Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Osgiliath
- Juventino
Same fantastyczne newsy 
De Ligt? To jest już top, a jest młodziakiem. To jest bomba do obrony na miarę kolejnego Kielona. Do tego może Sarri ogarnie Ruganiego, a jeszcze Bonuc i Demiral, który też wykazuje potencjał. Imo Romero jest szykowany na następcę Bonuca, albo na spieniężenie w celu pozyskania innych, choć też nie wygląda źle.
W środku Ramsey i Rabiot. Wszystko fajnie, ale brakuje tej wisienki.
Z przodu za to, przy pozostaniu Dybali nie ma miejsca (i chyba funduszy) na Chiesę, więc rozglądałbym się za kupcami dla Kwadrata, Mandzu i Igły.
Poza tym pozyskanie Icara, gdyby nawet za free? to już by było za wiele.

De Ligt? To jest już top, a jest młodziakiem. To jest bomba do obrony na miarę kolejnego Kielona. Do tego może Sarri ogarnie Ruganiego, a jeszcze Bonuc i Demiral, który też wykazuje potencjał. Imo Romero jest szykowany na następcę Bonuca, albo na spieniężenie w celu pozyskania innych, choć też nie wygląda źle.
W środku Ramsey i Rabiot. Wszystko fajnie, ale brakuje tej wisienki.
Z przodu za to, przy pozostaniu Dybali nie ma miejsca (i chyba funduszy) na Chiesę, więc rozglądałbym się za kupcami dla Kwadrata, Mandzu i Igły.
Poza tym pozyskanie Icara, gdyby nawet za free? to już by było za wiele.
- Wojtek
- Juventino
Smutna prawda, ale między innymi dzięki temu możemy go mieć u siebie. Dzięki dobrej współpracy z Raiolą i niestety dzięki temu, że sprzedajemy każdego kto chce odejść, nie robimy przeszkód. Gdyby De Ligt miał grać w jedynym miejscu przez 10 lat to pewnie trafił by do Barcy. Z Juve łatwo będzie go wytransferowac, ale nie ma co rozmyslac na przyszłość tylko cieszyć się chwilą, że zgarniemy takiego TOPa.Vanquish pisze:Skoro Raiola jest agentem De Ligta, to dzień po oficjalnym ogłoszeniu transferu trzeba się będzie już rozglądać za następcą
De Ligt + Pogba

- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Imo przegadywanie w tym wypadku jest ważne - jak ktoś nie ogarnia 1/1 u buka to najprawdopodobniej jest w stanie napisać, że giovinco to w sumie box to box. Tak samo niestety z jaraniem się ile jesteśmy w danym okienku na plusie/minusie - TO TAK NIE DZIAŁA. Serio znalezienie absolutnych podstaw jak działają transfery, jakie są budżety klubów to 15 minut guglania.PlanetJuve pisze:Zamiast się przegadywać kto co podał to powinniście się cieszyć, że na ten moment jesteśmy 68,5 mln na plusie a mamy już Ramseya i prawdopodobnie Rabiota. Jak przyjdzie De Ligt to klękajcie narody. Wytransferować zawodników którzy są zbedni dla Sarriego i 100 mln + czeka na wydanie.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Chłop jeszcze nie przyszedł a tutaj już żale że długo u nas nie zawita
Najpierw niech przyjdzie i posadzi Bonucciego na ławkę..
De Ligt- Chiellini ale byłaby miazga.

Najpierw niech przyjdzie i posadzi Bonucciego na ławkę..
De Ligt- Chiellini ale byłaby miazga.

- wagner
- Juventino
Rugani nadaje się do tarcia chrzanu. De Ligta wymienilbym nawet na Bonucciego.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- PlanetJuve
- Juventino
Ale ja pisałem o źródłach doniesień transferowych, a nie bukach- to nie do mniePaya pisze:Imo przegadywanie w tym wypadku jest ważne - jak ktoś nie ogarnia 1/1 u buka to najprawdopodobniej jest w stanie napisać, że giovinco to w sumie box to box. Tak samo niestety z jaraniem się ile jesteśmy w danym okienku na plusie/minusie - TO TAK NIE DZIAŁA. Serio znalezienie absolutnych podstaw jak działają transfery, jakie są budżety klubów to 15 minut guglania.PlanetJuve pisze:Zamiast się przegadywać kto co podał to powinniście się cieszyć, że na ten moment jesteśmy 68,5 mln na plusie a mamy już Ramseya i prawdopodobnie Rabiota. Jak przyjdzie De Ligt to klękajcie narody. Wytransferować zawodników którzy są zbedni dla Sarriego i 100 mln + czeka na wydanie.

Ja podałem plus/minus podsumowanie z transfermarkt w obecnej chwili i nie twierdzę, że to wyznacznik kwoty jaką jesteśmy w stanie wydać w to okienko.
Wygógluj jaki real ma budżet bo wydali juz ponad 300 melonów a nadal celują w Pogbe/Neymara/Eriksena. Nic nie zrobisz, nikt tego nie wie. Tak samo u Nas. Ja podałem suche fakty.
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Co do Romero i tego że ma wskoczyć w buty Bonucciego to dla mnie przesada. W ogóle jego charakterystyka nie pasuje do tej którą prezentuje Włoch.
Tak jak Demiral w grze przypomina trochę Chielliniego, to Romero dla mnie bardziej Cannavaro aniżeli Bonuc. Z rozgrywaniem u niego kiepsko. Oczywiście nie musimy grać takim schematem, że walczak plus obrońca grający piłka. Demiral + De Ligt wygląda fajnie. I To Holender pewnie wyprowadzał by piłkę z obrony.
Pozostaje jeszcze Rugani, który ostatnio stał się trochę bezpłciowy w rozegraniu od tyłu, ale to w nim kiedyś upatrywalem następcę Leo.
Wbrew negatywnej opinii jaka panuje na forum, budujemy całkiem ciekawa kadre.
Tak jak Demiral w grze przypomina trochę Chielliniego, to Romero dla mnie bardziej Cannavaro aniżeli Bonuc. Z rozgrywaniem u niego kiepsko. Oczywiście nie musimy grać takim schematem, że walczak plus obrońca grający piłka. Demiral + De Ligt wygląda fajnie. I To Holender pewnie wyprowadzał by piłkę z obrony.
Pozostaje jeszcze Rugani, który ostatnio stał się trochę bezpłciowy w rozegraniu od tyłu, ale to w nim kiedyś upatrywalem następcę Leo.
Wbrew negatywnej opinii jaka panuje na forum, budujemy całkiem ciekawa kadre.
- Robaku
- Juventino
Ale ze niby robimy
Kielon - Bonus- RUgani - DeLigt- Demirel i Romero.
Za dużo. Dużo za dużo. Chyba, że to jakis dluzszy plan, ale z drugiej strony po co. Mniemam, że Romero nie uświadczy gry w Juve, pewnie podobnie Demirel.
Za dużo. Dużo za dużo. Chyba, że to jakis dluzszy plan, ale z drugiej strony po co. Mniemam, że Romero nie uświadczy gry w Juve, pewnie podobnie Demirel.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Osgiliath
- Juventino
Zwróć uwagę, że przy całej waleczności Kielona, nieuchronnie idzie w stronę Barzy, więc ma rok/dwa i powinien kończyć. Bonuc nie jest wiele młodszy, pogra jeszcze z 3 sezony na poziomie. Rugani to jest niewiadoma i albo teraz odpali, albo zostanie do końca tylko rezerwowym. Dlatego musimy mieć topa w postaci DL i Demirala i Romero, gdzie ten ostatni, nie musi już tego sezonu spędzić w Juve, ale właśnie za rok, czy dwa już powinien.Robaku pisze:Ale ze niby robimy
- Principino
- Juventino
W przypadku sciagniecia De Ligta sciagniecie dwojki Demiral/Romero to glupota. Mam nadzieje ze Fabio to jakos ogarnal i zostawi chocby Demirala jeszcze rok na wypozyczeniu bo w Juve bylby 4/5 obronca razem z Romero.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Przy ściągnięciu MDL zarówno Demiral, jak i Romero zostaną wypożyczeni (O ile ich kupimy) na 5 obrońcę zapewne ściągniemy kogoś a'la Caceres...Principino pisze:W przypadku sciagniecia De Ligta sciagniecie dwojki Demiral/Romero to glupota. Mam nadzieje ze Fabio to jakos ogarnal i zostawi chocby Demirala jeszcze rok na wypozyczeniu bo w Juve bylby 4/5 obronca razem z Romero.