więc pewnie ktoś z dwójki Demiral/Romero wylądowałby na wypożyczeniu (możliwe, że w swoim obecnym klubie). Natomiast zakup zarówno Turka jak i Argentyńczyka, to nie fanaberia tylko perspektywiczne myślenie. Zobacz, że Chiellini, którego dość regularnie nękają urazy wraz ze startem sezonu będzie miał już skończone 35 lat, a Bonucciemu strzeliły niedawno 32 latka. Ponadto piątka środkowych obrońców w kadrze dawałaby nam możliwość przejścia na jakiś wariant z trójką w defensywie (3-4-3, 3-5-2) mimo tego, że Sarri raczej nie preferował dotychczas takiej taktyki, ale wszystko się może zdarzyć. Z drugiej strony może czas pożegnać się z Ruganim jeśli dostaniemy za niego konkretną ofertę, a wtedy mimo zakupu De Ligta znalazłoby się miejsce i dla Demirala i dla Romero.Robaku pisze:Ale ze niby robimy
Kielon - Bonus- RUgani - DeLigt- Demirel i Romero.
Za dużo. Dużo za dużo. Chyba, że to jakis dluzszy plan, ale z drugiej strony po co. Mniemam, że Romero nie uświadczy gry w Juve, pewnie podobnie Demirel.
Ogólnie, to zakup De Ligta, to dla nas konieczność, bo niedługo z będącego absolutnym topem tria Barzagli-Bonucci-Chiellini zostanie nam jedynie Leo u schyłku swej kariery. Jedynym włoskim stoperem, który nadawałby się do Juve jest Romagnoli, ale on raczej nie myśli o zmianie klubu mimo tego w jakiej sytuacji znajduje się obecnie Milan. Ze środkowych obrońców innych narodowości występujących w Serie A pasowałby też Skriniar, ale ściągnięcie go byłoby większym cudem niż kapitana Milanu oraz najbardziej ekonomiczny wariant czyli Manolas, po którego powinniśmy uderzyć w wypadku niepowodzenia z transferem Holendra.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- sebatiaen
- Juventino
To zrób to samo i czekaj czy Juventus do ciebie zadzwoni jak nie to oznacza ze to nic wielkiego:)
Ponoč cały czas myślimy o Jamesie.
Napoli ma problemy bo Real podniósł cene
Ponoč cały czas myślimy o Jamesie.
Napoli ma problemy bo Real podniósł cene
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2019, 17:38 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Juventino
Nic nie znaczy, bo Neymara, Suareza and Pique też obserwuje.Wicior pisze:Nie wiem czy to jakas informacja potwierdzajaca MDL w Juve ale zaczal obserwowac naszych na insta.
https://twitter.com/ForzaJuve2017/statu ... 97377?s=19
PS. przenieście te posty wyżej do działu DYSKUSJA bo się syf zrobił.