Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
A tak dla prawdziwego laika? Bo 1/1 rozumiem, że za każdą wpłaconą złotówkę wypłacą mi złotówkę minus podatek, czyli i tak będę w plecy?playmaker pisze:Panowie, kurs 1/1 to inaczej 2.0.Adrian27th pisze: 1/1 to nic. Po prostu nic nie wypłaca za ten transfer.

- D-Rose
- Juventino
Za kazda wplacona złotowke dostajesz złotówkę(plus tą ktora postawiłes)Vanquish pisze:A tak dla prawdziwego laika? Bo 1/1 rozumiem, że za każdą wpłaconą złotówkę wypłacą mi złotówkę minus podatek, czyli i tak będę w plecy?playmaker pisze:Panowie, kurs 1/1 to inaczej 2.0.Adrian27th pisze: 1/1 to nic. Po prostu nic nie wypłaca za ten transfer.

Stawiasz złotówke za De Ligta: odbierasz 2 zł(1zl ktore wygrywasz + tą złótowke ktora postawiłes) - podatek.
Czyli na nasze to kurs 2.0. Wciaz dosyc wysoki(chociaz z drugiej strony bardoz niski z porownaniu sprzed kilku dni gdzie oscylowało kolo 20.0)

PS: Dajcie znac jak kursy beda w granic 4/1(1.25) albo 5/1(1.20)

- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Jak dla mnie to za każdą złotówkę płacą złotówkę, już bez podatku. Na PSG jest 9/4, czyli za każdą złotówkę 2,25, itd.Vanquish pisze:A tak dla prawdziwego laika? Bo 1/1 rozumiem, że za każdą wpłaconą złotówkę wypłacą mi złotówkę minus podatek, czyli i tak będę w plecy?playmaker pisze:Panowie, kurs 1/1 to inaczej 2.0.Adrian27th pisze: 1/1 to nic. Po prostu nic nie wypłaca za ten transfer.
Dobrze, że nie ma już Allegriego, bo pewnie MDL potrzebowałby pół sezonu wdrożenia, żeby zagościć w wyjściowej jedenastce...
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ramsey+Rabiot
MDL, Demiral, Romero
ktos za Cancelo jak odejdzie
W sumie mamy poprawiony skład i jesteśmy mniej więcej na 0 budżetowo
Czy ktoś w stylu Pogba,NDombele,Savic,Icardi przyjdzie to już chyba będzie zależne od dalszych sprzedaży, czy Sarri będzie cisnął o kogoś o danej charakterystyce albo też od okazji.
Jak dawno nie mogę doczekać się sezonu.
MDL, Demiral, Romero
ktos za Cancelo jak odejdzie
W sumie mamy poprawiony skład i jesteśmy mniej więcej na 0 budżetowo

Czy ktoś w stylu Pogba,NDombele,Savic,Icardi przyjdzie to już chyba będzie zależne od dalszych sprzedaży, czy Sarri będzie cisnął o kogoś o danej charakterystyce albo też od okazji.
Jak dawno nie mogę doczekać się sezonu.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Zadziwiacie mnie z tym De Ligtem. A czy to wasze pieniądze ? Powinniśmy się raczej cieszyć z tego, że jesteśmy już w stanie sprowadzać za takie kwoty takich zawodników a Holender wart jest tych pieniędzy bo to przekozak. Ile chcielibyście za niego dać skoro pół Europy chciałoby go mieć u siebie ? Nie dawno ściągaliśmy odpady, których nikt nie chce ( to co w tym momencie inter ) a teraz jesteśmy poważnym konkurentem najbogatszych w walce o podpis zawodnika. Damy 70, sprzedamy go za 5 lat za 170, proste ? On jest mega, po kilku lat w Italii będzie nie do przejścia.
Transfer De Ligta przewidywał 2 miesiące temu Versilia na VS tak na marginesie. Wszyscy twierdzili, że jest już Barcy, on twierdził, że będzie nasz...jeżeli to się potwierdzi to należy się chyba jednak liczyć z tym źródłem.
Ściskam kciuki i jedziemy dalej...Ndombele, Rabiot, Icardi i możemy skupić się na sprzedaży opału.
Transfer De Ligta przewidywał 2 miesiące temu Versilia na VS tak na marginesie. Wszyscy twierdzili, że jest już Barcy, on twierdził, że będzie nasz...jeżeli to się potwierdzi to należy się chyba jednak liczyć z tym źródłem.
Ściskam kciuki i jedziemy dalej...Ndombele, Rabiot, Icardi i możemy skupić się na sprzedaży opału.

- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Jesli by przyszli Rabiot, De Ligt i Demiral to praktycznie przy sprzedazy Cancelo do wzmocnienia pozostaje prawa obrona.
Wraca Higuain i w sumie z przodu juz mamy bogactwo. Higuain, Ronaldo, Dybala, Costa, Bernardeschi, Kean. Mandzukicia celowo nie wymienilem bo mysle ze jest na wylocie.
W tej sytuacji mozna by sie skupic na prawym obroncy. Niestety z ta pozycja jest posucha i nikt kto podnioslby nasz poziom nie przychodzi mi na mysl.
Bramkarze: Szczesny, Perin, Pinsoglio
Środkowy Obrońca: Chiellini, Bonucci, Rugani, De Ligt *, Demiral *
Lewy Obrońca: Alex Sandro, Spinazzola
Prawy Obrońca: xxxxx, De Sciglio, (Cancelo, Cuadrado - out)
Środkowy pomocnik: Pjanic, Rabiot *, Can, Ramsey, Bentancur, (Matuidi, Khedira - Out)
Napastnik, schodzący napastnik: C.Ronaldo, Dybala, Costa, Bernardeschi, Kean, Higuain, (Mandzukic - out)
Ciekawe jak nasz budzet i czy ze sprzedazy wymienionych zawodnikow wystarczy na transfery ktore już uwzględniłem * i prawego obońce, ewentualnie uzupełnienie środka pomocy.
Wraca Higuain i w sumie z przodu juz mamy bogactwo. Higuain, Ronaldo, Dybala, Costa, Bernardeschi, Kean. Mandzukicia celowo nie wymienilem bo mysle ze jest na wylocie.
W tej sytuacji mozna by sie skupic na prawym obroncy. Niestety z ta pozycja jest posucha i nikt kto podnioslby nasz poziom nie przychodzi mi na mysl.
Bramkarze: Szczesny, Perin, Pinsoglio
Środkowy Obrońca: Chiellini, Bonucci, Rugani, De Ligt *, Demiral *
Lewy Obrońca: Alex Sandro, Spinazzola
Prawy Obrońca: xxxxx, De Sciglio, (Cancelo, Cuadrado - out)
Środkowy pomocnik: Pjanic, Rabiot *, Can, Ramsey, Bentancur, (Matuidi, Khedira - Out)
Napastnik, schodzący napastnik: C.Ronaldo, Dybala, Costa, Bernardeschi, Kean, Higuain, (Mandzukic - out)
Ciekawe jak nasz budzet i czy ze sprzedazy wymienionych zawodnikow wystarczy na transfery ktore już uwzględniłem * i prawego obońce, ewentualnie uzupełnienie środka pomocy.
- notquitemytempo
- Juventino
A pisali coś może o De Ligcie na VS w ciągu kilku ostatnich dni?MRN pisze:Zadziwiacie mnie z tym De Ligtem. A czy to wasze pieniądze ? Powinniśmy się raczej cieszyć z tego, że jesteśmy już w stanie sprowadzać za takie kwoty takich zawodników a Holender wart jest tych pieniędzy bo to przekozak. Ile chcielibyście za niego dać skoro pół Europy chciałoby go mieć u siebie ? Nie dawno ściągaliśmy odpady, których nikt nie chce ( to co w tym momencie inter ) a teraz jesteśmy poważnym konkurentem najbogatszych w walce o podpis zawodnika. Damy 70, sprzedamy go za 5 lat za 170, proste ? On jest mega, po kilku lat w Italii będzie nie do przejścia.
Ściskam kciuki i jedziemy dalej...Ndomele, Rabiot, Icardi i możemy skupić się na sprzedaży opału.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Polecam użyć Google.playmaker pisze:Panowie, kurs 1/1 to inaczej 2.0.Adrian27th pisze: 1/1 to nic. Po prostu nic nie wypłaca za ten transfer.
1/1 to decimal
Ile wyszło kolego?
2/1 to 2 zł.
Dla tych którzy nie ogarniają kursów to po prostu wynik dzielenia.
Jak mamy kurs 8/5 to jest to 1,6.l itp.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2019, 11:04 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 2 razy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- notquitemytempo
- Juventino
A to wtedy widziałem, sam coś wrzucałem. Myślałem, że może wczoraj/dzisiaj coś.MRN pisze:Pisali, że jesteśmy blisko czyli dokładnie to co tu z tym, że tam już od dawna się o tym pisze. Napisałem to w temacie o Guardioli.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Il_Bianconero
Jeśli nasza pomoc miałaby wyglądać następująco: Pjanic, Rabiot *, Can, Ramsey, Bentancur i nie uderzymy po nikogo z trójki Pogba/Ndombele/SMS, to chyba bym zostawił u nas Matuidiego w roli rezerwowego, gdyż prędzej Blaise pogodzi się z taką rolą, niż na ławie musiałby siedzieć ktoś młodszy typu Emre, Rodrigo czy Rabiot.
Sarri lubi grać trzema zawodnikami w środkowej linii, a przy podatności Aarona na urazy lepiej jednak mieć w składzie 6 pomocników. Wiadomo, że z konieczności można tam wystawić Bernardeschiego, ale to tylko opcja a nie nominalna pozycja dla Federico.
Jeśli nasza pomoc miałaby wyglądać następująco: Pjanic, Rabiot *, Can, Ramsey, Bentancur i nie uderzymy po nikogo z trójki Pogba/Ndombele/SMS, to chyba bym zostawił u nas Matuidiego w roli rezerwowego, gdyż prędzej Blaise pogodzi się z taką rolą, niż na ławie musiałby siedzieć ktoś młodszy typu Emre, Rodrigo czy Rabiot.
Sarri lubi grać trzema zawodnikami w środkowej linii, a przy podatności Aarona na urazy lepiej jednak mieć w składzie 6 pomocników. Wiadomo, że z konieczności można tam wystawić Bernardeschiego, ale to tylko opcja a nie nominalna pozycja dla Federico.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- wieczorek00
- Juventino
Chyba żartujesz z tym guru z VS... Przecież od miesięcy trąbi się że głównymi kandydatkami w wyścigu po De Ligta jesteśmy my i Barca i tu nie trzeba być żadnym guru. A nawet jeśli uda się go zakontraktować to nie znaczy że było to wiadomo już od dwóch miesięcy bo wtedy pewnie nawet nas zarząd nie mógł być tego pewny. Poprostu Barcelona uznała, że nie warto tyle płacić za młodego Holendra mając trzech świetnych, utalentowanych Francuzów i w tej sytuacji staliśmy się jedynym sensownym kierunkiem jeśli De light ceni rozwój sportowy wyżej od pieniędzy (PSG).MRN pisze:
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
A czy ktoś tutaj miał nadzieję na De Ligta, nie zauważyłem a Barcelona nie to, że nie chciała tyle za niego płacić co smarować Raioli z którym ma kiepski kontakt.